много съжалявам да прочета за злополуките с дечицата тази седмица дано да се оправят бързо-бързо и да не се случва повече!
Симона докопала химикал, лапнала ги, залитнала и си раздра гърлото
за този тип инциденти ме предупреди моя приятелка от Швейцария, когато видя как Мартин ходи с лъжица в ръка и я лапа. нейният девер е педиатър в тамошна болница и изрично я е предупредил - нищо от типа на лъжица, вилица, химикалка и други подобни да не се дава в ръката на ходещо дете! много чести били тия инциденти - спъване на детето и забиване на предмета в гърлото. цветенце, вие пак леко сте се отървали, чукай на дърво и пали свещичка!
Леко се отървахме, чист късмет и може би все пак, защото химикалът беше налапан не откъм острата, пишеща част. такива неща далеч от детето, не само ходещо, ами и въобще. доси и в седнало състояние може да се люшне и залитне, както беше при нас.
нашият случай се разигра в кошарката за игра. разбира се, не съм дала аз химикал детето да играе с него. но незнайно как го е докопала и се озовал в кошарата и тук вина имам аз, че не съм забелязала как и кога е станало това. винаги оглеждайте кошарите внимателно - наистина не се знае какво може да са си отнесли тайно в тях децата.
сърдечно благодааря на Мини, че ни подари за Коледа едно гумено приспособление на НУк, имитиращо химикал, но има предпазен ограничител докъде може да се лапа. Та сега играем с него
Е, то диването бързо се научи да го различава от истинските химикали - много е пристрастена към тях! Само да види някъде и почва едно тръшкане, давам аз гумения заместител - бива захвърлен с гняв и следва рев
После, като види, че няма да получи каквото иска - взима приспособлението на Нук все пак и започва да го гризе.