0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Как ви се отразява чакането на другите неща в живота?
« Отговор #20 -: Февруари 03, 2008, 13:55:04 pm »
clevergirl_75 забелязвам,че по-вечето момичета над 30 всеки цикъл го прижевяват много тежко,и при мен е някакъв кошмар понякога имам чувството че мозъчните ми клетки се разскъсват,и толкова чувствителна съм станала,че за най-малкото нещо рева.Мен този проблем с годините да ви кажа честно ме смачква,хем си викам да не мисля за това,обаче не става  :(
Ами логично е. Аз нямам други деца, боря се за първо. Ако не успея сега кога, когато няма да имам яйцеклетки (то и сега не се знае дали имам)...само мисълта за това ме убива, времето си лети а ние не ставаме по-млади.
daniski мила, трябва да го спечелиш за каузата. Моя също има едно дете от първия си брак, но иска дете с мен, а аз искам поне две ама май няма с едно да успея:(
Оффф.ф..айде да не се натъжавам сега преди лова на яйцата (ако има такива)...
И това с графиците...ами при нас не може да се каже, че сме на график защото така или иначе сме си редовни в упражненията...задължителните дни около О си ги оползотворяваме...а милия няма нищо против:)
А колкото до търпението...ами и на мен ми липсва, ама не само по отношение на бебето... :wink:
« Отговор #21 -: Февруари 03, 2008, 20:07:45 pm »
здравейте аз също имам проблем с чакането на красивия момент и сега нищо друго не ме интересува. Двамата със съпруга ми всеки месец сме в очакване но според гинеколога ми все още е рано за изследвания.И НЕ МИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА РАБОТЯ ПО ВЪПРОСА[
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #22 -: Февруари 03, 2008, 21:15:46 pm »
Здравейте момичета..И при мен има отражения чакането но добре е че е от скоро.Пък и имам много работа напоследък и да ви кажа честно не мисля толкова много за бебе.сега се притеснявам за О. и затова малко сега правя планове за кексането :) ама не съм казала на мъва ми за моя "план"..малко ще ми се ядоса :) та затова винаги имам настроение. :) Но..да си говорим честно-не можем да не мислим за бебета ..то ни е в главата постоянно..милички пожелавам в най-скоро време да се похвалим с хубавата новина :)
« Отговор #23 -: Февруари 03, 2008, 21:43:05 pm »
Момичета вече имам чувството че полудявам и затова ви пиша тук- вие сте моята утеха. Днес е 31 ден от цикъла ми, утре т.е. 32 ден трябва да ми дойде. Това чакане ме побърква- ще дойде или няма да дойде. През 30 мин. съм в тоалетната да проверявам........ побърквам се вече. Ако и сега не е станало ще трябва да чакам още 4-5 месеца до следващия опит, защото мъжа ми живее в чужбина.  :balk_146: :balk_146: :balk_146:
« Последна редакция: Февруари 03, 2008, 21:45:26 pm от dimitrova_zornitsa »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #24 -: Февруари 03, 2008, 21:48:26 pm »
Момичета вече имам чувството че полудявам и затова ви пиша тук- вие сте моята утеха. Днес е 31 ден от цикъла ми, утре т.е. 32 ден трябва да ми дойде. Това чакане ме побърква- ще дойде или няма да дойде. През 30 мин. съм в тоалетната да проверявам........ побърквам се вече. Ако и сега не е станало ще трябва да чакам още 4-5 месеца до следващия опит, защото мъжа ми живее в чужбина.  :balk_146: :balk_146: :balk_146:

