0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #760 -: Февруари 21, 2008, 18:39:55 pm »
Ооо в България живеем да.....Аз също съм много доволна че все още има истински лекари...
Чудесно. :)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
off
« Отговор #761 -: Февруари 21, 2008, 19:40:11 pm »
berina, ако сте в София, би ли ми дала координатите на вашия добър педиатър?
Докторе, вие можете ли да препоръчате колега?
Скоро ще си идем до България и искам да заведа Мая на обстоен преглед, а не знам къде, при кого. Няма да имаме време за проби и грешки, та ми е нужна препоръка.
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #762 -: Февруари 21, 2008, 19:47:27 pm »
Съжалявам но съм от Варна. :wink:

Моите слънчица -Берк и Ерай
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #763 -: Февруари 21, 2008, 20:48:50 pm »
"...едното ушенце е леко възпалено"
-> Отит,или?

.... не, не е отит. /Ние сме я ваксинирали с Превенар/. Олинт не помогнаха. Слагам Бактробан - добре ли е?
Защо Бактробан?

... ами реших докато имам възможност да отида при лекарката да опитам - оказа се, че не е решение. Днес я прегледа и ни даде някакви правени капки, иначе ушенцето е окей и всичко друго също е наред. Вие какви капки препоръчвате в такива случаи? Благодаря  :D

« Отговор #764 -: Февруари 21, 2008, 21:43:35 pm »
Д.р.Бърд искам да ви попитам следното:
Ние сме на 6 месеца и 6 дни и той иска все на крака да седи и да подскача,дори и крачки прави и е мн щастлив,но ме притеснява дали дългото стоене на крака на тази възраст,би му навредила?
И нужно ли е да отидем на ортопед,до сега не са ни изпращали?
Аз преди време ви бях писала,че имаме себореен дерматит който вече за 1 мес рецедивира 3 пъти,първо мазахме с правен крем,след това поддържах кожата с Топиалис на SVR и сега в понеделник бяхме пак на дерматолог и ни изписа за 3 дни Фусикорд два пъти дневно мазане и в петък пак на консултация/екземите са 2 ве на бузките/Малко ме притеснява този крем,правения поне е по лек?  

Не, не би навредила. Няма с какво да навреди.
Фусикорт е добър избор при кожна инфекция... не знам какъв е обрива обаче... снимки?
Екземка е на бузката :( и мазни жълти крусти по главата около и на фонтанелата само останаха!
Вече бузката самата екзема мажа 3 ден с Фусикорт и утре сме пак на консултация,сега не е вече толкова червена но  суха все още  :?
До кога ще рецедивира това нещо???
*

Birdie

• 11040
« Отговор #765 -: Февруари 22, 2008, 11:17:17 am »
"...едното ушенце е леко възпалено"
-> Отит,или?

.... не, не е отит. /Ние сме я ваксинирали с Превенар/. Олинт не помогнаха. Слагам Бактробан - добре ли е?
Защо Бактробан?

... ами реших докато имам възможност да отида при лекарката да опитам - оказа се, че не е решение. Днес я прегледа и ни даде някакви правени капки, иначе ушенцето е окей и всичко друго също е наред. Вие какви капки препоръчвате в такива случаи? Благодаря  :D
Какви точно капки Ви изписаха?
Sir Alec Guinness
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #766 -: Февруари 22, 2008, 19:02:06 pm »
Здравейте д-ре! От известно време забелязвам, че крачетата на Алекс пукат когато ги шава, нормално ли е това?
Искам и да ви попитам отново за захранването-педиaтърът ни каза да започвам да давам оризова каша на Нестле. От кога мода да почна да я давам по малко и с нея+плодове ли трябва да изместя едно(следобедното)хранене?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #767 -: Февруари 22, 2008, 19:14:33 pm »
Да, нормално е.
Замествате следобедното хранене в 16-17-18 постепенно.
Sir Alec Guinness
« Отговор #768 -: Февруари 22, 2008, 23:53:06 pm »
Добър вечер,доктор Бърди!Бихте ли ми обяснили по каква схема се дава жълтък?И кога се замества още едно хранене(около 9ч) и с какво?Благодаря предварително!

« Отговор #769 -: Февруари 23, 2008, 23:39:32 pm »
Здравейте,
 Синът ми е на 6 месеца.Преди седмица забелязах бяло петънце(по-светъл цвят на кожата)под коляното на едното краче.Преди няколко дни се появи такова и на коремчето,а днес вече има и на другото краче.Много съм притеснена.На какво може да се дължи тази депигментация?Лекува ли се?Към кого да се обърна за консулт.
 А бебешкото кривогледство до каква възраст се регулира и кога има нужда за притеснение?
Благодаря предварително за съдействието!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #770 -: Февруари 24, 2008, 03:36:37 am »
Здравейте,
 Синът ми е на 6 месеца.Преди седмица забелязах бяло петънце(по-светъл цвят на кожата)под коляното на едното краче.Преди няколко дни се появи такова и на коремчето,а днес вече има и на другото краче.Много съм притеснена.На какво може да се дължи тази депигментация?Лекува ли се?Към кого да се обърна за консулт.
 А бебешкото кривогледство до каква възраст се регулира и кога има нужда за притеснение?
Благодаря предварително за съдействието!
Снимки?
Какво разбирате под детско късогледство? истинско, псевдо? едностранно, двустранно?
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #771 -: Февруари 24, 2008, 18:21:54 pm »
Цитат
Сори че се намесвам. Обаче ако детето гледа предмет на по-малко от 20-тина сантиметра, се "разминава" погледа поради недобра координация на двете очи. Това не е кривогледство. Това ми го обясни др Топов - един от най-добрите детски офтамолози в София.

Ся доктор Бърди за нашето захранване.
До сега ядем:
- зеленчуци : тиквичка, тиква, карфиол, спанак, картоф, морков.
- плодове: ябълка, круша, банан, синя слива, праскова.
- месо: пилешко, агнешко - по 15-20 грама в зеленчуковото пюре.
- яйце - 1/2 твърдо сварен жълтък;
- глутен: глутенови бисквити "Плазмон", бисквитена млечна каша на "Милупа" в добавка към плодово / зеленчуково пюре - ползвам я за сгъстяване, защото пюретата са домашно приготвени и малко редки;
- мазнина - зехтин /двойно пресован, естра върджин/ или царевично олио - по няколко капки само в зеленчуковото пюре.

Примерно меню за деня:
1. 7,30-8,00 часа - около 200 мл АМ;
2.11,30-12,00часа - зеленчуково пюре около 200 гр. с жълтък или месо, мазнина - зехтин или царевично олио, заедно с 3-4 мензурки каша от рода на "ориз и царевица" на Милупа;
3. 15,30 -16,00часа - плодово пюре около 180 -200гр. с 3-4 мензурки каша - от рода на Бисквитена каша на Милупа, или 3-4 мензурки АМ Аптамил с 2-3 бискити на Плазмон;
4. 19.30 часа - плодово пюре 150-180 гр./тук май бъркам/ с една две лъжици каша от гореспоменатите;
5. 22,30ч. - АМ 200 мл.

Та нещо идеите ми се изчепраха. Въпроси:
1. С какво от плодове, зеленчуци и месо да продължа захранването. Масло, кисело мляко?
2. Моля за корекции в менюто за деня. Незнам как да направя следващия преход , така че детето постепенно да свикне "да вечеря" и от предимно "посладена" с каши храна да минем към "преходна", защото и това време идва, предвид двата зъба, които ни поникнаха вече.

П.П. А най добре е докторе, да вземете да публикувате една книга за захранването  :D
« Отговор #772 -: Февруари 24, 2008, 18:38:10 pm »
здравейте д-р Бърди,

вчера и днес след разходката кожата под очите на беб е червена и подута, не виждам да има пъпки.възможно ли е дае от слънцето? по принцип ползвам крем против студ и вятър но точно под очите не мажа. сега да третирам ли с нещо?
http://tonymp.multiply.com/photos/photo/3/8
http://tonymp.multiply.com/photos/photo/3/9
*

Birdie

• 11040
« Отговор #773 -: Февруари 24, 2008, 19:53:36 pm »
Цитат
Сори че се намесвам. Обаче ако детето гледа предмет на по-малко от 20-тина сантиметра, се "разминава" погледа поради недобра координация на двете очи. Това не е кривогледство. Това ми го обясни др Топов - един от най-добрите детски офтамолози в София.

Ся доктор Бърди за нашето захранване.
До сега ядем:
- зеленчуци : тиквичка, тиква, карфиол, спанак, картоф, морков.
- плодове: ябълка, круша, банан, синя слива, праскова.
- месо: пилешко, агнешко - по 15-20 грама в зеленчуковото пюре.
- яйце - 1/2 твърдо сварен жълтък;
- глутен: глутенови бисквити "Плазмон", бисквитена млечна каша на "Милупа" в добавка към плодово / зеленчуково пюре - ползвам я за сгъстяване, защото пюретата са домашно приготвени и малко редки;
- мазнина - зехтин /двойно пресован, естра върджин/ или царевично олио - по няколко капки само в зеленчуковото пюре.

Примерно меню за деня:
1. 7,30-8,00 часа - около 200 мл АМ;
2.11,30-12,00часа - зеленчуково пюре около 200 гр. с жълтък или месо, мазнина - зехтин или царевично олио, заедно с 3-4 мензурки каша от рода на "ориз и царевица" на Милупа;
3. 15,30 -16,00часа - плодово пюре около 180 -200гр. с 3-4 мензурки каша - от рода на Бисквитена каша на Милупа, или 3-4 мензурки АМ Аптамил с 2-3 бискити на Плазмон;
4. 19.30 часа - плодово пюре 150-180 гр./тук май бъркам/ с една две лъжици каша от гореспоменатите;
5. 22,30ч. - АМ 200 мл.

Та нещо идеите ми се изчепраха. Въпроси:
1. С какво от плодове, зеленчуци и месо да продължа захранването. Масло, кисело мляко?
2. Моля за корекции в менюто за деня. Незнам как да направя следващия преход , така че детето постепенно да свикне "да вечеря" и от предимно "посладена" с каши храна да минем към "преходна", защото и това време идва, предвид двата зъба, които ни поникнаха вече.

П.П. А най добре е докторе, да вземете да публикувате една книга за захранването  :D
Да попитам първо... храни се добре? с Апетит?
Наддава добре?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #774 -: Февруари 24, 2008, 19:54:56 pm »
здравейте д-р Бърди,

вчера и днес след разходката кожата под очите на беб е червена и подута, не виждам да има пъпки.възможно ли е дае от слънцето? по принцип ползвам крем против студ и вятър но точно под очите не мажа. сега да третирам ли с нещо?
http://tonymp.multiply.com/photos/photo/3/8
http://tonymp.multiply.com/photos/photo/3/9
Това е инфекция лека от търкане със замърсени ръце.
Малко Фуцидин ще е от полза-за два дена.
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #775 -: Февруари 24, 2008, 20:05:08 pm »
Цитат
Да попитам първо... храни се добре? с Апетит?
Наддава добре?
Храни се добре, даже повече от добре /като баща си :D/. Дори на моменти апетита му към банан, слива и ябълка и бисквитената каша на Милупа, ми идват малко в повече. Не тачи много карфиола, но ако е с мръвка си го изяжда и пита за още.
За последния месец е наддал 600 грама, което си е баш в нормата според мен.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #776 -: Февруари 24, 2008, 20:18:22 pm »
Програмата Ви е много добра. Само комбинации от вече даваното за около месец.
За хранене 4 аз бих предпочел да давате по-малко сладкото от възможните- тоест това,което е най-сладко от двете хранения (3,4) да го давате в 15.30-16.00.

Много е рано още за вечеря, за хляб,масло.
Ако намирате детски кисели млекца за деца над 6м може да ги ползвате.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #777 -: Февруари 24, 2008, 23:14:03 pm »
Добра вечер, Бръди.
Аз пак с въпроси. Ставам много досадна, но няма как :?
Преди 4 дни мазах с КС крем - 3 намазвания в рамките на един ден.
Вчера, 3 дни по-късно се появи малко червено петно, днес това петно е пак много голямо. Тревожа се, сякаш се скъсяват интервалите на появяване на това нещо. В началото имаше поне седмица, а сега...
Бяха се появили пъпчици на сгънките на колената - завяхнаха, но стоят червени и грапави, и лактите на там вървят. Май и там се появява проклетия АД :x
Въпросът ми е, дали трябва да се мъча да забавям нещата с Адермата или още докато е мъничко петното да го мажа с КС крем, за да не расте, например само веднъж?
Забелязах още нещо, което ме притесни. След като му мина, кожата където съм мазала стана сякаш напукана, но не на повърхността а отдолу - много интересно на тънки червени линии, някак тънка и прозрачна. Това сигурно е от КС крем. Ще се оправи ли?
Косата вече е отрязана, нищо не се допира до бузата освен докато спи. В стаята не е  топло, завивам го съвсема леко с едно одеалце.
Какво още мога да направя :(
Благодаря за отделеното време!

П.П. Причина ли е тази постоянно появяваща се екзема да отлагаме втория прием на Пентаксим?
« Последна редакция: Февруари 24, 2008, 23:15:47 pm от коки »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #778 -: Февруари 24, 2008, 23:28:37 pm »
Нов крем ли направихте? или стария ползвахте? ако ползвахте стария, разбъркахте ли добре преди употреба?
Снимка на "напуканото"?
Предозирахте крема? друг маза вместо вас?
Ако си спомняте и предишният път Ви питах дали кожата лъщи, или така ми се струва?
Това може да стане и ако крема не е приготвен правилно и/или не са ползвани правилните съставки. При правилно направен крем няма никакво лъщене.

Нещо има от обкръжаващата среда,което пречи.
Не мога да кажа конкретно, поради това, че не мога да видя на място.
Нещо от начина по който се грижите, къпете,обличате е силен провокиращ фактор. Шампоани,сапуни,перилни препарати? там където оставяте детето да лежи през деня-чаршафи,одеяла са вероятно силно провокиращи фактори?
Имате ли животни у дома?
Периода на вероятно появяване след намазване е много голям по принцип.
Не може да се появяват петна така от ден за ден... нещо не е наред.

Екземата няма нищо общо с ваксините.
« Последна редакция: Февруари 24, 2008, 23:45:45 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #779 -: Февруари 25, 2008, 00:03:54 am »
Стария.
Правих снимка на напуканото, но не се вижда, то е толкова фино, нежно
Къпя със сапуна на Адерма, лицето мажа пак с Адерма. Дрехите плакна по 2-3 пъти. Освен да сменя праха за пране, уж този е хубав ама знам ли...
Животни, нямаме. На скоро ни подариха рибка, но това беше след първата поява на екземата.
Това нещо го забелязвам винаги сутрин след сън. Под главичката му слагам памучна пелена, много рядко калъфка - появявало се е, което и от двете да ползвам.
Дали е удачно да оставя петното така, до сряда да го третирам само с Адерма? Тогава е на консултация, да го види педиатърката и да ни прати на кожен. Или пък да го заведа още утре?
Четох в "Оценка на моториката" няколко пъти за мнението ви за АД, алергиите и диетите, но дали пък да не подиетувам малко... Не, че сега приемам алергизиращи храни...
И последно, почвам да се чудя за домашния прах. Как да го изключа като причина?