0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моята история и графиката ми
« -: Януари 27, 2008, 21:27:54 pm »
Здравейте!От почти 1 година чета постоянно форума и вече се престраших да пиша. Моля Ви ако някой може да ми разчете графиката, защото аз тотално се обърках. Само да кажа, 4е си правих LH, FSH, Estradiol, Prolaktin i Testosteron. Всички са в норма. Остава Прогестерон, но не знам на кой ден да отида -от 21-24 според графиката.

Мерси много предварително.
« Последна редакция: Януари 29, 2008, 14:13:46 pm от beast »
*
Re: НОВА - HEEEEEEEELP
« Отговор #1 -: Януари 27, 2008, 21:32:45 pm »
Направи си видима графиката!
« Отговор #2 -: Януари 27, 2008, 21:37:04 pm »
Ами пробвах се. Не знам сега дали стана.
http://calendar.zachatie.org/work/DisplayUserCycle
*
« Отговор #3 -: Януари 27, 2008, 21:44:51 pm »
 :balk_77:
« Отговор #4 -: Януари 27, 2008, 21:50:58 pm »
Извинявайте, но не знам как да го направя видим.
Влезнах в моя профил и маркирах, да може да се вижда. Аз мисля, че не съм имала ову този месец според графиката.
Ако не се вижда бихте ли ми казли как да я оправя. :(
*
« Отговор #5 -: Януари 27, 2008, 22:16:07 pm »
Еми точно от профила се прави видима.Разгледай по-добре и се помъчи да я оправиш.
« Отговор #6 -: Януари 27, 2008, 22:32:08 pm »

Мисля, 4е трябва да споделя моята история. На 33г.съм. През 1998г ми правиха опер.-поликистоза.Преди да я направят питах док. 100 пъти задължително ли е веднага след това да забременявам или не.(Тогава бяхме гаджета с мъжа ми и не бяхме готови и двамата).Отговора и беше 100 пъти - не, не е задължително.Колко грешно!!!!!!След това ми идваше М 6 месеца и после спря.Сменик док с друг.Даваше ми контрцептиви защото образувак кисти.И така, 5-6-7г контрацептиви.Спра ли ги - кисти.Казаха, 4е имам ЛУФ с-м, което било равно на инвитро.ОК-приех новината.През 2006, на4алото отидох при д-р Йорданов за инвитро.Направи ми пункция на кистата ( от 2 г. не можеше да из4езне с контацептиви).Но след пункцията, на 3-4 ден не6то ме боле6е и отидох не при него, а при д-р Коларов на ехо.Каза пак е набрала - около 2мм, но не ставаш за инвитро с това.След това отидох пак при Йрданов, каза действаме( само да споделя за историята ми НитоВЕДНЪЖ, не ми поиска стари изследвания или да поиска да ми направи нови.Как се прави инвитро така аз не знам.Пита ме имам ли хормони, да имам стари.Добре ли са? Ами горе долу му казвам.Как са тръбите?Амо преди 1-1,5 г.бяха добре.Даде ми да пия примолут нор за лигавицата и след това почваме по схема инжекциите).За добро или зло, точно тогава си смених рабоатата и замразих нещата.Киста - разбира 4е имам. Направих си лапаро Октомври 2007- киста 70 мм, трикамерна.Фоликуларна.Този месец си пуснах щитов.плюс половите хормони-ОК са.Но според графиката ми- не знам кога да пусна прогестрон.Защото реших 4е ве4е нямам време за мотаене.Искам да си запиша 4ас при Стаменов, но поне да имам някакви налични изследвания.Мъжа ми - астенозооспермия.Според Кацаров- и с такава спермограма може да стане.и аз ве4е съм тотално, абсолютно объркана.Ще стане ли спонтанно или не. да чакам ли или не.На 33 съм.И реших - при Стаменов.
ако Вие момо4ета имате идеи - моля помогнете.
И ужасно ме е страх да не образувам наново кисти.

Малко дълго стана-извинявайте!!!!
*
« Отговор #7 -: Януари 27, 2008, 22:46:11 pm »
Ако бях на твое място нямаше да губя повече време и щях да почна инвитро. Загубила си вече достатъчно години в опити и лечения.Докато се лекуват едни се появяват често нови. Аз нямам твоите проблеми,поне нямам открити въпреки куп изследвания и пак съм в момента на инвитро.Добре си се насочила към Стаменов,но за преглед при него се чака повече от година, а за някой прегледи може да потърсиш и друг.Запиши си час при него, но май по-добре е да използваш срещата с готова папка изследвания.
« Отговор #8 -: Януари 27, 2008, 22:55:18 pm »
А може ли да ми кажете какви точно изследвания да приготвя.Освен хормони - щитовидни и полови, епикризата от лапарото, спермограма и цитонамзка.Други не мога да се сетя.Не знам дали и при док.Владимиров да не отида.Просто не знам кой е по-добър.И за двамата има добри мнения.Знаете ли колко се чака при него?

Много се уморих (психически) от ходене токлова години по лекари (плюс 2 операции)Но имам подозрения, че май сега започва истинското дерзаене.
Не знам дали не съм и на много години, за успешно инвитро/икси.
Дано да имам късмет.

*
« Отговор #9 -: Януари 28, 2008, 06:52:24 am »
Не са ти много годините. Ти да не мислиш че 20 годишните правят инвитро. Още ставаме.И аз съм на толкова. :wink:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Януари 28, 2008, 09:48:41 am »
Ако бях на твое място нямаше да губя повече време и щях да почна инвитро. Загубила си вече достатъчно години в опити и лечения.Докато се лекуват едни се появяват често нови. Аз нямам твоите проблеми,поне нямам открити въпреки куп изследвания и пак съм в момента на инвитро.

Аз съм на 35 и още губя време и не започвам инвитро. Едната причина е очевадна. Но другата е, че имам открит проблрм LUF. За последната година имам една единствена овулация. Всички други месеци или са ставали кисти или съм била на противозачатъчни, за да "лекувам" кисти. И сме с лека олигоастенозооспермия.
Само че аз имам доверие на лекарката си. Освен това чета много избирателно тук и такива "професионални" мнения ги игнорирам. Разчитам да стане спонтанно.

future74 щом си решила инвитро - добре. Но при LUF е много важно да се дозират правилно лекарствата. Ти никъде не написа пробвали ли сте да спукате киста с Прегнил например или да подпомогнете узряването на фоликула с клостил? Тия лекари като те гледат така толкова години само те гледат ли? Защото някои наистина точно това правят.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #11 -: Януари 28, 2008, 18:28:13 pm »
Ами опитвали са се да спукат фоликул, НО САМО 1 път и честно да си кажа не помня какво стана.А клостил съм пила мнго време и нищо.Образуват се фол., но не се пукат.
Реших, 4е пове4е няма какво да измисля и направо в клиника за стерилитет.Оба4е не мога да реша Владимиров или Стаменов.
Какво имаш впредвид, 4е трябва да се дозират внимателно при ЛУФ.Нали при всяка от нас по принцип всичко е индивидуално.Освен това като имаш ЛУФ има6 ли М.Защото при мен беше-по4ти не.
Според вас има ли забременели с инвитро с ЛУФ?