0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #1080 -: Април 11, 2008, 16:48:53 pm »
Бяха ми подарили шишета на НУК.Е сега им дойде реда.И аз съм на АВЕНТ и знам какво е ,но на НУК дупката е по -широка.Успех и дано се оправите.
*
« Отговор #1081 -: Април 11, 2008, 23:27:28 pm »
регулира6тият биберон на авент 1,2,3 и аз първо миксирвам с миксер за биберони(ако сме с нан ар) ,за6тото ар мелката 4есто стават на буробонки и запу6ват дупките ,само новалак ар не става ,за6тото е  (нова система) ,което в стомаха на бебето става гъсто и се разрежда лесно ,но в бг маи го няма ,говори с педиатъра си ....
« Последна редакция: Април 11, 2008, 23:50:42 pm от Shakira25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1082 -: Април 13, 2008, 13:23:18 pm »
Здравейте, аз малко се позатрих, ще се позатрия и още, щото имам проблеми с нета - от вкъщи просто не мога да се логна във форума.
А доктор Бърди как е?
« Последна редакция: Април 13, 2008, 14:25:57 pm от lady_11 »
*
« Отговор #1083 -: Април 17, 2008, 10:59:12 am »
Включвам се в темата.
Д-р. Бърди,
100% възстановяване Ви пожелавам и скоро да имате възможност отново да ни помагате
« Последна редакция: Април 17, 2008, 11:00:57 am от mimi7 »
« Отговор #1084 -: Април 17, 2008, 11:26:07 am »
Момичета, моля, която от вас има рецептата за т.нар. правено кремче на Бърди (с Бетноват и Фусидин май беше), нека ми пише. Много моля!

Поздрави!
*
« Отговор #1085 -: Април 21, 2008, 16:24:28 pm »
Здравейте докторе. Нашият проблем  е следният: синът ми се роди както повечето бебета с жълтеница, която продължава вече 1 месец. Храни се нормално /дори с настървение/ изцяло на кърма, за 1 месец е наддал 1 кг. От 1 седмица пие глюкоза-1 банка изпи за 1 седмица.Отложиха ваксинацията днес и ни посъветваха да стерилизираме кърмата и да му я даваме с биберон за 1 седмица. Но мен ме е страх да не се отбие по този начин. Просто не знам какво да правя, посъветвайте ме. Да продължава ли да пие глюкозата и в какво количество на ден. Наложително ли е стерилизирането на кърмата или мога да продължавам да го кърмя нормално. Никакви изследвания не са правени. Благодря Ви предварително и бързо оздравяване.
*
« Отговор #1086 -: Април 21, 2008, 22:58:44 pm »
Здравейте докторе. Нашият проблем  е следният: синът ми се роди както повечето бебета с жълтеница, която продължава вече 1 месец. Храни се нормално /дори с настървение/ изцяло на кърма, за 1 месец е наддал 1 кг. От 1 седмица пие глюкоза-1 банка изпи за 1 седмица.Отложиха ваксинацията днес и ни посъветваха да стерилизираме кърмата и да му я даваме с биберон за 1 седмица. Но мен ме е страх да не се отбие по този начин. Просто не знам какво да правя, посъветвайте ме. Да продължава ли да пие глюкозата и в какво количество на ден. Наложително ли е стерилизирането на кърмата или мога да продължавам да го кърмя нормално. Никакви изследвания не са правени. Благодря Ви предварително и бързо оздравяване.
полза от глюкозата няма. а за причината за жълтеницата трябват изследвания. ако е причината в кърмата /в което се съмнявам/ просто за 1 ден дайте адаптирано мляко. примерно нан 1. иначе как са изследванията на черния дроб? на бъбреците?
« Отговор #1087 -: Април 22, 2008, 17:33:01 pm »
Тонев, не се засягай, но понеже темата е "Мнения на Birdie", мисля, че е добре или само да го цитираме, или да чакаме да се включи пак.
rich, ето какво казва Birdie по въпроси, свързани с жълтеницата, търси и още:
Нито глюкоза, нито другите неща се дават.
Правят се подробни кръвни изследвания и се разбира всичко за жълтеницата.

За какви изследвания да настоявам? знам че тя е лекаря и би трябвало да знае, но ако не ми ги пусне просто ще си ги платя - само да знам какво да искам.

Обща кръвна "картина"+СУЕ+ретикулоцити
АЛАТ,АСАТ,γGT,Билирубин-общ, директен,Калий, Натрий,Хлор.
Урея,Креатинин.
Хормони на щитовидната жлеза-Т3,Т4,ТСХ.
Кумбс тест (ако правят)
Урина-общо изследване и посявка.

Ако е иктер от майчина кърма, спирането на кърменето изцяло САМО за 24 часа решава проблема.
А ако се окаже иктер от кърмата, какво ще яде бебето 24 часа? И няма ли да се "отбие" по този начин?[/color]

Ще хапва АМ за само тези 24 часа.
Не, няма да се отбие.
Да се реши въпроса с персистиращата жълтеница в случая е по-важно.
*
« Отговор #1088 -: Април 22, 2008, 20:36:01 pm »
извинявай аз нещо различно ли съм казал?
*
« Отговор #1089 -: Април 22, 2008, 21:16:51 pm »
Ще се намеся и аз в темата понеже все още се борим с кърмаческата жълтеница. За изследванията трябва да се пуснат общия и директния билирубин, както и АСАТ,АЛАТ и ПКК. Но не съм съгласна, че за 24 часа спиране на кърма се решава проблема. Аз една седмица давах на моето дете преварена кърма и още една седмица АМ. Пказателите на общия билирубин през това време спадна от 290 на 60 и след като поднових кърменето се задържа на тази стойност. Не мисля, че ако е доказано, че е кърмаческа жълтеница трябва да се спира кърменето. Лека вечер
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #1090 -: Април 23, 2008, 00:44:30 am »
Ще се намеся и аз в темата понеже все още се борим с кърмаческата жълтеница. За изследванията трябва да се пуснат общия и директния билирубин, както и АСАТ,АЛАТ и ПКК. Но не съм съгласна, че за 24 часа спиране на кърма се решава проблема. Аз една седмица давах на моето дете преварена кърма и още една седмица АМ. Пказателите на общия билирубин през това време спадна от 290 на 60 и след като поднових кърменето се задържа на тази стойност. Не мисля, че ако е доказано, че е кърмаческа жълтеница трябва да се спира кърменето. Лека вечер
Това 60 е в какви единици? mg/dl, или?
Какви изследвания досега сте направили за уточняване на състоянието?
Вашата и на детето кръвни групи са? Резус фактор Ваш и на детето е?

"Не мисля, че ако е доказано, че е кърмаческа жълтеница трябва да се спира кърменето."
->Спира се ако се касае за иктер от майчина кърма. И работи абсолютно! Но първо се уточнява от какво е иктера при детето, а не се "чака мислейки".
« Последна редакция: Април 23, 2008, 00:48:32 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1091 -: Април 23, 2008, 08:14:21 am »
Д-р Бърди, ти се върнааааааа!
Имам много въпроси към теб, обаче сега просто искам да те попитам как си?
Желая крепко здраве!
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #1092 -: Април 23, 2008, 08:22:38 am »
ДОБРЕ ДОШЪЛ, ДОКТОРЕ!!!

НАДЯВАМ СЕ ВЕЧЕ СТЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИЛИ НАПЪЛНО И СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ!

ЛИПСВАХТЕ НИ НА ВСИЧКИ ТУК!

БЕЗ ВАС ЛИПСВА СПОКОЙСТВИЕТО, КОЕТО ВДЪХВАТЕ!
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #1093 -: Април 23, 2008, 08:38:42 am »
Добре дошъл, д-р Бърди!  :bighug:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #1094 -: Април 23, 2008, 09:21:32 am »
... обаче сега просто искам да те попитам как си?
Задоволително :) за сега ;)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #1095 -: Април 23, 2008, 10:40:54 am »
ДОБРЕ ДОШЪЛ ОТНОВО, д-р Бърди! :flower:
Надявам се, че вече всичко лошо е зад гърба Ви и се чувствате добре и отпочинал!
*
« Отговор #1096 -: Април 23, 2008, 12:03:15 pm »
Докторе, добре дошъл! Радвам се, че сте по-добре :D
*
« Отговор #1097 -: Април 23, 2008, 12:12:35 pm »
... обаче сега просто искам да те попитам как си?
Задоволително :) за сега ;)
Докторе, много ни липсвахте! Много се радвам, че сте тук отново!  :balk_9:
« Отговор #1098 -: Април 23, 2008, 12:16:53 pm »
Добре дошъл на Birdie!  :D
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*
« Отговор #1099 -: Април 23, 2008, 12:34:20 pm »
Урааа, докторът ни е по-добре. Дано нещата се развиват бързо и само в положителна посока. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери