0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Искам да попитам за фолиевата киселина
« Отговор #80 -: Юни 23, 2012, 09:42:38 am »
Извинете ако повтарям въпрос , но интересува ме по време на М. трябва ли пак да се пие фолиева киселина или само в периода от М. до М.?
*
« Отговор #81 -: Юни 23, 2012, 09:48:06 am »
Извинете ако повтарям въпрос , но интересува ме по време на М. трябва ли пак да се пие фолиева киселина или само в периода от М. до М.?

Фолиевата киселина се пие без прекъсване.  :)
« Отговор #82 -: Ноември 16, 2013, 12:30:28 pm »
Здравейте,
От началото на този месец започнахме да правим опити за бебе и от 10 дни започнах да приемам фолиева киселина-  точно ден преди датата на цикъла ми. Обикновено ми е редовен и ако има закъснения са  рамките на 1-2 дни. Но ми закъснява вече една седмица. Правих 2 теста за бременност и двата показваха отрицателен резултат... Имам симптоми на ПМС / които явно са доста сходни със симптомите при бременност/. И не знам какво да очаквам- дали да се радвам или да се притеснявам. Чудя на какво се дължи това закъснение? Чета коментари, че фолиевата киселина не би трябвало да оказва влияние върху това.  Моля, споделете вашият опит.
*
« Отговор #83 -: Ноември 16, 2013, 14:13:07 pm »
Фолиевата киселина не оказва влияние върху закъснението на цикъла.
По-скоро фактори като смяна на сезоните, емоционално състояние, стрес и др. могат да го скъсят или удължат.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #84 -: Ноември 18, 2013, 19:40:16 pm »
Благодаря, Тед! Вече 10-ти ден ми закъснява, не съм подложена на стрес, не съм пила други лекарства или нещо, с което мога да си обясня това закъснение, щом и тестовете са отрицателни... Щом и ФК не би могла да влияе- да се надявам, че е от сезона и резките температурни промени :)
« Отговор #85 -: Януари 09, 2014, 15:57:38 pm »
Не знам дали правилно насочвам въпроса си, но все пак ще ви попитам в тази тема. Пия фолиева киселина по 0,4 от около година, година и половина. Самата аз съм със спина бифида и от няколко дни с положителен кръвен тест за бременност след около година опити. В някой източници, предимно на английски чета, че в случаи като моя трябва да се приемат по 10 таблетки дневно. Консултирах се с док и тя каза 3 по 1.  Не знам какво да правя, наистина. По мои сметки съм в 4 гс + 5 дни (с късна овулация, около 24 ден), дали не съм пила прекалено малко и се чудя дали на своя глава да не започна да пия по 10? Много съм объркана, дали вече се е формирал грабначния мозък и дали няма голям риск от спина бифида. Ще се радвам на съвет и подкрепа.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #86 -: Януари 09, 2014, 16:05:11 pm »
paradigma, по принцип излишъкът от фолиевата киселина се изхвърля от организма чрез урината. Тя по принцип не може да ти навреди. Та.. според мен и по 10 таблетки да приемаш, може само евентуално да помогне. НО аз не съм лекар, това е само мое лично мнение.

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #87 -: Януари 09, 2014, 18:25:35 pm »
Ще я пия по повечко, пък другата седмица ще си пооворя повече с докторката по тази тема.
*
« Отговор #88 -: Януари 10, 2014, 08:12:49 am »
дали не съм пила прекалено малко и се чудя дали на своя глава да не започна да пия по 10? Много съм объркана, дали вече се е формирал грабначния мозък и дали няма голям риск от спина бифида. Ще се радвам на съвет и подкрепа.
paradigma, нещата стоят по следния начин: ако имаш неусвояемост на ФК означава, че в кръвта липсва един ензим, който разтваря обикновената фолиева до нейната метилирана форма.
А приемайки Неофолик Мета по 1 таблетка, ти осигуряваш необходимото и усвояемо количество ФК за деня.Ако ще и 55 таблетки да изпиеш, ефекта ще е същия!
Но си вземи тази фолиева - Неофолик Мета. yahoo_33

Ромен Гари
« Отговор #89 -: Януари 10, 2014, 11:45:42 am »
Благодаря ви много за отговорите :bighug:. Тед, вече взех неофолик мета и започнах да я пия. Мислиш ли обаче, че вече е късно и може да са настъпили увреждания? osi_10
*
« Отговор #90 -: Януари 10, 2014, 12:40:27 pm »
Не е късно, спокойно.Съвсем в началото си.
Успешна и лека бременност ти желая! :bighug:

Ромен Гари
« Отговор #91 -: Януари 10, 2014, 13:04:02 pm »
Благодаря още веднъж :), че бях започнала много да се фиксирам върху това, просто на никого не пожелавам този ужас със спина бифидата, каму ли на собственото си дете.
« Отговор #92 -: Април 16, 2014, 11:56:25 am »
Здравейте, ние и двамата с мъжът ми пием ФК, като и двамата взимаме по една таблетка след вечеря ( за десерт  :lol: ) . Дали има някаква зависимост между килограми на човека и милиграми на таблетката. Въпросът ми е дали мъжът ми да не пие по две (400мг) или една е достатъчна?
*
« Отговор #93 -: Април 16, 2014, 14:41:46 pm »
Дали има някаква зависимост между килограми на човека и милиграми на таблетката. Въпросът ми е дали мъжът ми да не пие по две (400мг) или една е достатъчна?
Не съм чувала за такава зависимост.Неофолик Мета по 1-2 таблетки са напълно достатъчни. yahoo_33

Ромен Гари