0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mammaviki

• *
  • 5
  • СТРОГА МАМА С ПРИНЦИПИ,КАТО ВСЯКА ДЕВА
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #1060 -: Март 21, 2008, 13:29:27 pm »
Само така докторе!Напред и нагоре!Вие го можете!Починете си добре и после пак във форума,защото се нуждаем от помоща ви!Приятен ден!
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #1061 -: Март 21, 2008, 18:52:20 pm »
Здравейте,
Искам да кажа как се развива нашето разстройство.Алис мина по препоръка на лекарката на лечебна Хумана само.Останахме на ентерол и вит.С.Ефектът е,че поне почна да ака по-нарядко и станаха изпражненията по-кашести.За посявка и дума не издума и антибиотици,защото според нея било от зъбчето.Не знам на кого да вярвам вече!Искам беба да се оправи,че 5 дена вече го влачим туй чудо!:( Дупето поне засега го пооправих с кремчетата.Пак искам да питам-права ли е нашата лекарка или трябва да си търся друга???
*
« Отговор #1062 -: Март 21, 2008, 20:12:53 pm »
Здравейте,
Искам да кажа как се развива нашето разстройство.Алис мина по препоръка на лекарката на лечебна Хумана само.Останахме на ентерол и вит.С.Ефектът е,че поне почна да ака по-нарядко и станаха изпражненията по-кашести.За посявка и дума не издума и антибиотици,защото според нея било от зъбчето.Не знам на кого да вярвам вече!Искам беба да се оправи,че 5 дена вече го влачим туй чудо!:( Дупето поне засега го пооправих с кремчетата.Пак искам да питам-права ли е нашата лекарка или трябва да си търся друга???
"по плодовете им ще ги познаеш".
*
« Отговор #1063 -: Март 21, 2008, 20:18:23 pm »
Пожелавам и аз бързо укрепване и възтановяване д-р Бърди.
Искам и аз да попитамн нещичко. Дъщеря ми е на месец и 20 дена наскоро ни излязоха ситни пъпчици с бяло връхче по дупето и по-точно около анусчето и назад до опашната кост. Нашата педиатърка каза да я мажа с Фоксин и след него да слагам Банеоцин. От фоксина връхчетата изгоряха, но самите пъпчици все още не се махат. Спрях за известно време и пак се появиха. Сега педиатърката ни каза да продължавам с Фоксина и Банеоцина и че ще се махнат, но аз не виждам напредък. Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително. :)
фуцикорт? или дактакорт? 
« Отговор #1064 -: Март 22, 2008, 10:22:34 am »
Здравейте,
Според мен ако имаш съмнения в компетентността на лекарката и разстройството много те притеснява, няма да навреди да поискаш мнението на друг специалист. Този път се заинтересувай за лекар, на който наистина можеш да имаш доверие. Успех и стискам палци да се оправите по-бързо и причината да е била нещо съвсем тривиално.
За посявката - аз дадох сама по своя инициатива и си я платих, нито един лекар не ми предписа посявка. Лошото на посявката е, че е полезна и дава някакъв резултат само ако причината за разстройството са бактерии. Ако е вирус или някаква алергия, няма как да се хване по този начин. Но поне може да се изключи една от причините. Друг е въпросът, че докато излязат резултатите, може вече отдавна да сте се оправили. ;)
« Последна редакция: Март 22, 2008, 10:24:51 am от hexina »
*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
« Отговор #1065 -: Март 22, 2008, 21:36:09 pm »
Здравейте доктор Бърди,

Въпросът, който ще Ви задам може би е коментиран многократно, но тъй като се нъждая от спешен отговор искам да Ви попитам дали е възможно при прием на АБ Зинат да се продължи кърменето на детето?

П.П Антибиотикът е предписан заради мастит. Ако можете да ми дадете и подходящи съвети за лечението му, ще Ви бъда безкрайно благодарна.

Предварително благодаря за отделеното внимание.

« Отговор #1066 -: Март 24, 2008, 06:55:00 am »
Здравейте,доктор Бърди!Имам известни притеснения,свързани с нашето бебче.Тя е на 8,5 месеца,храни се и наддава добре(8,2кг и 71 см)Все още я кърмя 2-3 пъти.Това,за което бих искала да чуя вашето мнение е,че не се обръща и не може да седи стабилно.По принцип тя въобще не обича да стои по корем,като я сложа така започва да плаче,но не може да се обърне.Слагам я да седи винаги подпряна,но бързо умалява.Като я държа изправена,издържа 1-2 секунди на собствената си тежест.Единственото,което може да прави по-дълго време е да скача.Как мислите Вие-основателни ли са притесненията ми и трябва ли да я консултираме със специалист?Благодаря Ви предварително и всичко хубаво Ви желая!

« Отговор #1067 -: Март 24, 2008, 07:06:52 am »
Докторе,сега чета,че сте прекарали сериозно заболяване.Желая Ви бързо възтановяване!

*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
« Отговор #1068 -: Март 24, 2008, 19:32:01 pm »
Бързо възстановяване и от мен докторе!

« Отговор #1069 -: Март 25, 2008, 22:54:53 pm »
Здравейте д-р. Синът ми е на 9 дена и сме на карма и НАН ПРЕ по 60мл но от няколко часа не е акал след колко време може да се каже дали има запек и по какво се разбира. Спокоен е не плач спи спокойно, а и ви моля за консултация при запек как се реагира на толкова малко бебе благодаря предварително.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #1070 -: Март 26, 2008, 09:29:03 am »
Извинявам се, че ще пиша, но искам да уведомя момичетата, които чакат отговор от д-р Бърди: той беше болен и си взе почивка! Затова ще ви отговори, когато се върне! По принцип по всяко време е на разположение!
« Отговор #1071 -: Април 02, 2008, 16:50:39 pm »
Здравейте докторе. Радвам се, че вече да сте добре.
Моля за съвет: Синът ми е на 4 месеца  и от четвъртак насам е с разстройство - ака след всяко хранене воднисти и зелени акита. Храним се само с кърма. Дайте ми съвет как да се справим с разстройството. Педиатъра ни каза да не предприемам нищо, но аз се притеснявам. В четвъртак ни биха третата ваксина Пентаксим, възможно ли е да е от нея? Температура не е вдигал.
« Отговор #1072 -: Април 02, 2008, 17:19:04 pm »
Здравейте, докторе!

Надявам се сте в добро здраве и настроение  :D
Искам пак да се посъветвам с Вас. Бяхме на консултация в понеделник. Мая е 7960 г/ 71,5 см, качила е 300 г за месец. Каквото и да й давам да яде (всеки ден е различно и прясно приготвено), не изяжда повече от 120-130 г. Затова ни изписаха желязо по 8 капки на ден; без изследвания, нямало нужда от тях, според педиатърката ни. А без направление от лекар, не мога да направя изследвания, дори и да си ги платя. Затова, моля, кажете:
По кои външни белези се преценява, че има недостиг на желязо?
Колко грама месо е добре да яде 8-месечно бебе?
Да давам ли добавката?

Поздрави & приятна вечер!
« Отговор #1073 -: Април 03, 2008, 22:58:24 pm »
Здравейте докторе,

Живея в чужбина и имам нужда от съвет на български специалист.
Моята Елвира ще стане почти на 4 месеца.Раждането бе тежко, бебката се бе изходила още в утробата ми /биха  антибиотик/, имаше счупена ключица, но е кротко бебче,на кърма е, роди се 3,750 и доскоро бе в горната граница на теглото. Безпокои ме че последните две седмици,макар че се храни добре е наддала само 180 грама.стана 6,180 гр
Друго което забелязах е появата на топченца отзад на шията и под челюста, личната лекарка каза вероятно лимфни възли.Детето е в добра кондиция, вече се обръща, забавлява се сама, доста крещи/не че плаче,а като че си говори,но много високо/.
Няма температура.
имам ли основание да се притеснявам от тези топченца и че не наддава вече толкова много.
Благодаря предварително за мнението
*
« Отговор #1074 -: Април 09, 2008, 17:31:37 pm »
Здравейте, д-р Бърди.
Откакто се е родил синът ми /03.12.2007/ винаги повръща след хранене. Всъщност практически повръща между храненията, защото и 3 часа след предишното пак връща пресечено мляко. Вече е на 4 м. и никак не намалява този рефлукс, даже вече като че ли го мъчи повече. Понякога го изкарва и през носа и едвам си поема дъх. Забелязвам, че много го мъчат тези киселини, които му се качват по хранопровода.
В момента е на НАН 1, през 4 часа - 5 пъти на ден, 180 мл. вода/6м.л.. Наддава повече от добре, т.е. връщането не му пречи на растежа - в момента 66 см., 7,200 кг. Държи перфектно изправена главата, гушнат или облегнат на възглавници.
1.За рефлукса по-добре ли е по-нарядко хранене и повече като количество или обратното?
2. В неговия конкретен случай не е ли по-добре да го захраня по-рано с цел намаляване на рефлукса? Но пък не искам да въвеждам каши, защото си е пълничък и без тях.
3. Изобщо посъветвайте ме като цяло какво да предприема. Стоенето по-изправен не му помага изобщо, повръща си прав. Оригвам го съвестно. Притеснявам се да не развие езофагит или вече да го е развил?

ТОЙ - 06.11.2001 ; той - 03.12.2007
*
« Отговор #1075 -: Април 09, 2008, 21:00:05 pm »
Здравейте, д-р Бърди.
Откакто се е родил синът ми /03.12.2007/ винаги повръща след хранене. Всъщност практически повръща между храненията, защото и 3 часа след предишното пак връща пресечено мляко. Вече е на 4 м. и никак не намалява този рефлукс, даже вече като че ли го мъчи повече. Понякога го изкарва и през носа и едвам си поема дъх. Забелязвам, че много го мъчат тези киселини, които му се качват по хранопровода.
В момента е на НАН 1, през 4 часа - 5 пъти на ден, 180 мл. вода/6м.л.. Наддава повече от добре, т.е. връщането не му пречи на растежа - в момента 66 см., 7,200 кг. Държи перфектно изправена главата, гушнат или облегнат на възглавници.
1.За рефлукса по-добре ли е по-нарядко хранене и повече като количество или обратното?
2. В неговия конкретен случай не е ли по-добре да го захраня по-рано с цел намаляване на рефлукса? Но пък не искам да въвеждам каши, защото си е пълничък и без тях.
3. Изобщо посъветвайте ме като цяло какво да предприема. Стоенето по-изправен не му помага изобщо, повръща си прав. Оригвам го съвестно. Притеснявам се да не развие езофагит или вече да го е развил?

от Бърди, научих следния трик - поставяне на 1 -2 мерителни лъжички оризово брашно /тука му викат каша/ в млякото. аз бих поискал ехография. съжелявам че Бърди го няма. въпросът е много специфичен. споням си един подобен случай преди година описан като за учебник в БГ-мама...
*
« Отговор #1076 -: Април 10, 2008, 01:01:42 am »
kalinuccia ,и ние имахме и имаме рефлукс .Незнам при вас как е ,но моето дете не може6е да лежи легнало ,не може6е да яде и бяха ревове ,ревове нон стоп .Правени са и 2 ендоскопии и куп др. изследвания ,на първата се видя, 4е хранопровода е инфектиран запо4нахме ле4ение с медикаменти и задължително на деца с рефлукс се дава ар мляко (нека бърди да ти отговори все пак ,но според мене оризовото бра6но не сгъстява достатъ4но и поне за нас си е доста те4но)АР млеката са затова и  доста помагат и евентуално някакво ле4ение (което само педиатър може да ти назна4и,ако е необходимо във ва6ият слу4аи)след необходимите изследвания, преди прием и след приема се правят съ6то, за да види как влияе поставеното ле4ение .Аз захраних на 5 месеца ,инъ4е детенцето ти както сама вижда6 наддава мн.добре  (а ние даже отслабнахме).Така ,4е ако е нетърпим рефлукса и се мъ4и детето  потърси добър педиатър.Дано д-р Бърди се завърне скоро и 6те ти отговори ...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #1077 -: Април 10, 2008, 12:11:44 pm »
kalinuccia, докато чакаш Бърди да отговори, можеш да потърсиш в google какво е казвал той за рефлукса при други случаи:
АР млеката много помагат. Ако и те не ограничат повръщането една или две дози "Церукал"  са от голяма полза.

Аз помня само за оризово брашно в млякото и слагане на бебето през деня в кошницата за кола или в шезлонг. А за количеството храна - май винаги е казвал, че детето трябва да се оставя да яде колкото иска.

Дано Бърди скоро се включи пак тук!

« Последна редакция: Април 10, 2008, 12:19:10 pm от Нели* »
*
« Отговор #1078 -: Април 11, 2008, 15:13:56 pm »
Здравей kalinuccia и ние бяхме със същия проблем.Педиатърката ни препоръча и на нас млаката AR.Сега сме на Аптамил АР и Мая не е повръщала.Самото мляко става по-гъсто.Но все пак се посъветвай с  педиатър.
*
« Отговор #1079 -: Април 11, 2008, 16:37:49 pm »
Аз от днес започнах даването на Аптамил АР, но Максим изобщо не го харесва... хмм, за да излъжем младежа го смесвам 1/1 с НАН-а, с който е свикнал. Има повръщане, но мноооого по-малко от преди. Надявам се като свикне с вкуса да минем изцяло на АР, че положението хич не е розово, кашляше човека, влизаше му в дробовете това мляко.
Марби, и всички останали на АР, с какви биберони го давате това мляко, много е гъсто, ние сме на бутилки AVENT, сега с биберони 3.

ТОЙ - 06.11.2001 ; той - 03.12.2007