0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля, за съвет за Утрогестан
« -: Февруари 01, 2008, 15:56:02 pm »
Здравейте, моля за помощ. От 1,5 год. се опитваме за бебе, но все не се получава. Доказан проблем няма. Правихме 1 инсеминация - неуспешна, и сега докторката ми изписа утрогестан да пия, защото помагал. Това нали е хормон ?  Ако някой е пил, моля да каже за какво го е вземал.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Моля, за съвет за Утрогестан
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2008, 16:01:02 pm »
За тоз утрогестан много сме писали. Потърси из темите.

Утрогестана е хормон..
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2008, 16:09:39 pm »
За тоз утрогестан много сме писали. Потърси из темите.

Утрогестана е хормон..

Доколкото знам е Утрогестана е хормонален препарат на основата на прогестерон.По принцип го изписват след инвитро на почти всички жени.Изписва се в случай на заплашващ аборт или за предотвратяване на прогестеронов дефицит.Това което пише за него е ,че се използва и при нередовна менструация следствие на нарушение в овулацията, или липса на овулация.Може лекарят да ти го е предписал от тази гледна точка.Аз лично  съм този препарат и постоянно ми се спеше от него.
*
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2009, 12:07:43 pm »
Помагайте момичета 8O От четири месеца пия утрогестан от 16 ден сутрин и вечер по две таблетки за 10 дена.Този месец имам усещането,че съм забременяла правих тест за бременност на 11 ден след овулация и е отрицателен.Утре трябва да  спирам утрогестана и си мисля дали може да го пия още няколко дни и отново да направя тест?
*

нерито

• 217
  • Виждаме така, както гледаме ...
« Отговор #4 -: Февруари 11, 2009, 14:30:43 pm »
denyphil  ти по каква схема го пиеш?

pipita, да можеш да го пиеш още няколко дена до следващия тест, дори бих казала, че е задължително, ако усещаш, че има бременност, освен това 11-ти ден след ову е раничко за уринен тест  :wink:

Хайде стискам палци и да ни се похвалиш с  :bfp:  :)
*
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2009, 16:20:45 pm »
Благодаря многоооооооооо :)