0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: странно зацапване
« Отговор #80 -: Юли 12, 2009, 18:41:52 pm »
здравейте момичета
искам да ви споделя моя проблем
май месец ми правиха инвитро процедура и за сажаление резултата бе отрицателен.След като спрях хапчетата ми дойде МЦ .Следващият месец не ми дойде и след тест се оказа че сьм бременна.Ходих на преглед и доктора ми каза че околоплодния сак е с неправ :ask:илна форма но е все още рано.Казах му че имам някакво леко кафяшо зацапване и той ми изписа Утрогестан ,обаче това зацапване не изчезва а се увеличава. Във вторник съм на доктор но незнам дали е нормално това усилващо зацапване.
Моля споделете .
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #81 -: Юли 12, 2009, 23:18:58 pm »
Калина за жалост не мога да те посъветвам нищо, но мисля че е добре да слушаш лекаря си и да му споделиш, че кървенето се увеличава. Незнам какво значи "неправилна форма", но силно се надявам все пак да се развива добре и да изкараш една чудесна бременност. Чувала съм за случаи, в които след ин-витро се забременява по естествен път. Съветът ми е още утре да посетиш лекаря си отново, а за единственото което се сещам е да следиш как се движи и ЧХГ в кръвта ти на всеки 48 часа.
 Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #82 -: Юли 13, 2009, 11:21:02 am »
Добре де,тоя док,не ти ли каза дали е вагинално кървене(раничка) или вътрематочно?Може би просто ти е дошло по-рано?Как така,му било интересно?Ти да не си приключенска книга?Какво ти каза за матката - дебела,тънка?Като пред мензис?
Ако се тревожиш иди и при друг!
anjela80, не искам да те плаша, но съм чувала за кървене при наличие на полипи, но те пък би трябвало да се виждат на Ехограф си мисля ... Най-добре е да отидеш при възможно най-добрия специалист в града, за който си чувала...
Силно стискам палци всичко да е наред и да знаеш, че всичко си има обяснение, както и адекватно лечение - само дано скоро да попаднеш на лекар, който да разбере какво става !
 Късмет, мила !!!
Ами каза,че кървенето е от матката,на Ехограф ме гледа да,но каза че всичко било нормално,затова му било интересно,а и на другия ден след прегледа ми дойде мц,но три дни по рано.А относно раничка,едни казват имаш,другия нямаш,а на мен дори ми е гориха с лазер :oops:Вече не знам какво да си мисля...

http:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #83 -: Юли 13, 2009, 12:01:31 pm »
Анжела,просто отиди при др доктор,а може просто да си била с по-ранна овулация този месец,и да ти е дошло навреме,и по-рано да е ,щом е инцидентно не е проблем..
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #84 -: Юли 18, 2009, 18:05:44 pm »
Здравейте момичета, искам да ви се оплача и аз. :( От 3дни, съм с някакво странно зацапване,от тъмно кафеникаво до розово. До сега не ми се е случвало и малко ме притеснява, защото по принцип между 20 и 25  ден от цикъла ми е О и мисля, че още не е настъпила. Споделете някаква идея от какво може да е?  :?

