0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #200 -: Февруари 01, 2008, 23:15:17 pm »
Докторе здравейте,
във вторник бяхме на консултация, тогава Тодор беше точно на един месец. Оказа се, че за този един месец е качил точно един килограм - при изписването на четвъртия ден след раждането тежеше 3280кг, а сега тежи 4300кг; пораснал е с 1см, т.е. 52см.
Та нашата педиатърка реши, че щом детето наддава толкова добре (само на кърма сме, без вода, без сокове), трябва да започна да му давам по една капка Деавит на ден. Не го е преглеждала за рахит, нито му е пускала изследвания. Смятате ли, че е необходимо да му давам лекарство по този повод, и ако да, какво и по колко? Четох, че не препоръчвате Деавита.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #201 -: Февруари 01, 2008, 23:22:58 pm »
Можете ли да ми кажете колко единици Вит Д има в една капка от "Деавит"?
Може да се дава на изключително кърмени деца 200-400 единици дневно като добавка.
Те няма откъде да си набавят Вит Д... кърмата е бедна на Вит Д.
« Последна редакция: Февруари 01, 2008, 23:24:29 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #202 -: Февруари 01, 2008, 23:45:03 pm »
благодаря за бързия отговор. не мога да преценя колко точно вит.Д има в една капка деавит, но според съдържанието за 1ml разтвор;
лекарствени вещества; Retinol 30000IU, Ergocalciferol 40000IU
помощни вещества: Хлорокрезол, слънчогледово масло, рафинирано.
ако може да ми кажете 1 ml на колко капки се равнява.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #203 -: Февруари 01, 2008, 23:57:02 pm »
Това са много силно концентрирани форми.
Дори и да приемете че в 1мл има 20 капки ( а не съм сигурен за това), то една капка съдържа 2000 единици. Много,наистина огромни дози са тези.
А Вит А за какво ни е?
Sir Alec Guinness
« Отговор #204 -: Февруари 02, 2008, 00:09:49 am »
ZDRAVEITE DOKTORE!DETETO MI E NA 3 MESEZA I E SAMO NA KARMA,JIVEEM V ITALIQ I KATO NI IZPISAHA PEDIATARA V BOLNIZATA NI DADE DITREVIT-VITAMIN D,DA GO DAVAM 2 PATI NA DEN PO 0,5ML DOKATO DETETO MI NAVAR6I 1 GODINA.AZ I DAVAH SAMO PARVIQ MESEZ I SPRQH.DA PRODALJAVAM LI,IMA LI NUJDA?
« Отговор #205 -: Февруари 02, 2008, 00:13:42 am »
Докторе, как да науча Мая да пълзи? Запъвам й крачетата, като е по корем, но тя рядко се сеща, че може да се оттласква напред. И въртенето от по гръб - по корем й е трудно явно, защото рядко го прави, от по корем - по гръб няма проблем. Трябва ли да се притеснявам? Иначе ръце и крака се размахват непрекъснато.
По колко часа е добре да спят шестмесечните бебета? На Мая й се събират около 13 часа, а това ми се струва малко.
Тъй като от поне две седмици кожата на Мая е напълно спокойна, реших да минем пак на козметиката на Мустела, да не свиква кожата с А-дермата, тя да е за критичните ситуации. Засега дерматитът не се е обадил. Ще ме мъмрите ли?
И защо така недолюбвате гъшите вътрешности? Пастетът от тях никак не е лош  :wink:
Спокойна нощ!
« Отговор #206 -: Февруари 02, 2008, 00:21:01 am »
А Вит А за какво ни е?
Докторе, така като ме попитахте се замислих, че педиатърката ме попита дали имам Д2, за да му давам. Аз и отговорих, че имам Деавит и тя не ме поправи, затова останах с впечатлението, че става въпрос за Деавит, а не за чист витамин Д. Но утре ще купя витамин Д2, щом казвате, че може да се дава на кърмени деца.   

*

Birdie

• 11040
« Отговор #207 -: Февруари 02, 2008, 00:25:05 am »
ZDRAVEITE DOKTORE!DETETO MI E NA 3 MESEZA I E SAMO NA KARMA,JIVEEM V ITALIQ I KATO NI IZPISAHA PEDIATARA V BOLNIZATA NI DADE DITREVIT-VITAMIN D,DA GO DAVAM 2 PATI NA DEN PO 0,5ML DOKATO DETETO MI NAVAR6I 1 GODINA.AZ I DAVAH SAMO PARVIQ MESEZ I SPRQH.DA PRODALJAVAM LI,IMA LI NUJDA?
Да, за изключително кърмени деца, да.
Колко единици има в 0.5 мл?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #208 -: Февруари 02, 2008, 00:28:29 am »
Докторе, как да науча Мая да пълзи? Запъвам й крачетата, като е по корем, но тя рядко се сеща, че може да се оттласква напред. И въртенето от по гръб - по корем й е трудно явно, защото рядко го прави, от по корем - по гръб няма проблем. Трябва ли да се притеснявам? Иначе ръце и крака се размахват непрекъснато.
По колко часа е добре да спят шестмесечните бебета? На Мая й се събират около 13 часа, а това ми се струва малко.
Тъй като от поне две седмици кожата на Мая е напълно спокойна, реших да минем пак на козметиката на Мустела, да не свиква кожата с А-дермата, тя да е за критичните ситуации. Засега дерматитът не се е обадил. Ще ме мъмрите ли?
И защо така недолюбвате гъшите вътрешности? Пастетът от тях никак не е лош  :wink:
Спокойна нощ!
Пастетът е едно, "илача" Осциолококк... -друго. А и пастета се прави от черен дроб, а не от вътрешности изобщо ;).

"Да я уча да пълзи"?? защо моля трябва да правите тези неща? с "учене" не става това.

Колкото искат-толкова спят. "Норми" тук няма (има :), виждал съм графики, но това изобщо не може да се приеме за реален подход).

НЕ сменяйте козметиката! по-рядко ползвайте А-дерма, просто.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #209 -: Февруари 02, 2008, 00:31:51 am »
А Вит А за какво ни е?
Докторе, така като ме попитахте се замислих, че педиатърката ме попита дали имам Д2, за да му давам. Аз и отговорих, че имам Деавит и тя не ме поправи, затова останах с впечатлението, че става въпрос за Деавит, а не за чист витамин Д. Но утре ще купя витамин Д2, щом казвате, че може да се дава на кърмени деца.   
Вит Д в доза до 400 UI/дневно ... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #210 -: Февруари 02, 2008, 00:46:30 am »
А Вит А за какво ни е?
Вит Д в доза до 400 UI/дневно ... .
И до кога така?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #211 -: Февруари 02, 2008, 09:58:23 am »
До годинка.
Sir Alec Guinness
« Отговор #212 -: Февруари 02, 2008, 10:42:49 am »
 Здравейте, Д-р Бърди! Имаме според мен проблем с храненето. Всъщност искам Вие да кажете проблем ли е това и какво да направя. Започнахме захранване на навършени 5 месеца, с картофено пюре, после въведени морков, броколи, спанак. Изяжда по 130-150 г като понякога пие и около 30 мл АМ веднага след пюрето, но не винаги. Това което обаче ме притеснява е, че издържа трудно 3 часа между храненията; освен това пие по 200мл АМ вечер в 21ч с 1 мезурка оризово брашно на Милупа и после в 3ч сутринта пак си изпива 200 мл. После в 7-8ч мрънкайки за храна по специфичния начин, изпива около 100, след 1 час пак е гладна, пие още 100. И така по цял ден това правим май. Преди да започнем захранването спеше по 12 часа, после станаха 9, а сега от 3-4 дни по 6 часа издържа нощем. Започна да пие вода, научих я (то си имало похвати!  :) ) и предлагам примерно час след пюрето на обед, след 2 часа- пийва по 30-50 мл (тоест искам да кажа неиздържането не е от жажда), и след 2.5 часа след пюрето вече се нерви на водата , отказва я,  а иска АМ. Пюрето е минимум 2 зеленчука с преобладаване на картоф.
 С нетърпение очаквам вашите препоръки.
 Само да уточня, че не ограничавам АМ. Ако изпие цялото което съм приготвила правя още и пробвам дали желае.
 Благодаря.
« Последна редакция: Февруари 02, 2008, 11:02:42 am от antoanetastat »
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #213 -: Февруари 02, 2008, 10:57:16 am »
Докторе, какво е приблизителното количество АМ, което е добре да изпива едно бебе от 6 месеца до годинката?
Ако не минем на 4 хранения, а останем на 5 трябва да я будя с часовник сутрин, а тя си спи, не ми се струва правилмо да я будя, ако пък минем на 4 хранения, ще е по-малко количеството АМ и съм в дилема  :? и затова ви питам за кол. АМ....

Благодаря!
« Отговор #214 -: Февруари 02, 2008, 11:03:29 am »
Привет Birdie,

на вратлето на сина ми се появи обрив. Само от едната страна. Не мисля, че е свързан с храна. Мажа го с Nachtkerzen на dr.Theiss. Поизчезва и после пак се появява. Детето  е на 8м и 10 дни. Ето го и обрива:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142942&photo=30

« Последна редакция: Февруари 02, 2008, 11:07:12 am от magina »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #215 -: Февруари 02, 2008, 11:06:37 am »
Здравейте, Д-р Бърди! Имаме според мен проблем с храненето. Всъщност искам Вие да кажете проблем ли е това и какво да направя. Започнахме захранване на навършени 5 месеца, с картофено пюре, после въведени морков, броколи, спанак. Изяжда по 130-150 г като понякога пие и около 30 мл АМ веднага след пюрето, но не винаги. Това което обаче ме притеснява е, че издържа трудно 3 часа между храненията; освен това пие по 200мл АМ вечер в 21ч с 1 мезурка оризово брашно на Милупа и после в 3ч сутринта пак си изпива 200 мл. После в 7-8ч мрънкайки за храна по специфичния начин, изпива около 100, след 1 час пак е гладна, пие още 100. И така по цял ден това правим май. Преди да започнем захранването спеше по 12 часа, после станаха 9, а сега от 3-4 дни по 6 часа издържа нощем. Започна да пие вода, научих я (то си имало похвати!  :) ) и предлагам примерно час след пюрето на обед, след 2 часа- пийва по 30-50 мл (тоест искам да кажа неиздържането не е от жажда), и след 2.5 часа след пюрето вече се нерви на водата , отказва я,  а иска АМ. Пюрето е минимум 2 зеленчука с преобладаване на картоф.
 С нетърпение очаквам вашите препоръки.
 Само да уточня, че не ограничавам АМ. Ако изпие цялото което съм приготвила правя още и пробвам дали желае.
Пиенето на вода е без значение и смисъл-зависи само от това дали детето го иска.
Никакви усилия и "прийоми" не са нужни!
От 21 до 03 са 6 часа :). От 03 до 07 са 4 часа.
Изместете това хранене в 21 в 22.30-23. И ще се оправят нещата.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #216 -: Февруари 02, 2008, 11:07:42 am »
Докторе, какво е приблизителното количество АМ, което е добре да изпива едно бебе от 6 месеца до годинката?
Ако не минем на 4 хранения, а останем на 5 трябва да я будя с часовник сутрин, а тя си спи, не ми се струва правилмо да я будя, ако пък минем на 4 хранения, ще е по-малко количеството АМ и съм в дилема  :? и затова ви питам за кол. АМ....

Благодаря!
Няма да е по-малко->> ще изпива повече :).
Оставете я да спи... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #217 -: Февруари 02, 2008, 11:10:00 am »
Привет Birdie,

на вратлето на сина ми се появи обрив. Само от едната страна. Не мисля, че е свързан с храна. Мажа го с Nachtkerzen на dr.Theiss. Поизчезва и после пак се появява. Детето  е на 8м и 10 дни. Ето го и обрива:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142942&photo=30

От груби ръбове на дрешки и изпотяване.
Може да ползвате "Фуцидин" за 3-4 дена.
Може после да слагате малко пудра в тази област.
Sir Alec Guinness
« Отговор #218 -: Февруари 02, 2008, 11:14:18 am »
Благодаря  :D
*

Birdie

• 11040
« Отговор #219 -: Февруари 02, 2008, 11:16:37 am »
Може обаче и да са гъбички-след два дена приложение-пишете пак :)
Sir Alec Guinness