0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« -: Януари 06, 2006, 12:00:14 pm »
да бъдеш бременна или да бъдеш майка

ето това е въпроса. Дали е по-достойно да осиновиш едно дете и да го обичаш или обнажила спринцовка да бодеш напред докато имаш смелост. В кой от двата случая си се предал. Когато се откажеш от неколкогодишните си усилия или когато се откажеш от егоизма на гените си.  
Вие докъде стигнахте по тази философия?

Косето е на небето.
*

    mimss

  • *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #1 -: Януари 08, 2006, 15:34:03 pm »
С това изявление си докарах порядъчен скандал вкъщи, но нищо не ми пречи да го кажа пак, защото така го чувствам.

Винаги съм знаела, че.. независимо дали ще си имам мое дете, един ден ще си осиновя. Без значение е реда на тези две събития.  :D
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #2 -: Януари 08, 2006, 19:37:24 pm »
Аз съм за осиновяване. Няма да правя арт процедури като инвитро или икси. Не ща. Предпочитам парите, които ще ми коства да ги дам за отглеждане, възпитание и обучение на един вече създаден живот, а не за задоволяване на собствените ми гени, его , за мнението на роднини и близки, за успокоението ми, че не съм еди ква си /ялова/, Плюс това, като гледам кво става с тия процедури и как бих си тормозила не само мойта психика, а и емоционалното състояние на мъжа ми -  как реагирам на стимулация,  колко са фоликулите,  колко ще замразят или ще върнат,   ха мерси...

Мое мнение де и то в настоящето. Човек никога незнае кво ще му дойде на ум и кво ще бъде следващото ниво на играта, наречена живот. Още утре мога да се тръшкам за бластоцити и тъй нататък...
*
и аз така, но не съвсем
« Отговор #3 -: Януари 13, 2006, 16:24:45 pm »
Цитат на: lady_11
Аз съм за осиновяване. Няма да правя арт процедури като инвитро или икси. Не ща. Предпочитам парите, които ще ми коства да ги дам за отглеждане, възпитание и обучение на един вече създаден живот


В смисъл, мисля, че всеки трябва да извърви собствения си път и да опита арт методите, НО според мен във всичко трябва да има някаква рационалност. В смисъл, аз лично не мога да разбера хората, които опитват 5, 6 до 8 (имам такава позната) пъти ин витро, но вероятно те са прави за себе си.

На мен един неуспешен опит ИКСИ ми беше последната капка, която преля чашата - може би ми е плитка чашата на търпението  :lol:  Пет години живях в цикли на по 14 дни - овулация - менструация и пак отначало - не мога повече.......

Сега сме в началото на процедурата за осиновяване и съвсем честно мога да кажа - от много време не съм се чувствала така добре...... Мъжът ми все пак настоява да продължаваме да опитваме, паралелно с осиновяването (така и така искаме повече от едно детенце), та вероятно от април ще започнем с донорски инсета, но аз вече живея с мисълта, че ще си имаме осиновено бебенце и това ме прави страшно щастлива

Пожелавам на всички момичета тук да получат това, което искат най-силно

Пожелавам на всички момичета тук
В очакване ....
*

    mariaspace

да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2006, 19:35:41 pm »
за съжаление или не аз също живях две години в матнетичтия цикъл- менструация, овулация стимулация- пукане или непукане на фоликули после менструация противозачатъчни и накрая ме тресна такава депресия ,че още пия антидепресанти, .Мога да каже че вече сме стартирали процедурата за осиновяване на две деца, а пък ако после стане естествено- то добре. Но екстри като инвитро и то като ти дават 10% вероятност , а благодаря. Винаги съм искала да осиновя и несмятам ,че с това се обричам на яловост или двури бабини деветини.
*
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2006, 18:21:44 pm »
Всеоще не мога да намеря отговор на тази дилема. Започнах да ходя при психолог, надявам се той да ми помогне да чуя истинския си вътрешен глас, а не истеричния или песимистичния. Ще ви пиша дали помага. Късмет, момичета!

Косето е на небето.
*
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2006, 12:52:29 pm »
Сто процента ще ти помогне, особено ако е читав  :wink:
Би трябвало той да ти помогне да извадиш отговора от себе си
Успех, сискам палци, ако искаш да поговориш с някой по темата - на разположение съм. Пиши на лични
В очакване ....
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #7 -: Март 06, 2006, 09:23:23 am »
и аз от известно време търся отговор на този въпрос но немога да реша.Не съм го обсъждала със съпруга ми.Обаче защо да трупам нерви в несполучливи опити,като мога да си отгледам осиновено бебче а между временно ако стане и 2ро ще сме двойно по щасливи и спокойни.Трябва сериозно да помисля.
*
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #8 -: Март 06, 2006, 16:29:07 pm »
бременността е такъв празник за тялото, всички клетки работят и сякаш ликуват... Невероятно усещане, което оценяваш за съжаление едва когато загубиш... :(

Косето е на небето.
*
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #9 -: Март 07, 2006, 11:56:15 am »
Някъде вътре в теб има готов отговор на всичките ти въпроси.Потърси го и му се довери.Сърцето никога не лъже.Аз три пъти през живота си съм се доверявала на вътрешния си глас (разумът в този момент ми казваше,че съм луда) и не сбърках.Това са най-щастливите три решения през живота ми.
Желая ти най-вярното решение и много щастие.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #10 -: Април 28, 2006, 15:47:14 pm »
Момичета,
току що писах в анкетата за осиновяването, вероятно философските ми разсъждения са били по-подходящи за тази тема. Няма да ги копирам, ако на някой му е интересно - може да погледне там:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #11 -: Май 12, 2006, 13:33:34 pm »
Цитат на: hope
бременността е такъв празник за тялото, всички клетки работят и сякаш ликуват...

Жадувам да разбера какво е това усещане - да бъдеш бременна, да носиш живот в себе си - малка частица, събрала в себе си най-доброто от мен и от любимия ми човек. Не знам кога бих спряла да се стремя към това, да мечтая да усетя чудото на бременността и раждането. Надявам се мечатата ми скоро да се сбъдне и никога да не ми се налага да се отказвам от нея.
Но дори като си създадем детенце, със съпруга ми пак сме решили, че искаме да си осиновим една малка душичка. Освен това, не знам веднъж като забременея, дай Боже, дали ще имаме сили пак да минаваме през проблемите около трудното забременяване, а искаме поне 2 деца, а може и 3   :balk_600:


*
да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #12 -: Май 15, 2006, 15:52:50 pm »
И аз съм на мнението на бебето!
 Бебе,:youwoman:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    dia

