0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #640 -: Февруари 17, 2008, 16:52:58 pm »
Эдравейте Доктор Бьрди!
Имам дьщеря на 5,5 месеца. Тя е изцяло на кьрма,а от четири дни захранвам с оризова каша.
Днес се наложи да изпия едно хапче ,което не е сьвместимо с кьрменето (позволих си го ,тьй като страдам всеки месец от мигрена ,но този пристьп беше изключително силен и нито парацетамола ,нито нурофена успяха поне малко да намалят болката)
Хапчето е Saridon,и сьдьржа 250mg paracetamol,150mg propyfenazon ,50 mg coffeine.
Бихте ли ми каэали за колко време да преустановя кьрменето,за да не навредя на детето

Искам да ви питам сьщо ,как да разбера дали малко по тьмните жилки в изхождането на детето ми са крьв или друго. Аз преди време ви бях писала относно проблемите ни с акото на малката,което е рядко сьс слуэ и жилки и предположенията за непоносимост кьм лактозата. Тогава вие предположихте ,че става дума не за лактозна недостатьчност,а эа колит и ,че мога да эапочна спокойно захранването. След като я захраних 2-3 дни имаше нормално ако сьс златисто жьлт цвят и гьсто като пюре,но днес отново имаше зеленикав цвят и по тьмни кьм черни парчета.
Вчера ни излизе разширеното изследване за бактерии и то е отрицателно.
Аз и предния пьт ви питах ,но понеже много се притеснявам (вече направо сьс страх отварям памперсите)какви изследвания е вьзможно да се направят ,за да се разбере какьв е проблема и имали вьобще такяв?

Благодаря ви предварително!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #641 -: Февруари 17, 2008, 17:06:10 pm »
@albenanedelcheva

Няма неудобни въпроси.
Можете да намокрите с физиологичен разтвор и да ползвате клечки за бебешки уши-по-тънка начална част и сферична крайна (като ограничител е).
Много фирми продават такива клечки за уши.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #642 -: Февруари 17, 2008, 17:17:23 pm »
Докторе здравейте, имам въпрос относно изхождането на Кристина.
От както захраних са почти само оформени и твърди изпражненията, рядко кашести - почти винаги тъмно зелени? Дали е проблем консистенцията и цвета, притеснява ме да не е запек. Сравнително често се изхожда, но въпреки това.
От както започна да яде зеленчуковите пюрета, изпражненията са оранжеви /от моркова/, няма против и с цветовете на дъгата да са, ако е нормално. Но значи ли оранжевия цвят, че не се преработва или усвоява добре храната?
Поздрави и благодаря много.
« Отговор #643 -: Февруари 17, 2008, 17:18:53 pm »
Благодаря Ви д-р Бърди,
Аз ползвам точно такива - бебешки клечки, просто не бях сигурна мога ли и в какво да натопя клечката.
Благодаря Ви

« Отговор #644 -: Февруари 17, 2008, 17:33:12 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Снощи, може би час, час и нещо след като се беше хранил, Тошко започна да повръща. Беше много неспокоен естествено и плачеше. Повърна шест пъти почти едно след друго, след което се успокои и започна да търси да суче. Изчаках малко, но положението стана непоносимо и му дадох. Сука малко и почти веднага след като го махнах от гърдата пак повърна. След това се поуспокои и успя да заспи и при следващите хранения вече нямахме проблеми. Въпросите са ми следните:
1. Възможно ли е детето да повръща, заради нещо, което аз съм яла или пила?
2. Какво да правя в такива случаи? Ясно ми е, че щом повръща, ако му дам да суче, вероятността да продължи да повръща е голяма. Само че той е само на кърма и след толкова повръщане се притесних да не се обезводни.
Предварително Ви благодаря.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #645 -: Февруари 17, 2008, 18:22:58 pm »
Здравейте ,докторе!
Имам близнаци на 5,5 и месеца и от вчера захранвам по вашата схема с плод в 17ч.Изцяло на АМ-Хумана са,а вечер добавям малко оризово брашно.Добре наддават
Стефан прие и ябълката и крушата много добре.Реших д апродължа само с ябълка,като първо външно хранене.
Николай се мръщи,избутва с език и двата плода,повдига му се.С една дума,на му харесват....Какво да правя при него?Спирам захранването за седмица и изчаквам сам да ги приеме или давам АМ с оризово брашно на каша?Възможно ли да не е готов за захранване....

