0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #220 -: Февруари 02, 2008, 11:37:44 am »
Фуцидина кортикостероиден препарат ли е?
А по колко пъти на ден трябва да се слага?
« Последна редакция: Февруари 02, 2008, 11:42:44 am от magina »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #221 -: Февруари 02, 2008, 11:49:04 am »
Не,не е.
2-3 пъти дневно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #222 -: Февруари 02, 2008, 12:01:53 pm »
Благодаря Ви докторе за бързия отговор,но не ми стана ясно на въпроса ми дали хемангиома може да се махне от само себе си,въпреки зачекването или трябва операция-Вие отговаряте "Да".Да,може да се махне сам или Да,трябва операция.А за секрети в нослето-има понякога лепкави и аз и ги махам или пък пръскам Стеримар и тя като кихне ги изкарва.Но тя хърка само когато бибата е в устата и.След като падне по някое време,спира да хърка.А какво препоръчвате да направя,за да се успокои нощно време....и тази нощ се буди няколко пъти с проплакване и като и дам биба и погаля малко заспива.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #223 -: Февруари 02, 2008, 12:13:08 pm »
Тези хемангиоми обикновено регресират сами към 2-4 годишна възраст.
Но ако показват склонност към кървене, или са на опасни места за да кървят, може да се наложи да ги махнете много по-рано с чисто профилактична цел.

Обикновено за такива носни проблеми, и ако няма микроб от нослето или фарингса (тоест, инфекция), 3-4 дневно приложение на Назонекс решава проблемите с "хъркащите" нослета.
Назонекс е назален КС препарат. Знаейки "кортикофобиите" в Бг :) , да предупредя... .
Без него НИЩО трайно не може да се постигне, освен да изгаряте с "Коларгол" (което пък е недопустимо).
Sir Alec Guinness
*

aii

• 386
« Отговор #224 -: Февруари 02, 2008, 12:37:16 pm »
Благодаря докторе,
Засега не кърви и както Ви казах,се намира на дясното краче отзад близо до сгъвката.Не мисля,че е на опасно място,но  пък при игра може да стане нещо.Преди всичко ме притеснява пълната упойка.:(Ще попитам в аптеката за Назонекс.:)А какво е Вашето мнение по въпроса с телевизията и бебета,колко е вредно според Вас гледане на ТВ?:)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #225 -: Февруари 02, 2008, 12:44:35 pm »
Не е вредно за децата да гледат ТВ, стига да е до 2 часа дневно.
И съдържанието да е подходящо.
ТВ е мощно средство за психо-моторното развитие на децата, ако е с мярка.
Sir Alec Guinness
*

aii

• 386
« Отговор #226 -: Февруари 02, 2008, 12:55:20 pm »
Докторе,
Бихте ли ми казали имената на някои упойки подходящи за бебета,за да съм подготвена ако не дай си боже се наложи операция!Това ми е болния въпрос!:(
Извинете ако досаждам :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #227 -: Февруари 02, 2008, 12:59:40 pm »
Това не е в моята компетентност, за съжаление.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #228 -: Февруари 02, 2008, 18:21:55 pm »
Библиотечката се обнови с нова статия:

"АД не е страшен. Ако знаем как,кога и с какво".
Sir Alec Guinness
« Отговор #229 -: Февруари 02, 2008, 18:29:53 pm »
Здравейте....
За Себорейния дерматит....
От какво се предизвиква и възможно ли е пак да се появи?
За пюретата ви питах и казахте да си ги продължавам/праскови,банан.... карфиол,броколи.../няма да подтикна с това да се появи пак?
Каша бананова също ми казаха да не давам докато се лекуваме?
С Топиалиса 2 пъти на дн ли да го мажа и колко време?
И пак.. да мокря ли вече личицето?
И колко пъти и кога да мажа с Мустелата главичката,няколко часа преди къпане или след?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #230 -: Февруари 02, 2008, 18:50:12 pm »
Може ли без миене на лицето? :)
Мустела "Стелакер" е добър избор за себореен дерматит по главата.

С какво ще го храните детенцето с тези "диети"?
С нищо... не е сериозно това.
Храненето има преимущество, не една,две пъпки или 4-5 люспи по главичката,които така или иначе ще си изчезнат.
Sir Alec Guinness
« Отговор #231 -: Февруари 02, 2008, 18:56:11 pm »
Така ми каза Дерматоложката .....Докато го мажа с правения крем да не го мия!
А за главичката да започвам от днес да мажа с Мустелата но кога и по колко пъти?
Продължавам си да си му давам тогава и другите пюренца :)
А за спанака и пъщарняка може ли да ги въведа вече?
И  с какво месо да започна и кога?
Възможно ли е този дерматит пак да се появи?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #232 -: Февруари 02, 2008, 19:09:58 pm »
Дерматита може по всяко време да рецидивира. Ще го израстне.
Без "пащърнаци",моля.
Детето е на почти 6 месеца и спокойно още 1/2 м няма нужда от толкова богато "френско" меню.
Мустела Стелакер има добро описание на опаковката как се прилага.

Аз почвам с пилешко,бяло,домашно приготвено.
Sir Alec Guinness
« Отговор #233 -: Февруари 02, 2008, 19:17:46 pm »
Ако рецидивира пак ли си мажем със същите неща?
А кога е добре  да започнем с месце? Като направи 6 месеца или?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #234 -: Февруари 02, 2008, 19:36:43 pm »
Същите ? ;)
Sir Alec Guinness
« Отговор #235 -: Февруари 02, 2008, 19:46:43 pm »
Благодаря!
 :D
« Отговор #236 -: Февруари 02, 2008, 22:02:13 pm »
здр Birdie,отдавна се каня да ви пиша ,но все отлагам.Виждам 4е давате съвети относно деца с АД.И моя син(6мес)е с такава диагноза,отна4ало пиехме ХА мляко,обривите си се засилваха,наложи се престои в болница,където с урбазон 3 пъти дневно само за 2 дена детето се възстанови напълно от вси4ки екземи,които бяха много и големи на площ,но също така и за толкова кратко време.та от болницата ни изписаха фризопеп-ефект нулев.Из4етох доста от мненията ви 4е АД не се влияе от диети,но аз наистина съм объркана.в много тежките ситуации,когато екземите запо4нат да секретират прибягвам до елоком,но разбрах 4е и тои е нож с две остриета.Деиства за мн кратко,след което още по-силен става обрива.ТА ВЪПРОСИТЕ:Сега сме ве4е на прегомин и не е захранван с нищо,в момента е видимо по-добре,трябва ли да давам непрекъснато антиалерги4ни-зиртек,ериус,фенистил,след като и с тях сърбенето го има,трябва ли наистина детето толкова да се ограни4ава,след като и от прегомина се изрива,за козметиката е ясно-пълни серии от екзомега и мустела ст...,и въобще някога ще отшумят ли тези симптоми-деноношно неспокоиство,трудно хранене,постоянно раз4есване до разкървавяване.Забелязала съм 4е се за4ервява пове4е ве4ер и от водата също.ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ,НО СЪМ СИЛНО ОБЕЗПОКОЕНА,ПРЕДВИД СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕТЕТО И ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :oops:
« Отговор #237 -: Февруари 02, 2008, 22:07:39 pm »
Здравейте, докторе,
Имам нужда от съвет относно храненето. Дъщеря ми е на почти 4 месеца, до преди месец беше изключително на кърма. Но в третия месец наддаде едва 450 гр. и педиатърката посъветва да предлагам АМ за дохранване. Детето отказваше добавката през деня, но на последните 2 хранения около 19 и 22ч почти винаги приемаше 50-80 гр NAN1, явно кърмата вечер действително не стига. В допълнение, около 10 дни преди да почнем с добавката се появи слуз в изпражненията, не много, но все пак няколко добре видими дебели слузни нишки при всяко изхождане, 2-3 пъти дневно. Консистенцията и честотата не се промени от добавката на АМ, но като стана месец със системна слуз, лекарката назначи микробиологично изследване. Не се изолира нищо. Сега има хипотеза за АБКМ и аз трябваше да мина на диета без никакви млечни протеини и без телешко, да видим дали ще изчезне слузта. Само че от диетата кърмата намаля още и сега вече около 30% от храната е АМ. В резултат, от 3 пъти  дневно, изхожданията станаха веднъж на 2 дни и по-редки като консистенция. Слуз все още има и даже се появиха 2-3 съвсем малки червени нишки. Аз ги взех за кръв  веднага занесох памперса, според педиатъра не е кръв, но пък пусна още една микробиология,специално да се тества за салмонела, дизентерия, коли; резултат ще има във вторник. Днес трябваше да сменя и АМ от НАН на Фризопеп, който обаче е адски горчив и детето определено не го харесва. Сега почти не пие добавка, кърмата е малко и се опасявам, че може да се завъртим в порочен кръг и да задълбочим проблема с ниското наддаване (на 4 месеца е 5.350 кг; изписана е 3.050, в първия месец качи 800г, втория 600, третия 450, сега се очертават пак 500г.) А дори не сме сигурни, че изобщо има АБКМ и че всичко това е нужно. Не е ли по-логично да се направи тест за АБКМ? Изобщо, какво бихте ме посъветвали да направя - да съм по-настоятелна с предлагането на Фризопеп или да настоявам за тест за АБКМ? Благодаря ви и се извинявам за дългия пост, просто не зная кое от информацията по-горе е важно и кое е излишен шум.   
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Birdie