Re: да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #13 -: Юли 09, 2006, 00:22:40 am »
Здравейте момичета,
аз съм една от тези при които чудото се случи.
преди 5 години си осиновихме момиченце, беше само на 35 дни, днес е прекрасна горда кака на второто ни родено то нас дете. Опитах от почти всичко около забременяване, лекарства, инсеминации.... и т. н. средства за мъчение на тялото и душата. живях години наред от цикъл до цикъл. Намразих детските градинки и най-прекрасното нещо на този свят - детската глъчка. Накрая се решихме и се регистрирахме - тогава закона беше друг, и станахме родители. Не ме напусна обаче мисълта да имаме и създадено то нас дете - аз обожавам съпруга си и просто исках да си имам и наше произведение - днес то носи неговото име. Когато окончателно се отказах от идеята, че мога да забременея или по-точно накак се успокоих, че това просто няма да се случи, забременях. Повярвайте ми два месеца ходих като болна, не знаех какво става, къде да си намеря място, влязох в болница и се изпокарах с персонала, не знаех какво искам. Усещането е силно, трудно за осмисляне и .. доста по-късно се зарадвах. Не вярвах, че ще мога да обичам второ дете освен Моето първо прекрасно момиченце. Усещането да си бременна е много приятно, изключая всичките неудобства, които бременността създава - като започнем от сутрешното гадене , минем през страха от всяка болка в корема, невъзможността да си завържеш обувките, когато ръцете ти не ти служат добре (защото бебето нещо е притиснало). Иначе вървиш гордо и надуто и ти се иска целия свят да те види. Е да но това е временно, бързо отминаващо състояние  и ето сега шест месеца след раждането на бебето, вече не мога да си представя голяма част от усещанията. А що се отнася до любовта - тя идва с гледането на детето. Бебето ми се роди месец по-рано, поставиха го в кувьоз и цяла седмица го виждах само за по половин час на ден. Повтори се историята отиваш виждаш го и го връщаш обратно, и си тръгваш, докато не дойде денят, в който можеш да си го вземеш - било то с влизане в сила на делото или при изписването.
Всичко това разказвам, защото чувствата са еднакви. Повярвайте ми, изпитах ги. Най-хубавото е когато буташ пред себе си количката, когато ти каже мамо или когато цяла нощ държиш ръката на изгарящото от температура човече.
И последно, че май написах роман - а колко още искам да кажа... Много ми хареса цитирам - "детето се ражда и живее в едно временно семейство, където го обучават, образоват, възпитават, а когато порастне достатъчно, то открива истинското си семейство..." Помислете колко живеем с родителите си и колко със спътника си в живота.?!
*
Re: да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #14 -: Юли 09, 2006, 05:26:14 am »
Аз също жадувам да съм бременна. Да усетя детето ни да расте в мен, да го видя на видеозон за първи път, да го очаквам с нетърпение и да гадая дали ще е момиченце или момченце. Макар много да ми иска да си осиновим детенце, осиновяването никога няма да донесе тръпката едно малко сърчице да бие в мен!
*

    dia

Re: да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #15 -: Юли 10, 2006, 14:50:56 pm »
Няма смисъл да се заблуждаваме, разлика има, в чувството да си бременна, в това да чуеш за първи път сърчицето,... в това да надебелееш и да ходиш гордо с огромния корем, но както казах, това много бързо отминава - моето бебе се роди месец по-рано, сума време преживявах, че не го носих още един месец, от една страна заради неговото добро, разбира се, но от друга и заради мен самата, точно заради чувствата, които описваш, Hoyne. В края на краищата това отминава, започва отглеждането на детето - дълъг труден период, нужни са много нерви, търпение........ няма разлика, забравяш и за раждане и за корем, остава само детето. А всички те се отглеждат по един и същи начин.
*
Re: да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #16 -: Юли 10, 2006, 22:17:15 pm »
Ох, Dia! Много ме трогна твоята история! Благодаря ти, че я сподели с нас! Бъдете живи и здрави цялото семейство! :)
*
Re: да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #17 -: Юли 11, 2006, 10:05:06 am »
Диа, благодаря ти, че сподели това нас.Такима истории много помагат на другите.

По принцип, не обичам клишета или "мисли на умни хора за живота", но това , което прочетох днес наистина ми хареса:

Твоите деца не са твои деца.
Те са синовете и дъщерите на копнежа към живота в самия теб.
Те идват чрез теб, но не от теб.
И въпреки, че са при теб, не ти принадлежат

Халил Джубран

Поздрави
В очакване ....
*
Re: да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #18 -: Юли 11, 2006, 11:36:13 am »
Фузи ,страхотно е това, мерси че сподели!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Re: да бъдеш бременна или да бъдеш майка
« Отговор #19 -: Юли 11, 2006, 11:46:48 am »
Фуси, това стихотворение ми е любимо. Открих го преди 13-14 години в един брой на списание Факел. Целият текст е:

Твоите деца не са твои деца.
Те са рожба на зова на живота към самия себе си.
Те идват на света чрез тебе, но не от тебе.
И въпреки че са при теб, те не ти принадлежат.
Ти можеш да им предложиш любовта си,
но не и мислите си, защото те имат свои собствени.
Ти можеш да дадеш подслон на телата им,
но не и на душата им.
Защото тя обитава къщата на утрешния ден,
която не можеш да посетиш дори в мечтите си.
Ти можеш да се опиташ да бъдеш като тях,
но не се опитвай да ги направиш като себе си.
Защото живота не се връща назад
и не е спрял при вчерашния ден.

Халил Гибран


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери