0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #880 -: Февруари 28, 2008, 20:24:06 pm »
Докторе, предварително се извинявам за повторението, но...
Следя редовно темата ви, за да съм в час и да не задавам въпроси, които вече са били зададени, но не помня нищо конкретно за началото на жълтъка и месото. Пуснах и търсачка и нищо не открих. Ще съм много благодарна, ако отговорите, колкото и лаконично да е, на въпросите ми по-долу. Т.е. цяла група майки с деца на сходна възраст, които сме в период на захранване, ще ви бъдем много благодарни!

Започнахме с мъъничко плодово пюре на 4 1/2 месеца, със зеленчуково на 5 месеца. В момента имаме едно заместено хранене със зел. пюре и едно с каша. Приемат се добре, яде с апетит, не огладнява бързо, не повръща.
1. Кога да започна да давам месо?
2. Пилешко или пуешко е по-добре за начало? След колко време да се въвежда втори вид месо, трети и т.н.?
3. Жълтъка видях, че предпочитате да се въведе по-късно - в кой месец според вас е удачно?
4. Докога се яде само безмлечна оризова без глутенова каша, т.е. кога може да се въведе и друг вид каша за разнообразие в менюто?
5. Виждам вече няколко пюрета и каши с елда, на които пише, че са безглутенови. Какво мислите вие за елдата?

Още веднъж предварително много благодаря!
Видях снимките-добре са нещата за сега. Не е страничен ефект от кремчето. Може да продължите А-Дерма. Много време бузките са били без лечение... . ;)

1.Може да започнете да давате месо. Аз ползвам бяло пилешко 1/4 гръдна част (половината от половинката гръдна част).С оглед възрастта му до 6м и 3 седмици не е добре да давате друг вид месо.
2.От 7-7.5 месеца жълтък в случая...
4.Каква друга каша имате пред вид? ;) Безглутен сме до 10-10.5-11 месец. После аз почвам с фиде, обикновено.
5. НЕ Елда!

Защо това усърдие да въвеждате бързо, огромно разнообразие?
Време е нужно... време :)

Радвам се че спря да повръща-доволни ли сте? :)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #881 -: Февруари 28, 2008, 20:27:57 pm »
В неделя ще отворя тема с моята схема за захранването... просто сега нямам много време.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #882 -: Февруари 28, 2008, 20:31:34 pm »
Здравейте д-р Бърди!
Не съм ви писала досега,но винаги ви чета с голямо внимание и интерес.Но ето,че и аз имам нужда от вашата помощ.Ще съм ви много благодарна,ако ми отговорите на няколко въпроса.И така: имам дъщеря на 4,5месеца.Родена е 3,200кг и 50см.Изключително кърмено бебе е,много спокойно и усмихнато дете.Досега всекимесец качваше по 900гр,с изключение на последния-наддаде само 300гр.
1.300гр не са ли много малко?Педиатъра препоръча захранване с картофено пюре,но аз искам да изчакам още със захранването.Кърмя на 3,5часа по 10 минути/дърпам я,защото тя ссама никога не ме пуска/.Памперсите са винаги пълни.Вечер спи от 21,00 до 7,00ч.Кърма ми се струва,че имам.

2.Вече няколко пъти в памперса й имаше ясно изразени кървави точки или нишки.Обяснението на педиатъра е ,че щом ксръвта е ясна е от анусчето и че това доста често се случва при бебета.Така ли е и  какво мога да направя аз в случая?
3.Опитва се да сяда.Да я насърчавам ли или не?
Малко накъсано стана ,извинете,но я държа в момента и ми трудно да формулирам точно  и ясно мислите си.

