0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: съвет
« Отговор #20 -: Февруари 08, 2008, 14:43:51 pm »
Много е важно, колко ти е бил хемоглобинът преди забременяване.
Моят е 110 и така е от години. Като забременях се качи на 126, а след 5-6 месец си е около 110-115. Желязо пих само 1 седмица по съвет на моя док и ефект нямаше. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #21 -: Февруари 08, 2008, 19:57:40 pm »
Вили, 4естито
дано имаШ най прекрасната бременност.
Ани79 е описала много то4но вси4ки страхове.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #22 -: Март 17, 2008, 11:34:42 am »
Привет, момичета!:)  :balk_35:Бихте ли ми казали знаете ли дали е нормално да намалее тежестта и напрежението в гърдите. Напоследък само напрежението в тях ми напомняше за състоянието ми, а сега и това намаля та започнах да се притеснявам малко. Бих казала, че се чувствам чудесно иначе. А пък преди по-малко от седмица бях на консултация и нямах никакви проблеми, надявам се и това да не е. Благодаря ви предварително! :balk_16:
« Отговор #23 -: Март 17, 2008, 12:24:05 pm »
Виленце,
може би ти просто имаш една лека бременност и толкова. Радвай се на това. Желая ти толкова лек и успешен да е и финала на бременността ти.
При мен, а и при много от нас бременността протича тежко с много неприятни симптоми, но има и такива като теб, познавам такива бременни, които се чувстват съвсем нормално, жизнени, работят до последно и нямат неприятни симптоми. Дано да си така до края, без контракции, без болки, без кървене и т.н.
Относно гърдите, аз, например, не съм ги усещала напрегнати въобще през бременността, но имах други проблеми.
Успех, Виле!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #24 -: Март 17, 2008, 15:14:51 pm »
Виленце, гледам като си била в 10та седмица,пак са те притеснявали гърдите че омекват.Очевидно тогава си се притеснявала излишно.Сега е същото. :wink:
« Отговор #25 -: Март 17, 2008, 18:53:04 pm »
Гедам, че от 10та седмица се притесняваш, а виж колко далеч си стигнала.Давай го по-спокойно. :goodluck:

« Отговор #26 -: Март 17, 2008, 20:08:28 pm »
Така е наистина, прави сте! Но какво да направя като имам такива моменти! Съжалявам, ако ви отегчавам. Благодаря ви за търпението!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #27 -: Март 18, 2008, 08:02:42 am »
Така е наистина, прави сте! Но какво да направя като имам такива моменти! Съжалявам, ако ви отегчавам. Благодаря ви за търпението!
никой не отекчаваш,спокойно сподели какво те тревожи :D,тук сме за да се подкрепяме
желатя ти лека ио безпроблемна бременност
 :bighug:
*
« Отговор #28 -: Март 18, 2008, 11:27:13 am »
Vilence, надали има бременна, която да не се притеснява или страхува дали всичко е наред. важното е страховете ти да не са постоянни и обземащи те, за да не вредят на малкото човече. понякога сами си навличаме негативни емоции чрез мислите си, аз вярвам, че положителната нагласа наистина помага в случаи на паника. все пак страхове през цялата бременност не са много полезни за малкото човече, което расте в теб ;)спокойна и лека бременност до края   yahoo_17
*
« Отговор #29 -: Март 18, 2008, 14:20:34 pm »
ЧЕСТИТО!!!!!!!!!!
Тези страхове са нормални и няма да спрат докъто не видиш малкото съкровище,тогава ще почнат други страхове.Но сега трябва да се стремиш да си спокойна и да се наслаждаваш на бременностат си.За сърцебиенето се обади на лекаря си ако трябва си пусни изследвания за щитовидната.
« Отговор #30 -: Март 18, 2008, 15:42:23 pm »
Здравейте момичета!
Нензма дали е за тази тема, но реших да се пиша и аз.
Бременна съм от 6 седмици, дългоочаквана бременност втора за мен. Моите гърди също не са така чувствителни както преди да ми дойде датата за М. Притеснението ми обаче е, че съм малко болничка, т.е. май яко изстинала, и дали всичко с бебчо ще е наред покрай тази моя настинка. Мога ли да пия Парацетамол? Понеже моето джи-пи беше малко резервирано, а в листовката пише че може да се пие повреме на цялата бременност и при кърмене. Много странно се чуствам, а ми е втора бременност. Като че ли съсъ сина ми не се шашках толкова. Даже бях пила фервекс без да знам че съм бременна, а сега се шашкам от най-малкото. Може би защото толкова време се опитваме да си имаме второ бебче (първо за мъжа ми, втори брак ми е), че сега ме е страх да не стане нещо.
Май много дълъг стана постинга ми, за което се извинявам.
Благодаря че ви има и подкрепяте всички в нужда :)!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #31 -: Март 18, 2008, 16:24:22 pm »
Да можеш да пиеш парацетамол през цялата бременност. В седма седмица още няма изградена плацента и от теб нищо не може да мине към бебето, така че няма от какво да се притесняваш сега.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #32 -: Март 18, 2008, 16:44:23 pm »
happymery,
 :balk_16: Честито, мила! Браво!  :balk_5:
Лека бременност и на финала живо и здраво  :babyflips:
Можеш да пиеш Парацетамол 3 х 1 на ден, Витамин C Cetebe, Цитросепт, чай, мед /направо с лъжицата от буркана/ и плодове. Това е лечението за бременни. Други илачи общо взето не можеш да вземаш. Аз бях в болница през бременноста, та там ми изписаха Парацетамол 3 х 1 на ден, Витамин C Cetebe х 2 на ден.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #33 -: Март 18, 2008, 16:48:38 pm »
Много ви благодаря момичета!
Имам един въпрос за чая. Какъв може да е той, че май не всеки можел да се пие от бременни. Това което имам в нас е лайка, мента, маточина, мащерка и плодов.
Има ли наистина значение какъв ще е чая?
« Отговор #34 -: Март 18, 2008, 16:53:05 pm »
Това което имам в нас е лайка, мента, маточина, мащерка и плодов.
Има ли наистина значение какъв ще е чая?

Мента и липа май са само безопасни.  Плодовият вероятно е черен и ароматизиран с плод - има кофеин.  Става и само гореща вода с лимон и мед, за вкус, ако ти се пие чай, а се страхуваш да не сгрешиш.
*
« Отговор #35 -: Март 18, 2008, 22:00:24 pm »
Мащерка и лайка може.
*
« Отговор #36 -: Март 19, 2008, 00:26:30 am »
happymery, погледни този линк: билки и бременност
*

adi

• 7710
« Отговор #37 -: Март 19, 2008, 16:02:37 pm »
на мен са ми казали  само по 1 чай лайка и мемта на ден,при бременност много трябва да се внимава с билките :D
*
« Отговор #38 -: Март 19, 2008, 16:24:20 pm »
Внимателно с мащерката. Може да предизвика контракции. Липата е ОК.
Зелен чай не бива да се пие преди 12-13 г.с., защото пречи на усвояването на фолиевата киселина.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

adi

• 7710
« Отговор #39 -: Март 19, 2008, 18:53:02 pm »
Внимателно с мащерката. Може да предизвика контракции. Липата е ОК.
Зелен чай не бива да се пие преди 12-13 г.с., защото пречи на усвояването на фолиевата киселина.
а след 13 гс може ли?????аз си мислих че неможе през цялата бременност 8O