Може би трябва да се направи индивидуална схема на захранване на сина ми. Ако някой може да ми препоръча специалист,който да ни изготви ще съм много благодарна.
офф, не мисля, че ще ти помогне специалист. в крайна сметка, индивидуална схема за захранване има всяко дете - правена от майка му. имали сте няколко пъпки по крачетата, не бързай веднага да се шашкаш. казвам ти го това отговорно - като майка на дете с алергия към млякото, която е захранвала внимателно и индивидуално.
както вече са ти писали, обрив от храна обикновено се получава от броени минути до най-много 1-2 дни след приема на храната и то обикновено около устата, където е било изцапано с храна, е най-напред обриването. тези пъпчици вероятно не са от хранителна алергия, още повече, че ти си в началото и даваш най-неалергизиращите храни - картоф, тиква, ябълка. с морковите изчакай - противно на общоприетото схващане, те могат да алергизират.
не давай пюрета на Овко, те са всеизвестна гадост. още е пред очите ми едно здраво детенце, което пищя 2-3 часа от колики след като яде точно ябълковото пюре на Овко.
ако толкова държиш на специалисти - в поликлиниката към Педиатрията на бул. Д.Несторов се подвизават прочутите доцентки Маринова и Ковачева. те са гастроентеролози. д-р Мустаков (има сайт, потърси го) пък е прочутият алерголог.
след пюрето от тиква с картофи, аз лично дадох пюре от тиквички на Хип. после пюре от круша на Хип, после броколи, сливи, пащърнак (на Сънвал), карфиол, после моркова, после череша (таман ще им дойде сезона), пуешко и заешко месо и т.н.