Благодаря Ви!Лека и спокойна вечер
« Отговор #646 -: Февруари 17, 2008, 21:10:47 pm »
Здравей Бърди!
преди 4 дена удариха на дъщеря ми,която е на 1 год ваксина Priorix-Tetra против рубеола,рубела или розеола,заушка и варицела (не съм сигурна за превода.на немски болестите са Masern,Röteln (MMR),Mumps,Varizellen).лекарят каза,че ваксината била с живи вируси.след ваксинирането нямаше никакви симптоми.днес вечерта обаче малката вдигна температура 38.5 и дишането й е много тежко,без да има други видими признаци на разболяване.
въпросът ми е
1. може ли да е от ваксината? лекарят спомена,че е възможно да има реакция по-късно,тъй като отнема време вирусите да се размножат.
2. до колко градуса температура е безопасно да не се дават температуропонижаващи?
3. кажи ми нещо повече за тази ваксина. в предната ти тема за ваксините се коментираше,че вече не се слагат живи ваксини в Европа. доста се притесних като разбрах, че е жива ваксина. казаха ми го чак след като я удариха.

Това е МПР+Варицела. Нова комбинация.Тя винаги е била жива,отслабена. Промяна няма.
Давате антипиретик при тази температура,от която нагоре детето не се чувства добре. От 38 и нагоре-веднага.
Може би е лека постваксинална реакция, но може да има и инфекция, или вирусно заболяване несвързани с ваксинацията.
Това е нова комбинация на традиционната МПР с варицела ваксина. За да не се правят и двете поотделно.

Проследете утре как ще са нещата... .

Бърди,водих малката днес в спешното,защото още от сутринта имаше 38.8.казаха,че белите дробове и ушите са чисти,гърлото е леко зачервено,но няма други болестни симптоми.
въпреки това температурата цял ден не спадна,дори стигна 39.след като дам парацетамол спада за малко и после пак се покачва.лекарят в спешното изключи температурата да е от ваксината,защото било твърде скоро(4дена след ваксиниране).
утре ще я заведа при педиатъра.чудя се за какви изследвания да настоявам.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #647 -: Февруари 17, 2008, 23:49:32 pm »
Эдравейте Доктор Бьрди!
Имам дьщеря на 5,5 месеца. Тя е изцяло на кьрма,а от четири дни захранвам с оризова каша.
Днес се наложи да изпия едно хапче ,което не е сьвместимо с кьрменето (позволих си го ,тьй като страдам всеки месец от мигрена ,но този пристьп беше изключително силен и нито парацетамола ,нито нурофена успяха поне малко да намалят болката)
Хапчето е Saridon,и сьдьржа 250mg paracetamol,150mg propyfenazon ,50 mg coffeine.
Бихте ли ми каэали за колко време да преустановя кьрменето,за да не навредя на детето

Искам да ви питам сьщо ,как да разбера дали малко по тьмните жилки в изхождането на детето ми са крьв или друго. Аз преди време ви бях писала относно проблемите ни с акото на малката,което е рядко сьс слуэ и жилки и предположенията за непоносимост кьм лактозата. Тогава вие предположихте ,че става дума не за лактозна недостатьчност,а эа колит и ,че мога да эапочна спокойно захранването. След като я захраних 2-3 дни имаше нормално ако сьс златисто жьлт цвят и гьсто като пюре,но днес отново имаше зеленикав цвят и по тьмни кьм черни парчета.
Вчера ни излизе разширеното изследване за бактерии и то е отрицателно.
Аз и предния пьт ви питах ,но понеже много се притеснявам (вече направо сьс страх отварям памперсите)какви изследвания е вьзможно да се направят ,за да се разбере какьв е проблема и имали вьобще такяв?

Благодаря ви предварително!
Около 6 часа пауза заради пропифеназон-а.
Може да направите изследване на изпражненията за наличие на кръв, но това което описвате е нормално.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #648 -: Февруари 17, 2008, 23:50:12 pm »
Докторе здравейте, имам въпрос относно изхождането на Кристина.
От както захраних са почти само оформени и твърди изпражненията, рядко кашести - почти винаги тъмно зелени? Дали е проблем консистенцията и цвета, притеснява ме да не е запек. Сравнително често се изхожда, но въпреки това.
От както започна да яде зеленчуковите пюрета, изпражненията са оранжеви /от моркова/, няма против и с цветовете на дъгата да са, ако е нормално. Но значи ли оранжевия цвят, че не се преработва или усвоява добре храната?
Поздрави и благодаря много.

