Д-р Бърди, тревожи ме поведението на детето. От няколко дни, може би 3-4, е по-вяло, кротко и умислено. не особено фрапантна промяна, но за мен видима. често търси къде да положи глава - на играчка, например и полягва. но от друга страна не спи повече от нормалното.
В месеца два пъти давам урина за изледване, последната е опреди 10тина дни, беше наред. Не кашля, няма хрема, нито температура.
Сега е в процес на прохождане, имаше няколко дни с постоянни опити да се изправя и прави крачки, съответно някои придружени със залитане и падане, удряне, но в никакъв случай нещо сериозно. единият път си удари главата в кошарата, но пак не го преценявам като сериозен удар.
другото, което се сещам - зъбки. в момента никнат горните резци, венците са подути, леко са пробили зъбките, венецът е разкъсан и леко в кръв - видимо изглежда болезнено мястото. сега отвреме на време главичката и се разтреперва отведнъж, сякаш нещо я заболява, разплаква се, скубе си косата.
Но все пак да подчертая, че детето не постоянно разплакано или пасивно - пълзи, става, занимава се с играчки, ако го разсмея - отговаря, но като цяло е малко променено и някак си уморено.
Е ли възможна такава промяна в поведението от болезнено зъбоникнене?
Има ли нещо в обясненията ми, което е притеснително?
За какво да съблюдавам?