0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Искам да попитам за фолиевата киселина
« -: Февруари 01, 2008, 21:35:58 pm »
Постоянно ли се пие фолиевата киселина?До преди няколко дни я пиех понеже една докторка ми каза да си я взема.Но сега след като свърши незнам дали да продължавам докато живот и здраве забременея и родя.Благодаря предварително на всички.
*
Re: Искам да попитам за фолиевата киселина
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2008, 21:40:33 pm »
Постоянно ли се пие фолиевата киселина?До преди няколко дни я пиех понеже една докторка ми каза да си я взема.Но сега след като свърши незнам дали да продължавам докато живот и здраве забременея и родя.Благодаря предварително на всички.

Можеш да я пиеш докато забремееш, та даже и по време на бременността.
Няма опасност от предозиране. Тя не се натрупва в организма, излишната се изхвърля чрез урината.
Даже, ако планираш бременност е почти задължително да пиеш фолиева.
Успех! :)
*
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2008, 11:07:13 am »
Добре е да се пие по 1т./дневно от 0.4 мг постоянно. Това е витамин, който много лесно се разгражда на въздух и няма как да се набави чрез храната в необходимото количество.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2008, 11:13:08 am »
 Можеш постоянно да я пиеш - 1 таблетка от 0,4 мг. Аз я пия от близо 2 тодини , сега за малко съм я спряла. Добре е да се пие 3 месеца преди забременяване. Ако сте с мъжки фактор е хубаво и мъжа ти да я пие - ако не му помогне , със сигурност няма да му навреди.Фолиевата киселина не се натрупва в организма , а излишното количество се изхвърля.Можеш да потърсиш на пазара за допълнително обогатени храни  - хляб , сокове ,например. Добре е да се пие когато се употребява алкохол , дори и да не бебеправите в момента. :wink:
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2008, 12:07:27 pm »
Миличка,фолиевата киселина е много полезна!Както вече ти казаха няма никаква опасност от нея, защото е много важен витамин за развитието на бъдещото бебче1Аз също пия, но също така наблягам и на плодове и зеленчуци, които я имат в съдържанието си! Те са- маруля,спанак,мандарини,портокали,киви,и още някои! Хубаво е да си набавяш фолиевата  киселина и с тези плодове и зеленчуци!Но задължително и на таблетки я взимай, че не може да се набави така нужното количество!Успех в опитите!
*
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2008, 13:30:24 pm »
здравейте! ние правихме опити за бебче преди 1 г. , тогава пиех фолиева киселина. оказа се обаче че имам ендометриоза и ме оперираха.(от момента в който разбрах , че трябва да ми правят операция прекратих и приематено на фолиева киселина) . сега след лечение с диферелин чакам да ми дойде МЦ и пак да започнем с опитите. според вас може ли да ми навреди с нещо , или ще забави ли фолиевата киселина идването на МЦ? (понеже мисля вече да започна да пия отново)
« Последна редакция: Февруари 02, 2008, 13:35:39 pm от rossy * »
*
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2008, 13:33:12 pm »
и пропуснах да попитам момичетата които пият фолиева киселина каква марка взимат , защото на пазара в момента има голяма разновидност ( мисля ,че имаше  за бременни и за бъдещи-бременни различна) коя според вас е най- добра? благодаря!
*
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2008, 13:45:25 pm »
Поникакъв начин не може да повлияе на цикъла. Започни я още днес. :D
Аз лично пия Неофолик Мета. Най-добре е фолиевата да е в блистер, защото е нетрайна на въздух.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2008, 14:18:14 pm »
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА БЪРЗИЯ ОТГОВОР!  :bighug: започвам я от днес - нали по таблетка на ден? и има ли определен час или няма значение дали я взимам в един и същ час?
*
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2008, 14:39:07 pm »
По 1т. дневно без значение от часа на приемане. :D

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2008, 10:35:53 am »
Благодаря ви много и успех на всички.
« Отговор #11 -: Февруари 07, 2008, 12:28:30 pm »
Поникакъв начин не може да повлияе на цикъла. Започни я още днес. :D
Аз лично пия Неофолик Мета. Най-добре е фолиевата да е в блистер, защото е нетрайна на въздух.
И аз пия такава вече 3ти месец.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2008, 12:39:09 pm »
И аз бих искала да попитам. Има ли проблем ако пролактина ти е висок, тъй като зная, че ФК увеличава кърмата и секрецията в гърдите вообще?
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2008, 12:48:12 pm »
Мила,моя пролактин също е много над нормата и пия парлодел за нормализиране!Но също пия и ФК!Така че не е проблем да я пиеш!Пожелавам ти късмет в бебеправенето!
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2008, 13:57:16 pm »
Благодаря!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #15 -: Октомври 02, 2008, 09:36:37 am »
Здравейте,

Изрових я отнякъде тази тема, за да не отварям нова.

Възможно ли е от ФК да получа зверско разстройство? От деня, в който я започнах ми се появи и не спира. Не е от много отдавна, 4 дни, но все пак ... Вземам Неофолик Мета.
« Отговор #16 -: Октомври 02, 2008, 09:48:35 am »
Здравейте,

Възможно ли е от ФК да получа зверско разстройство? От деня, в който я започнах ми се появи и не спира. Не е от много отдавна, 4 дни, но все пак ... Вземам Неофолик Мета.
Не съм чувала някой да има този проблем след прием на фолиева. И при мен не се е случвало , а я пия много отдавна.
 Най - вероятно причината е друга.
*
« Отговор #17 -: Октомври 02, 2008, 11:59:34 am »
и аз пия редовно фолиева и нямам такива проблеми!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Октомври 02, 2008, 17:12:25 pm »
Здравейте,

Едва ли, според мен е някакво съвпадение

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #19 -: Октомври 06, 2008, 16:15:43 pm »
И аз мисля че причината е друга, и аз пия фолиева киселина-нищо ми няма