Мила ...дано е станало.стискаме ти палци  :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #25 -: Февруари 03, 2008, 21:53:40 pm »
Тази тема ме провокира много. Може би не е имало такава досега, поне аз не съм попадала. Не съм се и сетила да пусна, не зная защо, може би ми е било прекалено лично всичко. За себе си мога да кажа, че минах през всички фази на чакането. В началото всеки цикъл не смеех да планирам нещо за след един месец - тогава може би ще съм бременна. Постепенно свикнах, но се затруднявах да правя планове за лятото, тогава със сигурност щях да съм бременна, така си мислех. След няколко пропуснати планове за лятото разбрахме чрез няколко спермограми, че няма как да станем биологични родители по никакъв начин, тогава не исках да правя никакви планове за скапания си живот, всичко ми беше абсолютно безразлично. Нищо не чаках, но и нищо нямаше значение. След като един ден излитайки от лабораторията (един от най-щастливите ми дни в живота) със спермограма с малко повече от 1 милион сператозоиди и 10% подвижност разбрах, че борбата и живота продължават, но другите неща от живота отново ги нямаше. Общо взето той си протичаше тук сред момичетата от форума. Много позната история разказвате - само дето моя мъж се беше предал, остави ме да си прекарвам времето пред компа с вас, сякаш да компенсира, това което не можеше да ми даде. Дори веднъж ме попита - какво толкова си говориш с тези момичета, не можем ли с теб да си говорим за това? След това чакането ми се отрази в съвсем друг аспект. Неспособност да правиш нито краткосрочни нито дългосрочни планове. Събирахме средства за всяка следваща ин витро процедура, напасване на цикли, цялата ми отпуска е разпределена за прегледи и изследвания, отказах повишение в работата поради неспособност да поема допълнителни отговорности в такъв момент. Като цяло мога да кажа, че тези 5 години борба обсебиха всичко, цялото време, просто други неща в живота нямаше за този период. Възхищавам се на семейства, които успяват или са успявали да не си променят стереотипа и ритъма на живот по време на това чакане.
Пожелавам ви скоро да приключи това чакане и живота ви да се превърне в друг вид чакане!  preggo
« Последна редакция: Февруари 03, 2008, 21:57:34 pm от cygnus »
« Отговор #26 -: Февруари 03, 2008, 22:15:17 pm »
Като чета думите Сигнус ти ми се струва, че аз съм ги писала. С тази разлика, че мъжът ми не иска да си говорим за да не ме разтройвал.  :? Че то има ли по-важна тема от тази за която да си говорим? Добре че работата ми е много отговорна и гледам да не се разсейвам и да не мисля за това :(

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #27 -: Февруари 04, 2008, 01:49:08 am »
 :youwoman: :bighug: :bighug: :bighug:

все някак ще се оправим!
Re: Как ви се отразява чакането на другите нещ
« Отговор #28 -: Февруари 04, 2008, 08:33:26 am »
здтавейте и от мен момичета, явно при всички нас е еднакво. всяка една от нас живее с мисълта за бебче. аз все още имам малко опит с чакането, но то вечи се отразява на работата и желанието ми за каквото и да е. всичките ми приятели ми казват, че трябва да спра да го мисля и тогава ще стане. само ако можеха да ми кажат и как да го направя. като чуя, че някоя е бременна ми се насълзяват очите и й завиждам. болна съм от почти месец от тези грипове, та чак направих пневмония, и като ми изписаха лекарставата първата мисъл беше-ами ако съм бременна?!, след това ми казаха да взимам респивакс и като прочетох, че не трябва да се пие през първите 3 м от бременноста и изопщо не го започнах и 3 дни след това отново болна. и така дано да не чакаме още дълго!

пп: дано не съм ви отегчила :)
« Последна редакция: Февруари 04, 2008, 08:40:34 am от Remi G. »
« Отговор #29 -: Февруари 04, 2008, 10:58:43 am »
Мили мои, желанието и мисълта за бебче е нещо съвсем нормално. Още повече, че ние сме биологично програмирани да имаме това желание и този стремеж. Според мен обаче има една тънка граница, която не трябва да преминаваме. Разбира се, че ще живеем здравословно, ще правим всичко което е необходимо с много любов и желание. Ще правим и всичко, което казват лекарите, но трябва да помним, че не ние решаваме кога ще се появи бебето. Наистина е Божа работа.

Трябва да се наслаждаваме на всеки миг от живота. На всеки миг с любимия. А когато е било писано - тогава.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
« Отговор #30 -: Февруари 04, 2008, 12:02:30 pm »
Мисля,4е това ве4е ни е станало като фикс идея.И на мен ми казват -'не го мисли постоянно'-как да стане това?Просто немога да спра.Дори и милото ми забранява да влизам в За4атие,за да не се психирам,но как да му обясня,4е от тук нау4их толкова неща,с които да увели4им шансовете за беб4е?
Хората казват,4е това е Божа работа,но аз мисля,4е 4овек трябва сам да си помогне ,за да му помогне и Господ!

