0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #60 -: Януари 07, 2006, 13:11:53 pm »
Цитат на: Maiski
...спермограмата бе направена в МД.


На базата на направена в МД спермограма не може да се прави никаква интерпретация, прогноза, да се вземат решения или каквото и да било там, свързано с репродукцията.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #61 -: Януари 07, 2006, 14:00:24 pm »
Хайде и аз да се включа по темата за "зимната програма"...Както вече споделих,в момента пия аспирин по 100 мг и ми бият по една инжекция Алое на ден.Февруари месец трябва да направим посткоитален тест,което незнам как ще стане 8O ,че нещо не сме по секса по график :oops: ,но като дойде момента ще му мислим..Планирам след това да опитаме евентуално инсеминация,но първо да видим какъв ще е резултата от постк. тест.Ами това е...Засега в резултат на аспирина ми дойде М днес - с една седмица по -рано ,като никога 8Oтака че този месец дори нямах време да се понадявам малко...лелката ме изненада в гръб. :balk_70:  Незнам ,нещо не ми пука напоследък вече,уморих се. Радвам се и се удивявам на вашата сила и ентусиазъм ! Браво момичета ! Надявам се да има още повече добри новини от вас през новата година ! :balk_602:
*

    dessyta

АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #62 -: Януари 09, 2006, 12:48:44 pm »
Да се включа и аз-писах го в друга тема/по грешка/ и го прехварлям тук -Сложиха ми 3-та инцекция диферелин, продължавам регулон до 10-ти и на 13 по план трябва да видим естрадиола. Всичко ми е за първи път, чакам да започне още от м. май, а сега като стартира майче съм като в "небрано лозе". Всичко ми излезе от главата и като че ли нищо не знам за схеми, манипулации и т.н. Каша...Това е при мен към този момент.
А вие до къде сте?!
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #63 -: Януари 09, 2006, 13:37:57 pm »
Аз стартирах тези дни с Линдинет - някаква нова разновидност на Регулона, доколкото разбрах. Интересното е, че на 17 ден - тоест на 17 тото хапче трябва да отида на преглед. Спирам хапчетата, идва ми и почвам с Гонал - Ф. Кога обаче трябваше да се направят изследванията за Естрадиола съм забравила. Абе по мои груби сметки началните дни на февруари стартирам същинската стимулация...Да не ми мине котка път! Гледам да не се задълбавам много с мисли, щото трябва и да се работи!!! :) Целувки на всички и успееееееееееех!
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #64 -: Януари 09, 2006, 15:04:37 pm »
Здравейте момичета,
От известно време чета вашите мнения и споделен опит и много се радвам, че ви има. Аз най-сетне се реших и започвам да действам сериозно по въпроса за бебче. От близо пет години се опитвам, но имам доста проблеми. Единият ми яйчник е отстранен оперативно още през 1996г при операция на киста. Миналата зима правих лапаро - оперативно - изрязване на сраствания и т.н.
След това направих доста стимулации и въпреки че постигнахме овулация, се оказа че тръбата която имам е непроходима. Сега съм предложена за ин витро. Колебая се само къде да го направя. Ще съм благодарна ако някои сподели опита си с мен.
А и също така, незнам защо доктора ми реши да прескочим инсеминацията и да отидем директно на ин витро.
Интересува ме и какви изследвания ще са ми необходими?

На всички желая успех и късмет!
Дано 2006 донесе на всички ви, това за което мечтаете
*
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #65 -: Януари 09, 2006, 16:26:37 pm »
Добре дошла на борда!
Прочети мнения на Адреси на клиники, лаборатории, лекари!
Разгледай и тук на този форум!
Инсеминация без тръби няма как да стане!
Успех!  :)
*

    dessyta

АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #66 -: Януари 09, 2006, 16:36:55 pm »
Здравей, flyboy! Както казах и на мен ми е за първи път и имам "неяснотийки", но знам, че трябва да направя изследването за Естрадиола първия ден от новия цикъл.
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #67 -: Януари 09, 2006, 16:48:18 pm »
Добре дошла, misi! И дано не се задържиш дълго тук!
Момичета,аз отпадам от отбора.Бяха тръгнали 2 фоликула и си растяха добре.Обаче днес пуснахме хормони и естрадиола се оказа нисък, което означава, че най-вероятно са празни.
Това е положението.И въпреки, че смятах тази инсеминация за безсмислена, сега съм разочарована.
Почвам да се готвя психически за лапароскопията другия месец,пък после ще видим, сигурно ин-витро.Искам да открия причина за неуспехите при нас и се надявам това да стане с лапарото.
В отвратително настроение съм, а пък трябва да работя, щото всичките тия процедури струват пари.Единствено мисълта за крайната цел ме крепи, иначе досега да бях избухнала като бомба.Голяяяма,мощна бомба  :evil:
Добре, че ви има вас.Желая късмет на всички!Целувки!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #68 -: Януари 09, 2006, 16:50:28 pm »
Zeituni, с какво те стимулираха? Съжалявам.
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #69 -: Януари 09, 2006, 17:13:32 pm »
С нищо не са ме стимулирали.Пораснаха си сами.То и този факт ме накара да се навия за тази инсеминация-не ми се изпускаха 2 фоликула.Обаче явно количеството е било за сметка на качеството.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #70 -: Януари 09, 2006, 17:20:03 pm »
Ами тогава защо не опиташ със стимулация следващия цикъл?
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #71 -: Януари 09, 2006, 18:13:43 pm »
Лали,правих 6 инсета досега.Вярно,че бяха нестимулирани.Но пък бяха много добре таймирани и количествата на сперматозоидите също бяха отлични.Преди това имаме 1 година опити,от които 6 месеца съвсем сериозни- с тестове за овулация,температури,фоликуметрия.
Та мисълта ми е, че щом не става значи има причина.Правила съм цветна снимка и 2 хидротубации-показват проходими тръби.Но си мисля, че сигурно има нещо, което при тези процедури не се вижда, затова реших да правя лапароскопия.Просто не мога да продължавам на "тъмно".Само съжалявам, че не я направих по-рано.
Другия вариант за това да не става е лошо качество на яйцеклетките, но това ще се види чак при евентуално ин витро и честно казано сега не ми се мисли за подобно нещо.
*
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #72 -: Януари 09, 2006, 18:56:48 pm »
Съжалявам zeituni! И аз съм в подобна на теб ситуация- преди месец правих цветна снимка - отново тръбите се считат за проходими, но въпреки че лекаря не смята за нужно и аз си мисля за лапаро.
Това, което не разбирам- при 5 инсета нито веднъж не са ми изследвали естрадиол. Ами ако и при мен са били все кухи...? А могат ли и въпреки стимулация да са пак кухи?
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #73 -: Януари 09, 2006, 19:45:27 pm »
Ами незнам защо при теб не са изследвали естрадиол.Аз мисля, че това е част от процедурата.Най-добре попитай доктора си.
При стимулация също може да има празни фоликули.
От друга страна, в много редки случаи е възможно естрадиола да е добър и въпреки това да няма яйцеклетка.Естрадиолът се произвежда от т.н. кумулусни клетки,които обграждат яйцеклетката.Случва се /много рядко/ във фоликула да се съдържат кумулусни клетки, които да си синтезират естрадиол, но да няма яйцеклетка.
Но това са изключения.Най-вероятно всичко си е наред с твойте фоликули.Но го питай доктора си все пак защо не изследва естрадиол.
Успех ти желая!
*
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #74 -: Януари 09, 2006, 22:35:04 pm »
Благодаря ти! Успех и на теб!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #75 -: Януари 10, 2006, 08:25:49 am »
Цитат на: zeituni

Другия вариант за това да не става е лошо качество на яйцеклетките, но това ще се види чак при евентуално ин витро и честно казано сега не ми се мисли за подобно нещо.


zeituni, при стимулация понякога качеството на яйцеклетките се подобрява!
тия 6 нестимулирани инсеминации по ваше настояване ли бяха или по лекарска препоръка?
според това, което съм чела, провеждането на 6 поредни нестимулирани инсеминации доста излиза извън рамките на обичайната логика и практика....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #76 -: Януари 10, 2006, 08:52:10 am »
Здравейте, на тези, които са в АРТ успех и късмет! Дано новата година донесе на всички ни най-желаното!
Zeituni, ти сама ли реши за лапарото или докторката ти го препоръча? Интересувам се, защото аз питах докторката и тя каза, че лапаро се правело ако пак ще правиш инсета или ако разчиташ на естествено забременяване, за ин витро не било необходимо. Аз обаче се чудя също като теб дали преди едно евентуално ин витро не е добре първо да се направи лапаро пък току виж дало резултат... Коя ти е лекуващата лекарка, мисля ти беще в МЦРЗ?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #77 -: Януари 10, 2006, 09:16:25 am »
Здравейте, момичета.Въпросът ми е към тези които вече са започнали с ин витрото-може ли да се ползва болничен по време на процедурата? :oops:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #78 -: Януари 10, 2006, 09:27:18 am »
Може.
*
АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #79 -: Януари 10, 2006, 09:40:21 am »
Цитат на: Lali
Може.


 :thankyousign: