jam, може да се каже, че бяха по наше желание тези инсеминации.
След 4-тата бях решила да не правя повече.Просто не виждах смисъла да продължаваме с инсета.Почти убедена съм, че при мен има някакъв проблем, който не се вижда при цветна снимка или хидротубация.
От друга страна съм на 35г. и нямам много време.
И затова когато лекарите ми предложиха ин витро, веднага се съгласих.Но съпругът ми не беше съгласен.Незнам къде, какво е чел из Интернет, но беше сериозно уплашен от процедурата.Към това се прибавя и факта, че до този момент всички изследвания бяха много добри и все ни повтаряха, че няма начин да не стане.Освен това имам предишни бременности /завършили неуспешно по различни причини/.
Та поради гореизброените факти, човекът се запъна като магаре на мост.Така направих още 2 инсета-не можех да стоя без да правя нищо, докато мъж ми осмисли нещата.
Сега си давам сметка, че може би съм постъпила наивно и необмислено.Но това са решения, които съм взимала в движение и в конкретни ситуации.Както и да е- 6-те инсета са вече факт, който не мога да променя.Но и те си имат добрата страна-разбрах как работят собственото ми тяло и глава
Grace, първоначално мислех да правя хистероскопия, за да съм сигурна, че при евентуално ин витро нищо няма да пречи на имплантацията.Но докторката каза, че няма смисъл, защото на УЗИ не се вижда нищо съмнително.В крайна сметка се спряхме на лапаро, тъй като ни предстои заминаване за няколко месеца в чужбина.Там най-вероятно няма да имам възможност за АРТ и ми се иска да мога да разчитам на естествено забременяване /ако разбира се при лапарото не се открият някакви сериозни пречки/.
Извинявайте за дългото писание, момичета
.