0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #720 -: Февруари 19, 2008, 19:17:36 pm »
Преслуша я, а и тя все още "свисти" от време на време, но значително по-рядко.
Ушички прегледахме ли?
"Свистенето" може да е белег на бронхиолит и да няма връзка с инфекция...
Не знам какво да кажа... щом са предписали АБ след преглед... но ако ще давате-8-9 дена, а не 5.
Да, именно за бронхиолит става въпрос. Каза цялото шишенце, преглед и ако се наложи още.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #721 -: Февруари 19, 2008, 19:18:30 pm »
Здравейте, др.Бърди
ДъЩери4ката ми Беатрис е на 36 дни, от няколко дни има хрема, ходихме при педиатъра , прослуша я каза 4е хъркането в гърди4ките се дължи на запушеното носле и да не се тревожа. Да слагам по 4 5 пъти физ. разтвор и това, няма температура.
Но от днес запо4на да каШля и да киха(като кихне изкарва по малко сополки), но усеЩам 4е има хра4ки но неможе да ги изкара, гълта ги.
Според вас какво да направя, по какъв на4ин мога да и помогна да ги изкара?
Много е неспокойна, като спи мърда кра4ета и ръ4и4ки , заплаква на сън и се стряска, нормално ли е това? През 2 4аса се събужда.
Храня я на поискване, кърмя я на 2 4аса, а понякога и през 1 30мин. Много ли е това?
Благодаря ви и лека ве4ер
Може да ползвате бебешки Отривин (Олинт) и да изваждате секретите с помпичка.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #722 -: Февруари 19, 2008, 19:20:25 pm »
Преслуша я, а и тя все още "свисти" от време на време, но значително по-рядко.
Ушички прегледахме ли?
"Свистенето" може да е белег на бронхиолит и да няма връзка с инфекция...
Не знам какво да кажа... щом са предписали АБ след преглед... но ако ще давате-8-9 дена, а не 5.
Да, именно за бронхиолит става въпрос. Каза цялото шишенце, преглед и ако се наложи още.
По принцип, бронхиолита е вирусно заболяване. Ако смята че към това има и инфекция... моля, АБ е оправдан.
Но пък бронхит или бронхопневмония без температура? може, но много рядко.
Носните Секрети установено не са инфектирани...
Sir Alec Guinness
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #723 -: Февруари 19, 2008, 19:40:57 pm »
Благодаря ви за бързият отговор докторе,
това лекарство във вид на спрей или хап4ета,
простете невежеството ми :oops:
Аз живея в Испания и се надявам и тук да има съЩото наименование.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #724 -: Февруари 19, 2008, 19:45:19 pm »

По принцип, бронхиолита е вирусно заболяване. Ако смята че към това има и инфекция... моля, АБ е оправдан.

1. Да, така каза.
2. Да, установено!
*
« Отговор #725 -: Февруари 19, 2008, 19:46:20 pm »
Бърди, Боян пак е с голямо червено петно от дясно, този път го и сърби.
Появиха се и малко на брой ситни, червени пъпчици до свивката на коляното. Наистина са мъничко, мажа с Адерма и се надявам да са от лошо подсушаване след баня.
Може ли, обаче това да е от АД? Чисто теоритично питам, знам че не можете така на сляпо да кажете. 
Да заведа ли детето на кожен лекар?
От два дни упорито почиствам мястото и мажа с Адерма, но не знам дали ще стане само с него :?
Аз имам някакви опасения за честото използване на КС крем, но днес ровейки се отново попаднах на Ваше изказване, че този страх го има само в БГ и е безпочвен.
Колко често може да се ползва такова кремче /нашето е с бетноват и фусидин/, без да се притеснявам за някакви последствия от КС?
Притеснявам се, защото за месец /от 16,01 до сега / е мазан 4 пъти и сегя май пак се налага :?
Та сега се чудя, да мажа ли с правеното кремче, та да минава и да видим дали е било от косата/защото вече е устриган/ или да продължавам само с Адермата докато стане нетърпима екзема?

И още нещо да споделя.
Бях Ви казала, че последния месец Боян качи само 300 гр. и педиатърката е дала съвет да дохранвам. Въпреки, че детето беше спокойно аз ей така за мое успокоение реших да му предложа, след като го нахраня. Ами той бая добавка си хапва. Веднъж 90, веднъж 100мл, вчера на обед дори 180мл. Общо взето под 60 не пада. Сега какво излиза, че съм го държала гладен, май?
Продължавам да предлагам щом иска, нали?;

И последно.
Говорихме с Вас, че тази екзема, едва ли е от чашата прясно мляко, която пия всяка сутрин. Но два, три дни забелязвам че в изхожданията му има нещо като слуз - трябва да спра млякото нали?

Пак стана доста дълго, ама съм обяснителна какво да пнаправя :oops:
Благодаря Ви за отделеното време!
« Отговор #726 -: Февруари 19, 2008, 20:37:19 pm »
Слейте храненето в 15 с това в 18. Кашата се дава алтернативно на плода, а не в отделно хранене.
Да, много добре е "режима"... ако наддава добре, всичко е наред.
В 21 може да слагате две мезурки оризово брашно.
В смисъл да започна да го храня 4 пъти дневно ли? Извинявайте, не съм съвсем сигурна, че разбрах... И да не давам малко плодово пюре тогава между храненията ли?
Да, 4 пъти. По-добре е да обедините двете хранения в 15 и 18 и да стане едно в 16 или 16.30-17.
Благодаря ви! Ще опитам.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #727 -: Февруари 19, 2008, 21:23:35 pm »
Бърди, Боян пак е с голямо червено петно от дясно, този път го и сърби.
Появиха се и малко на брой ситни, червени пъпчици до свивката на коляното. Наистина са мъничко, мажа с Адерма и се надявам да са от лошо подсушаване след баня.
Може ли, обаче това да е от АД? Чисто теоритично питам, знам че не можете така на сляпо да кажете. 
Да заведа ли детето на кожен лекар?
От два дни упорито почиствам мястото и мажа с Адерма, но не знам дали ще стане само с него :?
Аз имам някакви опасения за честото използване на КС крем, но днес ровейки се отново попаднах на Ваше изказване, че този страх го има само в БГ и е безпочвен.
Колко често може да се ползва такова кремче /нашето е с бетноват и фусидин/, без да се притеснявам за някакви последствия от КС?
Притеснявам се, защото за месец /от 16,01 до сега / е мазан 4 пъти и сегя май пак се налага :?
Та сега се чудя, да мажа ли с правеното кремче, та да минава и да видим дали е било от косата/защото вече е устриган/ или да продължавам само с Адермата докато стане нетърпима екзема?

И още нещо да споделя.
Бях Ви казала, че последния месец Боян качи само 300 гр. и педиатърката е дала съвет да дохранвам. Въпреки, че детето беше спокойно аз ей така за мое успокоение реших да му предложа, след като го нахраня. Ами той бая добавка си хапва. Веднъж 90, веднъж 100мл, вчера на обед дори 180мл. Общо взето под 60 не пада. Сега какво излиза, че съм го държала гладен, май?
Продължавам да предлагам щом иска, нали?;

И последно.
Говорихме с Вас, че тази екзема, едва ли е от чашата прясно мляко, която пия всяка сутрин. Но два, три дни забелязвам че в изхожданията му има нещо като слуз - трябва да спра млякото нали?

Пак стана доста дълго, ама съм обяснителна какво да пнаправя :oops:
Благодаря Ви за отделеното време!

Може да ползвате правеното кремче... докато навърши 6-7-8 месеца ще имаме проблеми с кожата.Това е разреден препарат и подходящ. Все пак и Вие сами виждате че нещата са под относителен контрол. 
ДА, може да е АД това. Да. Тези екземи рецидивират често, и ако го бяхте оставили без КС, досега и двете бузки да бяха станали сълзящи екземи, без сън и с непрестанен сърбеж... .
Ако хапва такива добавки и толкова, ще е нужно системно да го дохранвате с добро АМ- Хумана е добър избор.
Слузта в изпражненията са вероятно резултат на недоимъчното хранене ( т.нар. "гладни изпражнения") и ще се отстранят със системните добавки.

Всички начини за увеличаване на кърмата изчерпахме ли, преди да се решим на добавките?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #728 -: Февруари 19, 2008, 21:24:48 pm »

1. Да, така каза.
2. Да, установено!
Добре.
Все пак не съм там, и на място не мога да прегледам.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #729 -: Февруари 19, 2008, 21:48:41 pm »
Може да ползвате правеното кремче... докато навърши 6-7-8 месеца ще имаме проблеми с кожата.Това е разреден препарат и подходящ. Все пак и Вие сами виждате че нещата са под относителен контрол. 
ДА, може да е АД това. Да. Тези екземи рецидивират често, и ако го бяхте оставили без КС, досега и двете бузки да бяха станали сълзящи екземи, без сън и с непрестанен сърбеж... .
Ако хапва такива добавки и толкова, ще е нужно системно да го дохранвате с добро АМ- Хумана е добър избор.
Слузта в изпражненията са вероятно резултат на недоимъчното хранене ( т.нар. "гладни изпражнения") и ще се отстранят със системните добавки.

Всички начини за увеличаване на кърмата изчерпахме ли, преди да се решим на добавките?
О, да преди да ползвам КС крем, лявата буза също, макар и по-бавно пламваше, а сега нещата са ограничени до дясната само - дет се вика "владеем положението"  :wink:
6-7-8 месеца звучи добре, аз такива страхотии прочетох за 3-4-5 години, че и повече :?

Аз не знам защо така се получава с кърменето :? Мислех че е достатъчно кърмата, оставям го да суче колкото иска - минава половин час и повече, той спира да суче интензивно, почва да се разсейва, хили се, заиграва се...изглежда нахранен. Така процедирах до сега. И сега почнах след този процес да му предлагам добавка, един вид да си докажа, че детето е нахранено, а той ме смая с изпивано количество :?
И, да, определено се променят изхожданията му с добавката. И вече спи през деня, явно нахранен, без проблем - преди не мигваше за повече от 10 минути.
Ума ми не го побира, как съм си държала детето гладно.
Не спирам и да се чудя, защо така се получава.
Лошото е, че при мен не се получава цеденето. Не мога да изцедя повече от 20мл, не знам от помпата ли, от гърдата ли...И нямам представа колко има...Та така с кърменето, приемам предложения всякакви :?

Отново благодарности за отделеното време!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #730 -: Февруари 19, 2008, 22:01:00 pm »
Не цедим. Полза-минимална. Адът-близо.
Предлагайте добавка и в храненията с максимална добавка, може в този час да спрете кърменето (да прескочите едно). В следващото само да кърмите. И така... много деца изобщо не показват че са гладни-само тегленето е показател как вървят нещата.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #731 -: Февруари 19, 2008, 22:08:20 pm »
Благодаря!
Пак ще пиша...
Лека вечер.
*
« Отговор #732 -: Февруари 19, 2008, 22:11:13 pm »
Здравейте докторе,

кои лекари е добре да посетим вече за профилактични прегледи - бебето е на 50 дни. Четох някъде за офталмолог, невролог и ортопед. Моля за вашето мнение.

Лео сутрин се събужда със запушено носле - слагаме физиологичен разтвор, но не минава. Подобрява през деня, но не отшумява завинаги :) Какво бихте препоръчали?
Благодаря за отговорите на вчерашните ми въпроси :)

Все се каня да попитам, Вие къде се подвизавате? в кой край на света имам в предвид?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #733 -: Февруари 19, 2008, 22:21:11 pm »
УЗ на тазобедрени стави.
Друго на този етап? не мисля че е нужно.
Регулирайте топлината в стаята на детето, слагайте съд с вода.

Аз работя в Гърция. От много години.
Имам частна практика. Дали се "подвизавам"? работя просто, както мога ;)
Sir Alec Guinness
« Отговор #734 -: Февруари 19, 2008, 22:39:35 pm »
Д.р.Бърд искам да ви попитам следното:
Ние сме на 6 месеца и 6 дни и той иска все на крака да седи и да подскача,дори и крачки прави и е мн щастлив,но ме притеснява дали дългото стоене на крака на тази възраст,би му навредила?
И нужно ли е да отидем на ортопед,до сега не са ни изпращали?
Аз преди време ви бях писала,че имаме себореен дерматит който вече за 1 мес рецедивира 3 пъти,първо мазахме с правен крем,след това подържах кожата с Топиалис на SVR и сега в понеделник бяхме пак на дерматолог и ни изписа за 3 дни Фусикорд два пъти дневно мазане и в петък пак на консултация/екземите са 2 ве на бузките/Малко ме притеснява този крем,правения поне е по лек?   
« Отговор #735 -: Февруари 19, 2008, 23:00:07 pm »
 Здравейте, Д-р Бърди! Въпросът на  Nivear ме подсети да ви попитам-
    1.Когато Лори беше на 1 месец ходихме на ултразвуково изследване на тазобедрени стави- всичко беше ОК;  чувала съм от други майки че прегледът се повтаря в по-късна възраст на бебето- трябва ли наистина да го повторим и кога?

