Здравейте докторе!През деня малката кихаше и кашляше много,дадох Остолококциум 3пъти по полови нка,появи се и хрема,вечерта вдигна 38.7,дадох й Панадол.Заведох веднага на лекар-20.00ч.,гърдите и са чисти,но гърлото зачервено ,възпален и уголемен мъжец,тва трябва да е нещото което виси на гърлото,простете мойта некомпетентност.Лекарката каза,че всичко идва от гърлото-кашлицата и хремата, да продължа с Остилококциума днес 2 пъти по половинка,през 6ч.свещички Ефералган,Финистил капки 3 по 8 капки,Олинт 3 по 1,Синекод 4 по 10капки.Стеримар през 2часа,аз й давам чай-лайка вместо вода.Изписаха ни Зинат125/5 на 12ч.,ако до след обяд днес не сме свалили температурата,да го почваме.
През ноща към 3ч.когато беше поредната свещичка имаше 37.7 и от тогава няма температура.Въпроса ми е
1.Да минаваме ли на АБ и ако не как да продължаваме,щото това лекарката не уточни?
2.Не сме поставили последната ваксина Пентаксим поради ред причини,последния прием беше на 14.11.Докъто се оправим сега, ще станат 3м.между 2 и 3ваксина,а не сме поставили и ваксината за хепатит,нямаме белег на рамото и трябвало да се сложи манту.Проблем ли е толкова дълъг период?
3.Решила съм давзема от Гърция, Преванар,предвид възрастта ни колко бр. трябва да купя и кога да ги сложим?Ще имам до 2м.ваксината.
4.Прочетох от отговорите ви ,че ориза е глутен,а аз и давам от началото на 8м.Да спра ли да й готвя с ориз,при положение,че не е проявила алергия?Кога да въведа глутена и под каква форма?Ние сме на-6ч.АМ,10ч.кърма,13ч.пюре и бульон,17ч АМ и плод,19ч.кърма21.30ч.АМ и оризово брашно на Нестле.
Предварително благодаря?Извинявам се,че стана дълго.