Нищо от това,което описвате не е патологично.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #649 -: Февруари 17, 2008, 23:53:04 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Снощи, може би час, час и нещо след като се беше хранил, Тошко започна да повръща. Беше много неспокоен естествено и плачеше. Повърна шест пъти почти едно след друго, след което се успокои и започна да търси да суче. Изчаках малко, но положението стана непоносимо и му дадох. Сука малко и почти веднага след като го махнах от гърдата пак повърна. След това се поуспокои и успя да заспи и при следващите хранения вече нямахме проблеми. Въпросите са ми следните:
2. Какво да правя в такива случаи? Ясно ми е, че щом повръща, ако му дам да суче, вероятността да продължи да повръща е голяма. Само че той е само на кърма и след толкова повръщане се притесних да не се обезводни.
1.Не мисля. По скоро ако кърмата е по-рядка децата са склонни да я повръщат. Тук обаче има много други фактори,които в конкретния случай не зная дали са налице.
2.Не би трябвало изобщо да повръща. Най-разумното е да оставите известно време без храна. След като се успокоят нещата да нахраните (както и сте направили).

Следете внимателно дали повръщанията не зачестяват необичайно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #650 -: Февруари 17, 2008, 23:55:13 pm »
Здравейте ,докторе!
Имам близнаци на 5,5 и месеца и от вчера захранвам по вашата схема с плод в 17ч.Изцяло на АМ-Хумана са,а вечер добавям малко оризово брашно.Добре наддават
Стефан прие и ябълката и крушата много добре.Реших да продължа само с ябълка,като първо външно хранене.
Николай се мръщи,избутва с език и двата плода,повдига му се.С една дума,на му харесват....Какво да правя при него?Спирам захранването за седмица и изчаквам сам да ги приеме или давам АМ с оризово брашно на каша?Възможно ли да не е готов за захранване....

Благодаря Ви!Лека и спокойна вечер
Не му харесва... Даваме оризово брашно с АМ-просто правим каша и предлагаме. Може да ползвате 1 ч.л. круша за добавка вътре в тази каша.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #651 -: Февруари 17, 2008, 23:56:26 pm »
Здравей Бърди!
преди 4 дена удариха на дъщеря ми,която е на 1 год ваксина Priorix-Tetra против рубеола,рубела или розеола,заушка и варицела (не съм сигурна за превода.на немски болестите са Masern,Röteln (MMR),Mumps,Varizellen).лекарят каза,че ваксината била с живи вируси.след ваксинирането нямаше никакви симптоми.днес вечерта обаче малката вдигна температура 38.5 и дишането й е много тежко,без да има други видими признаци на разболяване.
въпросът ми е
1. може ли да е от ваксината? лекарят спомена,че е възможно да има реакция по-късно,тъй като отнема време вирусите да се размножат.
2. до колко градуса температура е безопасно да не се дават температуропонижаващи?
3. кажи ми нещо повече за тази ваксина. в предната ти тема за ваксините се коментираше,че вече не се слагат живи ваксини в Европа. доста се притесних като разбрах, че е жива ваксина. казаха ми го чак след като я удариха.

Това е МПР+Варицела. Нова комбинация.Тя винаги е била жива,отслабена. Промяна няма.
Давате антипиретик при тази температура,от която нагоре детето не се чувства добре. От 38 и нагоре-веднага.
Може би е лека постваксинална реакция, но може да има и инфекция, или вирусно заболяване несвързани с ваксинацията.
Това е нова комбинация на традиционната МПР с варицела ваксина. За да не се правят и двете поотделно.

Проследете утре как ще са нещата... .

Бърди,водих малката днес в спешното,защото още от сутринта имаше 38.8.казаха,че белите дробове и ушите са чисти,гърлото е леко зачервено,но няма други болестни симптоми.
въпреки това температурата цял ден не спадна,дори стигна 39.след като дам парацетамол спада за малко и после пак се покачва.лекарят в спешното изключи температурата да е от ваксината,защото било твърде скоро(4дена след ваксиниране).
утре ще я заведа при педиатъра.чудя се за какви изследвания да настоявам.
*Стреп-тест
*обикновени кръвни + СРП+ СУЕ.
Sir Alec Guinness
« Отговор #652 -: Февруари 18, 2008, 09:38:29 am »
Здравейте д-р Бърди,
1.Не мисля. По скоро ако кърмата е по-рядка децата са склонни да я повръщат. Тук обаче има много други фактори,които в конкретния случай не зная дали са налице.
2.Не би трябвало изобщо да повръща. Най-разумното е да оставите известно време без храна. След като се успокоят нещата да нахраните (както и сте направили).

