0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Искам да попитам за фолиевата киселина
« Отговор #60 -: Ноември 27, 2009, 11:23:11 am »
Здравейте! Аз пия Неофолик-0.4 мг по 1 табл. на ден. Прочетох в форума, че някои момичета пият Неофолик Мета. Знаете ли каква е разликата между двете? И с какво евентуално второто е по-добро?
« Отговор #61 -: Ноември 27, 2009, 17:13:13 pm »
Метата по-бързо се усвоява от обикновената фолиева.
« Отговор #62 -: Ноември 29, 2009, 15:20:42 pm »
http://neopharm.bg/neopholic-meta

Неофолик мета всъщност е метилирана фолиева киселина - L-метилфолат.
"L-метилфолатът е активната форма на фолиевата киселина. Фолиевата киселина в организма изпълнява своите функции, едва след като се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие."
« Отговор #63 -: Август 31, 2010, 09:19:10 am »
Здравейте,
Имам един въпрос за Фолиевата киселина. Почнах да я пия преди около месец и половина защото знам, че е полезна и доктора при който ходих каза, че е добре да се пие. От около два месеца правим бебе и от около два месеца започнаха моите терзания. По принцип съм с много редовен цикъл 28-29дни - не съм имала проблеми от години, до сега. Последната ми редовна менструация беше през Май (точно по график), после Юни пропусна (реших, че е заради вълненията около сватбата, макар че лекаря ми каза, че е абсурдно 8O), дойде ми чак на 14 Юли без хормони от самосебе си. И от тогава няма цикъл, ходих на лекар (няма бременност) - предписа ми Дуфастон (5дни*2)и сега чакам да ми дойде. Единственото различно от два месеца насам в живота ми е Фолиевата киселина. Прочетох по в началото на темата, че няма начин да влияе върху менструацията, но се замислих, че като дете много ми влияеше Витамин Ц, като пия едно две хапчета и край - няма цикъл. За това моля за мнение възможно ли е да ми влияе по този начин, на някой друг не му ли се е случвало?

Бях се поразстроила този месец, като доктора каза, че бебе няма, но сега съм с нови сили и действам :D
Благодаря ви предварително,
Краси
Краси

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #64 -: Август 31, 2010, 09:45:56 am »
Краси здравей!

Няма начин това което се случва с цикъла ти да е от фолиевата киселина! Витамин Ц влияе, но фолиевата няма нищо общо с него!

По-скоро може би проблема идва от там че сте започнали опити за бебе. При много жени се получава така, но все пак се съветвай и с доктора ти!
« Отговор #65 -: Август 31, 2010, 09:55:46 am »
Не може да е от ФК,все пак нея я има и в доста от храните ни,аз също мисля че може да е на психическа основа от започването за бебеправене или да има някакъв друг проблем.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #66 -: Август 31, 2010, 09:58:34 am »
А аз искам да попитам пречи ли това, че пия зелен чай и едновременно с това приемам и фолиева киселина.
Някъде в интернет бях чела преди време, че зеленият чай пречи на усвояването и.
Но пък информацията е противоречива - едни казват може , други не.
Вие как мислите? :ask:

« Отговор #67 -: Август 31, 2010, 10:50:39 am »
Благодаря за отговорите ви

Краси
Краси

*
« Отговор #68 -: Август 31, 2010, 14:54:30 pm »
А аз искам да попитам пречи ли това, че пия зелен чай и едновременно с това приемам и фолиева киселина.
Някъде в интернет бях чела преди време, че зеленият чай пречи на усвояването и.
Но пък информацията е противоречива - едни казват може , други не.
Вие как мислите? :ask:

Къртиче, не е проблем. Аз пия по 1-2 големи чаши зелен чай на ден, fatalwoman ми обърна внимание и аз също се опасявах. Наскоро личната ми лекарка ми направи кръвно изследване за нивото на фолиева киселина, наред с други показатели, и резултатът беше добър.

*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #69 -: Август 31, 2010, 17:12:46 pm »
Знам, че се отклонявам от темата, но сметнах, че е редно да ви напомня, че зеленият чай предизвиква контракции, пиейки фолиева киселина, допускам, че ако вече не сте бременни, то вероятно очаквате бременност всеки момент.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
« Отговор #70 -: Август 31, 2010, 19:15:03 pm »
Очаквам я всеки момент, Dolphin, от две години и половина.
Да стане, пък ще го спра зеления чай.
« Отговор #71 -: Септември 28, 2010, 11:58:57 am »
Здравейте!!!! :) Искам да ви попитам дали може някоя да ми препоръча марка фолиева киселина,понеже днес отидох в аптеката да си купя и там ме затрупаха с различни марки.Взех една на HEALTHY folacid.Дали е добра????Благодаря и успешен и спорен ден на всички  :)
*
« Отговор #72 -: Септември 28, 2010, 14:30:41 pm »
viktoriika, важна е не марката, а количеството: 800 мг на ден, и да се пие три месеца преди бременност.
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #73 -: Септември 28, 2010, 22:16:50 pm »
Привет и от мен!
Доколкото знам фолиевата трябва да предпише док-може да греша! :)В някои плодове и зеленчуци-скоро четох,че имало такава киселина,сигурно в по-малко количество.
*
« Отговор #74 -: Септември 28, 2010, 22:22:09 pm »
Не е нужна рецепта от лекар за фолиевата киселина.

Набавя се и чрез храната, но за по-сигурно се приема в синтетичен вид, за да се избегнат малформации на плода.
*
« Отговор #75 -: Февруари 21, 2011, 14:14:32 pm »
Искам и аз да попитам нещо относно фолиевата киселина-знам че е необходима дори когато се прави още бебето, но по време на МЦ трябва ли да се спира или пак се пие? Благодаря предварително
« Отговор #76 -: Февруари 21, 2011, 14:26:50 pm »
Пие се без прекъсване поне 3 месеца преди да заченеш.
« Отговор #77 -: Април 06, 2012, 11:09:36 am »
Здравейте момичета :) Имам въпрос относно Фолиевата киселина - правим опити за бебче и от форумите разбрах, че е хубаво поне 3 месеца преди забременяване да се пие. Та въпроса ми е от колко милиграма трябва да се пие преди забременяването, защото аз пия Неофолик 0.4, 90 таблетки, а в упътването му пише, че дозата е 0.2 преди бременност и 0.4 по време на бременност. Вреди ли това, че не съм бременна а пия по 1 таблетка от 0.4 мг. на ден.
Извинявайте ме за невежеството, но наистина не съм запозната с тези неща, тъй като сам "нова" в тази област - бебеправене :)
Благодаря Ви и приятен ден от мен :)
*
« Отговор #78 -: Април 06, 2012, 13:49:23 pm »
Не се притеснявай, не вреди. Пий си по една таблетка неофолик мета от 0,4 на ден.
Имам вече две ангелчета на небето

« Отговор #79 -: Април 07, 2012, 18:48:50 pm »
Мерсииии lily :)))