Здравейте момичета,
От доста време чета темите във форума, но пиша за пръв път
Този месец пих Клостилбегит от петия ден по 2 таблетки дневно - сутрин и вечер 5 дни. Меря БТ от 4 месеца всяка сутрин. Моят доктор ми каза, че според графиките на БТ нямам овулация (температурата никога не достига 37 градуса след спадането около 13 ден на цикъла). Четох на много места за това, колко градуса трябва да е БТ след овулация и мисля, че само на едно, две места пише, че трябва да е 37 или над 37. А при мен никога не достига толкова - имам температури 37 до 37.3 но към 18-20 ден от цикъла. Цикълът ми е 27 дни. Веднага след овулация (базирайки се на спада на температурата около 13-14 ден и положителните тестове за овулация)имам повишаване,но не достига 37, а 36.8-36.9.
А моят доктор ми казва, че БТ трябва да е 37 или над 37 и само тогава имам овулация. На въпроса ми за тестовете защо са положителни отговори, че понякога не са точни и че най-сигурният метод за доказване на овулацията е БТ.
Моля, споделете как е при вас БТ след овулация. И наистина ли трябва да достига точно 37 или над 37? Започвам да се съмнявам в моя доктор и това ме притеснява.
Правила съм си всички хормонални изследвания - всичко е в нормата. Имах ниско ниво на прогестерона в лутеалната фаза но пих три месеца дуфастон и сега е ок.
Относно Клостилбегита - пия го за пръв път този месец и нямах абсолютно никакви странични ефекти - нищо. Някои момичета споделят, че се чувстват депресирани, а при мен май беше обратно - чувствах се страхотно. Единствено на 14 ден от цикъла имах силни болки долу ниско в дясно, обикновенно около 13-14 ден ме наболява долу ниско, но този път беше доста силно, не можех да ходя. Възможно ли е да е Клостилбегита? Не ми е правен ултразвук по време на приема - и това също ме притеснява.
Моля споделете своя опит