0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 2
« Отговор #160 -: Февруари 27, 2008, 13:42:02 pm »
Аз след ориза въведих елда и я хареса доста.
Та в тая връзка аз да питам къде е ударението на елда  :lol:

И аз с един въпрос. Как приготвяте грах? Пасирате го директно с пасатора или го минавате през цедка? Че почнах по втория начин, ама да не ви говоря за какво става въпрос. Много пипкава работа.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #161 -: Февруари 27, 2008, 13:54:53 pm »
Аз на граха не съм махала никога люспите, на боба и лещата още махам :oops:
ама мисля скоро да спра де :lol:
Просто граха винаги го готвя с картоф, защото някъде бях чела че обира газовете.
« Отговор #162 -: Февруари 27, 2008, 14:31:10 pm »
Аз това за картофа от теб го научих. Обаче аз граха го сварих отделно и почнах през една цедка да си играя, ама голяма пипня. Значи давам смело само през пасатор и квото стане :wink:

*
« Отговор #163 -: Февруари 27, 2008, 14:50:56 pm »
Ние да отбележа се хранихме/храним предимно с безмлечни каши. След ориз на Милупа, въведох ориз и царевица на Celia, след това елда на Хип, която не се хареса особено.
Пюре със спанак чисто, имам в пред вид без млека и сметани, мисля само на Сънвал има като асортимент. Аз обаче така и не го намерих по нашите магазини, приготвях си му го аз.
За картофа в лещата, граха и въобще бобовите освен Чефито, д-р Антоанета Антонова го беше споменала в "Бон Апети". Готвеше червена леща и добави картоф освен за ситост, но и за повишеното газообразуване.
Грах винаги съм давала без да прекарвам през сито, тоест аз поради тази причина освен червена леща и грах, други бобови не давам. Пробвах веднъж със зрял фасул с люспите, оле мале стана мазало. Зелен фасул също не му понася независимо, че има картофи.

П.П. Имам една чуденка, ако може споделете опит. Купих ечемични, ръжени и овесени ядки, уж за да разнообразявам и обогатявам закуската на Тони. Да обаче чета, че д-р Бърди не препоръчва овесените ядки и се чуда за другите два вида. Някой от вас приготвял ли е от ечемичните, ръжените или в комбинация и на каква възраст е най благоприятно да се добавят в менюто?
Имам и въпрос за вареното жито/ашуре, кой, кога и как е давал? Качамаците при тях как е хавата  :wink:?
« Последна редакция: Февруари 27, 2008, 15:30:33 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #164 -: Февруари 27, 2008, 15:40:24 pm »
Давала съм миксирани ядки за следобедна закуска комбинирани с АМ и плод. Кога започнах да ги давам вече не помня точно, което ме подсеща, че е хубаво да се записват тия неща. При всички случаи е било след годината. Ашурето започна да го яде на 1,2г. Това беше почти единственото нещо от десертите от детската кухня, което хареса и ядеше. Качамак не съм давала -нито знам как се приготвя, нито го обичам, та по тая причина не ми е хрумвало и на детето да правя.Той май се прави от царевично брашно, та не би трябвало да има проблем с него.
<br />[link=http:
« Отговор #165 -: Февруари 27, 2008, 16:07:16 pm »
А защо д-р Бърди не ги препоръчва овесените ядки? Иначе чета овесените ядки ги варят и там с мляко ли, с плод ли, ги предлагат на децата.

Аз да споделя за граха ми. Пасирах, пасирах, ами стоят си люспи. Грахът ли ми е такъв незнам, та в крайна сметка минах през цедка и така ще е засега. Другият път може да я пробвам с люспите.

*
« Отговор #166 -: Февруари 27, 2008, 17:17:15 pm »
Ашуре и аз дадох за първи път от кухнята, Деси много го харесва.
Купила съм един пакет ядки микс, има всякакви вътре включително и овес. Да си призная давала съм й не повече от 2-3 пъти, сварени с вода, или накиснати с кисело мляко и добавени към плодовете следобед. Аз лично не обичам такъв вид храна, може би затова съм давала толкова малко, докато Деси ги хапва без проблем,
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #167 -: Февруари 28, 2008, 10:50:45 am »
Искам да попитам нещо. Дадох на Кристина Пресни зеленчуци на Hipp, в тях има 73% зеленчуци - картоф, морков, карфиол и грах! Стигнахме си количеството от едно бурканче, без проблеми - значи ли това, че имаме възъведен грах или е по-добре само грах да се въведе постепенно по-късно???

*
« Отговор #168 -: Февруари 28, 2008, 12:42:14 pm »
Значи, разбира се :wink:
така се въвежда най-добре, с познати зеленчуци/плодове нов :)
*
« Отговор #169 -: Март 04, 2008, 09:05:24 am »
васи, пробвай с друг грах. на мен никога не ми е оставал на люспо, пасира се перфектно. да не би да има значение и мощността на пасатора?

искам да въведа свинско - някакви идеи за готови пюрета?
*
« Отговор #170 -: Март 04, 2008, 09:12:44 am »
Аз пюрета със свинско месо по тукашните магазини не открих, не съм и срещала в асортиментите по принцип. Сготви от прясно месо  :wink:  :)

« Отговор #171 -: Март 04, 2008, 10:35:18 am »
tzvetenze, аз въвеждах свинското с пюре на гербер за над 9 месеца. Не си спомням каква беше комбинацията, но аз го въвеждах късно, така че не е имало особено значение какви са останалите продукти.
<br />[link=http:
*
« Отговор #172 -: Март 04, 2008, 11:06:13 am »
Благодаря, момичета. ще го потърся това на гербер.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #173 -: Март 04, 2008, 13:46:37 pm »
Hipp също имат май едно пюре със свинско месо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #174 -: Март 04, 2008, 15:36:13 pm »
искам да въведа свинско - някакви идеи за готови пюрета?

Гербер имат от 190 гр за над 9 м. "свинско+зеленчуци+макарони" и едно "зеленчуци+шунка", която мисля беше свинска. Резервите са на привършване, та няма от къде да прочета и да съм сигурна за шунката.
*
« Отговор #175 -: Март 04, 2008, 15:48:21 pm »
Да бе шунката в пюретата е от свинско месо  :lol: ииииии голяма съм патица верно, ама така или иначе ги няма като асортимент из нашия край. Аз въведох като пригових ястие от прясно свинско месце на 1 г. и 1 1/2 - 2 м.

*
« Отговор #176 -: Март 04, 2008, 17:26:54 pm »
и аз ще давам готвено месо, ама още не съм се наканила да проуча откъде ще купуваме за детето. та докато се наканя, реших да дам, ако има в бурканче.
купих това на гербер. огледах хипските, но нямаше такова - поне в бебемаркета, дето имат добър асортимент. питах какичките, ама само вдигат рамене - не знаели дали има хипско.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #177 -: Март 04, 2008, 23:09:58 pm »
www.hipp.bg

UA6210 Макарони с шунка и зеленчуци 190 гр
RU6540 Шунка с зеленчуци и макарони 220 гр

под "шунка", другарите на Запад разбират прясно крехко свинско месо от бута. не става дума за пюре, приготвено от консервирана, пушена, солена или друг вид шунка, както ние я знаем.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #178 -: Март 04, 2008, 23:24:44 pm »
Добре де, Стефи, аз не съм стигнала още до захранване, но чета сега, уж се подготвям и ми стана странно как така махаш люспите на лещата? Това зрънце по зрънце ли? Направо се изумих

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #179 -: Март 04, 2008, 23:30:13 pm »
има два варианта:
1. продават червена леща, която е белена
2. варената леща се стрива през цедка - така посъветва Бърди.