0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #300 -: Февруари 04, 2008, 19:43:19 pm »
Здравейте, докторе!

Видях, че "Хумана" предлага разнообразие от каши, млечни и безмлечни, всякакви. В какъв ред е добре да се въвеждат, дайте последователност, моля - http://humana.bg/Product%20List/demo_productlist_infant.html
Взех и оризова каша на Милупа. Коя каша е добре да се предложи като първа: оризова (Милупа) или ябълкова (Хумана)? Кога се въвеждат млечните каши?
Реших, че днес е добър ден за захранване (след 2 дни навършваме 6 месеца) и дадох на Мая картофено пюре с кърма. Не беше кой знае колко очарована, но смятам да повторя утре. Ако не й хареса, мога ли да предложа плод или каша на другия ден или трябва да изчакам?
Хубав ден!
Кашите се дават без някакви правила.Те са алтернатива на плодовете за следобяд.
Тема "млечни" безмлечни" няма. Едно и също са.
Оризовата каша е оризово брашно.

Ако бяхте започнали с плод щеше да Ви е по-лесно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #301 -: Февруари 04, 2008, 19:44:12 pm »
Здравейте, Д-р Бърди,
Малката има обрив в областта на пелената, който ту завяхва,ту се обостря отново. Сутрин мястото е спокойно, на през деня се зачервява и има понякога бели връхчета. Мазала съм само с крем Здраве. По мое мнение обрива не е сърбящ или поне малката не показва, че я сърби. Посъветвайте ме с какво да го третирам. Прикачам снимка.
Благодаря
Дактакорт.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #302 -: Февруари 04, 2008, 19:48:59 pm »
Има нещо от постелното бельо,което причинява проблем-одеяло,чаршафи,или се поти много. Или от дрешките... или после не мажем с хидратантен крем.
Може да ползвате кремчето за по-дълго.
От тези изброените освен да пропускам изпотяване сутрин...той спи със спален чувал, защото вечер става хладничко, нищо включено не оставям вечер и мисля ще му е студено само с одеалце - поне на мен би ми било  :?
Това "нещо" може ли да се появява от нещо, което аз консумирам?
Чаша мляко с лъжичка нес кафе всяка сутрин?
Не мисля че млякото с кафе е причината.

Поти се вечер, стои дълго изпотен и може би от това му се отварят непрекъснато тези екземи.
По-добре да отоплявате и да има по-леки завивки.

Може и пяната от шампоана да дразни...
Sir Alec Guinness
« Отговор #303 -: Февруари 04, 2008, 20:11:04 pm »
  Добър вечер Др. Burdie!
  Ще ви бъда признателна за мнение по следния проблем: Синът ми е на 10 м. и целият месец се борим с вирус след вирус... Започнахме с растройство+повръщане+температура и стомашни спазми, направена бе посявка-оказа се вирусно, прекарахме 5 дни в болница на системи поради опасения за обезводняване (ние сме само7.500кг)
  Възстановихме се и само след 10 дни отново температура този път само вузпалено гърло- лекувахме с Zovirax сироп и Нурофен. След 5 дневен курс бяхме значително по- добре , но само за да се върнем отново днес ( 3 дни по-късно) в болницата с познатите симптоми- температура 39.2-повръщане-растройство. След нови кръвни изследвания и посявка сега сме с бактериална и вирусна инфекциа(ротавирус) и съответно 3 дневно лечение с антибиотик +
Tylenol 100 свещички+ Motilium lactantes свещички за повръщането.
 Не останахме в болницата но оводняваме бебо усилено...
 Бихте ли коментирали- би ли било уместно приемане на медикамент или Лечебно мляко за растройството или трябва да премине само?
 Как да предпазим детето от толкова честите заболявания, в толкова кратък период?Мнението ви за някакви имуностимулатори( oscillococcinum)или витамини  (Sanostol)Благодаря предварително!!! 

Къде живеете? В Бг ли?
Живеем в Бахрайн.Времето в момента е ужасно променливо(от 7 до 24 градуса в рамките на 24 часа) и вирусите са повече от всякога-казват че болниците никога не са били толкова пълни с дечица като тази година.
Тази вечер ходихме да ни сложат антибиотика.С оводняването се справяме добре,растройството продължава с пълна сила,  апетита , което е разбираемо е мнго занижен и съответно сме изгубили малко тегло -но мен много ме притеснява това защото и без това сме много слабички. Затова още веднъж бих искала да ви помоля за мнението ви- да дам ли нещо което да намали или "пресече"  растройството- Ентерол например...или трябва да се остави да премине ? Благодаря ви!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #304 -: Февруари 04, 2008, 20:15:09 pm »
Може да дадете Хидрасек от 10 мг (прахчета).
Но имайте пред вид,че ротавирусните инфекции са съпроводени с тежки електролитни загуби и трудно се компенсират само с "пер ос" оводняване.

Осцилококцин... не се дава!
От Витамини-полза в случая няма!

Бахрейн е богато място-не можете ли да настоявате за венозно вливане на течности?
Sir Alec Guinness
« Отговор #305 -: Февруари 04, 2008, 20:17:51 pm »
Ако бяхте започнали с плод щеше да Ви е по-лесно.

Да, аз вече май съжалявам, че не започнах по Вашата схема, можеше да не се мръщи на плодовете...
Поздрав за Вас, че пак се оказахте прав :)
http://www.youtube.com/watch?v=t_5wiKSvYRg&feature=related
*

Birdie

• 11040
« Отговор #306 -: Февруари 04, 2008, 20:24:37 pm »
Всичко,което Ви пиша тук е от опит-от личен и персонален опит. И работи ;)
Не е проблем да спрете картофчето и да почнете с плод за следващите 2 седмици.

Благодаря за Рихтер. Хареса Ви?
Ето нещичко за Вас - Хайдн и Великия Маестро:
http://www.youtube.com/watch?v=IqL4HkUBNpo&feature=related

Токио 1984
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #307 -: Февруари 04, 2008, 20:42:13 pm »
Цитат
Благодаря за бързия отговор!
д-р Birdiе, една моя приятелка, която няма възможност да Ви попита лично има следния въпрос към Вас:
Здравейте,д-р Birdiе!
Моля за съвет! Дъщеря ми е на 9 месеца и преди една седмица имаше възпалени сливици. Лекувах с Бактрим 5 дена на 12 часа. Педиатърката каза, че имала големи сливици и щяла сама да го надрасте. Бихте ли ми дали съвет, как да я предпазя от бъдещи възпаления, тъй като явно ще има още проблеми с тези сливици! Страхувам се да не стане хронично!
Благодаря Ви, предварително!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #308 -: Февруари 04, 2008, 20:46:31 pm »
5 дневни лечения са срам за Педиатрията!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Нищо по-малко от 7-8-9 дена няма и не може да има траен резултат.
Няма "профилактика" в случая... все пак детето е на 9 мес възраст.
Sir Alec Guinness
« Отговор #309 -: Февруари 04, 2008, 20:52:17 pm »
   Да - може и педиатъра ни също е на мнение че ако няма подобрение до третия ден би трябвяло да бъдем приети за IV. Проблема е че преди месец , когато бяхме в същата ситуация и ни приеха почти беше невъзможно да му намерят веничка- беше някякъв кошмар- надупчиха го целия, в продължение на 4 часа с малки почивки. Накрая се отказаха и на другата сутрин продължихме, доиде друг екип сестри, резултата беше съшия и накрая една лекарка успя. Кошмара продължи с това че беше невероятно трудно да го опазя , за да не се измъкне иглата в продължение на 5 дни- затова се надявахме че този път няма да се наложи , но...разбирам напълно вашите съображения и ще последвам съвета.Благодаря ви за отговора!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #310 -: Февруари 04, 2008, 21:05:16 pm »
По принцип,колкото по-рано влеете течности, толкова по-добре за детето, по-лесно се намират вени, по-кратко ще са вливанията.
Sir Alec Guinness
« Отговор #311 -: Февруари 04, 2008, 21:14:39 pm »
  Разбирам...Хидрасек не може да се намери в Бахрейн- така ми отговориха току що от аптеката :( Още един въпрос имам относно храненето- педиатъра твърди че мога да му давам всичко ,с което по принцип се хрании че това няма да влоши растройството. След 3-тия ден евентуално безлактозно мляко. Какво е вашето мнение?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #312 -: Февруари 04, 2008, 21:25:59 pm »
Да, така е.
Това е общо приетото световно мнение днес.Буква по буква. (Слънчева... къде си да прочетеш? няма я колежката Слънчева с "диетите" и ;) ).
Да, съгласен съм.
Моля настоявайте за венозна рехидратация! ротавирусните инфекции са особена група.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #313 -: Февруари 04, 2008, 21:32:42 pm »

Поти се вечер, стои дълго изпотен и може би от това му се отварят непрекъснато тези екземи.

Ядосвам се на себе си...детето има много дълга коса, може би залепва за бузката и готово... Въобще не се сетих за косата първия път, когато предположихте че се изпотява. Реших че щом аз не го виждам изпотен, значи не се поти :?

Три дни мазане с кремчето достатъчни ли са? Три пъти на ден, или?

Иначе, ползвам сапунче - Адерма...