*
« Отговор #31 -: Февруари 04, 2008, 14:41:48 pm »
Момичета и аз съм от вашия отбор  :wink:
Аз след първият си неуспех, освен че ревах като магарица сега немога да спра да мисля за това  :help: Нетърпелива съм по принцип и в комбинация с това направо... Сега пак съм в очакване, но си мисля, че лелката ще ме навести и този месец  :(
Като решение на този проблем аз се опитвам да се ангажирам с много неща за да не мисля за това, но ефекта не е кой знае какъв.
Пожелавам на всички скоро да чакаме друго ;)
« Отговор #32 -: Февруари 04, 2008, 15:47:38 pm »
Цитат
Момичета вече имам чувството че полудявам и затова ви пиша тук- вие сте моята утеха. Днес е 31 ден от цикъла ми, утре т.е. 32 ден трябва да ми дойде. Това чакане ме побърква- ще дойде или няма да дойде. През 30 мин. съм в тоалетната да проверявам........ побърквам се вече. Ако и сега не е станало ще трябва да чакам още 4-5 месеца до следващия опит, защото мъжа ми живее в чужбина.
И този месец сълзи  :balk_146: няма бебе които се засилват още повече от това че следващите 4-5 месеца трябва да стоя и да бездействам по въпроса с бебето защото миличкото ми ще е далече от мен. Боли ме че ще разочаровам и мъжа ми с "новината" че ми е дошло  :balk_145: :balk_144: :balk_146:
*
« Отговор #33 -: Февруари 04, 2008, 16:26:53 pm »
Зорница, :bighug: Съжалявам, че ти е дошло, особено щом ви предстои да се толкова време разделени. Хич не е лесно, но ще видиш, че и на твоята улица ще изгрее слънце :) Знам, че е клише, но тези дни се бях зачела в стари теми и нали лентичките под постовете на момичетата не остават старите, а се актуализират, забелязах едно нещо. Почти всички които са плакали и са се отчайвали тогава както ние сега, вече си имат коя бременна лентичка, коя с бебче на няколко месеца/годинка  под постовете. Така, че имай вяра, усмихни се и прекарайте весело дните през които ще сте заедно с твоето момче. :D
« Отговор #34 -: Февруари 04, 2008, 16:46:05 pm »
Jael Мерси много за хубавите думи! Заради момичета като теб този форум има смисъл! Пожелавам на всяка от нас скоро да види положителен тест и ако има сълзи да са от радост!  :bfp:
Благодаря ви, че ви има!
 :bighug:
« Отговор #35 -: Февруари 04, 2008, 16:55:11 pm »
Мили мои, желанието и мисълта за бебче е нещо съвсем нормално. Още повече, че ние сме биологично програмирани да имаме това желание и този стремеж. Според мен обаче има една тънка граница, която не трябва да преминаваме. Разбира се, че ще живеем здравословно, ще правим всичко което е необходимо с много любов и желание. Ще правим и всичко, което казват лекарите, но трябва да помним, че не ние решаваме кога ще се появи бебето. Наистина е Божа работа.

Трябва да се наслаждаваме на всеки миг от живота. На всеки миг с любимия. А когато е било писано - тогава.