Докторе, благодаря Ви за отговора.
Казвате, че може да има и други фактори - какви други фактори имате предвид?
И какви са причините кърмата да става по-рядка? Това означава ли по-нехранителна?

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #653 -: Февруари 18, 2008, 10:12:08 am »
Здравейте докторе,

Имам въпрос относно ....не знам точно книжовните или медицински термини, за това ще използвам разговорен език (за което се извинявам) – та въпроса е за забелването на пенисчето. Бебето е вече на 48 дни, по съвет на педиатърката се опитаваме да забелим пенисчето при баня. Забелязваме че вътре има бели неща. Това нормално ли е и как да ги махнем? На следващата сутрин кожичката е зачервена. С какво да мажем?
*
« Отговор #654 -: Февруари 18, 2008, 10:19:45 am »
Четох че след 6-тата седмица е нормално бебето да се изхожда веднъж на ден или по вече дни. За няколко дни бебето ни започна да дефекира по веднъж на ден и даже на два и сега е пак по 2 даже 3 пъти на ден. Струва ми се че има разтройство. Звука на гозовете е някак течен  Сменям памперса веднага след като се изходи и ми се вижда доста рядко, направо се разлива по памперса. Това нормални изпражнения ли са? Иначе цветът е жълто кафяв.
« Отговор #655 -: Февруари 18, 2008, 11:03:02 am »
здравейте д-р Бърди.

проблем ли е, ако давам зеленчуковото пюре в 10,00? по принцип часовете за хранене при нас са 7,00-10,00-13,00-16,00-19,00 с леки вариации. но за третото и четвъртото хранене сме навън , а ми се иска в къщи да го яде зелнчуковото пюре.

здравейте отново.
днес второто хранене се пада в 12,30, третото - в 15,30. кога да дам зеленчуковото пюре? винаги ли да е на третото хранене или да гледам ден за ден часовете? сигурно глупаво Ви звучат въпросите ми, но тотално се оплетох с това захранване  :oops:
също искам да попитам мога ли да въведа спанак или е добре да изчакам още?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #656 -: Февруари 18, 2008, 11:11:39 am »
Здравейте д-р Бърди,

Докторе, благодаря Ви за отговора.
Казвате, че може да има и други фактори - какви други фактори имате предвид?
И какви са причините кърмата да става по-рядка? Това означава ли по-нехранителна?
Проследете за повръщанията.
Понякога има по-рядка кърма в началото. Не значи че е нехранителна.
Sir Alec Guinness
« Отговор #657 -: Февруари 18, 2008, 11:21:16 am »
Докторе, по какво може да се познае натравяне с нитрати при бебе?
Почти всички познати ми натякват как щом аз си правя пюретата, то тровя детето си с не знам какво си - продуктите били с недоказан произход, друго си било да са купени пюретата.
Мия зеленчуците със сода бикарбонат и ги оставям за час в студена вода и мисля, че правя необходимото, за да се пречистят малко. Какви мерки могат да се вземат още?

Поздрави & хубав ден!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #658 -: Февруари 18, 2008, 11:34:03 am »
Докторе, по какво може да се познае натравяне с нитрати при бебе?
Почти всички познати ми натякват как щом аз си правя пюретата, то тровя детето си с не знам какво си - продуктите били с недоказан произход, друго си било да са купени пюретата.
Мия зеленчуците със сода бикарбонат и ги оставям за час в студена вода и мисля, че правя необходимото, за да се пречистят малко. Какви мерки могат да се вземат още?

Поздрави & хубав ден!
Никакви.
Не живеем с параноя. Отпускаме се и се наслаждаваме на живота.
Все пак е нужно да се доверяваме-иначе не може да се живее :)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #659 -: Февруари 18, 2008, 11:37:16 am »
Здравейте докторе,

Имам въпрос относно ....не знам точно книжовните или медицински термини, за това ще използвам разговорен език (за което се извинявам) – та въпроса е за забелването на пенисчето. Бебето е вече на 48 дни, по съвет на педиатърката се опитаваме да забелим пенисчето при баня. Забелязваме че вътре има бели неща. Това нормално ли е и как да ги махнем? На следващата сутрин кожичката е зачервена. С какво да мажем?

Не се правят тези неща. Забранено е.
Оставете детето на спокойствие. Може да намажете зачервеното с "Индекстол" за два дена.
С какво храните детето? кърма? или?
Sir Alec Guinness