0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #260 -: Февруари 03, 2008, 22:21:31 pm »
Здравейте Д-р Бърди, Имам нужда от съвет
Споделяла съм с вас че, храня детето с кърма само на цедене. Всеки ден до момента пробвах да го науча да суче.От няколко дни имам резултат, храня го на поискване буди се и през нощта и суче, а през деня към обяд подозирам че млякото не му стига. И трите дни по това време става много кисел и плаче много. Като давам на шише определено количество всичко е наред както и през останалите часове. Тежи 7.500 Кг.Какво да правя? Как да го храня? Да цедя или да кърмя? Мога ли да стимулирам лактацията точно по това време и как? и Да го кърмя ли през ноща.

Страшнп много се нуждая от съвета Ви!
*
« Отговор #261 -: Февруари 03, 2008, 22:29:13 pm »
Ами не знам уж не показва или поне аз не забелязвам или не знам за какво да гледам.От няколко дни обаче ми прави впечатление,че каточели се уригва, но не звучно, а някак "навътре".Нещо като при киселини при голям човек.И после примлясква.
Ама как обясних само.....
едно от момичетата тук се беше справило доста по добре, но не успях да намеря поста и и съответно да прочета отговора ви та........Чудя се дали това би могло да я тормози,защото след хранене по - често не иска да спи поне два часа след това?
Давате ли кисело мляко?
НЕ!!!
Последното, което би ми дошло наум.
захранена е на 5м и половина с плодово пюре след обяд.Яде само това и АМ.Никакви сокчета, чайчета и т.н.Пюретата аз ги правя, не бурканчета с едно единствено изключение - сини сливи на Гербер.
Детето заспа към 10 и преди 10мин се събуди с писък.Току що я нахраних и засега кротува, но не спи!
*
« Отговор #262 -: Февруари 03, 2008, 22:49:22 pm »
Докторе,от петък след обяд й давам Вентолин по 2.5мл.,заради хъркането на гърдите.Забелязах,че 1.30-2ч. след приема става много неспокойна-буйна и превъзбудена Като че ли й се учестява дишането.Ако спи се разбужда.В страничните реакции на лекарството това е описано.Незнам дали не си внушавам,че е от него или пораства и става по-буйна?Какво да правя?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #263 -: Февруари 03, 2008, 22:52:09 pm »
Докторе,от петък след обяд й давам Вентолин по 2.5мл.,заради хъркането на гърдите.Забелязах,че 1.30-2ч. след приема става много неспокойна-буйна и превъзбудена Като че ли й се учестява дишането.Ако спи се разбужда.В страничните реакции на лекарството това е описано.Незнам дали не си внушавам,че е от него или пораства и става по-буйна?Какво да правя?
Огромна доза за дете на 8 м. От това е-това е известен негов страничен ефект.
Колко тежи?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #264 -: Февруари 03, 2008, 22:53:21 pm »
Ами не знам уж не показва или поне аз не забелязвам или не знам за какво да гледам.От няколко дни обаче ми прави впечатление,че каточели се уригва, но не звучно, а някак "навътре".Нещо като при киселини при голям човек.И после примлясква.
Ама как обясних само.....
едно от момичетата тук се беше справило доста по добре, но не успях да намеря поста и и съответно да прочета отговора ви та........Чудя се дали това би могло да я тормози,защото след хранене по - често не иска да спи поне два часа след това?
Давате ли кисело мляко?
НЕ!!!
Последното, което би ми дошло наум.
захранена е на 5м и половина с плодово пюре след обяд.Яде само това и АМ.Никакви сокчета, чайчета и т.н.Пюретата аз ги правя, не бурканчета с едно единствено изключение - сини сливи на Гербер.
Детето заспа към 10 и преди 10мин се събуди с писък.Току що я нахраних и засега кротува, но не спи!
Може би преяжда, може би рефлукс от това.
Не мисля че засега има нещо тревожно.
Sir Alec Guinness
« Отговор #265 -: Февруари 03, 2008, 22:56:08 pm »
Докторе, от около час дъщеря ми започна освен хъркането и суха кашлица. Записах й час при педиатър за утре, но е чак в 18 часа. Кашлицата е суха. Можете ли така да ми препоръчате какво да правя или трябва да изчакам. Притеснена съм много, за първи път й е! Sad
*

Birdie

• 11040
« Отговор #266 -: Февруари 03, 2008, 22:57:08 pm »
Споделяла съм с вас че, храня детето с кърма само на цедене. Всеки ден до момента пробвах да го науча да суче.От няколко дни имам резултат, храня го на поискване буди се и през нощта и суче, а през деня към обяд подозирам че млякото не му стига. И трите дни по това време става много кисел и плаче много. Като давам на шише определено количество всичко е наред както и през останалите часове. Тежи 7.500 Кг.Какво да правя? Как да го храня? Да цедя или да кърмя? Мога ли да стимулирам лактацията точно по това време и как? и Да го кърмя ли през ноща.

Страшно много се нуждая от съвета Ви!
Дохранвайте само в тези хранения,които не му са достатъчни.Когато е много гладен-не избира. Щом се понахрани, започват "предпочитанията".
Дохранвате от шише кърма, или?
Боже какви "схеми"... никога не съм работил подобни неща по този начин.
Кърмене от гърда,разбира се.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #267 -: Февруари 03, 2008, 22:58:05 pm »
Докторе, от около час дъщеря ми започна освен хъркането и суха кашлица. Записах й час при педиатър за утре, но е чак в 18 часа. Кашлицата е суха. Можете ли така да ми препоръчате какво да правя или трябва да изчакам. Притеснена съм много, за първи път й е! Sad
Най-добре-да извикате да я видят.
Нищо "от разстояние" за малки бебета при тези обстоятелства не може да се препоръча.
Sir Alec Guinness
« Отговор #268 -: Февруари 03, 2008, 23:00:21 pm »
Най-добре-да извикате да я видят.
Нищо "от разстояние" за малки бебета при тези обстоятелства не може да се препоръча.
Благодаря Ви!
« Отговор #269 -: Февруари 03, 2008, 23:07:26 pm »

Страшно много се нуждая от съвета Ви!
Дохранвайте само в тези хранения,които не му са достатъчни.Когато е много гладен-не избира. Щом се понахрани, започват "предпочитанията".
Дохранвате от шише кърма, или?
Боже какви "схеми"... никога не съм работил подобни неща по този начин.
Кърмене от гърда,разбира се.
Само с кърма. Към 24 часа не се буди и тогава се цедя.
 И да не му отказвам нощтното хранене нали?
« Последна редакция: Февруари 03, 2008, 23:10:04 pm от dilian »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #270 -: Февруари 03, 2008, 23:11:55 pm »
Добре за 24 часа.
Не,не му отказвайте. Защо да му отказвате? ;)
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #271 -: Февруари 03, 2008, 23:14:15 pm »
Ох писах, писах и накрая нещо нищо не излезе!
Не знам дали преяжда - храни се пет пъти през 4 часа с ам 140-160гр, храненето след обяд е пюре около 130-150 гр.Роден ае 3.700, на 5 навършени месеца беше 8кг.Л.л. смята, че е дебела.Не знам вие кажете дали тези количества са и много, но пък когато е гладна се къса от рев, как да я огранича?
Сег азаспа в количката /не е напълно легнала / и е спокойна!
Рефлукс?
- не повръща, никога не го е правила, освен, когато се опитвах да я "науча" да пие вода - това по настояване на л.л., но разбира се прекратих с тези глупости.
*
« Отговор #272 -: Февруари 03, 2008, 23:21:37 pm »
Колко тежи?

