0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #280 -: Февруари 04, 2008, 11:19:42 am »
Здравейте докторе,
току що педиатър прегледа дъщеря ми й установи зачервени дъги. Иначе гърдите са чисти. Предписа единствено капки за нос - Collargoli. Какво ще ме посъветвате? Няма температура.
Олинт 0.05% за нослето.
Ако изобщо има нужда от него.
А това, че дъгите са червени и прокашля - за това нищо ли? Само да следя за темп ли?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #281 -: Февруари 04, 2008, 11:20:43 am »
  Добър вечер Др. Burdie!
  Ще ви бъда признателна за мнение по следния проблем: Синът ми е на 10 м. и целият месец се борим с вирус след вирус... Започнахме с растройство+повръщане+температура и стомашни спазми, направена бе посявка-оказа се вирусно, прекарахме 5 дни в болница на системи поради опасения за обезводняване (ние сме само7.500кг)
  Възстановихме се и само след 10 дни отново температура този път само вузпалено гърло- лекувахме с Zovirax сироп и Нурофен. След 5 дневен курс бяхме значително по- добре , но само за да се върнем отново днес ( 3 дни по-късно) в болницата с познатите симптоми- температура 39.2-повръщане-растройство. След нови кръвни изследвания и посявка сега сме с бактериална и вирусна инфекциа(ротавирус) и съответно 3 дневно лечение с антибиотик +
Tylenol 100 свещички+ Motilium lactantes свещички за повръщането.
 Не останахме в болницата но оводняваме бебо усилено...
 Бихте ли коментирали- би ли било уместно приемане на медикамент или Лечебно мляко за растройството или трябва да премине само?
 Как да предпазим детето от толкова честите заболявания, в толкова кратък период?Мнението ви за някакви имуностимулатори( oscillococcinum)или витамини  (Sanostol)Благодаря предварително!!! 

Къде живеете? В Бг ли?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #282 -: Февруари 04, 2008, 11:21:30 am »
Здравейте докторе,
току що педиатър прегледа дъщеря ми й установи зачервени дъги. Иначе гърдите са чисти. Предписа единствено капки за нос - Collargoli. Какво ще ме посъветвате? Няма температура.
Олинт 0.05% за нослето.
А това, че дъгите са червени и прокашля - за това нищо ли? Само да следя за темп ли?
Нищо-макар че с оглед Бг дадености може би е нужна посявка на фарингеален секрет.
Sir Alec Guinness
« Отговор #283 -: Февруари 04, 2008, 11:35:21 am »
 Добър  ден д- р  Birdie
Дъщеря ми е на 4 месеца и 14 дни.Кърмих я само 2 месеца като  дохранвах с Фризолак.Януари /началото на месеца/ минахме на Милумил ,защото отказа да яде Фризолака.Вие как мислите - рано ли е за захранване , ако не с какво е наи-добре да се започне?
Благодаря Ви предварително!
« Отговор #284 -: Февруари 04, 2008, 11:45:25 am »
Здравейте докторе,
Олинт 0.05% за нослето.
Нищо-макар че с оглед Бг дадености може би е нужна посявка на фарингеален секрет.
Много ви благодаря!
*
« Отговор #285 -: Февруари 04, 2008, 13:16:31 pm »
Здравейте,д-р Birdiе!
Дъщеря ми е на 9 месеца и от известно време, когато и попадне книга или списание откъсва малки парченца с двата си зъба и започва да ги дъвче и гълта, с една дума яде хартия. Вярно ли е, че това е признак на ниско желязо или поредната измислица?
Благодаря Ви!
« Последна редакция: Февруари 04, 2008, 13:18:36 pm от do »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #286 -: Февруари 04, 2008, 13:24:00 pm »
Здравейте,д-р Birdiе!
Дъщеря ми е на 9 месеца и от известно време, когато и попадне книга или списание откъсва малки парченца с двата си зъба и започва да ги дъвче и гълта, с една дума яде хартия. Вярно ли е, че това е признак на ниско желязо или поредната измислица?
Благодаря Ви!
Поредната... ;)
Това важи за момичета в пубертетна възраст със странен "апетит" към необичайни неща и се нарича "pica".. А не за деца.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #287 -: Февруари 04, 2008, 13:24:37 pm »
Добър  ден д- р  Birdie
Дъщеря ми е на 4 месеца и 14 дни.Кърмих я само 2 месеца като  дохранвах с Фризолак.Януари /началото на месеца/ минахме на Милумил ,защото отказа да яде Фризолака.Вие как мислите - рано ли е за захранване , ако не с какво е наи-добре да се започне?
Благодаря Ви предварително!
Рано е-да навърши 5.5 месеца.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #288 -: Февруари 04, 2008, 13:28:38 pm »
Здравейте, докторе,
Имам нужда от съвет относно храненето. Дъщеря ми е на почти 4 месеца, до преди месец беше изключително на кърма. Но в третия месец наддаде едва 450 гр. и педиатърката посъветва да предлагам АМ за дохранване. Детето отказваше добавката през деня, но на последните 2 хранения около 19 и 22ч почти винаги приемаше 50-80 гр NAN1, явно кърмата вечер действително не стига. В допълнение, около 10 дни преди да почнем с добавката се появи слуз в изпражненията, не много, но все пак няколко добре видими дебели слузни нишки при всяко изхождане, 2-3 пъти дневно. Консистенцията и честотата не се промени от добавката на АМ, но като стана месец със системна слуз, лекарката назначи микробиологично изследване. Не се изолира нищо. Сега има хипотеза за АБКМ и аз трябваше да мина на диета без никакви млечни протеини и без телешко, да видим дали ще изчезне слузта. Само че от диетата кърмата намаля още и сега вече около 30% от храната е АМ. В резултат, от 3 пъти  дневно, изхожданията станаха веднъж на 2 дни и по-редки като консистенция. Слуз все още има и даже се появиха 2-3 съвсем малки червени нишки. Аз ги взех за кръв  веднага занесох памперса, според педиатъра не е кръв, но пък пусна още една микробиология,специално да се тества за салмонела, дизентерия, коли; резултат ще има във вторник. Днес трябваше да сменя и АМ от НАН на Фризопеп, който обаче е адски горчив и детето определено не го харесва. Сега почти не пие добавка, кърмата е малко и се опасявам, че може да се завъртим в порочен кръг и да задълбочим проблема с ниското наддаване (на 4 месеца е 5.350 кг; изписана е 3.050, в първия месец качи 800г, втория 600, третия 450, сега се очертават пак 500г.) А дори не сме сигурни, че изобщо има АБКМ и че всичко това е нужно. Не е ли по-логично да се направи тест за АБКМ? Изобщо, какво бихте ме посъветвали да направя - да съм по-настоятелна с предлагането на Фризопеп или да настоявам за тест за АБКМ? Благодаря ви и се извинявам за дългия пост, просто не зная кое от информацията по-горе е важно и кое е излишен шум.   
Бих Ви препоръчал да:

Да кърмите и да дохранвате с качествено АМ. Хумана,например
Да дохранвате с АМ в количества,които детето желае.

