Докторе, предварително се извинявам за повторението, но...
Следя редовно темата ви, за да съм в час и да не задавам въпроси, които вече са били зададени, но не помня нищо конкретно за началото на жълтъка и месото. Пуснах и търсачка и нищо не открих. Ще съм много благодарна, ако отговорите, колкото и лаконично да е, на въпросите ми по-долу. Т.е. цяла група майки с деца на сходна възраст, които сме в период на захранване, ще ви бъдем много благодарни!
Започнахме с мъъничко плодово пюре на 4 1/2 месеца, със зеленчуково на 5 месеца. В момента имаме едно заместено хранене със зел. пюре и едно с каша. Приемат се добре, яде с апетит, не огладнява бързо, не повръща.
1. Кога да започна да давам месо?
2. Пилешко или пуешко е по-добре за начало? След колко време да се въвежда втори вид месо, трети и т.н.?
3. Жълтъка видях, че предпочитате да се въведе по-късно - в кой месец според вас е удачно?
4. Докога се яде само безмлечна оризова без глутенова каша, т.е. кога може да се въведе и друг вид каша за разнообразие в менюто?
5. Виждам вече няколко пюрета и каши с елда, на които пише, че са безглутенови. Какво мислите вие за елдата?
Още веднъж предварително много благодаря!