0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 18 част
« Отговор #40 -: Февруари 04, 2008, 17:49:00 pm »
Не, Жанета, за сега не сме. Утре като постъпя в АГ Ескулап, ще видя как стоят нещата тук. Но, права си, ще проуча и Плевен.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #41 -: Февруари 04, 2008, 17:56:13 pm »
Милена, пожелавам ти успех.
Дано устискаш колкото се може повече. Обещай ми когато се родят малките принцеси, да ги цункаш  от мен.
Стискам ти палци.
« Отговор #42 -: Февруари 04, 2008, 18:34:48 pm »
Жанета   мноого благодаря наистина ме успокои и да определено ми беше полезна!!! :D :hug2: :thankyousign: :thankyousign: :thankyousign:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #43 -: Февруари 04, 2008, 18:55:51 pm »
Привет и от мен!
Честичко изчезвам, но още ходя на работа и вечер само попрочитам и...заспивам  :oops:
Добре дошли н темата на новите момичета!
Миленка, стискам палци мишоченцата да си стоят на топличко възможно най-дълго!  :bighug: :crossfingers:
Вики, не се притеснявай! Просто ще следят повечко кръвните изследвания /и аз съм с отрицателен фактор и досега два пъти са ми правили тест на Кумбс и ензимен тест/ и накрая, ако е необходимо, ще поставят анти-Д гамаглобулина. :balk_103:
Аз бебче също го усетих рано - в 15-16 г.с. Не знам дали има значение, но го свэрзвам с разположението на плацентата по задна маточна стена и кльощавостта си към оня момент  :wink:
Уайт, пожелавам ти най-хубавата среща с малкия принц!!! :bighug:
Аз днес бях на преглед и старите проблеми със синус маргиналис са отшумели . Имаме си обаче нови - не сме порастнали достатъчно от миналия път - ехаграфа дава едва 25 грама за две седмици и е отбелязал лека редукция на околоплодните води - в норма са, но на долна граница. Док каза, че ни трябват повече белтъчини. Иначе всичко ни е наред, вкл. плацентарното кръвоснабдяване...Та, така. Мислите ли, че имам сериозен повод за притеснение?  :balk_159:

« Отговор #44 -: Февруари 04, 2008, 19:01:45 pm »
Лара   много ти благодаря и на теб ве4е съм спокойна!!! :D
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #45 -: Февруари 04, 2008, 20:57:10 pm »
Добре дошли на новите бременелки с пожелания оставащите месеци да са леки и спокойни!Аз бях при док оня ден и според него ми остават броени дни до финалната права.Водите ми са намалели,плацентата е 2-3-та степен на зрялост,а започнаха и подготвителните контракции отвреме на време.Бебчо към настящия момент е 2800гр и вече му е доста тесничко и пада голямо подритване :lol:.Така че, вече очаквам с нетърпение да се видим с мойто момиченце,а на вас разчитам да ми стискате палци всичко да мине добре!Целувки от мен!
*

Lara

• 507
« Отговор #46 -: Февруари 04, 2008, 21:02:35 pm »
Dekiki, силно стиснати палци за една чудесна дългоочаквана среща!  :crossfingers: :bighug: :crossfingers:

*
« Отговор #47 -: Февруари 04, 2008, 21:02:46 pm »
Здравейте момичета!

Честито на новоприсъединилите се. :cheerleader:
Как се чуствате? Аз като цяло съм доста добре. Апетитът ми намаля,слава Богу, не е каквото беше в началото и за сега не съм наддала от нормалното си тегло.
Има дни, в които много ми се спи, обикновено сутрин. Понякога ми се гади леко, но не съм повръщала. Има дни, в които почти нищо не чувствам като днес и се питам дали всичко е наред...
Вие колко често ходихте на ехо в началото? Знам, че не е хубаво да е често, но след седмица и нещо не мога да се спра и съмненията почват да ме грезат и ходя да гледаме малката мишака. За сега всичко е наред, расте, пу-пу :crossfingers:
Бия си фраксипарин и вече съм доста синя - някакъв лек за тия синини?
Успех на всички! :balk_7:
« Последна редакция: Февруари 04, 2008, 22:15:26 pm от Bijou »
« Отговор #48 -: Февруари 04, 2008, 21:25:20 pm »
Декики,
успешна среща с твоята малка принцеска! Ще те чакаме после да се похвалиш.

Лара, радвам се, че си на линия.

Бижу,
Ултразвукът не вреди ни най-малко. Това са остарели схващания. И всеки ден да си на УЗИ, пак не вреди. Чела съм го, не е моя измислица.
Аз пък си повръщах редовно, сутрин, обед..., ама и това мина. В първия триместър имах вълчи апетит. Пак ще повторя, при всеки е индивидуално.

За пореден път ви благодаря за милите думи, момичета.
Странно е как от непознати хора - от вас - моите виртуални приятелки получавам такова истинско разбиране. То е, защото с вас сме "на една вълна", с общи проблеми.
А една приятелка по повод това, че трябва да лежа и че съм заобиколена от компютър, списание за бременни и книжка за хранене на бебето, възкликна: "Супер! Абсолютен мързел! За завиждане си!"  8O Е, да ама аз съм деен човек и не виждам голямо удоволствие в принудителното лежане.
Така че, благодаря ви, че ви има - май виртуалните ми приятелки сте ми по-близки. :wink:
« Последна редакция: Февруари 04, 2008, 21:27:23 pm от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #49 -: Февруари 04, 2008, 21:30:03 pm »
Декики стискам ти палци вси4ко да мине нормално и вси4ко да е наред с теб и малката красавица и да ни пишеш!!!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #50 -: Февруари 04, 2008, 22:12:47 pm »
dekiki, имаш стиснати палци и от мен, мила. Леко раждане и незабравима среща с твоята рожба!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #51 -: Февруари 04, 2008, 22:27:10 pm »
стискам палци на мамите,дето са на финала-леко раждане и здрави бебчета!

Миленка,повечко лежане ти трябва.Ще стискам палци бебките да останат възможно най-дълго на топличко в мама!

Лара,защо не питаш док да приемаш допълнително протеини.Аз от 25-та седмица съм на протеините на Биогейм и качваме по 200гр. на седмица.По едно време ги намалих и веднага се отрази на бебо-качи 230 гр. за 2 седмици вместо 400.

Аз съм добре.Горе долу контролираме кръвно.Коремът ми е огромен(чак акушерката се чуди),килцата също (+17 до миналата седмица  :oops:).Вече ходя на запис на тоновете всяка седмица - утре пак съм там.
 От няколко дни бебо не рита толкова много,дали вече му е тясно.
<br />
*

Lara

• 507
« Отговор #52 -: Февруари 04, 2008, 22:36:06 pm »
Зори, благодаря ти за инфото!  :bighug: Той спомена, че може да пия прахчета на Нутрим. Имаш ли наблюдение кои са по-добри? А и той спомена липса на белътъци...
Радвам се за добрите новини около теб! А на бебоче може спокойно да му е отесняло вече  :balk_103:

*
« Отговор #53 -: Февруари 04, 2008, 22:38:28 pm »
Милена б с теб сме, почивай щом се налага, макар да е досадно да лежиш по цял ден, разнообразявай с книжки, така времето минава по-бързо и стискаме палци малките принцеси да не бързат да излизат още! :crossfingers:

Bijou аз ходя на прегледи през около 2 седмици, като чуя туптящото сърчице се успокоявам за няколко дни, сега чакам феталната морфология другата седмица и вече се побърквам дали всичко ще е наред. Иначе гаденето почти изчезна, но апетитът ми не отслабва, старая се да наблягам на млека, плодове и зеленчуци, но ми се  яде почти всичко и все разни тестени и пържени вкусотии. Често ми се вие свят, боли глава и понякога се будя нощем с чувството, че не ми стига въздух, но предполагам, че това са нормални неразположения за бременността.
Момичета, на всички вас, които сте вече на финала на това приключение желая прекрасна среща на малките съкровища! И на всички останали по-малко тревоги и повече усмивки през цялата бременност!
:bighug:

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #54 -: Февруари 04, 2008, 22:54:06 pm »
ами аз само на Биогем съм пила и на тях си пише,че стават за бременни.Гледах и други,но те не ставаха.Тези на Нутрим съм чувала,че са добри-а щом и док е казал,явно стават и за бременни.
<br />
*
« Отговор #55 -: Февруари 05, 2008, 07:51:01 am »
Здравейте момичета.Може би повечето от вас не ме познават,защото рядко пища,но аз съм във форума от около една година.Не се чувствам толкова важна,че да пускам нова тема,,Аз родих,,.Просто исках точно с вас да споделя,че вече съм мама.След 3 години в очакване най-накрая срещнах моята принцеса Гергана.Пожелавам на всички ви леки дни до финала и щастлива среща с ващите деца.
*
« Отговор #56 -: Февруари 05, 2008, 09:39:38 am »
JOSKA,Честито мила.Да ти е жива и здрава малката принцеса и само да ви радва. :D

Аз да попитам пъпната връв / зрялоста която се оценява / и околоплодната течност ли са първите симптоми за предстоящото раждане.
« Отговор #57 -: Февруари 05, 2008, 09:44:19 am »
JOSKA, честито красавица!Само радости и хубави неща да ти носи малката принцеса.
На момичетата на финала-леко и безпроблемно раждане и едно голямо гуш на малките съкровища!
На всички,които продължаваме да чакаме и да се шашкаме-спокойствие и здравословни мисли!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #58 -: Февруари 05, 2008, 09:49:56 am »
Бия си фраксипарин и вече съм доста синя - някакъв лек за тия синини?

И при мен в първите месеци имаше страхотни синки. За съжаление не намирах лек. Единственото, което облекчи нещата беше да не вкарваме въздуха. Като вкарвате спринцовката, гледате течността да е ОТДОЛУ. После бавничко натискате буталото и се вижда, кога остава само въздух. Вадите иглата и така... При мен проработи. :D
Аз да попитам пъпната връв / зрялоста която се оценява / и околоплодната течност ли са първите симптоми за предстоящото раждане.
Пъпната връв се следи чрез Доплер за кръвоток, а плацентата е със степени на зрялост. Към края става 3 степен с калцификати и водите обикновено намаляват.
Ама на теб ти е рано да мислиш за това. :wink:
JOSKA, честита прегърната Мечта. Много здраве и слънце в семейството.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #59 -: Февруари 05, 2008, 10:01:26 am »
Joska, мисля че тук няма важни и неважни. Всеки си носи болката. Важното е че най-трудното е зад гърба ти! ЧЕСТИТО!!!!  :balk_7: Да ти е жива и здрава, желая много-много сълзи от радост и гордост.
Dekiki, стискаме палци всичко да е наред и чакаме скоро да се похвалиш... :goodluck: