Добре, но на някой изписвали ли само му само чист клостилбегит без нищо друго - прегнил, дуфастон, нормално ли е да се пие само клостилбегит?
клостилбегитът се приема в първата фаза на цикъла и спомага за образуването на повече фоликули.
прегнилът е хормонът на бременността - ЧХГ. биенето на инжекция прегнил при наличие на зрели фоликули води до тяхното спукване и отделяне на яйцеклетка (тоест, до овулация) при 95% от жените в рамките на следващите 36 часа.
тъй като стимулирането с клостилбегит трябва да се следи от лекар чрез УЗ, обикновено лекарят преценява на момента дали да се приложи инжекция с прегнил за пукане на фоликулите или да се разчита на естествения пик на хормона ЛХ в организма, който да доведе до спукването им. тоест, не е задължително прилагането на прегнил. аз например си спуках сама фоликулите след стимулация с клостилбегит. прегнил не ми е слаган.
дуфастонът е хормонът прогестерон. той се прилага във втората фаза на цикъла, когато има различни проблеми с нея, водещи до недостатъчно производство на прогестерон от организма. един от страничните ефекти на клостилбегита при някои жени е изтъняването на маточната лигавица, заради което някои лекари предписват поддръжка с Дуфастон.
всички тия медикаменти се прилагат по преценка на лекаря.
има и лекари, които прилагат трите медикамента като стандартна схема, без изобщо да следят пациентките си и да съобразяват лечението с конкретното им състояние. такова поведение за мен е безотговорно и непрофесионално.
надявам се да те поуспокоих малко.
каква е точно ситуацията при теб сега?