Здравейте отново, днес четох четох съветите ви и ми се набива в очи че доста бебенца се хранят по-нарядко от нас -На 4 часа , правят голяма нощна пауза на нашата възраст и т.н..Мъничето е на 2,5 месеца и в общи линии си се храним средно на 3 часа, като през нощта прави една пауза около 4 часа но пък следобед-привечер си хапва на около 2 часа. Суче кратко и ефективно иначе
Понякога търси да суче около час и нещо след като е сукал, суче малко, изхожда се и пуска. Отначал се хранеше на около 3 часа но сам ги сгъсти така. Има дни в които цял ден суче на по около 2 часа но по-кротко и по-помалко. Когато го преобличам връща, когато се напъва да ака- връща- независимо кога се е хранил, или пресечено или не. Още в първите седмици забелязах че по някакава причина ако ми остане в ръцете час и нещо след хранене и спи- не връща навън почти нищо. И започнахме да се гушкаме. Връщането като цяло намаля, не е като в началото по 20 и повече пъти на ден, но често си преглъща нещо и май пак си му се надига но не е чак да го връща навън.
, но след такова преглъщане често започва дълго и силно да хълца. Допускам и да се дави или да гълта прекалено бързо и по-много, защото кърмата ми тече силно, случва се и да се задави, когато слиза в началото и ако се дръпне личицето му става цялото на капчици.
Вода и не иска и аз не му и предлагам вече, само напоследък ако е върнал една -две глътки да не му стои киселото на гърлото- защото си се усеща възкисела миризма дори по-остра отколкото ми се струва нормално за кърмено бебе.
Питането ми е възможно и вероятно ли е тези проблеми с дишането, за който питах, хъркането включително и прекарания лек бронхеолит да имат връзка с това и то да ги причинява или да предразполага към тях?
В болницата ми споменаха за сгъстяване на кърмата, но по количеството върнато прецениха че не е наложително.вие какво мислите по този въпрос?
Ще чакм резултата от посявките и ако има стафилококо ще мажа с бактробан, но ако няма стафилокок, няма нищо друг което да не е ОК?
... освен някакаво стеснение в носната кухина-мене са ме опирирали от такова, баткото има установено, не знам дали има връзка...
Дано не ви досаждам вече с тези дълги обяснения, но не мога да спра да мисля и да търся и други вероятни обяснения.