0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За N-ти път въпрос за Дуфастон - спешно
« -: Февруари 04, 2008, 13:34:59 pm »
Здравейте момичета. Извинявам се предварително, за това че пускам нова тема , но имам нужда от бърз отоговор. Ситуацията е такава:Имам нередовен цикъл. Гинекологът ми за регулиране ми изписа Диане 35. Пих ги шест месеца. След като ги спрях цикълът ми е с продълцителност 45 дни. Отидох отново при гинеколога и казах , че плануваме бебе със съпругът ми и не желая да приемам повече противозачатъчни. Той ме прегледа и каза , че всичко е ок и можем да започнем. Изписа ми Дуфастон от 15 ден на цикъла за 10 дни по схема сутрин и вечер по една таблетка. Не ми е пускал никакви хормони. Нито ми е проследявал ОВУ. Обясни ми , че по тази схема ще "вкараме" цикъла в нормални граници и по - лесно ще забременея. Пих ги миналия месец и ми дойде на 29ден. Според Док сега мога да започна с тестове за ОВУ, но след всичко което изчетох май е безсмислено - след като Дуфастона подтиска Ову. Меря БТ от първи ден на Ц и от 1 до 13 ден варира 36.5 - 36.6. На 13 ден - 36.9 , на 14 - 36.7 и днес 15 - 36.6. Тестове за ОВу от 13-15 ден -. Въпросът ми е възможно ли е ОВУ на 13 ден при тези показатели , защото днес трябва да започна Дуфастон и съм на кантар. Да послушам Доки или да  чакам?
Извинявам се за дългия пост , но съм сама и съм в чужбина и вие сте единствените от които бих могла да получа съвет. Бъдете здрави и много Бебчета през тази година.

Благодарим ви от сърце др. Владимиров!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: За N-ти път въпрос за Дуфастон - спешно
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2008, 13:54:49 pm »
Ами ето как стоят нещата при мен. Не е задължително и при теб да е така.
1. Без лекарсва нямам овулация и цикълът ми на 35-65 дни.
2. С лекарства също не винаги имам овулация. Не ми се е случвало овулацията да е след 17 ден. Затова Дуфастонът по твойта схема помага цикълът да е около 30 дни.
3. Когато има овулация Дуфастонът подпомага една предполагаема бременност.
Така че за мен твойта схема е идеална. При теб какво е... ннам.
Дали да го пиеш... ти решаваш.

И накрая какво бих направила аз. Бих приела, че този месец няма овулация. Бих си пила дуфастона, заради лигавицата. Следващит месец бих направила едно УЗИ 13-15 ден, за да се види дали има фоликули и дали не е нужно още нещо. Не зная как е в чужбина с УЗИ и защо не е направено още този или предишния цикъл... или просто не си го написала?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #2 -: Февруари 04, 2008, 13:58:18 pm »
Според мен ОВу все още не си имала,тъй като БТ не се задържала висока според последните дни.Това е само според мен
Дано вси4ко да е наред и скоро да се похвалиш :bfp:

*
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2008, 14:04:16 pm »
Може да е следващите дни О. След като правиш тестове и мериш БТ, почни дуфастона ако искаш когато ти се вдигне БТ до 37 или отгоре. Малко е несериозно да се предписва от 15 ден, при положение че не се знае кога ти е О. Дуфастон се пие след доказана О, иначе я подтиска. Ако идеята ти е само да си вкараш цикъла в 28-29 дена, тогава го пий. Но не винаги О настъпва до 15 ден, аз съм имала и на 11 и на 19 ден, така че...
Успех и дано не чакаш много най-прекрасното събитие :)
*
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2008, 17:36:55 pm »
Благодаря за бързите отговори момичета. Аз все още се чудя , но май съм по склонна да изчакам ОВУ и тогава да започна дуфастон. Много късмет и дъжд от положителни тестчета на всички  които мечтаят за това.  :D

*
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2008, 18:01:03 pm »
Здравей Radost_I,
Моята лекарка също ми беше изписа дуфастон от 15 до 25 ден на цикъла 2 по 1 таблетка.Аз следях ову с тестове и температура и след като се покачи почвам дуфастона, а ако до 18-19 ден не се е покачила започвам дуфастона въпреки че не се е покачила.Успех мила.
*
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2008, 18:36:40 pm »
Ох момичета сигурна съм че знаете какво ми е. От една страна си казвам - няма за какво да се притесняваш все пак опитвате втори месец, а от друга страна казвам ами ако нищо не стане с този нередовен цикъл и лекар който ми изписва Дуфастон без да ме е изследвал дори. От трета страна съм в чужда държава , където нито знам къде да отида , нито към кого да се обърна. И накрая май ще си се обичаме с милото и ще се молим да стане , а ако се забави много ще се прибера в България. Радвам се че ми обърнахте внимание, макар че съм нов потребител. Това се случва рядко. Целувам ви!
« Последна редакция: Февруари 04, 2008, 18:39:38 pm от radost_I »

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2008, 22:36:28 pm »
Няма нищо лошо в това да изчакаш още няколко дни, за да видиш какво ще стане.

Според мен нищо ти няма. Т.е. нямаш сериозни основания за притеснение. Но Диане 35 не се изписва току-така. Обикновено го изпписват лекарите, когато имат съмнения за хормонални нарушения. Това което трябва да направиш е да си намериш добър лекар. Слушай го, пий си лекарствата. И обикновено с това се оправят нещата.

От мен късмет.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #8 -: Февруари 04, 2008, 23:04:06 pm »

Според мен нищо ти няма. Т.е. нямаш сериозни основания за притеснение. Но Диане 35 не се изписва току-така. Обикновено го изпписват лекарите, когато имат съмнения за хормонални нарушения. Това което трябва да направиш е да си намериш добър лекар. Слушай го, пий си лекарствата. И обикновено с това се оправят нещата.

От мен късмет.

Здравей Радост.И аз съм с нередовен цикъл и един доктор от България ми предписа хапчета за регулиране на цикъла които и да ми помогнат за бебето.аз също съм на дуфастон но по друга схема-пия го 5 дена по 2 хапчета и на 8 ден ми идва.след това чакам да си мине О..например този месец ми се пада О. да е някъде около 17/18.а дуфастона по схемата трябва да го започна на 21/22.това е при мен но ако искаш ти си изчакай малко време :) успех все пак.

и мила знам как е в чужбина-самата аз живея в Испания и тук малко ми е трудно в някои отношения.. с теб сме :)
*
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2008, 08:35:10 am »

От мен късмет.

Здравей Радост.И аз съм с нередовен цикъл и един доктор от България ми предписа хапчета за регулиране на цикъла които и да ми помогнат за бебето.аз също съм на дуфастон но по друга схема-пия го 5 дена по 2 хапчета и на 8 ден ми идва.след това чакам да си мине О..например този месец ми се пада О. да е някъде около 17/18.а дуфастона по схемата трябва да го започна на 21/22.това е при мен но ако искаш ти си изчакай малко време :) успех все пак.

и мила знам как е в чужбина-самата аз живея в Испания и тук малко ми е трудно в някои отношения.. с теб сме :)
Благодаря за подкрепата момичета. Със сигурност знам , че прибера ли се в Бг ще потърся и друг лекар. Стискам си палци дотогава да съм бременна :) Аз съм в Италия и от както съм тук не ми се е налагало да ходя на лекар. Затова имам този страх, а и като че ли им нямам доверие.
« Последна редакция: Февруари 05, 2008, 08:36:58 am от radost_I »