« Отговор #85 -: Октомври 15, 2009, 15:05:25 pm »
Привет,момичета-аз от известно време имам малко странна менструация-първите 3 дни леко кафяво зацапване и след това 2-3 дни нормално кървене със съсиреци(аз винаги съм ги имала)и след това още 2 дни зацапване.Преди време ми беше засечен висок пролактин,но сега е в норма-правихме му специален профил.Според лекаря съм имала леко нисък прогестерон и пих 4 месеца дуфастон от 16-25 ден 2 по 1 тб.Правим опити от 3 месеца и този месец следкато спрях дуфастона предния месец още нямам цикъл и 2 отрицателни теста вече ми е 35 ден по принцип най-късно ми е идвало до 33 ден.На 21 ден правих изследване на прогестерон и чакам да ми пратят резултата,но съм в Англия а тук всичко става бавно.До колкото съм чувала от лекари зацапване около времето на ОВУ е нормално,но все пак е желателно изследване на хормони,особено преди да ти изпишат нещо да пиеш........
 АЗ МИЛА ИМАМ АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ ПРОБЛЕМ-СПОДЕЛИ КАКВО ДРУГО ЛЕЧЕНИЕ СИ ПРИЛАГАЛА И ДО КЪДЕ СТЕ СТИГНАЛИ СЪС ПРАВЕНЕТО НА БЕБЧЕ-ИМА ЛИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ОТ ДУФАСТОНА
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #86 -: Октомври 16, 2009, 11:55:38 am »
Здравейте .........
Доизчистване на матка, влагалище от М.
Понякога се случва - не е проблем.
Ако започне да се повтаря за всеки случай се консултирай с лекар.Но ако зацапването е след 10 ден на МЦ.
И да ти изброим причини за зацапване само ще те уплашим излишно  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #87 -: Януари 23, 2010, 14:26:31 pm »
Здравейте! И аз имам подобен пролем.Два месеца поред имам кафеникаво-черно зацапване.Този месец започна на 12 ден и цапаше по 14-я,днес ми е 15 ден и за сега няма нищо.Този МЦ си правих хормонални изследвания на 4 ден и всичко е наред.Имате ли представа от какво може да е това зацапране?
07.10.2009
« Отговор #88 -: Март 10, 2010, 12:24:18 pm »
  А при мен този месец вместо МЦ имах 6 дена само ръждиви зацапвания. Много оскъдни и без кръв. Понеже беше точно в дните, в които очаквах МЦ -  не знам за какво става дума ?! На лекар съм другата седмица и тогава ще питам какво е това чудо, защото за първи път ми се случва. Още повече, че последните месеци постоянно посещавам гинеколог и УЖ не се вижда нищо нередно. Хормоните съм ги изследвала в предходни месеци и те бяха в референтните стойности, но ... знам ли ... Всеки месец май си е сам за себе си, така че ми остава само да се надявам, че не е било нещо кофти .. Като разбера какво е - ще пиша пак, за да споделя с всички вас, които се чудите на своите ръждиви зацапвания ...
Здравей, може ли да пишеш от какво се оказа, че е при теб това кафяво -черно течение, защото при мен проблемът в момента е същия -такова слабо течение, аз си мислех че е началото на цикъла и ще се нормализира, но вече 3 ти ден така си продължава. То при мен може да е последица от това, че ми правиха лапароскопия наскоро знам ли?
*
« Отговор #89 -: Март 19, 2010, 05:33:36 am »
Момичета,ако зацапването започне от 10ти ден след Ову, това означава ли, че може да става дума за дефект на ЛФ? Знам, че зацапването не е самият цикъл, но все пак е някакво кървене...знам ли и аз!!Аз също този месец се главоблъскам защо не ми идва, а само ми цапа вече 3ти ден!Почна от 12ти ден след Овуто. Никога не ми се е случвало преди. По принцип ЛФ ми е 14 средно дена. Най-много да ми зацапа ден преди М и на следващата сутрин като стана ми идва с пълна сила... Много се нервя с това зацапване, и без това не чаках да ми дойде, поне да дойде и да се свърши...а то...  :balk_144:

« Отговор #90 -: Март 23, 2010, 12:40:35 pm »
Здравей мила, едва ли мога да те посъветвам и аз съм в същото положение, в смисал имам и аз днес сутринта едно зацапване което не знам как да си обясня. Едно такова вишнево малко кафяво.. незнам клакво да ти кажа има много момичета които казват че е при имплантация или овулация, но незнам при нас какво ще е дано се включи някое момиче с повече опит и познания. Иначе моето ову беше тази събота и неделя и си правихме опити, но незнам дали да се надявам, изобщо колко време минава от половия акт до имплантациата. Аз ще чакам до 9 април рано е за каквото и да е така че ни остава търпеливо да изчакаме.   :oops:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #91 -: Април 19, 2010, 19:28:41 pm »
И аз тук .
Днес следобяд ми се появиха съсиречета -малки точки и леко розоро  до ярко червено по хартията ; и много болезнено усещане при уриниране -появи се от раз следобяд.

Днес ми е 22 ден от цикъла - би трябвало тези дни да е ову-то ,защото съм с дълъг цикъл -38-40 дни .В петък  бях на преглед при д-р Персенска  -не се видя нищо нередно.Преди няколко месеца имам  правена микробиология.

Ще изчакам да видя ще продължи ли болката   при уриниране  ,за да отивам на лекар тези дни.

