0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #740 -: Февруари 20, 2008, 11:56:27 am »
Аз работя в Гърция. От много години.
Имам частна практика. Дали се "подвизавам"? работя просто, както мога ;)

[color=blueБлагодаря. Въпросът ми беше напълно положителен. Извинявам се ако съм ви обидила. Не съм искала.Напротив - комплименти за знанията, опита ви и желанието да помагате в този форум.[/color][/color]
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #741 -: Февруари 20, 2008, 13:02:09 pm »
Здравейте Докторе, малката е с настинка от няколко дни. Тече й носа /прозрачен секрет/ и едното ушенце е леко възпалено. Моля да ми кажете с какво да я лекувам. Благодаря

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #742 -: Февруари 20, 2008, 13:05:26 pm »
"...едното ушенце е леко възпалено"
-> Отит,или?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #743 -: Февруари 20, 2008, 14:00:42 pm »
Здравейте, докторе,

Едното око на Мая сълзи, леко е зачервено, изглежда някак по-мътно. Тя има лека хрема и киха доста. Трябва ли да се притесня? И какво да направя?
Поздрави!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #744 -: Февруари 20, 2008, 14:05:57 pm »
Можете да поставите Олинт в нослето... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #745 -: Февруари 20, 2008, 14:10:20 pm »
Имам само физиологичен разтвор и Стеримар. Само с това може ли да се оправи, че ходенето до аптека ми е трудно в момента.
Като оправим нослето, окото ще спре да сълзи?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #746 -: Февруари 20, 2008, 14:30:40 pm »
Следобед ще "прескочим".
Няма да са толкова ефективни.
Да, би трябвало да спре.
Sir Alec Guinness
« Отговор #747 -: Февруари 20, 2008, 14:59:13 pm »
Благодаря!

Аз май рядко го казвам, ама вие си го знаете, нали?  :wink:
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #748 -: Февруари 20, 2008, 16:49:49 pm »
Благодаря докторе за отговора.Сега се върнахме от консултация и педиатъра ни каза че най-вероятно е от честото миене,се изсушавала кожата и от там ставало така.Каза да не мажа за момента с нищо или със зехтинче.Аз от снощи на своя глава го намазах със зехтин и сега избледня червенината.Вие какво ще кажете да продължа ли със зехтина?
2.А резултатите от консултацията са 10.100кг-73см.Глава-44см.Ерай е на 4мес.и 26дни.За месец и половина е натдал с 1.700кг.и е пораснал с 4см.Казаха ни да не даваме Вигантол,защото фонтанелата му е малко/впрочем вообще не сме давали/Според вас как са тези данни.И педи каза да минем АМ 2.
« Последна редакция: Февруари 20, 2008, 16:54:35 pm от berina »

Моите слънчица -Берк и Ерай
« Отговор #749 -: Февруари 20, 2008, 18:29:58 pm »
Здравейте, Д-р Бърди! Въпросът на  Nivear ме подсети да ви попитам-
    1.Когато Лори беше на 1 месец ходихме на ултразвуково изследване на тазобедрени стави- всичко беше ОК;  чувала съм от други майки че прегледът се повтаря в по-късна възраст на бебето- трябва ли наистина да го повторим и кога?

2. И вторият ми въпрос е относно храненето- казвате да не ограничавам АМ - обаче сутрин и вечер Лори изпива по 240 мл- вечер дори се сърди когато свърши- мога ли да давам 250-260  8O ? "Режимът" е долу- горе следния-
 05-06ч 240мл АМ (Хумана2- очарована съм- засища я по-добре от Аптамил, а и не се пени като него)
 10-11ч-  60мл  АМ но не си го иска на всяка цена- така го изпива сякаш може и без него (а и много често спи по това време и се събужда за обяда)
 13.30-14ч- зеленчуково или месно пюре 150-180 г
 16.30ч- плодово пюре или каша 150-200г
 20.30ч-  240 мл АМ с 1 мезурка оризово брашно (чудо чудо!!!)

3. Да заменя ли тези смешнички 60 мл АМ с нещо друго или да оставя така?
  Детето тежи 7500г/68см, родена 3200г/51 см. Благодаря .

1.Зависи от резултатите от първия УЗ
2.Може да давате и 280- няма проблем.
3.Оставете нещата както са. Не са нужни промени.

