0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #380 -: Февруари 07, 2008, 22:26:52 pm »
Може ли по-подробно за храненето?
Кое АМ пием?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #381 -: Февруари 07, 2008, 22:46:43 pm »
...значи,започнахме на 5,5 месеца с ябълка и круша,след 2 седмици-морков,картоф,червена чушка,броколи и сега-пилешко месо.Добавих и тиква към плодовете.Варя всичко на пара,смесвам с кърма и пасирам.Наблюдавам,че когато има чушка се изхожда по-лесно.Захранвам постепенно и само с един вид.Храни се в 5ч. и 9ч. с кърма,13ч.-зеленчуци+кърма,17ч.-плодове и кърма,20ч. и 1ч. кърма.

« Отговор #382 -: Февруари 08, 2008, 10:13:31 am »
Zdraveite DR.BIRDIE´
izprastam Vi saita, kadeto pisem mami i podoben neizjsnen problem
- deza jdjsti samo v spjsto sastojnie

http://forum.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=734cc2d4c716ec5ce69927be9bc915a8&topic=265185.0

« Отговор #383 -: Февруари 08, 2008, 18:09:51 pm »
Здравейте, докторе!
Синът ми е на 6 мес.и е изключително на кърма.Не пие от шише по никакъв повод.Когато стана на 5.5 мес.реших да започна захранване с пюре от ябълка.Категотично ми отказа-дърпа се, бута ми ръката, мръщи се,върти си главичката.Реших да изчакам седмица.Този път дадох оризова каша на Милупа-едва прие една лъжичка.Пробвах да дам морков, картоф-положенито е отчайващо-не иска да яде.
И така от седмица всеки ден му давам по 2-3 л.оризова каша-не го насилвам за повече.
Притеснява ме факта, че вече е голям, а той все още не желае да приема външна храна.Иначе наддава добре по 1 кг на месец, а последния месец-600 гр.
Какво да правя-да изчакам ли малко или да му давам насила по 2-3 л.?
Благодаря ви предварително!

*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #384 -: Февруари 08, 2008, 19:25:23 pm »
Здравейте докторе отново.
Да питам нещо друго забелязах че от известно време Ерай по-рядко пълни памперса,тоест пишка.Ака си нормално всеки ден по-венъж понякога два пъти.Но преди за 3-4часа се пълнеше памперса от пишу,а сега с два искарваме цял ден.
Това дали е повод да се притеснявам назнам.........На какво може да се дължи?

Моите слънчица -Берк и Ерай
« Отговор #385 -: Февруари 08, 2008, 23:13:20 pm »
Да, така е.
Това е общо приетото световно мнение днес.Буква по буква. (Слънчева... къде си да прочетеш? няма я колежката Слънчева с "диетите" и ;) ).
Да, съгласен съм.
Моля настоявайте за венозна рехидратация! ротавирусните инфекции са особена група.
  Добър вечер Докторе! Ние се завърнахме в къщи след 3 денонощия в болницата на система, както и вие посъветвахте. Разтройството премина през всички стадий и днес имахме дългоочакваното подобрение-сравнитвлно нормално по консистенциа , двукратно изкождане.Изследванията на ктъвта бяха добри, но резултата от посявката показа положителен ротавирус...все още. Въпреки това бяхме изписани- днес е 7-мия ден от началото на този епизод. Бих искала да ви попитам , трябва ли да ме притеснява , това че вирусът още е активен, а ние сме в къщи, тревожа се да не се влошат пак нещата, въпреки че за момента подобрението е очевидно?Благодаря ви!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #386 -: Февруари 08, 2008, 23:29:37 pm »
...значи,започнахме на 5,5 месеца с ябълка и круша,след 2 седмици-морков,картоф,червена чушка,броколи и сега-пилешко месо.Добавих и тиква към плодовете.Варя всичко на пара,смесвам с кърма и пасирам.Наблюдавам,че когато има чушка се изхожда по-лесно.Захранвам постепенно и само с един вид.Храни се в 5ч. и 9ч. с кърма,13ч.-зеленчуци+кърма,17ч.-плодове и кърма,20ч. и 1ч. кърма.
Спрете за известно време картофа.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #387 -: Февруари 08, 2008, 23:30:50 pm »
Здравейте, докторе!
Синът ми е на 6 мес.и е изключително на кърма.Не пие от шише по никакъв повод.Когато стана на 5.5 мес.реших да започна захранване с пюре от ябълка.Категотично ми отказа-дърпа се, бута ми ръката, мръщи се,върти си главичката.Реших да изчакам седмица.Този път дадох оризова каша на Милупа-едва прие една лъжичка.Пробвах да дам морков, картоф-положенито е отчайващо-не иска да яде.
И така от седмица всеки ден му давам по 2-3 л.оризова каша-не го насилвам за повече.
Притеснява ме факта, че вече е голям, а той все още не желае да приема външна храна.Иначе наддава добре по 1 кг на месец, а последния месец-600 гр.
Какво да правя-да изчакам ли малко или да му давам насила по 2-3 л.?
Благодаря ви предварително!
Това е бавен процес. Не виждам причини за безпокойство.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #388 -: Февруари 08, 2008, 23:31:58 pm »
Здравейте докторе отново.
Да питам нещо друго забелязах че от известно време Ерай по-рядко пълни памперса,тоест пишка.Ака си нормално всеки ден по-венъж понякога два пъти.Но преди за 3-4часа се пълнеше памперса от пишу,а сега с два искарваме цял ден.
Това дали е повод да се притеснявам назнам.........На какво може да се дължи?
Не мисля че това говори за нещо при дадената констелация от дадености.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #389 -: Февруари 08, 2008, 23:32:53 pm »
Да, така е.
Това е общо приетото световно мнение днес.Буква по буква. (Слънчева... къде си да прочетеш? няма я колежката Слънчева с "диетите" и ;) ).
Да, съгласен съм.
Моля настоявайте за венозна рехидратация! ротавирусните инфекции са особена група.
  Добър вечер Докторе! Ние се завърнахме в къщи след 3 денонощия в болницата на система, както и вие посъветвахте. Разтройството премина през всички стадий и днес имахме дългоочакваното подобрение-сравнитвлно нормално по консистенциа , двукратно изкождане.Изследванията на ктъвта бяха добри, но резултата от посявката показа положителен ротавирус...все още. Въпреки това бяхме изписани- днес е 7-мия ден от началото на този епизод. Бих искала да ви попитам , трябва ли да ме притеснява , това че вирусът още е активен, а ние сме в къщи, тревожа се да не се влошат пак нещата, въпреки че за момента подобрението е очевидно?Благодаря ви!

Ще се изчисти с времето.
Защо не направихте ваксината? Има ваксина срещу ротавирус от около 2 години.
« Последна редакция: Февруари 09, 2008, 11:23:20 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #390 -: Февруари 09, 2008, 11:10:19 am »
Благодаря докторе значи да не се притеснявам.
А и да ви питам от два дни е страшно неспокоен,мрънка постоянно,от време на време изпищява сякъш от болка,не ще да се храни,ръцете му постоянно в устата и чеше венците.Дали всичко това се дължи на зъбките или ще се разболява.......И ако е от зъбки да мажа ли с нещо,педиатърът ни каза че като избият зъбите ще се успокои,но не ни даде нищо за мазане........

*

Birdie

• 11040
« Отговор #391 -: Февруари 09, 2008, 11:22:41 am »
Не се маже за зъбки.
Ако се разболява ще се види в динамика.
Изведете на разходка.
Sir Alec Guinness
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #392 -: Февруари 09, 2008, 12:16:54 pm »
Отново благодаря докторе,ще го следя дай боже да не се разболеее.

« Отговор #393 -: Февруари 09, 2008, 15:57:08 pm »
Д-р Бърди,
дъщеря ми се събуди тази сутрин с кашлица, темп преди час измерих 37 (доколкото можах, подмишница). Не се е качвала. Видимо е весела, не е отпаднала. При тези показатели мога ли да изчакам консултацията с педиатър до понеделник или поне до утре. Че сега вариантът май е спешен кабинет, а ме е страх да не ме навикат, че отивам само за едно преслушване на гърдички. Отделно незнам каква лудница ще е там и да чакаме с часове заедно с други болни не ме устройва. За утре вариантът ми е частна клиника, но там преглеждат до обяд, а аз късно звъннах днес.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #394 -: Февруари 09, 2008, 16:06:16 pm »
Не мога да Ви кажа. Отговорът зависи от прегледа на детето.
Sir Alec Guinness
« Отговор #395 -: Февруари 09, 2008, 17:12:55 pm »
Да, така е.
Да, съгласен съм.

Ще се изчисти с времето.
Защо не направихте ваксината? Има ваксина срещу ротавирус от около 2 години.
   Точно това щеше да е следващият ми въпрос...Ваксината все още не се предлага в Бахрейн, но не е проблем да се набави от другаде, дори вече съм помолила да ми я донесат, но исках да попитам , първо за възрастта- в характеристиката на ваксината пише , че се слага задължително преди навършване на 24 седмици? Или това е за да има пълен ефект , а ние вече така или иначе сме пострадали?И може и сега?
  Освен това попаднах на няколко отзива за страничните ефекти , които се изразяват в раздразнителност ,често повръщане и спадане на апетита? Знаете ли повече за достоверността на това или е индивидулано?При нас апетита и без това е слаб , а и повръщане е последното нещо, от което имаме нужда- с нашите килограми- всяка хапка е ценна :(Разбира се и от ново разболяване нямаме нужда, затова ми е нужен съвета ви?Благодаря!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #396 -: Февруари 09, 2008, 17:44:07 pm »
Как е детето сега?
Sir Alec Guinness
« Отговор #397 -: Февруари 09, 2008, 19:39:46 pm »
Как е детето сега?

Добре е - няма разтройство-еднократно за днес ,все още има какво да се желае за консистенциата, няма повръщане , апетита е по- добре от вчера и предните дни, макар че като количества хапва по малко, по-често...жизнен .

*

Birdie

• 11040
« Отговор #398 -: Февруари 09, 2008, 19:55:36 pm »
Голям е за ваксината-не се започва след навършени 3м възраст.
Sir Alec Guinness
« Отговор #399 -: Февруари 09, 2008, 20:42:04 pm »
Голям е за ваксината-не се започва след навършени 3м възраст.

Благодаря...остава да се надяваме че сме си взели порцията ротавирусен кошмар :?
   И последен въпрос(надявам се) - бихте ли препоръчали АМ , което е по- подходящо за деца с ниско тегло или , което е по- хранително? Ние ползваме HiPP 2- Probiotic,най-вече защото го харесва повече от другите.Педиатърът ни настоява да давам и кисело мляко?Аз мислех да изчакам още малко?Много благодаря1