Лек ден ви желая.
1.Не, не са малко. Неподходящ "повод" за захранване. Кърмете си спокойно. Но проследете теглото с междинни тегления.
2.Това е вярно само ако детето има запек. Иначе не. Това изисква внимание и уточняване-най-честата (НО далеч НЕ последна)причина са консумирани от Вас храни-ядки, овесени ядки, фъстъци, големи количества мляко,зеле.
3.Разбира се!
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #883 -: Февруари 28, 2008, 20:34:22 pm »
Здравейте,
искам мнението ви - сина ми е на 9 месеца и педиатърката ни прати на хематолог, за да ни направят подробни изследвания, защото се съмнява за желязонедоимъчна анемия. Просто искам да знам притеснително ли е това, защото чак другата седмица ще знам подробности и резултати?
Давала съм след 6-тия месец малтофер, тъй като тогава хемоглобина беше 97, но след вторите изслдвания преди 1,5 месеца го спрях.
Благодаря ви!
вторите изследвания са:                        LYN 5.3
                                               MON 1.1
                                               GRA 1.6
                                               LYM% 66.9
                                               MON% 13.4
                                               GRA% 19.7
                                               MCH 25.3
Тези, са които не са в норма. Иначе ХГБ 114.

П.С. В един друг форум ви писах на лични, но после видях, че не влизате вече често там , затова ви пиша и тук.

Хемоглобина е нормален. Няма данни за проблем,поне що се касае до него.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #884 -: Февруари 28, 2008, 21:50:31 pm »
Да, хемоглобина сега е в норма, но другите които съм описала не са и всъщност те ме притесняват?
А, що се отнася за захранването аз въведах към 8-мия месец глутена и царевица съм давала.Не знаех, че е проблемна. Дано да нямаме проблеми заради това.
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 21:53:20 pm от mma »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #885 -: Февруари 28, 2008, 22:01:08 pm »
Дайте ми всички изследвания и ще Ви пиша. :)
Sir Alec Guinness
« Отговор #886 -: Февруари 28, 2008, 22:06:26 pm »
Защо това усърдие да въвеждате бързо, огромно разнообразие? Време е нужно... време :)
ОГРОМНИ благодарности за отговорите!
Аз не бързам толкова да въвеждам нови храни, но се интересувам от това кое, кога и как се дава. И с месото мога още да изчакам - не ми пречи, а и детето не дава признаци да му е зле с храната, която поема в момента (изключая, че зеленчуците му доста се повтарят). Жълтъкът беше важен въпрос, че педиатърката ни напира вече да давам, но определено ще го позабавя до към 8-ми месец.
Относно кашите, питах дали след месец примерно мога да му дам млечна каша (на която на етикета си пише "млечна") - разбира се, млечна с адаптирано мляко, а не с краве.
Идеята да опишете вашата схема на захранване е чудесна, защото в Библиотеката ви е описано само началото, но не и какво се прави след първите 1-2 месеца.  :)

Радвам се, че намирате кожния му проблем за не толкова сериозен. :) Мажем А-Дерма и чакаме да се оправи.

Относно повръщането - животът ни (моят и на Алекс) буквално започна откакто той спря да повръща! :D  И минаването на 4-кратно хранене по ваша препоръка също му се отразява добре - благодарна съм, че ви има!

За БЦЖ-то обаче се чудя какво да правя...  :?  Ще ме карат да го повтарям със сигурност, това може ли да навреди на детето?
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 22:08:24 pm от hexina »
*
« Отговор #887 -: Февруари 28, 2008, 22:11:55 pm »

Те са 2 изслeдвания:
1. Хемоглобин 96,Еритроцити 4.22, Левкоцити 5.12, Хематокрит 0.3, Тромбоцити 214, MCV 73, MCH 23, MCHC 314

2. WBC 7.9, LYN 5.3, MON 1.1, GRA 1.6, LYM% 66.9, MON% 13.4, GRA% 19.7, RBC 4.5, HGB 114, HCT0.360, MCV 80, MCH 25.3, MCGC 317, RDW 14.8, PLT 341, MPV 7.6, PCT 0.259, PDW 12.9
Iron Gen.2 - 7.5 umol/L
Това, е което имам.
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 22:14:42 pm от mma »
« Отговор #888 -: Февруари 28, 2008, 22:37:06 pm »
здравейте докторе
Ники вече е на 10м. преди три дни вдигна 38.9 Т и го заведох на лекар.Лека кашлица имаше а педиатъра каза червено гърло и много подути сливици.Изписа Сумамед и противоалергичен сироп с идеята да предутврати усложнение понеже на 6м. изкара двустранна пневмония със спазъм и аспираторна диспнея.Малкия е добре няма Т но остава едно леко закашляне.
Проблема е че без никакви признаци днес минах приз моята лекарка която ме прегледа понеже гърлото ме боли ми каза че имам стабилна белодробна находка .
Да не би Ники да ме е заразил и всъщност да е с пневмония без да го усетим.Как да разбера като и предния път нямаше Т и кашлица.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #889 -: Февруари 28, 2008, 22:39:14 pm »
Защо това усърдие да въвеждате бързо, огромно разнообразие? Време е нужно... време :)
ОГРОМНИ благодарности за отговорите!
Аз не бързам толкова да въвеждам нови храни, но се интересувам от това кое, кога и как се дава. И с месото мога още да изчакам - не ми пречи, а и детето не дава признаци да му е зле с храната, която поема в момента (изключая, че зеленчуците му доста се повтарят). Жълтъкът беше важен въпрос, че педиатърката ни напира вече да давам, но определено ще го позабавя до към 8-ми месец.
Относно кашите, питах дали след месец примерно мога да му дам млечна каша (на която на етикета си пише "млечна") - разбира се, млечна с адаптирано мляко, а не с краве.
Идеята да опишете вашата схема на захранване е чудесна, защото в Библиотеката ви е описано само началото, но не и какво се прави след първите 1-2 месеца.  :)

Радвам се, че намирате кожния му проблем за не толкова сериозен. :) Мажем А-Дерма и чакаме да се оправи.

Относно повръщането - животът ни (моят и на Алекс) буквално започна откакто той спря да повръща! :D  И минаването на 4-кратно хранене по ваша препоръка също му се отразява добре - благодарна съм, че ви има!

За БЦЖ-то обаче се чудя какво да правя...  :?  Ще ме карат да го повтарям със сигурност, това може ли да навреди на детето?
Всички каши "с мляко" се правят с АМ. И са по принцип за над 6м възраст.Дават се алтернативно на плодовете, а не са повод за въвеждане на нови външни хранения.

За БЦЖ-трябва да имате документирано една доза. Повече не са нужни.
Sir Alec Guinness
« Отговор #890 -: Февруари 28, 2008, 22:41:23 pm »
Эдравейте Д-р Бьрди,искам да ви питам какво е мнението ви относно ваксината срещу ротавирусни заболявания "Rotarix" и използва ли се тя при вас?

« Отговор #891 -: Февруари 28, 2008, 22:42:51 pm »
С риск да стана досадна, може ли да навреди второ БЦЖ?
Педиатърът на детето ме задължава да направя след месец и се чудя има ли смисъл да отказвам и да се занимавам с подпис на официален документ, че родителят на своя отговорност отказва ваксина или просто да оставя пак да му я бият?
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #892 -: Февруари 28, 2008, 22:48:59 pm »
В неделя ще отворя тема с моята схема за захранването... просто сега нямам много време.
Май наистина да вземете да напишете книга за захранването, както каза Лейди, ще сте в огромна полза на мнооого мами и ще спрем да ви задаваме едни и същи въпроси всеки ден :wink:!
Вие сте злато!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #893 -: Февруари 28, 2008, 22:55:10 pm »
С риск да стана досадна, може ли да навреди второ БЦЖ?
Педиатърът на детето ме задължава да направя след месец и се чудя има ли смисъл да отказвам и да се занимавам с подпис на официален документ, че родителят на своя отговорност отказва ваксина или просто да оставя пак да му я бият?
Излишна е. Никой не знае дали вреди.
Няма нужда от нея просто, и затова не се прави.

