0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Болки при секс след овулация ???
« -: Февруари 03, 2008, 14:37:06 pm »
 Момичета снощи имах доста болки по време на секс на какво се дължи според вас ??? :?
DSC00102
*
Re: Болки при секс след овулация ???
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2008, 14:41:12 pm »
 И дори все още на сутринта усещам пробождане в яйчниците, повече в лявия.  :ask:
DSC00102
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2008, 17:03:20 pm »
Може да или от О или след О, като се пукне фоликула яйчника прокървява и от това боли. При мен беше така миналия месец. Много голям фоликул и след пукането ми кръвна яйчника и ме болеше няколко дни повреме на секс.
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2008, 12:38:47 pm »
И на мен ми се е слу4вало много 4есто така да ме боли особено в определени 'пози',незнам на какво се дължи това

*
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2008, 13:30:04 pm »
Аз съм така всеки месец след овулация та до менструация. Също незнам на какво се дължи.
*
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2008, 14:35:11 pm »
Някой път причината може да е и възпаление.
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2008, 14:48:11 pm »
Някой път причината може да е и възпаление.
Аз също имам същите болки от около година насам.Чела съм , че е вероятно да се дължат на малки сраствания , но искрено се надявам да не е така.
Ще се възползвам от темата да задам един подобен въпрос , за който не мога да намеря подходящия подфорим, за което искам Valyoka да ме извини.
 След кюретажа имам леки , режещи болки ниско долу, които ме карат да вървя приведена.Нормално ли е това? Мъжа ми е запланувал секс за края на другата седмица (не сме правили от 22.12 - датата , на която чаках МЦ) и много се опасявам , че такива болки ще има и тогава. Мислите ли , че е необходимо да се обадя на док. при такъв случай?

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2008, 14:56:56 pm »
Цитат
След кюретажа имам леки , режещи болки ниско долу, които ме карат да вървя приведена.Нормално ли е това?

Аз не мисля че е нормално. Според мен, обади се на лекаря си.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #8 -: Февруари 04, 2008, 14:57:47 pm »
fatalwoman, отиди на лекар. Според мен такива болки са нормални само 3-4 дена след кюретажа, докато се поприбере матката. Изписаха ли ти някакви антибиотици привантивно? По принцип би трябвало, за да се избегнат евентуални възпаления.
« Отговор #9 -: Февруари 04, 2008, 15:07:41 pm »
fatalwoman, отиди на лекар. Според мен такива болки са нормални само 3-4 дена след кюретажа, докато се поприбере матката. Изписаха ли ти някакви антибиотици привантивно? По принцип би трябвало, за да се избегнат евентуални възпаления.
Кюретажа беше точно преди седмица. Пих 5 дена доксициклин по схема на 12 часа.През това време корема ми беше подут, дори повече от преди кюртажа. От вчера не е така твърд. Пила съм само вит.С , но мисля да взема комбинирани, Центрум например , за по-скорошно възстановяване. С док. трябва да се чуем в сряда , а за преглед не ми е насрочвал дата.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2008, 15:12:53 pm »
Тогава в сряда сподели с него притесненията си. Дано не е нищо обезпокоително.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2008, 15:13:06 pm »
Ами според мен е добре и да те види в сряда. Така ще си по-спокойна и ти. А за витамините, според мен си решила добре. Ще ти се подсили имунната система.
« Отговор #12 -: Февруари 04, 2008, 16:30:07 pm »
 Не мога да се свържа с док. По принцип кога трябва да отида на преглед - сега или трябва да изчакам да дойде и отмине първия цикъл?
Има ли смисъл да меря БТ и да правя графики сега? Аз не зная през този първи цикъл трябва ли да имам ову , или е ановулаторен?
*
« Отговор #13 -: Февруари 04, 2008, 16:48:13 pm »
Според мен 10-15 дена след манипулацията трябва да отидеш. Няма смисъл от графики, защото може да имаш 1-2 ановулаторни цикли, докато се съвземе организма - при всеки е различно все пак. Иначе кървенето сега си го възприемай за М. Може и да ти изпишат нещо за регулиране на цикъла 2-3 месеца. Обикновено противозачатъчни, но все пак си зависи от състоянието ти и от доктора.
« Отговор #14 -: Февруари 04, 2008, 16:56:06 pm »
 Кървене имах само 3 дни  8O, последния съвсем слабичко, по - скоро зацапване беше. А противозачатъчни док. каза че няма да ми изписва.