Не мисля че има каквито и да са били основания да давате Фризопеп на този етап-това вероятно е колит от еднократно преминала хранителна съставка в кърмата (ядки,най-често). За да отзвучи са нужни около 20-ина дена.
Sir Alec Guinness
« Отговор #289 -: Февруари 04, 2008, 13:52:26 pm »
Здравейте, Д-р Бърди,
Малката има обрив в областта на пелената, който ту завяхва,ту се обостря отново. Сутрин мястото е спокойно, на през деня се зачервява и има понякога бели връхчета. Мазала съм само с крем Здраве. По мое мнение обрива не е сърбящ или поне малката не показва, че я сърби. Посъветвайте ме с какво да го третирам. Прикачам снимка.
Благодаря
*
« Отговор #290 -: Февруари 04, 2008, 13:54:30 pm »
Добър ден, Бърди!
Аз пак ще Ви досаждам с кожния проблем на Боян  :?
Снощи имаше леко и малко на площ зачервяване, а тази сутрин се събуди с много голямо червено, мокрещо петно на бузата.
Заведох го при педиатърката - каза АД и изписа Елоком до Петък, ако не мине - на кожен лекар.
Прочетох статията в Библиотеката за АД и от написаното там стигам до извода, че е по-добре да използвам правеното кремче, което имам с Фусидин и Бетноват, така ли е? Ако, да за колко време?
И още един въпрос - ако този АД продължава да се проявява толкова на често какво да правя? Минат, не минат 4-5 дни от пълното изчистване и лека полека се почва на ново  :? Може ли това кремче да се ползва неограничен брой пъти?
Благодаря за отделеното време!
*
« Отговор #291 -: Февруари 04, 2008, 13:58:18 pm »
Благодаря за бързия отговор!
д-р Birdiе, една моя приятелка, която няма възможност да Ви попита лично има следния въпрос към Вас:
Здравейте,д-р Birdiе!
Моля за съвет! Дъщеря ми е на 9 месеца и преди една седмица имаше възпалени сливици. Лекувах с Бактрим 5 дена на 12 часа. Педиатърката каза, че имала големи сливици и щяла сама да го надрасте. Бихте ли ми дали съвет, как да я предпазя от бъдещи възпаления, тъй като явно ще има още проблеми с тези сливици! Страхувам се да не стане хронично!
Благодаря Ви, предварително!
« Отговор #292 -: Февруари 04, 2008, 14:41:16 pm »
  Добър вечер Др. Burdie!
  Ще ви бъда признателна за мнение по следния проблем: Синът ми е на 10 м. и целият месец се борим с вирус след вирус... Започнахме с растройство+повръщане+температура и стомашни спазми, направена бе посявка-оказа се вирусно, прекарахме 5 дни в болница на системи поради опасения за обезводняване (ние сме само7.500кг)
  Възстановихме се и само след 10 дни отново температура този път само вузпалено гърло- лекувахме с Zovirax сироп и Нурофен. След 5 дневен курс бяхме значително по- добре , но само за да се върнем отново днес ( 3 дни по-късно) в болницата с познатите симптоми- температура 39.2-повръщане-растройство. След нови кръвни изследвания и посявка сега сме с бактериална и вирусна инфекциа(ротавирус) и съответно 3 дневно лечение с антибиотик +
Tylenol 100 свещички+ Motilium lactantes свещички за повръщането.
 Не останахме в болницата но оводняваме бебо усилено...
 Бихте ли коментирали- би ли било уместно приемане на медикамент или Лечебно мляко за растройството или трябва да премине само?
 Как да предпазим детето от толкова честите заболявания, в толкова кратък период?Мнението ви за някакви имуностимулатори( oscillococcinum)или витамини  (Sanostol)Благодаря предварително!!! 

Къде живеете? В Бг ли?
Живеем в Бахрайн.Времето в момента е ужасно променливо(от 7 до 24 градуса в рамките на 24 часа) и вирусите са повече от всякога-казват че болниците никога не са били толкова пълни с дечица като тази година.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #293 -: Февруари 04, 2008, 14:43:21 pm »
Добър ден, Бърди!
Аз пак ще Ви досаждам с кожния проблем на Боян  :?
Снощи имаше леко и малко на площ зачервяване, а тази сутрин се събуди с много голямо червено, мокрещо петно на бузата.
Заведох го при педиатърката - каза АД и изписа Елоком до Петък, ако не мине - на кожен лекар.
Прочетох статията в Библиотеката за АД и от написаното там стигам до извода, че е по-добре да използвам правеното кремче, което имам с Фусидин и Бетноват, така ли е? Ако, да за колко време?
И още един въпрос - ако този АД продължава да се проявява толкова на често какво да правя? Минат, не минат 4-5 дни от пълното изчистване и лека полека се почва на ново  :? Може ли това кремче да се ползва неограничен брой пъти?
Благодаря за отделеното време!
Има нещо от постелното бельо,което причинява проблем-одеяло,чаршафи,или се поти много. Или от дрешките... или после не мажем с хидратантен крем.
Може да ползвате кремчето за по-дълго.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #294 -: Февруари 04, 2008, 15:21:52 pm »
Има нещо от постелното бельо,което причинява проблем-одеяло,чаршафи,или се поти много. Или от дрешките... или после не мажем с хидратантен крем.
Може да ползвате кремчето за по-дълго.
От тези изброените освен да пропускам изпотяване сутрин...той спи със спален чувал, защото вечер става хладничко, нищо включено не оставям вечер и мисля ще му е студено само с одеалце - поне на мен би ми било  :?
Това "нещо" може ли да се появява от нещо, което аз консумирам?
Чаша мляко с лъжичка нес кафе всяка сутрин?
« Отговор #295 -: Февруари 04, 2008, 17:21:39 pm »
Здравейте, докторе!