КАК обаче ще се преборите с тях по този въпрос? Не знам...
В Бг има може би най-порочните БЦЖ и Манту практики в цяла Европа, изключая Руската Федерация, разбира се.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #894 -: Февруари 28, 2008, 22:57:03 pm »
Май наистина да вземете да напишете книга за захранването, както каза Лейди, ще сте в огромна полза на мнооого мами и ще спрем да ви задаваме едни и същи въпроси всеки ден :wink:!
Вие сте злато!
Ще ги обособя в отделна тема? ще помисля...
Вашите педиатри обаче къде са? ако смея да попитам? ;)
Мислих че за детайли ще говорим, а не за основни неща... .

Но добре... няма проблем. :)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #895 -: Февруари 28, 2008, 22:58:31 pm »
Эдравейте Д-р Бьрди,искам да ви питам какво е мнението ви относно ваксината срещу ротавирусни заболявания "Rotarix" и използва ли се тя при вас?
Страх ме е от нея и не я правя.
Да кажем истината директно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #896 -: Февруари 28, 2008, 22:59:50 pm »

Те са 2 изслeдвания:
1. Хемоглобин 96,Еритроцити 4.22, Левкоцити 5.12, Хематокрит 0.3, Тромбоцити 214, MCV 73, MCH 23, MCHC 314

2. WBC 7.9, LYN 5.3, MON 1.1, GRA 1.6, LYM% 66.9, MON% 13.4, GRA% 19.7, RBC 4.5, HGB 114, HCT0.360, MCV 80, MCH 25.3, MCGC 317, RDW 14.8, PLT 341, MPV 7.6, PCT 0.259, PDW 12.9
Iron Gen.2 - 7.5 umol/L
Това, е което имам.

Повечко за детето?
Боледува?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #897 -: Февруари 28, 2008, 23:06:06 pm »
Сериозно не е боледувал. Хреми и лека настинка да, но нищо повече. Игрив е и много подвижен. Скоро ще проходи. Напоследък мога само да се оплача, че нощем се събужда с плач по няколко пъти на вечер, не мисля, че са зъбки.В общи линии това е. Ако трябва нещо по-конкретно да кажа....?
« Отговор #898 -: Февруари 28, 2008, 23:26:45 pm »
Д-р Бьрди ,благодаря за мнението ви относно ваксината.
Искам да ви питам и още нещо,чета сега коментарите ви относно приема на вит.Д и взех да се притеснява ,тьй като по сьвет на нашия педиатьр не е задьлжително да давам всеки ден ,особенно когато излизаме на сльнце.Това означава ли ,че имаме недостиг и трябва ли да компенсирам с по висока доэа от тук нататьк?(на 6 месеца е щерката изцяло на кьрма)
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 23:37:24 pm от nia_vn »
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #899 -: Февруари 28, 2008, 23:49:22 pm »
Вие сте злато!
Ще ги обособя в отделна тема? ще помисля...
Вашите педиатри обаче къде са? ако смея да попитам? ;)
Мислих че за детайли ще говорим, а не за основни неща... .

Но добре... няма проблем. :)

Попарата  :wink: си е един много сериозен детайл, особено след като е перпоръчан на бебе на 4 мес., заедно със сирене, чай и захар. То пък не я иска тази благинка и невиждан деликатес представете си, що ли?  За жълтъка няма да казвам кога е даден...

При мене си наблюдавам нещо странно - изниква ми въпрос, чета информация по въпроса, намирам отговори и нещо пак ме кара да ви питам....предпочитам собственоръчно да си го напиша, аз да съм си го задала и вие да отговорите, сякаш все пак може нещо да не съм доразбрала. Вярно, усложняваме и натоварваме, но е непреодолимо при мен поне  :oops:
А и вие сте доста отзивчив и ни разглезихте, това е положението.

Обаче аз отдавна не съм ви тормозила, май... :balk_113:

Поздрави!