0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #360 -: Февруари 07, 2008, 07:13:40 am »
Докторе, аз пак съм тук с въпрос  :D
Захранването е в разгара си. От три дни въведох към зеленчуковото пюре на обяд и по няколко капки зехтин /испански, екстра вържин и студено пресован/- тоест само по венднъж на ден. Забелязах обаче, че детето получи разстройство. През този период не съм въвеждала нова храна. Може ли разстройството да е причинено от зехтина и той как се дава - всеки ден, през ден или ?
« Отговор #361 -: Февруари 07, 2008, 07:48:29 am »
благодаря  :thankyousign:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #362 -: Февруари 07, 2008, 10:35:23 am »
Докторе, аз пак съм тук с въпрос  :D
Захранването е в разгара си. От три дни въведох към зеленчуковото пюре на обяд и по няколко капки зехтин /испански, екстра вържин и студено пресован/- тоест само по венднъж на ден. Забелязах обаче, че детето получи разстройство. През този период не съм въвеждала нова храна. Може ли разстройството да е причинено от зехтина и той как се дава - всеки ден, през ден или ?
Няма връзка със зехтина това.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #363 -: Февруари 07, 2008, 11:24:13 am »
Благодаря докторе значи ще се молим да не се разболее бебо.Баткото се разболя в събота до днес все още бебо не е проявил накъкви симптоми,колко дни горе долу е инкубационни период на грипа.
А и да ви запитам нещо от два дни Ерай не иска да яде.Преди ядеше по много-200-220гр/5пъти на ден/А сега едвам изяжда по 120гр и то в сънено състояние по 4пъти на ден.Информативно на 4мес и половина е и тежи около 9.200кг./другата седмица сме на консултация и ще видим/Това количество,което изяжда в момента не е ли малко за него.И какво да правя.......... :(
педиатърът ни каза да не се притеснявам и че не е проблем, ама майчино сърце нали все трява да се притеснява за нещо........ :oops:Та затова и вас да попитам.
« Последна редакция: Февруари 07, 2008, 11:31:58 am от berina »

Моите слънчица -Берк и Ерай
*

Birdie

• 11040
« Отговор #364 -: Февруари 07, 2008, 11:42:21 am »
Може би количеството храна има връзка с грипа? ще видим...
Но и тези количества не са лоши...
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #365 -: Февруари 07, 2008, 12:12:22 pm »
Докторе, бихте ли ми казали в какви граници е нормалната температура при бебетата, също така до колко е нормално висока температ. /например след ваксина/ и колко трябва да е за да се реагира с лекарства. Питам за да си ги знам тези неща, а и скоро ще имаме ваксина, да съм подготвена.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #366 -: Февруари 07, 2008, 12:30:38 pm »
До 36.9 под мишницата е норма.
Няма "нормално висока" след ваксинация.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #367 -: Февруари 07, 2008, 13:05:28 pm »
Благодаря ви!
Още един въпрос - от кога мога да возя бебко на леко повдигната вече облекалка на количката, следващото ниво мисля е 45 градуса? От какво зависи - от възраст ли, от килограми или...?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #368 -: Февруари 07, 2008, 13:36:10 pm »
От 10-15 ден след раждането по принцип.
От нищо не зависи-ако детето се чувства комфортно само... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #369 -: Февруари 07, 2008, 14:19:25 pm »
Здравейте, Бърди!
Детенцето вече е по - спокойно,през деня спинка повече.Благодаря ви за съветите.Това,което правеше и аз оприличавах на киселини изчезна.Мисля си, че това може би беше от банана, който яде същия ден.Пюренцето става по- гъто и май и беше тежко.Важното е, че вече е добре.Благодаря ви, ,че ме успокоихте.
Днес бяхме на консултация и и правиха зад. за 6м изследвания.
Хемоглубина и е 127, но ме притеснямат левкоцитите, които са 12.5 при референтни стойности амб.9 и стац. 10.5.Какво е мнението ви за тези стойности на левк.?Виждат ми се прекалено много! 15мин преди изследването и биха ваксина Хеп.В, ако това би могло да окаже влияние.
Благодаря!
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #370 -: Февруари 07, 2008, 14:28:57 pm »
Явно не сте видели въпроса.:)

Здравейте докторе,
Лекар-хомеопат ми препоръча за хемангиома да давам на беба Арника по 3 зрънца!Възможно ли е да се повлияе от това нещо?  И друго-сега,за да го предпазя от ново нараняване съм залепила лепенка върху него постояно.Това вредно ли е или няма значение? Преди Ви писах,че беба е много неспокойна,спи и се стряска.Когато заспива е с много труд и лявата и ръчичка постояно удря нещо.Тя по принцип удря постояно с нея.Искам някак да я успокоя.А днес падна много лошо (уж я бях обезопасила) и си удари здраво главичката!Какви са признаците,ако има някакъв проблем, след такъв здрав удар?Купих и по Ваш съвет оризова каша на Нестле,обаче колко е 1 мензурка като грамаж,за да и го слагам в млякото вечер?
Благодаря!

*
« Отговор #371 -: Февруари 07, 2008, 15:59:55 pm »
Здравейте докторе.
Ние от петък сме с кашлица ,която лекувах по предписание на докторката със сироп Синекод,кашлицата ни намаля.Имахме температула само петък и събота.От сряда сме със засилена кашлица пак,този сироп е спрян и в момента се лекуваме със сироп против кашлица-Мукоплант на доктор Тайс,но кашлицата не преминава и докторката ни предписа и антибиотик днес-Аугментин 642.9мг/5 мл.Преслушва го останови че няма хрипове,гърдите са му чисти.Днес не кашлим така,но Реших да потърся  второ мнение при специалист детски вътрешни болести -след преслушване със слушалка ни беше предписан към антибиотика още един антибиотик -азатрил 100мг/5мл, сироп -проспан, Eurespali- 3*5ml- това ми казаха че е за лекуване на коклюшоподобна кашлица, и вентолин 2*2.5мл. Също така ни направиха и инхалация с вентолин.В момента мога е слабо да кажа че съм в шок като гледам една рецепта със доста силни лекарства.
Както писах не кашлим силно днес като се закашли кашля по три четири пъти и спира .Имаме суха кашлица.
Моля за вашия съвет.
Предварително ви благодаря за отговора.
Лек ден.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #372 -: Февруари 07, 2008, 18:02:49 pm »
Здравейте, Бърди!
Детенцето вече е по - спокойно,през деня спинка повече.Благодаря ви за съветите.Това,което правеше и аз оприличавах на киселини изчезна.Мисля си, че това може би беше от банана, който яде същия ден.Пюренцето става по- гъто и май и беше тежко.Важното е, че вече е добре.Благодаря ви, ,че ме успокоихте.
Днес бяхме на консултация и и правиха зад. за 6м изследвания.
Хемоглубина и е 127, но ме притеснямат левкоцитите, които са 12.5 при референтни стойности амб.9 и стац. 10.5.Какво е мнението ви за тези стойности на левк.?Виждат ми се прекалено много! 15мин преди изследването и биха ваксина Хеп.В, ако това би могло да окаже влияние.
Благодаря!
Измерената стойност на левкоцитите е нормална.
Ваксината няма нищо общо.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #373 -: Февруари 07, 2008, 18:04:12 pm »
Явно не сте видели въпроса.:)

Здравейте докторе,
Лекар-хомеопат ми препоръча за хемангиома да давам на беба Арника по 3 зрънца!Възможно ли е да се повлияе от това нещо?  И друго-сега,за да го предпазя от ново нараняване съм залепила лепенка върху него постояно.Това вредно ли е или няма значение? Преди Ви писах,че беба е много неспокойна,спи и се стряска.Когато заспива е с много труд и лявата и ръчичка постояно удря нещо.Тя по принцип удря постояно с нея.Искам някак да я успокоя.А днес падна много лошо (уж я бях обезопасила) и си удари здраво главичката!Какви са признаците,ако има някакъв проблем, след такъв здрав удар?Купих и по Ваш съвет оризова каша на Нестле,обаче колко е 1 мензурка като грамаж,за да и го слагам в млякото вечер?
Благодаря!

Няма да се повлияе от хомеопатични средства. Ще си дадете парите напразно.
1 мезурка АМ= 1 мезурка оризово брашно.
Другото,което описвате е нормално.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #374 -: Февруари 07, 2008, 18:06:36 pm »
Здравейте докторе.
Ние от петък сме с кашлица ,която лекувах по предписание на докторката със сироп Синекод,кашлицата ни намаля.Имахме температура само петък и събота.От сряда сме със засилена кашлица пак,този сироп е спрян и в момента се лекуваме със сироп против кашлица-Мукоплант на доктор Тайс,но кашлицата не преминава и докторката ни предписа и антибиотик днес-Аугментин 642.9мг/5 мл.Преслушва го останови че няма хрипове,гърдите са му чисти.Днес не кашлим така,но Реших да потърся  второ мнение при специалист детски вътрешни болести -след преслушване със слушалка ни беше предписан към антибиотика още един антибиотик -азатрил 100мг/5мл, сироп -проспан, Eurespali- 3*5ml- това ми казаха че е за лекуване на коклюшоподобна кашлица, и вентолин 2*2.5мл. Също така ни направиха и инхалация с вентолин.В момента мога е слабо да кажа че съм в шок като гледам една рецепта със доста силни лекарства.
Както писах не кашлим силно днес като се закашли кашля по три четири пъти и спира .Имаме суха кашлица.
Моля за вашия съвет.
Лек ден.
Само Аугментин е достатъчен в случая.
И с Мукоплант за отхрачващо, ако се прецени че има нужда от такова.
Ако се успокоява от Синекод, той би бил подходящ също.
ако обаче е бронхиолит, от Вентолин би имало повече полза.
Естествено за никакво съвместно приложение на Аугментин и Азатрил в случая и реч не може да става. Предписването на Азатрил в случая е белег на много ниска професионална квалификация и подход (простете).

Това са обикновени детски инфекции, и Аугментин е достатъчен.
Ако пък е бронхиолит, от АБ изобщо не би имало нужда.
Ако е Микоплазмена инфекция, то само Азатрил би бил нужен. Но дори и тогава, Кларицид би бил по-добрия избор.
« Последна редакция: Февруари 07, 2008, 18:11:09 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #375 -: Февруари 07, 2008, 18:40:12 pm »
Успокоихте ме много докторе, бях се притеснила!
Благодаря ви!
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #376 -: Февруари 07, 2008, 19:06:07 pm »
Благодаря ви!
1.Не разбрах дали има проблем,че съм сложила лепенка върху хемангиома,за да го обезопася от ново разкървяване?Сменям я на 2 дена.
2.Днес падна много лошо (уж я бях обезопасила) и си удари здраво главичката!Какви са признаците,ако има някакъв проблем, след такъв здрав удар?Да викам ли педиатърката,защото тя все вика само да я наблюдавам,но как да позная,че има проблем?
*
« Отговор #377 -: Февруари 07, 2008, 19:10:59 pm »
Здравейте докторе.
Ние от петък сме с кашлица ,която лекувах по предписание на докторката със сироп Синекод,кашлицата ни намаля.Имахме температура само петък и събота.От сряда сме със засилена кашлица пак,този сироп е спрян и в момента се лекуваме със сироп против кашлица-Мукоплант на доктор Тайс,но кашлицата не преминава и докторката ни предписа и антибиотик днес-Аугментин 642.9мг/5 мл.Преслушва го останови че няма хрипове,гърдите са му чисти.Днес не кашлим така,но Реших да потърся  второ мнение при специалист детски вътрешни болести -след преслушване със слушалка ни беше предписан към антибиотика още един антибиотик -азатрил 100мг/5мл, сироп -проспан, Eurespali- 3*5ml- това ми казаха че е за лекуване на коклюшоподобна кашлица, и вентолин 2*2.5мл. Също така ни направиха и инхалация с вентолин.В момента мога е слабо да кажа че съм в шок като гледам една рецепта със доста силни лекарства.
Моля за вашия съвет.
Лек ден.
Само Аугментин е достатъчен в случая.
И с Мукоплант за отхрачващо, ако се прецени че има нужда от такова.
Ако се успокоява от Синекод, той би бил подходящ също.
ако обаче е бронхиолит, от Вентолин би имало повече полза.
Естествено за никакво съвместно приложение на Аугментин и Азатрил в случая и реч не може да става. Предписването на Азатрил в случая е белег на много ниска професионална квалификация и подход (простете).

Това са обикновени детски инфекции, и Аугментин е достатъчен.
Ако пък е бронхиолит, от АБ изобщо не би имало нужда.
Ако е Микоплазмена инфекция, то само Азатрил би бил нужен. Но дори и тогава, Кларицид би бил по-добрия избор.

Благодаря Ви докторе за изчерпателната информация
оставаме на Аугментин и Мукоплант изписани от личната ни докторка
*

Birdie

• 11040
« Отговор #378 -: Февруари 07, 2008, 19:17:24 pm »
Благодаря ви!
1.Не разбрах дали има проблем,че съм сложила лепенка върху хемангиома,за да го обезопася от ново разкървяване?Сменям я на 2 дена.
2.Днес падна много лошо (уж я бях обезопасила) и си удари здраво главичката!Какви са признаците,ако има някакъв проблем, след такъв здрав удар?Да викам ли педиатърката,защото тя все вика само да я наблюдавам,но как да позная,че има проблем?
1.Не е добре да слагате нещо отгоре.
2.Би трябвало да я повикате за да прегледа детето. За травми от разстояние нищо не може да се каже.
Sir Alec Guinness
« Отговор #379 -: Февруари 07, 2008, 22:17:14 pm »
Здравейте,докторе!Седем месечната ми дъщеричка има запек(акитата са много твърди и на топчета)Понякога се напъва много без резултат.Педиатъра ме съветва да давам овесена вода.Какво е вашето мнение?Захранвам я по ваши препоръки,от седмица яде и пилешко месо.Вода почти не пие,въпреки,че упорито предлагам.Благодаря Ви предварително и лека вечер!