Пета, стискам ти палци и искам да те питам теб и останалите, правили сонда - бихте ли разказали, може и в отделна тема, как по точно се прави: кога, с какъв инструментариум, за колко време, каква е диагностичната цел по-точно и каквото друго се сетите.
Андиа, успех и ти стискам палци!
Милички, сега да ви се пооплача малко. Днес направихме инсе №3, първо след махането на полипа.
Сега не ме приемайте много сериозно тези, които ще правят инсе, но да ви кажа, такъв зор, такива болки, такова чудо - направо не помня! (а имам 5 операции, от които една коремна).
Шест-седем пъти не можаха да вкарат "инструментариума"... като всеки опит продължи достатъчно дълго, за да заплача от болка. Шийката ми била много подвижна и "бягала". Първите опити бяха без захващане на шийката, щото при първата инсе това захващане едвам го изтърпях. После опитите бяха със захващане - и пак не ставаше и не ставаше
Лекарката каза нещо по въпроса за дилетация (разширяване), но като чу че тази шийка е минала през 2 абразио, хидротубация, лапароскопия, хистероскопия и 2 инсе... би трябвало да е достатъчно разширена. Тъкмо вече щяха да викат анестезиолога, да ме седират нещо, оказа се че трябва да викам някой да ме вземе, че бях с колата и бързах да се връщам на работа. Ей, едвам събрах сили за последен път да пробват, а то взе че стана. Много съм стресирана
то тече кръв, то боля ... ужас
Предните две инсе, особено при втората, нямах никакви проблеми, а я прави същата докторка. Така съм се ошашкала, че за следващия път евентуално се чудя анестезия ли да искам, какво ли ... Едвам се довлякох до работата и още ми треперят краката. Също се притеснявам тези наранявания на шийката, за които лекарите казват, че са нормални, да не доведат до някоя беля?
Иначе днес видяхме първата спермограма ever - нормоспермия. След обработка останаха 18млн, а пък предния път с астенозооспермия имахме след обработка 22 млн.
Инсеминацията пак беше на пукнат фоликул, по мои сметки ок.14 часа след пукането, дано не е много късно.
Пак казвам на тези, дето ще правят инсе - това беше един частен случай и да не се шашкат!
Извинете и благодаря, че ме изчетохте, нали знаете, че само с вас (и мъжо) мога да споделя тия изживявания.