Добра вечер, Бърди. Иска ми се само да поздравя, ама няма да стане

Започнах, както говорихме, да затоплям вечер стаята и да завивам по-леко детето - никакви спални чували. Първо завивах с олекотена завивка, а снощи само с одеалце/чаршафосано
много смешна дума 
. Единственото, което постигнахме е че детето не спи спокойно, аз също

, много се върти, рита и се отвива на цяло.
От вчера има леко зачервяване, а от днес и леека грапавина.
В стаята не е горещо - нито през деня, нито вечер.
Къпя със сапун на Адерма и след това мажа с Адерма екзомега лицето. При къпане обръщам специално внимание на лицето - изплаквам допълнително по няколко пъти. Сутрин почиствам с преварена вода, вече го целувам само по косичката

Няма вълнени дрехи, аз също, не ползвам шалчета, общо взето няма нещо, което да е в контакт с тази част на лицето освен косата.
Все още някъде бъркам, но къде? Имам тук една брошурка на Авен и чета за термалната вода. Тук няма специално бебешка, но пише че може да се ползва от деца и кърмачета. Дали да не я взема и да почиствам лицето с нея?
Знам, че съм го чела, но пак да попитам. Нали не е проблем, ако забавим малко втория Пентаксим? Не е задължително да се направи точно месец след първия, или бъркам?
И още едно въпросче. На детето вече му харесва да е в полуседнало положение и от време на време му нагласям шезлонга така - нали не е проблем. Той сам си показва кога иска. И също така като е в мен в това полуседнало положение сам се надига и си захлюпва главичката до краката, но очевидно му харесва и се сърди като го върна. Та тези неща, смятам са нормални и не е нужно да го възпирам, нали?
Много благодаря за отделеното време.