0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета :)

Кой е най-точният метод да изчисля кога ми е овулацията?

Приятен уикенд на всички!

:))))

*
Според мене фоликолометрия.Другия вариант са ову тестове.
*
Най-точният метод си остава фоликометрията, но в домашни условия можеш да правиш тестове за овулация, след положителен тест за овулация до 12-36 часа настъпва овулацията. Ако мериш и базална температура е още по-добре, защото по нея се определя кога е била овулацията / но след като вече е минала/. Желая ти успех и дано скоро се похвалиш с +++++ резултат.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
В домашни условия : Тестове за О. + Базална температура.
Ако са само тестове, не е сигурно дали ще има наистина О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Благодаря!
Стискам палци и всичко най-хубаво :)

Раши

*
а когато нямаш вазможност за мерене на базална т. аз карам нощни смени
Мисля че за БТ няма значение през кое време на деня я мериш, стига да имаш 3-4 часа непрекъснат сън, поправете ме ако греша.

Кактоо вече са писали преди мен, на първо място е УЗИ проследяването на фоликула, после - ову тестовете и чак накрая е базалната температура. Тя е малко остарял метод, макар че все още широко се използва. Обаче при професии с нощни дежурства и т.н. е неприложима, защото трябва да се мери всяка сутрин по едно и също време. По-добре използвай тестовете - след 6 мес ще получиш картина на овулацията. Хубаво е първият месец да се заредиш с повече тестове и да мериш по-отрано, възможно е овулацията ти да не е точно в средата. При мен се колебае между 10 и 12 ден.
Мисля че за БТ няма значение през кое време на деня я мериш, стига да имаш 3-4 часа непрекъснат сън, поправете ме ако греша.

Наистина няма значение часът, но е от огромно значение да се спазва,е, може да има отклонения 2-3 за месец. Иначе е губене на време. Кривата няма да е реална.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Грешиш  :D
Бт се мери само сутрин, след сън.
Ако работиш на дневни и нощни - това ще се отрази на БТ и не може да и се вярва.
По принцип ти може да си мериш когато искаш и където искаш БТ, но дали ще е вярна?! :D
ПП
Т на тялото е най-ниска сутрин, вечер е най-висока.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум