0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #400 -: Февруари 09, 2008, 20:54:47 pm »
Няма такова АМ.
Може би с оглед състоянието на детето напълно безлактозно би било от полза за 3-4 седмици, но само ако диарията не е овладяна напълно.
Иначе аз работя с Хумана, и съм много доволен от нея.
Няма смисъл от кисело мляко.
Има смисъл да се възстанови храненето на детето в пълен обем, а не толкова да се "набляга" на АМ.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #401 -: Февруари 09, 2008, 21:34:13 pm »
Моля ви, посъветвайте ме по следния проблем : от сряда съм с остра вирусна инфекция. Спрях и да кърмя оттогава 11-месечния си син /така и така нещата вървяха на отбиване вече/, непрекъснато съм с маска, когато съм около него, през повечето време го гледат бабите. Много се притеснявам да не го заразя. Интересува ме какви симптоми да очаквам да се появят и в каква поредност, ако се е разболял. Дали, когато аз оздравея, да не го накърмя, за да му предам антитела и ако така може да му изградя имунитет срещу моя вирус, колко кърма е нужно да поеме ? Предварително благодаря ! 
*

Birdie

• 11040
« Отговор #402 -: Февруари 09, 2008, 22:06:21 pm »
Може да кърмите и сега, ако сте с маска.
Sir Alec Guinness
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #403 -: Февруари 10, 2008, 10:31:18 am »
Здравейте д-р Бърди!
Повиках лекар, тъй като малката прави някакви стенания през деня и миналата нощ спа на пресекулки, събуждайки се с рев! Вчера не успях да повикам лекар, всички бяха ангажирани! :x Има обявена грипна епидемия и не я водих в спешния център за да не я разболея повече!
Тази вечер спа съвсем спокойно, събуди се само 1 път да яде! Това пъшкане обаче продължи и днес сутринта!
Дойде лекаря, малката само при вида му се скъса да реве! Прегледа я, според него дъгите и били леко зачервени /ама можело да е от рева/ 8O и при натиск около ушите тя съвсем се разрева! Според него е вирус?!? От това можело да пъшка?!? Ходи си нормално по голяма нужда!
Да не ви говоря какво ме направи че не давам още месо, жълтък, кисел и попара!!! :oops: :P Щяла да стане анемична дето още е само на кърма, зеленчуци и плодове!
  След като замина малката се успокои и си заспа спокойно!
  1. Да слагам ли капки за уши? Имам съмнения, че  НЕ я болят ушите,защото когато аз я натисна не реагира! Освен това той нямаше уред, с който действително да ПРЕГЛЕДА детето!
  2. Фонтанелата и била голяма, а главичката й била ръбеста? Изписа по 4 капки ВИГАНТОЛ!?! 8O Трябвало да го давам сутрин на гладно?! До сега съм й го давала вечер?! :oops:
 Моля да дадете вашето мнение! Като слушам тукашните доктори съм най-неориентираната майка! ГОРКОТО ДЕТЕ!

*
« Отговор #404 -: Февруари 10, 2008, 12:23:51 pm »
Благодаря за отговора. При нас вече има неблагоприятно развитие. Бебето има хрема, температура 37.4 и лека кашлица. Докторката, която го прегледа, не констатира зачервено гърло. Засега е само на Стеримар. Аз го накърмих, за да му предам антитела /от 5 дена е отбит и имах само около 10/20 милилитра/. Въпросът ми е дали е много важно да го кърмя още и колко още?? Проблемът е, че моето състояние рязко се влоши и ще се наложи антибиотик, който е несъвместим с кърменето. Мога да започна да го приемам от утре, за да го кърмя до тогава, ако кърменето ще помогне. Моля ви посъветвайте ме!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #405 -: Февруари 10, 2008, 13:17:43 pm »
Здравейте д-р Бърди!
Повиках лекар, тъй като малката прави някакви стенания през деня и миналата нощ спа на пресекулки, събуждайки се с рев! Вчера не успях да повикам лекар, всички бяха ангажирани! :x Има обявена грипна епидемия и не я водих в спешния център за да не я разболея повече!
Тази вечер спа съвсем спокойно, събуди се само 1 път да яде! Това пъшкане обаче продължи и днес сутринта!
Дойде лекаря, малката само при вида му се скъса да реве! Прегледа я, според него дъгите и били леко зачервени /ама можело да е от рева/ 8O и при натиск около ушите тя съвсем се разрева! Според него е вирус?!? От това можело да пъшка?!? Ходи си нормално по голяма нужда!
Да не ви говоря какво ме направи че не давам още месо, жълтък, кисел и попара!!! :oops: :P Щяла да стане анемична дето още е само на кърма, зеленчуци и плодове!
  1. Да слагам ли капки за уши? Имам съмнения, че  НЕ я болят ушите,защото когато аз я натисна не реагира! Освен това той нямаше уред, с който действително да ПРЕГЛЕДА детето!
  2. Фонтанелата и била голяма, а главичката й била ръбеста? Изписа по 4 капки ВИГАНТОЛ!?! 8O Трябвало да го давам сутрин на гладно?! До сега съм й го давала вечер?! :oops:
 Моля да дадете вашето мнение! Като слушам тукашните доктори съм най-неориентираната майка! ГОРКОТО ДЕТЕ!

Нужно е да се уточни:
*има ли детето отит, или няма. С уред.
*Ако поддържа температура да се разбере откъде е тя.

Не се слагат капки за уши при отит а се дава АБ.
Ако има съмнение за рахит-направете изследвания. Няма значение кога ще давате Вит Д, ако е нужен разбира се. Изтъкнатите "белези" за рахит сами по себе си НЕ СА, и не могат да се тълкуват в този аспект.

Останалите казани неща са несериозни за да се тълкуват или коментират.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #406 -: Февруари 10, 2008, 13:20:10 pm »
Благодаря за отговора. При нас вече има неблагоприятно развитие. Бебето има хрема, температура 37.4 и лека кашлица. Докторката, която го прегледа, не констатира зачервено гърло. Засега е само на Стеримар. Аз го накърмих, за да му предам антитела /от 5 дена е отбит и имах само около 10/20 милилитра/. Въпросът ми е дали е много важно да го кърмя още и колко още?? Проблемът е, че моето състояние рязко се влоши и ще се наложи антибиотик, който е несъвместим с кърменето. Мога да започна да го приемам от утре, за да го кърмя до тогава, ако кърменето ще помогне. Моля ви посъветвайте ме!
Антибиотиците не са задължително несъвместими с кърменето.Зависи от АБ.
Може да вземете например Аугментин и да кърмите без проблем.
Бих Ви препоръчал да продължите кърменето и да не го спирате.
Sir Alec Guinness
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #407 -: Февруари 10, 2008, 13:41:23 pm »
Здравейте д-р Бърди!

Нужно е да се уточни:
*има ли детето отит, или няма. С уред.
*Ако поддържа температура да се разбере откъде е тя.

Не се слагат капки за уши при отит а се дава АБ.
Ако има съмнение за рахит-направете изследвания. Няма значение кога ще давате Вит Д, ако е нужен разбира се. Изтъкнатите "белези" за рахит сами по себе си НЕ СА, и не могат да се тълкуват в този аспект.

