Здравейте, момичета. И аз имах такова зацапване, но проблемът се саморазреши. Да разкажа как:
Винаги съм била слаба, но като че ли по-скоро в границите на нормалното. Преди около година поради лични проблеми отслабнах много за кратко време (48 кг/175 см) и точно тогава се появи зацапването - слабо кафеникаво течение, което се появяваше 2-3 дена преди менструация. Точно тогава започнахме опити за бебе, но нищо не се получаваше и въпреки че първоначално зацапването не ме притесняваше особено, все пак реших да отида на лекар. Диагнозата - нисък прогестерон. Причината - много съм била слаба. Докторът ми обясни, че половите хормони имат мастен метаболизъм и при прекалено нисък процент мазнини в тялото, не се метаболизират правилно, което води до съответните симптоми и усложнения. Докторът ми предложи или да започна веднага хормонално лечение с медикаменти, или да опитам да напълнея с надеждата тялото ми да се саморегулира (като приемаме предпоставката, че след като никога преди не съм имала такъв проблем, а началото му съвпада с отслабването, значи има шанс проблемът да се реши като стигна до някакви нормални килограми и процент мазнини). Реших да пробвам така, пък ако не стане - тогава лекарства. И да ви кажа, стана - отне ми няколко месеца да напълнея, но след като достигнах 53-54 кг, симптома (т.е. - зацапването) изчезна. Отидох на изследвания - всичко в норма. И сега пак бебеправим, дано стане скоро.
В моя случай се оказа просто, дано и при други да се окаже толкова просто.