0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #160 -: Януари 30, 2008, 15:10:21 pm »
Д-р Бърди, тревожи ме поведението на детето. От няколко дни, може би 3-4, е по-вяло, кротко и умислено. не особено фрапантна промяна, но за мен видима. често търси къде да положи глава - на играчка, например и полягва. но от друга страна не спи повече от нормалното.
В месеца два пъти давам урина за изледване, последната е опреди 10тина дни, беше наред. Не кашля, няма хрема, нито температура.
Сега е в процес на прохождане, имаше няколко дни с постоянни опити да се изправя и прави крачки, съответно някои придружени със залитане и падане, удряне, но в никакъв случай нещо сериозно. единият път си удари главата в кошарата, но пак не го преценявам като сериозен удар.
другото, което се сещам - зъбки. в момента никнат горните резци, венците са подути, леко са пробили зъбките, венецът е разкъсан и леко в кръв - видимо изглежда болезнено мястото. сега отвреме на време главичката и се разтреперва отведнъж, сякаш нещо я заболява, разплаква се, скубе си косата.
Но все пак да подчертая, че детето не постоянно разплакано или пасивно - пълзи, става, занимава се с играчки, ако го разсмея - отговаря, но като цяло е малко променено и някак си уморено.
Е ли възможна такава промяна в поведението от болезнено зъбоникнене?
Има ли нещо в обясненията ми, което е притеснително?
За какво да съблюдавам?
« Последна редакция: Януари 30, 2008, 15:49:27 pm от tzvetenze »
« Отговор #161 -: Януари 30, 2008, 15:18:34 pm »
Д-р Бърди, оказа се че при мен кърменето е мисия невъзможна - след като се опитах да уморя детето от глад, започнах дохранване, после се явиха и лични проблеми и кърмата ми спря. Това от една страна е добре за детето, понеже най-накрая почна да наддава, но имам следния проблем - малката е на 23 дена, храня с Фризолак ХА, но откакто спрях да давам кърма, изпражненията станаха зелени, а от вчера имаме вече и запек. Говорих с педиатърката - каза, че не е добре да сменяме храната и да изчакаме два-три дни да видим, какво ще стане. Давам чай за запека Блевит, който е екстракт от лайка и копър, но до момента от 23 ч. вчера не сме се изхождали. Имам два въпроса - първо моля за мнение за евентуална смяна на храната и второ - колко време е нормално да не може да се изходи детето? Благодаря предварително.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #162 -: Януари 30, 2008, 17:53:04 pm »
@d_nov

След храна? не може да се интерпретира тази стойност правилно.
На гладно се взема кръв.
Откъде е кашлицата, щом "...че гърдите и гърлото са чисти"??
Нещо не е наред... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #163 -: Януари 31, 2008, 01:12:26 am »
Здравейте!Нова съм тук казвам се Мая.Имам седем месечен син Веселин.Откакто съм го родила си страда от коремчето.Има доста газове и до скоро приемах че са колики но те продължават.Събужда се с плач и като се напръцка се поуспокоява.Понакога плаче около половин час след това освобождава газовете.Притеснява ме тъй като неможе през деня да се наспи,а нощем е много неспокоен и често приплаква.Пробвала съм много видове лекове за колики без успех.Помолих доки на помисли за някакво лечение и откриване на главна причина.Понякога от болка се стяга изръмжава и изревава последователно.Възможно ли е да са колики?Какви изледвания могат да се направят да не би да е накаква бактерия или алергия.Иначе има голям апетит и няма Т .захранен е вече и с месни пюрета пилешко и пуешко купешки.Преди време спряхме всички различни храни и продължаваче да го боли.
« Последна редакция: Януари 31, 2008, 01:16:06 am от mammaia »
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #164 -: Януари 31, 2008, 09:10:29 am »
Здравейте докторе!
Има няколко неща, които ме тревожат! Позволете да ги обсъдя с Вас!
1. Вече сме на 6 м и още ядем през нощта! /на кърма сме/
2. През деня яде на 3 часа, рядко издържа по 3,5 часа.
3. От около седмица освен за храна малката започна да се буди на 1 час. Не плаче като от болка, а мрънка, проплаква, в леглото не се успокоява. Като я взема и дам биберона се успокоява и заспива бързо! Така цяла нощ! Не сме променяли режим, облекло, завивки! През деня спи през 2 - 2,5 по 20-30 минути. След това става кисела, не иска да играе, мрънка!
Може ли да има някакъв здравословен проблем, за който трябва да обърна внимание?!?
Предварително благодаря за отделеното време! Спокоен ден!   
*
« Отговор #165 -: Януари 31, 2008, 10:28:17 am »
Д-р Бърди, тревожи ме поведението на детето. От няколко дни, може би 3-4, е по-вяло, кротко и умислено. не особено фрапантна промяна, но за мен видима. често търси къде да положи глава - на играчка, например и полягва. но от друга страна не спи повече от нормалното.
В месеца два пъти давам урина за изледване, последната е опреди 10тина дни, беше наред. Не кашля, няма хрема, нито температура.
Сега е в процес на прохождане, имаше няколко дни с постоянни опити да се изправя и прави крачки, съответно някои придружени със залитане и падане, удряне, но в никакъв случай нещо сериозно. единият път си удари главата в кошарата, но пак не го преценявам като сериозен удар.
другото, което се сещам - зъбки. в момента никнат горните резци, венците са подути, леко са пробили зъбките, венецът е разкъсан и леко в кръв - видимо изглежда болезнено мястото. сега отвреме на време главичката и се разтреперва отведнъж, сякаш нещо я заболява, разплаква се, скубе си косата.
Но все пак да подчертая, че детето не постоянно разплакано или пасивно - пълзи, става, занимава се с играчки, ако го разсмея - отговаря, но като цяло е малко променено и някак си уморено.
За какво да съблюдавам?