Подкрепям това изказване. Всички ние искаме това да се случи, но то е божа работа. Това което ме разсейва е моя син, от първия ми брак. Като го взема от училище и забравям за всичко само той ми е в глават и моя любим. Гледам да не го занимавам с фоликули и овулации, просто като наближи момента си го нападам чиасто по женски. Ставам палавница и използвам всички женски хватки за да правим секс. Иначе милия много се шашака, искам да не е по план. Затова гледам да се занимавам със всички ежедневни ангажименти, сутрин си меря БТ без да разбира мъжа ми, правя си фоликуметрии и секс най-много през О и така. Само се улавам че ми е кофти когатонякой приятел на мъжа ми се похвали че ще имат бебе, или когато бившия ми мъж ми връща детето след прекаран ден с него и детето му от втория брак. Как сина ми въодошевено разказва как е сменял памперса на братчето си. Но се взимам в ръце и продължавам напред, все пак имам едно дете и то има нужда от мен както и мъжа ми. Не трябва да се превръща във фикс идея!!!
« Отговор #36 -: Февруари 04, 2008, 17:17:23 pm »
Ох момичета, и аз знам, че не трябва да се превръща във фикс-идея, ама на практика нещо не се получава. И аз от известно време се улавям, че има дни, в които почти никаква работа не съм свършила, а съм стояла унесена в мисли или съм чела по форумите. Знам, че не това е правилното поведение, но... Освен това съм станала една чувствителна, започвам да плача от най-малкото нещо. Добре, че милото ме разбира и подкрепя. За жалост той е ужасно зает, има много работа, пътувания, проекти, срещи.... често му се чудя как издържа и как успява да е винаги мил с мен и да е във форма, когато трябва. Щото кото наближи овулацията и при мен всякакво желание изчезва и само пресмятам как да стане, кога.... Уморих се вече от това. Искам да ви кажа, че вашата помощ е подкрепа е неоценима. Благодаря ви! :balk_46: :balk_46: И дано по-скоро се сбъдне мечтата ни!
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #37 -: Февруари 04, 2008, 18:54:57 pm »
Здравейте и от мен! И аз съм като вас..... имаше около 3, 4 месеца, когато бях като луда! Ама съвсем луда! ЗА нищо друго не мислих, нищо не ми се правеше! Единственото ми занимание беше лежането и магазина да понапазаря! Че и на работа не ходех тогава... Идеална среда за депресиране! Но в един момент се осетих! И вече 3 месеца съм в много добро емоционално състояние, знам кога е О, гледам да подскажа на мъжа ми  :wink: но ако не стане не се шашкам изобщо! А преди това можеше да ме разплаче!!!  После спокойно си чакам, засега винаги си дочаквам М, но нито един тест не съм направила преди М! И мисля че част от тази увереност дължа на моя мъж, а другата на един доктор - при който отидох уж  набързо!!! Той ми каза - Ще стане!!!Започваме да работим по въпроса и ще стане! Има нещо в погледа му, има нещо в гласа му, кото те кара да му вярваш и да си сигурен в успеха! И аз вярвам и се чувствам супер!!! Ходихме на почивка на океана и макар да беше хладно се къпах (с неопрен все пак), сега се стягаме за ски!!! И хич не си мисля ами ако съм бременна и падна!!!! Ако съм бременна - просто няма да падна  :D !!!! 
Та така!  :D  :D  :D!!!
Моя съвет - не оставяйте дните просто да летят, летете с тях!!!
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #38 -: Февруари 04, 2008, 19:31:58 pm »
Здравейте и от мен! И аз съм като вас..... имаше около 3, 4 месеца, когато бях като луда! Ама съвсем луда! ЗА нищо друго не мислих, нищо не ми се правеше! Единственото ми занимание беше лежането и магазина да понапазаря! Че и на работа не ходех тогава... Идеална среда за депресиране! Но в един момент се осетих! И вече 3 месеца съм в много добро емоционално състояние, знам кога е О, гледам да подскажа на мъжа ми  :wink: но ако не стане не се шашкам изобщо! А преди това можеше да ме разплаче!!!  После спокойно си чакам, засега винаги си дочаквам М, но нито един тест не съм направила преди М! И мисля че част от тази увереност дължа на моя мъж, а другата на един доктор - при който отидох уж  набързо!!! Той ми каза - Ще стане!!!Започваме да работим по въпроса и ще стане! Има нещо в погледа му, има нещо в гласа му, кото те кара да му вярваш и да си сигурен в успеха! И аз вярвам и се чувствам супер!!! Ходихме на почивка на океана и макар да беше хладно се къпах (с неопрен все пак), сега се стягаме за ски!!! И хич не си мисля ами ако съм бременна и падна!!!! Ако съм бременна - просто няма да падна  :D !!!! 
Та така!  :D  :D  :D!!!
Моя съвет - не оставяйте дните просто да летят, летете с тях!!!

Колко много ми хареса това което си написала /ще си открадна малко от твоят позитивизъм- може ли?  :wink: / Мисля, че си открила точната рецепта и дано скоро ни се похвалиш! Е, нека всички се похвалят! Хубаво ми е когато чета изказвания на борбени момичета като теб и много други тук, които дори да паднат отново се изправят и продължават и не спират да се борят за щастието си !!!

И аз като теб съм като луда, само че от години. Падам,ставам,после пак падам и пак ставам, последния път паднах в цяла бездна, такъв шамар ми удари съдбата,но не успя да ме смачка и аз отново се изправих. Отново се усмихвам и продължавам да си мисля за бебета ,но този път не мисля какво би се случило ако забременея, защото вече не ме е страх.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #39 -: Февруари 04, 2008, 22:31:31 pm »
Как ми се отразява ли? От 1 година не съм се зарадвала истински на нищо,усмихвам се лицемерно на хората около мен и се правя на най-щастливия човек, а вътре в мен всичко е празно и пусто.И в най-прекрасния и слънчев ден сякаш някаква мъгла ме притиска отгоре и смачква, главата ми е като в менгеме постоянно. Чувствам се като пренавита пружина и предпочитам да не общувам много, много с хората около мен, защото чувствам че ще избухна в истерия всеки момент, гледам ги само, но не ги виждам, прозрачни са...Нищо вече не може да ме ядоса, нищо не ми е интересно, нищо не ми се прави, мога цял ден да стоя и да си блея в една точка...Вече дори и не плача, пресъхнаха ми сякаш и сълзите...Една единствена дума е най-точната - АПАТИЯ.  :balk_144: