Не се маже гърло с Бактробан.
Трябва да си направите посявки-ако са (+), да се лекувате настойчиво.
И аз така мислех... само че в болницата въпреки че им занесох моето изследване и ги питах и помолих да повторят изследването там, за да изключат стафилококите като причинител при бебето, отказаха- вирусно било - и как могат да са сигурни при заразена майка и сополиво бебе и без изследвания
. Само защото не вдига Т!?!
Личната лекарка изписа бактробан назал гел, въпреки че самата тя каза че детето има заден ринит- тоест логично и предвидимо е според мен, че с мазилото не е възможно да се третират всички заразени участъци, - а само в нослето. Тоест нищо не правим
освен че бактерийките имат всички условия да станат резистентни И към бактробана..., на мен също при положителен резултат от изследването- изрично никакво лечение, носител съм била- е хубаво де ама аз дори от обща култура знам че разликата между болен и носител е че при носителя няма симптоми, а при мен има-сутрин гърлото ми е пожар, не е като да не съм им го казала. Дори не взеха мерки да не заразя другите бебето в отделението- ходих нонстоп с маска от чувство за отговорност, не знам дали е било достатъчно, но повече не можех да направя.
Не мога и няма сама да си изпиша антибиотик, още по-малко на бебето, а докторката в това състояние на бебето настоява да му слага хепатитната ваксина и то следващите дни едва ли не, а за задушаването нощем и хъркането - гърдите били чисти и просто вдига рамене и казва че не знае от какво е.
Разбирате в каква безизходица съм...