"чудо,чудо" ?

Хумана и НАН в настоящият момент са най-добрите детски млека.

Първия УЗ беше ОК, а и лекаря при когото ходихме се занимава точно с това по принцип(-има  индивидуално обучение и сертификат от  австрийския проф. Граф) искам да кажа че му вярвам и не подлагам на съмнение прегледа. Щом първия е ОК да повтаряме ли прегледа?

чудо чудо= не огладнява така зверски и не се събужда с плач в 3 сутринта; а когато се събуди в 5.30 -6 си мрънка за хранене но изчаква 5 минути в добро настроение поне докато успея да приготвя АМ; респективно  спи повече, съответно и мама поспива повечко  :D

Преди това се опитах да изместя храненето в 20.30 в по-късен час- неуспешно начинание - заспива си в 20.45 и се събужда след 6 часа
« Последна редакция: Февруари 20, 2008, 18:37:47 pm от antoanetastat »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #750 -: Февруари 21, 2008, 00:54:32 am »
Благодаря докторе за отговора.Сега се върнахме от консултация и педиатъра ни каза че най-вероятно е от честото миене,се изсушавала кожата и от там ставало така.Каза да не мажа за момента с нищо или със зехтинче.Аз от снощи на своя глава го намазах със зехтин и сега избледня червенината.Вие какво ще кажете да продължа ли със зехтина?
2.А резултатите от консултацията са 10.100кг-73см.Глава-44см.Ерай е на 4мес.и 26дни.За месец и половина е наддал с 1.700кг.и е пораснал с 4см.Казаха ни да не даваме Вигантол,защото фонтанелата му е малко/впрочем въобще не сме давали/Според вас как са тези данни.И педи каза да минем АМ 2.
Ммм... дали само зехтин ще свърши работа? ще се види след два,три дена.
4м 10 кг? И първото дете така ли вървеше?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #751 -: Февруари 21, 2008, 00:55:26 am »
Здравейте, Д-р Бърди! Въпросът на  Nivear ме подсети да ви попитам-
    1.Когато Лори беше на 1 месец ходихме на ултразвуково изследване на тазобедрени стави- всичко беше ОК;  чувала съм от други майки че прегледът се повтаря в по-късна възраст на бебето- трябва ли наистина да го повторим и кога?

2. И вторият ми въпрос е относно храненето- казвате да не ограничавам АМ - обаче сутрин и вечер Лори изпива по 240 мл- вечер дори се сърди когато свърши- мога ли да давам 250-260  8O ? "Режимът" е долу- горе следния-
 05-06ч 240мл АМ (Хумана2- очарована съм- засища я по-добре от Аптамил, а и не се пени като него)
 10-11ч-  60мл  АМ но не си го иска на всяка цена- така го изпива сякаш може и без него (а и много често спи по това време и се събужда за обяда)
 13.30-14ч- зеленчуково или месно пюре 150-180 г
 16.30ч- плодово пюре или каша 150-200г
 20.30ч-  240 мл АМ с 1 мезурка оризово брашно (чудо чудо!!!)

3. Да заменя ли тези смешнички 60 мл АМ с нещо друго или да оставя така?
  Детето тежи 7500г/68см, родена 3200г/51 см. Благодаря .

1.Зависи от резултатите от първия УЗ
2.Може да давате и 280- няма проблем.
3.Оставете нещата както са. Не са нужни промени.

"чудо,чудо" ?

Хумана и НАН в настоящият момент са най-добрите детски млека.

Първия УЗ беше ОК, а и лекаря при когото ходихме се занимава точно с това по принцип(-има  индивидуално обучение и сертификат от  австрийския проф. Граф) искам да кажа че му вярвам и не подлагам на съмнение прегледа. Щом първия е ОК да повтаряме ли прегледа?

