0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #1120 -: Април 24, 2008, 10:58:52 am »
Добре дошъл Д-р Бърди.
« Отговор #1121 -: Април 24, 2008, 13:25:32 pm »
Добре дошъл ,докторе!Липсвахте ни на нас с Диди ,а и на доста хора тук!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #1122 -: Април 24, 2008, 13:28:47 pm »
:)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1123 -: Април 24, 2008, 16:33:55 pm »
Докторе, аз тамън се похвалих, че сме здрави и то ...
От два през нощта стана нервен, неспокоен. В пет часа вече беше с температура 38.8 измерена ректално с електронен термометър и дадох Панадол 5 мг. Температурата се свали, но звъннах на лекарката и тя каза да го заведе на го види.
При прегледа се установи, че дясното ухо е възпалено - зачервен ушен канал /доколкото разбрах/ и болезнено на пипане при допир от долната страна на ушната мида. Каза също и че фонтанелата се издува като се напряга. За сега не ни изписа нищо друго освен редуване на Панадол и Нурофен, като каза да не позволявам температурата да мине 39 градуса и да държим постоянна връзка. На моя въпрос за капки за уши , тя заяви, че за сега няма да помогнат, защото се касае за вирусна инфекция. Каза също, че състоянието трябва да се проследи и утре сутринта сме на контролен преглед при колежка на нашата лекарка, защото последната излиза в отпуска.

Вашето мнение за ситуацията, моля. Според Вас нужно ли е включване на АБ на този етап или е редно да се изчака поне до утре?  Лично мен ме притеснява това с фонтанелата.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1124 -: Април 24, 2008, 17:53:04 pm »
"че фонтанелата се издува като се напряга"
->Кой като се напряга? ако подразбира "когато детето се напряга", то това е нормално. Има значение да не е напрегната в спокойно положение.

"...зачервен ушен канал"
->състоянието на тъпанчето е от значение най-вече.

Може да ползвате "Гаразон" (оригинален!) капки, за 1 ден с преглед пак, ако находката се интерпретира като "реактивно зачервено тъпанче" в рамките на едно обикновено вирусно заболяване.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #1125 -: Април 24, 2008, 18:03:14 pm »
Докторе, помагайте, моля. :(
Калоян е на 2 месеца. Изкара някакъв вирус с ниска Т (37.2-37.8) и много упорита хрема. Беше се оправил и днес отново е със запушен нос. Температурата е 37-37.2. Какво мога да му давам?
Ходихме да ни слуша педиатърката два пъти - гърдичките са чисти, гърлото не е зачервено. Носният секрет е чист (микробиология).
Благодаря от сърце.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1126 -: Април 24, 2008, 18:23:55 pm »
Цитат
"че фонтанелата се издува като се напряга"
->Кой като се напряга? ако подразбира "когато детето се напряга", то това е нормално. Има значение да не е напрегната в спокойно положение.
Детето, де. Ошашкана съм с тази фонтанела. Поне десет пъти докторката я опипва и само си сумти нещо под носа и това ми каза. Явно нещо я съмнява.

Цитат
"...зачервен ушен канал"
->състоянието на тъпанчето е от значение най-вече.
Дословно каза /според мнението на мъжо/ "Зачервено ухо" - каквото и да значи това.

Цитат
Може да ползвате "Гаразон" (оригинален!) капки, за 1 ден с преглед пак, ако находката се интерпретира като "реактивно зачервено тъпанче" в рамките на едно обикновено вирусно заболяване.

