Докторе, аз тамън се похвалих, че сме здрави и то ...
От два през нощта стана нервен, неспокоен. В пет часа вече беше с температура 38.8 измерена ректално с електронен термометър и дадох Панадол 5 мг. Температурата се свали, но звъннах на лекарката и тя каза да го заведе на го види.
При прегледа се установи, че дясното ухо е възпалено - зачервен ушен канал /доколкото разбрах/ и болезнено на пипане при допир от долната страна на ушната мида. Каза също и че фонтанелата се издува като се напряга. За сега не ни изписа нищо друго освен редуване на Панадол и Нурофен, като каза да не позволявам температурата да мине 39 градуса и да държим постоянна връзка. На моя въпрос за капки за уши , тя заяви, че за сега няма да помогнат, защото се касае за вирусна инфекция. Каза също, че състоянието трябва да се проследи и утре сутринта сме на контролен преглед при колежка на нашата лекарка, защото последната излиза в отпуска.
Вашето мнение за ситуацията, моля. Според Вас нужно ли е включване на АБ на този етап или е редно да се изчака поне до утре? Лично мен ме притеснява това с фонтанелата.