Ние да отбележа се хранихме/храним предимно с безмлечни каши. След ориз на Милупа, въведох ориз и царевица на Celia, след това елда на Хип, която не се хареса особено.
Пюре със спанак чисто, имам в пред вид без млека и сметани, мисля само на Сънвал има като асортимент. Аз обаче така и не го намерих по нашите магазини, приготвях си му го аз.
За картофа в лещата, граха и въобще бобовите освен Чефито, д-р Антоанета Антонова го беше споменала в "Бон Апети". Готвеше червена леща и добави картоф освен за ситост, но и за повишеното газообразуване.
Грах винаги съм давала без да прекарвам през сито, тоест аз поради тази причина освен червена леща и грах, други бобови не давам. Пробвах веднъж със зрял фасул с люспите, оле мале стана мазало. Зелен фасул също не му понася независимо, че има картофи.
П.П. Имам една чуденка, ако може споделете опит. Купих ечемични, ръжени и овесени ядки, уж за да разнообразявам и обогатявам закуската на Тони. Да обаче чета, че д-р Бърди не препоръчва овесените ядки и се чуда за другите два вида. Някой от вас приготвял ли е от ечемичните, ръжените или в комбинация и на каква възраст е най благоприятно да се добавят в менюто?
Имам и въпрос за вареното жито/ашуре, кой, кога и как е давал? Качамаците при тях как е хавата
?