Около 8 и нещо.В 22.30 и дадох само 2мл по моя преценка,предстой ни следващ прием 6.30ч.Колко да дам?
Ще има ли някакви негативни последствия от високаат доза за напред?
« Последна редакция: Февруари 03, 2008, 23:52:52 pm от loana »
« Отговор #273 -: Февруари 03, 2008, 23:25:19 pm »
Добре за 24 часа.
Не,не му отказвайте. Защо да му отказвате? ;)
Благодаря Ви много. Имах нужда от подкрепа.
Искам да го кърмя и имам нужда някой да вярва в мен.
Лека вечер.
« Отговор #274 -: Февруари 03, 2008, 23:38:10 pm »
  Добър вечер Др. Burdie!
  Ще ви бъда признателна за мнение по следния проблем: Синът ми е на 10 м. и целият месец се борим с вирус след вирус... Започнахме с растройство+повръщане+температура и стомашни спазми, направена бе посявка-оказа се вирусно, прекарахме 5 дни в болница на системи поради опасения за обезводняване (ние сме само7.500кг)
  Възстановихме се и само след 10 дни отново температура този път само вузпалено гърло- лекувахме с Zovirax сироп и Нурофен. След 5 дневен курс бяхме значително по- добре , но само за да се върнем отново днес ( 3 дни по-късно) в болницата с познатите симптоми- температура 39.2-повръщане-растройство. След нови кръвни изследвания и посявка сега сме с бактериална и вирусна инфекциа(ротавирус) и съответно 3 дневно лечение с антибиотик +
Tylenol 100 свещички+ Motilium lactantes свещички за повръщането.
 Не останахме в болницата но оводняваме бебо усилено...
 Бихте ли коментирали- би ли било уместно приемане на медикамент или Лечебно мляко за растройството или трябва да премине само?
 Как да предпазим детето от толкова честите заболявания, в толкова кратък период?Мнението ви за някакви имуностимулатори( oscillococcinum)или витамини  (Sanostol)Благодаря предварително!!! 

*
« Отговор #275 -: Февруари 04, 2008, 01:24:17 am »
Зравейте, докторе!
Дъщеря ни е на 3 месеца и досега й давах мляко Аптамил Комфорт. Сега искам да продължа с Хумана. Не съм срещала Хумана АР, затова въпросът ми е може ли на тази възраст да добавям при някои от храненията оризово башно? Ако да, в какво количество да бъде, колко пъти на ден, как се приготвя - замества съответно количество АМ или се добавя за сгъстяване. Оризовото брашно разтваря ли се добре, нужно ли е да се прецежда? Имам Оризова каша на Милупа, тя подходяща ли е и дали няма да натовари стомахчето /пише за бебета над 4 месеца/. Кога се минава на Хумана 2 - след 4-я месец ли?
И още нещо исках да попитам - когато показвам играчки на бебето, то се оживява и започва да издава звуци и да се напъва да "говори", което много често завършва с връщане на мляко или вода, хълцане или плач. Това нормално ли е?
Благодаря предварително!
« Отговор #276 -: Февруари 04, 2008, 08:03:24 am »
Birdie,снощи писах но сега не си намирам поста.За снимки-не мога да направя ,нищо не се вижда а и тои не ми дава тази възможност,снимам с телефон.Това,което искам да разбера дали е нормално дете на 6 месеца да е толкова неспокоино както през деня така и нощем.На какво се дължи това непрестанно гър4ене,въртене,напъване.За сърбежа е ясно-като има обриви.И последно-това което ми прави впе4атление е 4е когато го събли4ам кожата е гладка без за4ервявания и оставяики  гол запо4ва да буиства и 4еши и съответно целия пламва,същото става и когато реве а като е спокоен тези екземки не се забелязват.Може ли да е на нервна основа?простете за въпроса,но ве4е се 4удя какво му е на това дете-вси4ки страдаме с него.
« Отговор #277 -: Февруари 04, 2008, 11:10:52 am »
Здравейте докторе,
току що педиатър прегледа дъщеря ми й установи зачервени дъги. Иначе гърдите са чисти. Предписа единствено капки за нос - Collargoli. Какво ще ме посъветвате? Няма температура.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #278 -: Февруари 04, 2008, 11:11:36 am »
Колко тежи?

Около 8 и нещо.В 22.30 и дадох само 2мл по моя преценка,предстой ни следващ прием 6.30ч.Колко да дам?
Ще има ли някакви негативни последствия от високаат доза за напред?
1.5 ml (Сиропче от 2мг/5мл Вентолин), на всеки 8 часа е правилната доза.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #279 -: Февруари 04, 2008, 11:12:58 am »
Здравейте докторе,
току що педиатър прегледа дъщеря ми й установи зачервени дъги. Иначе гърдите са чисти. Предписа единствено капки за нос - Collargoli. Какво ще ме посъветвате? Няма температура.
Олинт 0.05% за нослето.
Ако изобщо има нужда от него.
Sir Alec Guinness