чудо чудо= не огладнява така зверски и не се събужда с плач в 3 сутринта; а когато се събуди в 5.30 -6 си мрънка за хранене но изчаква 5 минути в добро настроение поне докато успея да приготвя АМ; респективно  спи повече, съответно и мама поспива повечко  :D

Преди това се опитах да изместя храненето в 20.30 в по-късен час- неуспешно начинание - заспива си в 20.45 и се събужда след 6 часа

Ако няма проблем от първото УЗ? редно е да попитате правилият УЗ дали иска да види детето пак...
Sir Alec Guinness
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #752 -: Февруари 21, 2008, 08:09:01 am »
Ами мисля че ще ни помогне май зехтинчето,но днес като излезем на разходка ще купя и вашия крем/надявам се че го има в България/.Снощи пак намазах със зехтин и едвам се забелязва сега сутринта/не е червено/. :D
За килограмите и Берк беше едро дете,но не чак толкова.Той на 5мес. е бил -8.900кг.-72см.А в родата нямаме дебелички хора........всички сме едни финнни,но високи. :wink:Съпруга ми е 1.90м.,аз-1.70м.Незнам сега започнах вече да се притеснявам с неговите килограми.А иначе не изглежда толкова дебел/сигорно защото е висок/.Педиатъра ни вчера каза за захранването да започна най-добре с плод/не с каша/.И каша каза много рядко да давам,само в млякото че мога да слагам по една лъжичка от оризовото брашно.Сега минахме на АМ2 и се надявам то да го засити повече.Вашето мнение какво е за килограмите,дали да очаквам някакъв проблем и за захранването какво ще ме посъветвате.Благодаря.......

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #753 -: Февруари 21, 2008, 09:14:26 am »
-> Отит,или?

.... не, не е отит. /Ние сме я ваксинирали с Превенар/. Олинт не помогнаха. Слагам Бактробан - добре ли е?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #754 -: Февруари 21, 2008, 10:26:48 am »
Ами мисля че ще ни помогне май зехтинчето,но днес като излезем на разходка ще купя и вашия крем/надявам се че го има в България/.Снощи пак намазах със зехтин и едвам се забелязва сега сутринта/не е червено/. :D
За килограмите и Берк беше едро дете,но не чак толкова.Той на 5мес. е бил -8.900кг.-72см.А в родата нямаме дебелички хора........всички сме едни финнни,но високи. :wink:Съпруга ми е 1.90м.,аз-1.70м.Незнам сега започнах вече да се притеснявам с неговите килограми.А иначе не изглежда толкова дебел/сигорно защото е висок/.Педиатъра ни вчера каза за захранването да започна най-добре с плод/не с каша/.И каша каза много рядко да давам,само в млякото че мога да слагам по една лъжичка от оризовото брашно.Сега минахме на АМ2 и се надявам то да го засити повече.Вашето мнение какво е за килограмите,дали да очаквам някакъв проблем и за захранването какво ще ме посъветвате.Благодаря.......
Подкрепям всичко казано и препоръчано. Простете, но в Бг ли живеете? Много бих се зарадвал ако Бг педиатър говори такива неща...
Не се притеснявайте за кг-ще спадне ритъма след началото на захранването.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #755 -: Февруари 21, 2008, 10:30:29 am »
-> Отит,или?

.... не, не е отит. /Ние сме я ваксинирали с Превенар/. Олинт не помогнаха. Слагам Бактробан - добре ли е?
Защо Бактробан?
Sir Alec Guinness
« Отговор #756 -: Февруари 21, 2008, 11:20:25 am »
Здравейте д-р Бърди.Преди 2 дни Ви писах за течащото носле на Диди.Днес е 3 ден от както е хремава и продължавам да слагам Олинт по 3 пъти на ден,нещата се развиват добре ,не хърка вечер и много по-рядко киха,от време на време покашля ,но също по-рядко от преди.Не е вдигала температура ,но до кога да впръсквам Олинт и дали утре да не я заведа пак да чуят гърдите(днес педиатърката ни не е на работа,но ако трябва ще отида при друг)? Лошото е ,че сега и аз съм с хрема ,слагам маска и се моля да я опазя!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #757 -: Февруари 21, 2008, 11:23:39 am »
Може днес да сложите два пъти, от утре да не слагате.
Преглед? ако Ви притеснява нещо... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #758 -: Февруари 21, 2008, 15:17:07 pm »
Благодаря Ви!
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #759 -: Февруари 21, 2008, 18:28:13 pm »
Ооо в България живеем да.....Аз също съм много доволна че все още има истински лекари и аз съм намерила два от тях-нашия педиатър и Вие разбира се. :D
А дано наистина след захранването се поуправят малко тези килца.Ще чакаме и ще видим,пък може и тогава да ви притесня за нещо....... :wink: