Ох, аз да помрънкам
Вчера Никола си лепна цялата длан на загасената преди 5 минути ютия. Стана за 2 секунди, аз бях до него... Последва писък, който не може да бъде сбъркан с нищо друго. Грабнах го, мушнах ръчичката под ледена вода, ама къде ти. Добре че бяхме напълно облечени - звъннах на мама да не ни чака, че тя трябваше да го гледа и хукнахме към Пирогов. Майка ми, естествено се изстреляла от тях(тя живее на 5мин пеша от в къщи) с 80км в час и ни пресрещна с туба дефламол в ръка
. Понеже сме много близо до Първа градска, мама вика, дай там да отидем, дане се мотаме. Добре! Видя ми е съвсем разумно
В това време горкото ми детенце пищи и реве неистово, търка си ръчичката, омазан със сополи - ужас.
Влизаме във въпросната болница, пред хирургията няма пукнат човек, викам си - ух, слава Богу! Излиза една сестра и само като ни вижда отдалече виква "Ааааа не, не, отивайте си направо в Пирогов. Хич не се занимаваме с деца тука" Никола продължава да пищи. На мен очите ми станаха сини от бяс (Мишанта поздрав
) и с най-тихия си възможен глас през зъби изсъсках - "Проблем ли има просто да го погледнете"
Врата се затвори - явно се проведе кратко съвещание - след малко ни привикаха вътре, където над димящи чаши с кафе се бяха разположили уютно докторката и още една сестра. Докторката се развика (ама наистина се развика) "Хич не ми реви, изобщо няма да те пипам, отивайте в Пирогов, тука не можем нищо да направим - ние не сме специалисти
". Погледна го от 2 метра разстояние, като през цялото време му се караше, че плаче и че си стиска ръчичката, та тя не можела да погледне отдалече. Та в крайна сметка, аз го грабнах, извиних се като казах, че страшно съжалявам че съм нарушила спокойствието на ОФ клуба, че повече няма да се повтори и хукнахме с такси към Пирогов.
Там Колето вече се задъхваше от рев, надуха се едни прекрасни мехури - чудо! Слава богу там си свършиха работата, като обаче през цялото време му се караха че плаче и го "утешаваха" по следния начин:
"Какъв мъж си ти бе, какво викаш майка си, какво ревеш...", "Млъкни бе, млъкни, че майка ти сега ще остави" - тука обаче аз нали съм обяснимо по-чувствителна
, не издържах и много кротко казах "Моля ви се не му говорете така, Никола, мама никога няма да те остави - моля ти се не слушай глупости". Последва - "Ееее много чувствителни станахте бе..." и се продължи с друг вид утехи:
"Млъкни, че ще ти взема ризата и ще си ходиш гол "....
Сега като пиша ми е смешно, ама вчера като се прибрахме - голям рев му дръпнах