« Отговор #92 -: Април 23, 2010, 17:24:53 pm »
Привет момичета! :) И аз съм със зацапване-кървене точно преди овуто 1-2 дни. И понеже до сега нито един от докторите не може да ми даде логично обяснение за появата му, ровейки се къде ли не намерих логична причина - проблем с естрогените и по точно, че е резултат от спад на естрогените в момента на овулация, което кара ендометриума да се свие и да причини такова кървене. (The bleeding may be a result of temporary withdrawal of estrogen at the time of ovulation. This causes the endometrium to shrink a little and cause bleeding). osi_10
Преди 7-8 години, когато ми се появи за 1ви път пих противозачатъчни няколко месеца и то спря за години, докато не се отключи преди около 1-2 год. отново, в резултат на силен стрес. От една година правим опити за бебе и не знам дали и това не е един от проблемите,все пак... :?
« Отговор #93 -: Юли 05, 2010, 12:19:42 pm »
Здравейте момичета !Аз мисля ,че такова зацапване може да се дължи и на хламидии
аз имам такова зацапване обаче още неми е дошло тожа значил че скоро ще ми идва или е нещо друго
« Отговор #94 -: Октомври 28, 2010, 21:33:47 pm »
Момичета и аз имам такова зацапване, но след физическа преумора. Ходя на народни два пъти в седмицата за по 1 час и вече втори път след това откривам, че леко ми е зацапало още докато сме тропкали хората, а след това най-много да го видя при следващото ходене до тоалетна и после нищо. Сега се появи 4-5 дни след като мо свърши М, а миналия месец - 2 дни преди О. Моля ви кажете си мнението  :ask:
*
« Отговор #95 -: Октомври 28, 2010, 21:46:48 pm »
Зацапване около О. съм имала , но знам че е нормално , през август отново имах зацапване няколко дена след края на  м. но аз съм с ПКЯ и според моят док. това зацапване идва от яйчниците, но си мисля че според мен си е част от м.
« Отговор #96 -: Ноември 13, 2010, 11:13:56 am »
Здравейте, момичета. И аз имах такова зацапване, но проблемът се саморазреши. Да разкажа как:

Винаги съм била слаба, но като че ли по-скоро в границите на нормалното. Преди около година поради лични проблеми отслабнах много за кратко време (48 кг/175 см) и точно тогава се появи зацапването - слабо кафеникаво течение, което се появяваше 2-3 дена преди менструация. Точно тогава започнахме опити за бебе, но нищо не се получаваше и въпреки че първоначално зацапването не ме притесняваше особено, все пак реших да отида на лекар. Диагнозата - нисък прогестерон. Причината - много съм била слаба. Докторът ми обясни, че половите хормони имат мастен метаболизъм и при прекалено нисък процент мазнини в тялото, не се метаболизират правилно, което води до съответните симптоми и усложнения. Докторът ми предложи или да започна веднага хормонално лечение с медикаменти, или да опитам да напълнея с надеждата тялото ми да се саморегулира (като приемаме предпоставката, че след като никога преди не съм имала такъв проблем, а началото му съвпада с отслабването, значи има шанс проблемът да се реши като стигна до някакви нормални килограми и процент мазнини). Реших да пробвам така, пък ако не стане - тогава лекарства. И да ви кажа, стана - отне ми няколко месеца да напълнея, но след като достигнах 53-54 кг, симптома (т.е. - зацапването) изчезна. Отидох на изследвания - всичко в норма. И сега пак бебеправим, дано стане скоро.
В моя случай се оказа просто, дано и при други да се окаже толкова просто.
« Отговор #97 -: Ноември 15, 2010, 17:15:29 pm »
При мен странното зацапване продължи дълго и като отидох на доктор ми каза че след аборт(тъй като имах такъв преди месеци)лигавицата на матката е изтъняла и ми изписа дуфастон по схема 3месеца,после на 3тия месец забременях и такова зацапване имах точно като се е имплантирал зародиша,помислих че ми идва но изненада!!!
*

ysmivkata

• **
  • 104
  • Мечтите се сбъдват
« Отговор #98 -: Ноември 22, 2010, 16:09:53 pm »
Здравейте, искам да ви попитам във кой ден от цикъла имахте зацапване?

Нашите съкровища Васил и Виктория
« Отговор #99 -: Ноември 22, 2010, 16:57:41 pm »
Аз имах зацапване 2-3 дни преди ову, при мен се оказаха множество полипи, открити само с хистероскопия.