Нямаше уред! Утре евентуално при личната лекарка! Той каза, че може да е влязла вода при къпане! Не каза отит!
Няма температура! Спокойна е, не плаче! Весела е играе, спи, яде!
За рахит какво да проверим, докторе? Той нищо не каза? 4 капки не са ли много
?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #408 -: Февруари 10, 2008, 13:58:04 pm »
Детето е на? кърма? АМ?
Погледнете ушичките в понеделник.
Sir Alec Guinness
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #409 -: Февруари 10, 2008, 14:00:28 pm »
Детето е на? кърма? АМ?
Погледнете ушичките в понеделник.
НА кърма, зел и плодови пюрета
от кога месо?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #410 -: Февруари 10, 2008, 14:16:01 pm »
Може да давате Вит Д, но само 400 единици дневно, а не тези огромни количества,които изписват.
Ако сте минали две-3 седмици със зеленчуково пюре може да предложите месо-аз предпочитам бяло пилешко.
Sir Alec Guinness
« Отговор #411 -: Февруари 10, 2008, 17:14:02 pm »
Здравейте докторе, пиша във връзка с бебето на моя близка - значи детето е на почти 3 месеца. Вчера частна педиатърка е установила, че при раждането са скъсани мускулни влакна на вратлето. Подробно обяснение не е дала - единствено е назначила физиотерапия и масажи в къщи. Може ли да ми дадете някаква информация - има ли последствия, може ли нещо по-специално да се прави, за се възстанови детето. Държи си главичката предимно на една страна и по-отпуснато.
Ще съм ви много благодарна за мнението ви!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #412 -: Февруари 10, 2008, 17:47:23 pm »
Това вероятно е тортиколис.
Лекува се. Тук с това се занимават ортопеди.
Sir Alec Guinness
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
« Отговор #413 -: Февруари 10, 2008, 17:52:43 pm »
Моля ви д-р Бърди кажете, кой от тези продукти препоръчвате за дете с АД http://apteki-optima.com/?cid=86&alphabet=E. От мненията тук виждам, че Eucerin за вас е козметиката с най-добро качество. В момента кожата му е доста спокойна и да не кажа голяма дума, но петната са скрити почти напълно.
« Отговор #414 -: Февруари 10, 2008, 17:53:39 pm »
Докторе, днес бяхме на преглед (миналият ден ви писах, че е детето ми е с кашлица и без температура). Докторката каза, че гърдите са чисти. Има само надути сливици (не се изрази точно така), температура не е вдигала, от снощи се мъчи и нослето да се обади. Изписа ни една камара лекарства - Хустажил 2 х 1 ч.л. за кашлицата, Киди (витамини) х 1 ч.л., Суметролим през 12 ч х 6 мл (предвид шума на сърцето, който има малката) и Коларгол, капки за нос. Дали е нужно всичко това?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #415 -: Февруари 10, 2008, 18:15:19 pm »
Моля ви д-р Бърди кажете, кой от тези продукти препоръчвате за дете с АД http://apteki-optima.com/?cid=86&alphabet=E. От мненията тук виждам, че Eucerin за вас е козметиката с най-добро качество. В момента кожата му е доста спокойна и да не кажа голяма дума, но петната са скрити почти напълно.
http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=9084
http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=9078

Ето че има Еуцерин в Бг...
Sir Alec Guinness
« Отговор #416 -: Февруари 10, 2008, 18:16:22 pm »
Да, благодаря Ви, значи да им кажа, да търсят добър ортопед?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #417 -: Февруари 10, 2008, 18:18:20 pm »
Докторе, днес бяхме на преглед (миналият ден ви писах, че е детето ми е с кашлица и без температура). Докторката каза, че гърдите са чисти. Има само надути сливици (не се изрази точно така), температура не е вдигала, от снощи се мъчи и нослето да се обади. Изписа ни една камара лекарства - Хустажил 2 х 1 ч.л. за кашлицата, Киди (витамини) х 1 ч.л., Суметролим през 12 ч х 6 мл (предвид шума на сърцето, който има малката) и Коларгол, капки за нос. Дали е нужно всичко това?
Защо ще давате Бисептол,моля? това е антибиотик...
Добре е да направите фарингеална посявка утре-ако всичко е наред, не е нужно да давате изобщо нещо като лекарства.

Ако "гърдите са чисти" защо сироп за кашлица?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #418 -: Февруари 10, 2008, 18:19:03 pm »
Да, благодаря Ви, значи да им кажа, да търсят добър ортопед?
Да, да.
И да направят УЗ изследване на мускула за да се види точно какво и къде е засегнато.
Sir Alec Guinness
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
« Отговор #419 -: Февруари 10, 2008, 18:23:04 pm »
http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=9084
http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=9078

Ето че има Еуцерин в Бг...

Много ви благодаря  :D