Мини, Плазмон имат много хубава пшеничена каша - пробвала ли си да й дадеш?
Аз давам и овесена на Блевит отвреме на време, макар да има захар - просто и аз гледам да правя някакво разнообразие от кашите.
За киселото мляко - Симона го яде, но не е като да й е любимата храна. Обикновено с банан го харесва. Захранена е с чисто кисело мляко, тогава го яде, по-скоро с изострено любопитство, отколкото с апетит. Не знам и аз какъв съвет - бисквити, ако сложиш вътре? А, ти си писала, че си предложила с бисквити. В литературата пише, ако детето не харесва даден вид храна, да не му я смесваш с друга, щото щяло да намрази и двете - въпреки, че аз точно тоя принцип със смесването бих следвала, струваше ми се много удачен...та по книгите съветват да опиташ да предложиш същата храна, ама в по друг вид - дават пример със задушени зеленчуци, ако не се харесвали, например, да опитаме с печени, сурови, на супа и т.н. Ама то млякото, освен айрян да й направиш да пие...
А за въвеждане на глутена - варианти наистина има. Аз реших да не купувам голяма опаковка глутенов продукт, докато не въведа и не видя как ще се приеме. Захраних с каша в бурканче, не помня вече на коя марка, но има различни варианти - зърнена култура + някакви плодове. Дадох 1/4 бурканче първия ден, докато на 4я стигнах на цяло.