Още веднъж Ви благодаря много Докторе! Помощта Ви е безценна!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #314 -: Февруари 04, 2008, 21:48:09 pm »
Докторе здравейте, искам да ви питам за каша - Хумана имат ябълкова каша, но в състава има царевичен грис, а пише, че е за след 4 мес. Дали мога да дам с тоя царевичния грис, за да разнообразя кашите, че за сега ядем оризова и много я харесва, особено смесена с малко плод. С плодовете вървим много добре, хапва си с апетит и сме изключили АМ след обяда. Ядем ябълка, банан, круша, слива, друг незнам какъв да давам  :? Но зеленчуковите пюрета не се кутират  :? или аз не съм добър готвач или картоф не и харесва, морков също не много, и комбинацията -не, ще опитам тези дни тиквичка, карфиол и броколи, дано да и хареса... 
Поздрави и благодаря,
Нина
*
« Отговор #315 -: Февруари 04, 2008, 21:54:06 pm »
Докторе, колко е ориентировъчното количество храна за 6м. бебе? Днес Цецича направо ме разби като изяде на обяд почти 200гр. картоф с морков и питаше за още, но това беше всичко, което бях направила. За това пък в 16ч. пак беше ад  :(. Изяде 20г. банан и след това кърма, след което страшни колики и към 20ч започна да повръща банана!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #316 -: Февруари 04, 2008, 21:58:54 pm »
Докторе, колко е ориентировъчното количество храна за 6м. бебе? Днес Цецича направо ме разби като изяде на обяд почти 200гр. картоф с морков и питаше за още, но това беше всичко, което бях направила. За това пък в 16ч. пак беше ад  :(. Изяде 20г. банан и след това кърма, след което страшни колики и към 20ч започна да повръща банана!
Ако яде повечко за обяд-ние тихо изместваме храненето в 16 в 18, например.
200 стига... за сега.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #317 -: Февруари 04, 2008, 22:00:53 pm »
Докторе здравейте, искам да ви питам за каша - Хумана имат ябълкова каша, но в състава има царевичен грис, а пише, че е за след 4 мес. Дали мога да дам с тоя царевичния грис, за да разнообразя кашите, че за сега ядем оризова и много я харесва, особено смесена с малко плод. С плодовете вървим много добре, хапва си с апетит и сме изключили АМ след обяда. Ядем ябълка, банан, круша, слива, друг незнам какъв да давам  :? Но зеленчуковите пюрета не се кутират  :? или аз не съм добър готвач или картоф не и харесва, морков също не много, и комбинацията -не, ще опитам тези дни тиквичка, карфиол и броколи, дано да и хареса... 
Поздрави и благодаря,
Нина
Бавно със зеленчука-БАВНО. Опитайте само морков +оризово брашно+АМ ;)

Щом на кашата пише че е за над 4 м -става.
Изваждаме лупите и не четем съставките ;) те са обработени и подходящи ;) .
Не обикновен грис!
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #318 -: Февруари 04, 2008, 22:03:11 pm »

Ядосвам се на себе си...детето има много дълга коса, може би залепва за бузката и готово... Въобще не се сетих за косата първия път, когато предположихте че се изпотява. Реших че щом аз не го виждам изпотен, значи не се поти :?

Три дни мазане с кремчето достатъчни ли са? Три пъти на ден, или?

Иначе, ползвам сапунче - Адерма...

Още веднъж Ви благодаря много Докторе! Помощта Ви е безценна!
Прости са причините обикновено.
Знайте че засъхналата детска пот е особено силен кожен дразнител.
Да, 3 дена...

Виждал съм например тежка уртикария от комбинация пот+вълнено шалче.
Детето имаше обриви по цялото тяло! започнали от шалчето на шията.
« Последна редакция: Февруари 04, 2008, 22:07:53 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #319 -: Февруари 05, 2008, 00:35:54 am »
Да, така е.
Това е общо приетото световно мнение днес.Буква по буква. (Слънчева... къде си да прочетеш? няма я колежката Слънчева с "диетите" и ;) ).
Да, съгласен съм.
Моля настоявайте за венозна рехидратация! ротавирусните инфекции са особена група.

Благодаря ви много докторе!Възхищавам се как успявате да се отзовете на всеки въпрос и при всяка нужда от помощ!
  И с риск да стана нахална, позволявам си още един въпрос :oops:
  Показателят ни за Hb e нисък- 95. Според педиатъра ни също е нисък , но имаме още 2 месеца до навършване на годинка , когато трябва да е най-малко 110 , а ако не е да се предприемат мерки.В същото време както вече споменах имаме проблеми с наддаването и с апетита ... ниския Hb може ли да бъде причината и трябва ли да се вземат мерки за повишаването му още от сега?Благодаря!!!