Видях, че "Хумана" предлага разнообразие от каши, млечни и безмлечни, всякакви. В какъв ред е добре да се въвеждат, дайте последователност, моля - http://humana.bg/Product%20List/demo_productlist_infant.html
Взех и оризова каша на Милупа. Коя каша е добре да се предложи като първа: оризова (Милупа) или ябълкова (Хумана)? Кога се въвеждат млечните каши?
Реших, че днес е добър ден за захранване (след 2 дни навършваме 6 месеца) и дадох на Мая картофено пюре с кърма. Не беше кой знае колко очарована, но смятам да повторя утре. Ако не й хареса, мога ли да предложа плод или каша на другия ден или трябва да изчакам?
Хубав ден!
*
« Отговор #296 -: Февруари 04, 2008, 18:20:08 pm »
Не знам дали преяжда - храни се пет пъти през 4 часа с ам 140-160гр, храненето след обяд е пюре около 130-150 гр.Роден ае 3.700, на 5 навършени месеца беше 8кг.Л.л. смята, че е дебела.Не знам вие кажете дали тези количества са и много, но пък когато е гладна се къса от рев, как да я огранича?
Сег азаспа в количката /не е напълно легнала / и е спокойна!
Рефлукс?
- не повръща, никога не го е правила, освен, когато се опитвах да я "науча" да пие вода - това по настояване на л.л., но разбира се прекратих с тези глупости.
Копирам поста от снощи, явно не сте го видял :lol:
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #297 -: Февруари 04, 2008, 18:32:06 pm »
Здравейте докторе,искам да ви запитам нещо.
Баткото Берк е с грип в къщи.От два дни потдържа много висока температура,но аз се притеснявам и малкия да не се зарази.Не мога да го изолирам по никакъв начин.Та въпроса ми е какво мога да дам като превантивна мярка?Питах педиатъра ни каза само Панадол или Ефералгам сутрин и вечер за два три дни.Вашето мнение какво е.........

Моите слънчица -Берк и Ерай
*

Birdie

• 11040
« Отговор #298 -: Февруари 04, 2008, 19:39:41 pm »
Нищо не се дава. Няма "превенция" в случая.
Запалваме свещичка и се молим... ;)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #299 -: Февруари 04, 2008, 19:40:23 pm »
Не знам дали преяжда - храни се пет пъти през 4 часа с ам 140-160гр, храненето след обяд е пюре около 130-150 гр.Роден ае 3.700, на 5 навършени месеца беше 8кг.Л.л. смята, че е дебела.Не знам вие кажете дали тези количества са и много, но пък когато е гладна се къса от рев, как да я огранича?
Сег азаспа в количката /не е напълно легнала / и е спокойна!
Рефлукс?
- не повръща, никога не го е правила, освен, когато се опитвах да я "науча" да пие вода - това по настояване на л.л., но разбира се прекратих с тези глупости.
Копирам поста от снощи, явно не сте го видял :lol:
Оставяйте я в количката да спи през деня.
Добри са количествата.
Sir Alec Guinness