2. И вторият ми въпрос е относно храненето- казвате да не ограничавам АМ - обаче сутрин и вечер Лори изпива по 240 мл- вечер дори се сърди когато свърши- мога ли да давам 250-260  8O ? "Режимът" е долу- горе следния-
 05-06ч 240мл АМ (Хумана2- очарована съм- засища я по-добре от Аптамил, а и не се пени като него)
 10-11ч-  60мл  АМ но не си го иска на всяка цена- така го изпива сякаш може и без него (а и много често спи по това време и се събужда за обяда)
 13.30-14ч- зеленчуково или месно пюре 150-180 г
 16.30ч- плодово пюре или каша 150-200г
 20.30ч-  240 мл АМ с 1 мезурка оризово брашно (чудо чудо!!!)

3. Да заменя ли тези смешнички 60 мл АМ с нещо друго или да оставя така?
  Детето тежи 7500г/68см, родена 3200г/51 см. Благодаря .
« Последна редакция: Февруари 19, 2008, 23:13:16 pm от antoanetastat »
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #736 -: Февруари 20, 2008, 08:50:08 am »
Докторе ето снимки.Не се вижда мисля че много добре....
Днес сме на консултация и ще ни слагат третата доза Пентаксим.Това противопоказание ли е...Ще видим какво ще каже пидито ни,но много искам да чуя и вашето мнение.Какво е това,от какво е и какво да правя.....И да сложим ли Пентаксима.
http://images23.snimka.bg/005200339.jpg
http://images23.snimka.bg/005200340.jpg
http://images23.snimka.bg/005200341.jpg

Моите слънчица -Берк и Ерай
*

Birdie

• 11040
« Отговор #737 -: Февруари 20, 2008, 10:35:14 am »
Д.р.Бърд искам да ви попитам следното:
Ние сме на 6 месеца и 6 дни и той иска все на крака да седи и да подскача,дори и крачки прави и е мн щастлив,но ме притеснява дали дългото стоене на крака на тази възраст,би му навредила?
И нужно ли е да отидем на ортопед,до сега не са ни изпращали?
Аз преди време ви бях писала,че имаме себореен дерматит който вече за 1 мес рецедивира 3 пъти,първо мазахме с правен крем,след това поддържах кожата с Топиалис на SVR и сега в понеделник бяхме пак на дерматолог и ни изписа за 3 дни Фусикорд два пъти дневно мазане и в петък пак на консултация/екземите са 2 ве на бузките/Малко ме притеснява този крем,правения поне е по лек?  

Не, не би навредила. Няма с какво да навреди.
Фусикорт е добър избор при кожна инфекция... не знам какъв е обрива обаче... снимки?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #738 -: Февруари 20, 2008, 10:37:31 am »
Здравейте, Д-р Бърди! Въпросът на  Nivear ме подсети да ви попитам-
    1.Когато Лори беше на 1 месец ходихме на ултразвуково изследване на тазобедрени стави- всичко беше ОК;  чувала съм от други майки че прегледът се повтаря в по-късна възраст на бебето- трябва ли наистина да го повторим и кога?

2. И вторият ми въпрос е относно храненето- казвате да не ограничавам АМ - обаче сутрин и вечер Лори изпива по 240 мл- вечер дори се сърди когато свърши- мога ли да давам 250-260  8O ? "Режимът" е долу- горе следния-
 05-06ч 240мл АМ (Хумана2- очарована съм- засища я по-добре от Аптамил, а и не се пени като него)
 10-11ч-  60мл  АМ но не си го иска на всяка цена- така го изпива сякаш може и без него (а и много често спи по това време и се събужда за обяда)
 13.30-14ч- зеленчуково или месно пюре 150-180 г
 16.30ч- плодово пюре или каша 150-200г
 20.30ч-  240 мл АМ с 1 мезурка оризово брашно (чудо чудо!!!)

3. Да заменя ли тези смешнички 60 мл АМ с нещо друго или да оставя така?
  Детето тежи 7500г/68см, родена 3200г/51 см. Благодаря .

1.Зависи от резултатите от първия УЗ
2.Може да давате и 280- няма проблем.
3.Оставете нещата както са. Не са нужни промени.

"чудо,чудо" ?

Хумана и НАН в настоящият момент са най-добрите детски млека.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #739 -: Февруари 20, 2008, 10:39:35 am »
Докторе ето снимки.Не се вижда мисля че много добре....
Днес сме на консултация и ще ни слагат третата доза Пентаксим.Това противопоказание ли е...Ще видим какво ще каже пидито ни,но много искам да чуя и вашето мнение.Какво е това,от какво е и какво да правя.....И да сложим ли Пентаксима.
http://images23.snimka.bg/005200339.jpg
http://images23.snimka.bg/005200340.jpg
http://images23.snimka.bg/005200341.jpg

Може да е кожна инфекция, може обаче да е начало на АД.
Мисля добре е за начало да намажете с Фусикорт.
Sir Alec Guinness