Този Гаразон продава ли се в БГ и какво значи оригинален - медикамент само под това търговско име ли?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #1127 -: Април 24, 2008, 18:47:02 pm »
Да,продава се->>като "Гаразон" и е на фирмата "Шеринг-Плу"- капки за уши са.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1128 -: Април 24, 2008, 18:47:45 pm »
Докторе, помагайте, моля. :(
Калоян е на 2 месеца. Изкара някакъв вирус с ниска Т (37.2-37.8) и много упорита хрема. Беше се оправил и днес отново е със запушен нос. Температурата е 37-37.2. Какво мога да му давам?
Ходихме да ни слуша педиатърката два пъти - гърдичките са чисти, гърлото не е зачервено. Носният секрет е чист (микробиология).
Благодаря от сърце.
Парацетамол само,ако е ясно от какво е температурата.
Sir Alec Guinness
« Отговор #1129 -: Април 24, 2008, 20:54:24 pm »
Здравейте д-р Бърди!Радвам се,че отново сте при нас!Бъдете жив и здрав!
1.Нашите малчугани са на 7,5 месеца и наддават добре.Захранванито върви бавно и постепенно.Докато ви нямаше имах куп въпроси ,но благодарение на Нина положението е  стабилно !Бих желала обаче да Ви помоля,когато имате време и се чувствате добре да допълните темата за захранването.Предполагам,че никак не е лесно,но вашите съвети са ни от голяма полза.
2.Правиха им контролни изследвания на 6 месеца и ХБ им беше 100 и 103.Педиатърката каза,че е нисък и да приемат железен препарат 3 месеца 8O.Закъсняла съм била с въвеждането на месо и жълтък...Това ли е причината?Зная,че в много страни тези изследвания дори не се правят и се смята спада за физиология...как е при вас и какво мислите?За съжаление не разполагам с всички данни,само ХБ зная.Останалото било в норма.ПКК е от пръст
Благодаря ви много!

ПП Нинка,благодаря ти от сърце!Малко са отзивчивите хора като теб!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1130 -: Април 24, 2008, 21:06:14 pm »
Оценката на Хб е комплексна и по ред други показатели.
Ако ще се изследва, да се изследва пълно.

Тук не е практика на 6м възраст да правим изследвания със съмнителна "профилактична" цел.
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #1131 -: Април 24, 2008, 22:33:52 pm »
Докторе и аз да се подредя пак с въпрос. На Кристина и се появиха първом екземи по вратлето, посъветвахте ме Фусикорт да ползвам. Преминаха. Много добре ни подейства! Появиха се обаче зачервени участъци с изпръхнала кожа в тези участъци. Нещо като едновремено екземи и лишеи. Предполагам, че ще искате снимки, но да ви кажа само, че тези неща се повлияват от Фусикорта, дори и само след две намазвания. Обаче все пак това не е козметичен крем, КС крем е и се опасявам да го ползвам често. След като минат тези екземи от крема, кожата остава суха и изпръхнала, а след няколко дни пак се зачервява.
Може би е важно да отбележа, че положението се влоши /появиха се и по корема и гърба й, след една "игра" на баща й, който я нацелува с наболата си брада по голото коремче и гръбче  :( просто бащината любов е много импулсивна.... :x
1. Посъветвайте ме нещо? На какво може да се дължате тези екземи освен на раздразването от играта?
2. Екзомега-та не ни овлажнява достатъчно, препоръчайте /ако и според вас е нужно/, някакъв по-мазен или овлажняващ крем или лосион?

Благодаря и поздрави!

п.с. family  :) нищо не е това, заповядай!   
*
« Отговор #1132 -: Април 24, 2008, 22:42:09 pm »
извинете,че се намесвам. Лейди ,Гаразона при нас го има само като капки за очи,но се ползва за ухо или нос.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1133 -: Април 24, 2008, 22:44:19 pm »
@Nina
1.На суха кожа,изпотяване,ръбове на дрешки,остатъчен прах в дрешките,тесни дрешки.
2.Нужно е след Фусикорт още два,три дена с правения КС крем. Или с добър хидратантен- Еуцерин е добър избор.
« Последна редакция: Април 24, 2008, 22:47:51 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1134 -: Април 24, 2008, 22:48:33 pm »
извинете,че се намесвам. Лейди ,Гаразона при нас го има само като капки за очи,но се ползва за ухо или нос.
Те са комбинирани по принцип. И производителя така ги търгува.
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #1135 -: Април 24, 2008, 22:55:28 pm »
Благодаря докторе  :)
*
« Отговор #1136 -: Април 24, 2008, 23:18:08 pm »
Да задам и аз едно въпросче, като за "добре завърнал се"  :oops:
По принцип съм доволна от общото състояние на детето, екземата на лицето е овладяна до някаква степен, дори захранвам лека по лека.

Вчера водих Боян на консултация. Всичко беше точно, докато педиатърката не започна да преслушва детето и да сумти и вдига веджи. Като приключи коментарът беше: "Тук има асиметрия, която ме притеснява, ама тя сигурно е физиологична. Сигурно няма нищо притеснително" Попитах за какво става въпрос, отговорът беше същия.
Това, за което става дума се намира в лявата половина на гръдния кош, точно под гърдичката, сякаш отпред където свършва гръдния кош има малко ръбче, леко повдигнато е. Не знам дали се разбира какво имам пред вид, но се интересувам към какъв лекар би следвало да се обърна и по-скоро трябва ли въобще да се обръщам към някой или е възможно да се забелязва такова нещо?
*
« Отговор #1137 -: Април 24, 2008, 23:36:09 pm »
Здравейте д-рБърди радвам се ,че отново сте сред нас :D
Притеснението ми е ,че малката се поти много.Главата и е постоянно мокра при хранене и при ставане от сън дори понякога и слагам и шапка като я видя ,защото се старая температурата в стаята,където спи да не е повече от 20-21градуса.Забелязах също,че от скоро и отдоло ходилата и са влажни.Върти си и главата понякога.Притеснявам се за рахит.Според двама лекари това са симптоми на рахит,а на личната и педиатърка потенето било от горещината.Не е ли твърде рано едно тримесечно бебе да се поти? За сега само и увеличих дозата на Вигантола един ден две капки на другия три и така за един месец/по лекарско предписание/
Какво е и вашето мнение?
Предварително благодаря  :D
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1138 -: Април 24, 2008, 23:51:24 pm »
Да задам и аз едно въпросче, като за "добре завърнал се"  :oops:
По принцип съм доволна от общото състояние на детето, екземата на лицето е овладяна до някаква степен, дори захранвам лека по лека.

Вчера водих Боян на консултация. Всичко беше точно, докато педиатърката не започна да преслушва детето и да сумти и вдига веджи. Като приключи коментарът беше: "Тук има асиметрия, която ме притеснява, ама тя сигурно е физиологична. Сигурно няма нищо притеснително" Попитах за какво става въпрос, отговорът беше същия.
Това, за което става дума се намира в лявата половина на гръдния кош, точно под гърдичката, сякаш отпред където свършва гръдния кош има малко ръбче, леко повдигнато е. Не знам дали се разбира какво имам пред вид, но се интересувам към какъв лекар би следвало да се обърна и по-скоро трябва ли въобще да се обръщам към някой или е възможно да се забелязва такова нещо?

Не мога да разбера какво имате пред вид.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1139 -: Април 24, 2008, 23:52:17 pm »
Здравейте д-рБърди радвам се ,че отново сте сред нас :D
Притеснението ми е ,че малката се поти много.Главата и е постоянно мокра при хранене и при ставане от сън дори понякога и слагам и шапка като я видя ,защото се старая температурата в стаята,където спи да не е повече от 20-21градуса.Забелязах също,че от скоро и отдоло ходилата и са влажни.Върти си и главата понякога.Притеснявам се за рахит.Според двама лекари това са симптоми на рахит,а на личната и педиатърка потенето било от горещината.Не е ли твърде рано едно тримесечно бебе да се поти? За сега само и увеличих дозата на Вигантола един ден две капки на другия три и така за един месец/по лекарско предписание/
Какво е и вашето мнение?
Предварително благодаря  :D
С какво храните детето?
Sir Alec Guinness