• 11040
« Отговор #238 -: Февруари 02, 2008, 22:11:49 pm »
здр Birdie,отдавна се каня да ви пиша ,но все отлагам.Виждам 4е давате съвети относно деца с АД.И моя син(6мес)е с такава диагноза,отна4ало пиехме ХА мляко,обривите си се засилваха,наложи се престои в болница,където с урбазон 3 пъти дневно само за 2 дена детето се възстанови напълно от вси4ки екземи,които бяха много и големи на площ,но също така и за толкова кратко време.та от болницата ни изписаха фризопеп-ефект нулев.Из4етох доста от мненията ви 4е АД не се влияе от диети,но аз наистина съм объркана.в много тежките ситуации,когато екземите запо4нат да секретират прибягвам до елоком,но разбрах 4е и тои е нож с две остриета.Деиства за мн кратко,след което още по-силен става обрива.ТА ВЪПРОСИТЕ:Сега сме ве4е на прегомин и не е захранван с нищо,в момента е видимо по-добре,трябва ли да давам непрекъснато антиалерги4ни-зиртек,ериус,фенистил,след като и с тях сърбенето го има,трябва ли наистина детето толкова да се ограни4ава,след като и от прегомина се изрива,за козметиката е ясно-пълни серии от екзомега и мустела ст...,и въобще някога ще отшумят ли тези симптоми-деноношно неспокоиство,трудно хранене,постоянно раз4есване до разкървавяване.Забелязала съм 4е се за4ервява пове4е ве4ер и от водата също.ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ,НО СЪМ СИЛНО ОБЕЗПОКОЕНА,ПРЕДВИД СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕТЕТО И ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :oops:
Библиотечката ("Оценка на моториката") се обнови с нова статия:

"АД не е страшен. Ако знаем как,кога и с какво".

Прочетете,ще обсъдим после.

дааа, пак Мустаков.
Фризопеп и Прегомин са едно и също.
Не може от едното без ефект, от другото-ефект.
Извод-АД се подобрява с възрастта на детето.
« Последна редакция: Февруари 02, 2008, 22:13:20 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #239 -: Февруари 03, 2008, 02:14:14 am »
Зравейте, докторе!
Дъщеря ни е на 3 месеца и досега й давах мляко Аптамил Комфорт. Сега искам да продължа с Хумана. Не съм срещала Хумана АР, затова въпросът ми е може ли на тази възраст да добавям при някои от храненията оризово башно? Ако да, в какво количество да бъде, колко пъти на ден, как се приготвя - замества съответно количество АМ или се добавя за сгъстяване. Оризовото брашно разтваря ли се добре, нужно ли е да се прецежда? Имам Оризова каша на Милупа, тя подходяща ли е и дали няма да натовари стомахчето /пише за бебета над 4 месеца/. Кога се минава на Хумана 2 - след 4-я месец ли?
И още нещо исках да попитам - когато показвам играчки на бебето, то се оживява и започва да издава звуци и да се напъва да "говори", което много често завършва с връщане на мляко или вода, хълцане или плач. Това нормално ли е?
Благодаря предварително!