Докторе, днес сме вече с обичайното поведение - смееем се, бърборим, караме се, викаме, непрекъснато искаме да сме в движение и да пипнем всичко.
Все пак все още ми е чудно възможно ли е зъбоникненето да предизвика горенаписаното и ще очаквам мнението Ви. Благодаря!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #166 -: Януари 31, 2008, 11:29:22 am »
За какво да съблюдавам?
Погледнете за отит.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #167 -: Януари 31, 2008, 11:31:14 am »
Д-р Бърди, оказа се че при мен кърменето е мисия невъзможна - след като се опитах да уморя детето от глад, започнах дохранване, после се явиха и лични проблеми и кърмата ми спря. Това от една страна е добре за детето, понеже най-накрая почна да наддава, но имам следния проблем - малката е на 23 дена, храня с Фризолак ХА, но откакто спрях да давам кърма, изпражненията станаха зелени, а от вчера имаме вече и запек. Говорих с педиатърката - каза, че не е добре да сменяме храната и да изчакаме два-три дни да видим, какво ще стане. Давам чай за запека Блевит, който е екстракт от лайка и копър, но до момента от 23 ч. вчера не сме се изхождали. Имам два въпроса - първо моля за мнение за евентуална смяна на храната и второ - колко време е нормално да не може да се изходи детето? Благодаря предварително.
Можете да вземете Хумана 1. Не е нужно да давате специални млека.
Предлагайте колкото иска и оставете детето на свободни количества.
Моля, спрете всичко друго освен АМ! Не са нужни нито водички,нито чайчета.
« Последна редакция: Януари 31, 2008, 11:34:57 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #168 -: Януари 31, 2008, 11:38:15 am »
Здравейте!Нова съм тук казвам се Мая.Имам седем месечен син Веселин.Откакто съм го родила си страда от коремчето.Има доста газове и до скоро приемах че са колики но те продължават.Събужда се с плач и като се напръцка се поуспокоява.Понакога плаче около половин час след това освобождава газовете.Притеснява ме тъй като неможе през деня да се наспи,а нощем е много неспокоен и често приплаква.Пробвала съм много видове лекове за колики без успех.Помолих доки на помисли за някакво лечение и откриване на главна причина.Понякога от болка се стяга изръмжава и изревава последователно.Възможно ли е да са колики?Какви изледвания могат да се направят да не би да е накаква бактерия или алергия.Иначе има голям апетит и няма Т .захранен е вече и с месни пюрета пилешко и пуешко купешки.Преди време спряхме всички различни храни и продължаваче да го боли.
Може да вземете Ал110 (Нестле) и да храните с него като АМ до 12м възраст.
Може би е лактазен дефицит.
НО преди това се убедете че:

*бибероните не текат много- 1 капка за секунда
*детето не пие разпенено мляко от шишето.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #169 -: Януари 31, 2008, 11:41:08 am »
Здравейте докторе!
3. От около седмица освен за храна малката започна да се буди на 1 час. Не плаче като от болка, а мрънка, проплаква, в леглото не се успокоява. Като я взема и дам биберона се успокоява и заспива бързо! Така цяла нощ! Не сме променяли режим, облекло, завивки! През деня спи през 2 - 2,5 по 20-30 минути. След това става кисела, не иска да играе, мрънка!
Може ли да има някакъв здравословен проблем, за който трябва да обърна внимание?!?
Оставете детето на свободни количества мляко и не ограничавайте.
През деня поставяйте в релакс (или столче за кола).
Наддава добре? много рядка кърма?
Sir Alec Guinness
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #170 -: Януари 31, 2008, 12:00:08 pm »
Здравейте докторе!

Не я ограничавам яде докато се откаже сама. Предлагам и двете гърди. Дори като е яла повече връща по малко!
Дори и дремваме в кошчето през деня
В началото на февруари сме на консултация!
Бяхме на 5 мес 6200, 61 см, родени 2460, ръст 47 см
Как да разбера за кърмата?  :oops: До сега не е имало проблем!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #171 -: Януари 31, 2008, 12:18:03 pm »
Здравейте, Докторе!
На 03.01 родих преждевременно-термина ми беше за 07.02 бебето се роди 2.100 кг. и 44 см. В родилното не му е поставена ваксината БЦЖ. Другата седмица трябва да го водим на детска консултация и искам да знам кога ще трябва да му се постави тази ваксина и кога ще му се слагат и другите бебешки ваксини(по-късно ли и с колко по-късно)? Благодаря ви предварително за вниманието!

Докторе здравейте отново!
Все още се надявам да ми отговорите на въпроса относно ваксините при недоносените бебета.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #172 -: Януари 31, 2008, 12:57:46 pm »
Здравейте, Докторе!
На 03.01 родих преждевременно-термина ми беше за 07.02 бебето се роди 2.100 кг. и 44 см. В родилното не му е поставена ваксината БЦЖ. Другата седмица трябва да го водим на детска консултация и искам да знам кога ще трябва да му се постави тази ваксина и кога ще му се слагат и другите бебешки ваксини(по-късно ли и с колко по-късно)? Благодаря ви предварително за вниманието!

Докторе здравейте отново!
Все още се надявам да ми отговорите на въпроса относно ваксините при недоносените бебета.
Може да ги направите съобразно коригираната възраст на детето, въпреки че липсват доказателства за не резултатността на ваксините, направени по реалната възраст. Тоест, дори и направени по реалната възраст има добър отговор.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #173 -: Януари 31, 2008, 12:59:39 pm »
Здравейте докторе!

Не я ограничавам яде докато се откаже сама. Предлагам и двете гърди. Дори като е яла повече връща по малко!
Дори и дремваме в кошчето през деня
В началото на февруари сме на консултация!
Бяхме на 5 мес 6200, 61 см, родени 2460, ръст 47 см
Как да разбера за кърмата?  :oops: До сега не е имало проблем!
Добре е да изчакате малко... .
Доколкото е възможно да не гълта много въздух при кърмене.
Може би и рефлукс има с наддаването на тегло... оставяйте в релакс през деня.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #174 -: Януари 31, 2008, 15:39:25 pm »
Здравейте Докторе от скоро Божидар ми прави впечатление, че като си е легнал по гръб и си върти главата на ляво, на дясно едно след друго,не винаги разбира се, но понякога прави една по продължителна серия от тези движения, та въпросът ми е, трябва ли да се безпокоя за нещо или просто Божидар е любознайко вече?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #175 -: Януари 31, 2008, 16:01:10 pm »
Не мога да кажа без да съм видял това.
Sir Alec Guinness
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #176 -: Януари 31, 2008, 16:40:58 pm »
Докторе, благодаря ви за отговора. Другата седмица сме на консултация при педиатъра и ще видим как ще процедираме с ваксините! Лек ден!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #177 -: Януари 31, 2008, 17:55:23 pm »
Здравейте докторе!
Дъщеря ми много кашля,първо беше суха и вземахме Синекод.Сега вече е със хрипове и пие Проспан.Има силна хрема и зачервено гърло което установихме в понеделник вечерта при преглед. Кашлицата е от гърлото и секретите,притесняваме да не слезе надолу.От вчера забеляьзах,че на памперса има по 3-4 изхождания в денонощие ,като количество малко и като крем, но принцип са по-твърди .Давам Олинт за хремата.Нямаме температура.Искам съвет какво да предприема за кашлицата,да сменям ли Просопана давам го 4пъти по 2.5мл?.Да ходя ли отново на лекар при положение че няма температура.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #178 -: Януари 31, 2008, 20:29:51 pm »
Зависи от колко дена са оплакванията... нужно е да я заведете все пак.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #179 -: Януари 31, 2008, 22:38:39 pm »
Зависи от колко дена са оплакванията... нужно е да я заведете все пак.
Понеделник кашляше малко,вечерта вдигна температура за няколко часа и като спадна температурата,почна по-често да кашля-/суха кашлица/и хрема.Давах Синекод и Олинт.От вчера кашлицата се усили , вече е влажна и много силна,текат сополки-бистри с малки жълто-зелени секрети.На Проспан сме и Олинт,мажа с Пулмекс и давам Остилококциум 2пъти на ден по1.Утре ще направя всичко възможно да я заведа,но чак след обяд ,щото лекарката работи от 3часа.Да сменя ли капките,има ли нужда от изследване на секрет?