0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #1040 -: Март 15, 2008, 09:00:16 am »
Ей, браво на Вас, докторе  :D Чудесни новини  :D

Да се напочивате здраво  :D
 :bighug:
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #1041 -: Март 15, 2008, 16:55:10 pm »
4удесни новини, бързо възстановяване др. Бърди

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #1042 -: Март 15, 2008, 18:20:20 pm »
Чудесни новини Докторе.
Почивайте си и се възстановявайте.

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #1043 -: Март 15, 2008, 20:05:21 pm »
Докторе, браво, чудесно е че сте по-добре!
Отделете колкото време ви е нужно за пълно възстановяване!
 :bighug:
*
« Отговор #1044 -: Март 16, 2008, 10:33:32 am »
Докторе, изключително много се радвам за вас! :balk_46:
Желая ви една ползотворна и напълно възстановителна почивка!

« Отговор #1045 -: Март 17, 2008, 07:20:16 am »
Здравейте д-р Бърди,пише ви една майка на дете с АД.Някъде в началото на 2ри месец се появиха обривите и досега вече сме на 6м. се борим с тях.Аз и преди ви бях писала,но сега пак ще ви кажа всичко от начало за да добиете представа за положението на бебето ми.Ние живеем в Канада и тук за да се добереш до специалист по-принцип е свързано с доста чакане.И така на 28 Февр. имахме час при спец. и той ни изписа pms-DESONIDE Ointment да мажа по 2ти на ден в/у афектирания участък.Значи искам да приложа и снимки на самите обриви преди да почнем лечението с този крем.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=228481');[/img]
 Сега положението е доста добро,/вижте 3 и 4та снимка от албума/но докато го мажа.Спирала съм за 1 ден напр и започват пак да избиват обривите.По тялото има малки участъци/на тях нямам снимки/които според мен не се повлияват от крема.Немога да си обясня защо е така?
 Тук в Канада АД НЕ го свързават с АБКМ и няма никаква диета или храни които да се изключват.Аз го захраних на 4 м. с оризова каша и сега на 6м. с зеленчукови пюрета.Яде на обяд малко сладки картофи с каша или тиква с каша,сега ще му дам и морков.Другите хранения са ни мляко адаптирано.
 Прочетах че сте препоръчали хидратантен крем Еуцерин Аквафорте и мисля да го потърся тук.
 Кажете ми какво мислите за лечението на сина ми.Дали е добро? Как да продължавам по нататък да го лекувам? Доктора ни каза че мога да го мажа с този крем винаги когато има нужда.Мога да го включвам и изключвам.
 Ще съм ви благодарна да чуя и вашето мнение.
« Последна редакция: Март 17, 2008, 07:28:25 am от kivito »
« Отговор #1046 -: Март 17, 2008, 07:37:19 am »
Д-р Бърди сега виждам че сте бил болен,/след като си публикувах проблема/.
Вземете си колкото почивка ви е нужна за пълното възтановяване.Ние ще ви чакаме да се завърнете и пак да ни помагате.
Поздрави.
« Отговор #1047 -: Март 17, 2008, 10:26:53 am »
Докторе, сега прочитам за изписването ви от болница и изключително много се радвам!  :D Починете си добре от чуждите проблеми и болести и не бързайте да се връщате на работа по-рано от необходимото! Желая ви от сърце бързо възстановяване!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #1048 -: Март 17, 2008, 11:18:19 am »
"Тук в Канада АД НЕ го свързават с АБКМ и няма никаква диета или храни които да се изключват.Аз го захраних на 4 м. с оризова каша и сега на 6м. с зеленчукови пюрета.Яде на обяд малко сладки картофи с каша или тиква с каша,сега ще му дам и морков.Другите хранения са ни мляко адаптирано."

Така е навсякъде!

В края на седмицата ще съм добре и с възможност да се включа тук пак.
Взех малко дни почивка ;)

:)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #1049 -: Март 17, 2008, 11:38:56 am »
Браво докторе!
Радвам се че вече сте добре!
Почивката е нужна сега.
Чакаме ви да се върнете при нас с нови сили!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
« Отговор #1050 -: Март 17, 2008, 16:17:39 pm »
Благодаря ви д-р Бърди,че сте прочели за моят проблем къпреки че сте в процес на възтановяване,след прекарано сериозно заболяване!
 Вие продължавате да се интересувате от нас,за което ви свалям шапка! :balk_63:
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #1051 -: Март 18, 2008, 15:09:22 pm »
Здравейте докторе!Желая Ви бързо възстановяване! :P
Аз се включвам и по повод проблема на беба.От 3 дни е с непрекъснато разстройство.Тъй като и изби 2 зъбче предположи док.,че е от него.Пием Ентерол и вит.С.Спрях всички храни с изключение на АМ.Но разстройството не спира,а и дупето стана кръв червено и болезнено.Мажа я с крем Здраве и Бочко по съвет на лекарката,но.....няма ефект почти.А и само АМ може да се яде,тя май си е гладна само от него.:(Иначе не е оклюмала,играе,"бърбори".Моля Ви,дайте някакъв съвет и Вие.
Благодаря!
*
« Отговор #1052 -: Март 18, 2008, 19:24:06 pm »
Здравейте докторе!Желая Ви бързо възстановяване! :P
Аз се включвам и по повод проблема на беба.От 3 дни е с непрекъснато разстройство.Тъй като и изби 2 зъбче предположи док.,че е от него.Пием Ентерол и вит.С.Спрях всички храни с изключение на АМ.Но разстройството не спира,а и дупето стана кръв червено и болезнено.Мажа я с крем Здраве и Бочко по съвет на лекарката,но.....няма ефект почти.А и само АМ може да се яде,тя май си е гладна само от него.:(Иначе не е оклюмала,играе,"бърбори".Моля Ви,дайте някакъв съвет и Вие.
Благодаря!
понеже Бърди го няма аз ще си позволя да ви посъветвам да дадете посявка и да не прелагате диети. възможно е да се наложи включването на безлактозно мляко /ал-110/. ако нещата не се подобрят може да се наложи включването на внозно рехидратиране. /не с глюкоза през устата!/
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #1053 -: Март 18, 2008, 21:50:53 pm »
Благодаря за съвета!
Посъветваха ме други майки,имали същия проблем да мина на лечебна Хумана само.Видях обаче,че на Ентерола пише,че съдържа лактоза.Как тогава да се съчетаят нещата?Може би трябва да се мине на друго лечение,напр. Смекта или Хидросепт?А и за дупето дайте съвет моля...:(
*
« Отговор #1054 -: Март 18, 2008, 22:01:20 pm »
Д-р Бърди, сега виждам, че не сте били добре... много се радвам, че лошото е преминало! Бързо възстановяване!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #1055 -: Март 18, 2008, 22:16:01 pm »
Благодаря за съвета!
Посъветваха ме други майки,имали същия проблем да мина на лечебна Хумана само.Видях обаче,че на Ентерола пише,че съдържа лактоза.Как тогава да се съчетаят нещата?Може би трябва да се мине на друго лечение,напр. Смекта или Хидросепт?А и за дупето дайте съвет моля...:(

не лечебна хумана/ милупа, а без лактозна храна. ефикасността на ентерола е меко казано спорна. смекта може да давате ако детето я пие. даването на хидрасек зависи от прегледа. посявка ще е необходима. и моля не давайте суметролим/бисептол ако не е доказана чувствителност. Бърди би бил полезен, той има повече опит с деца от мен. по принцип при децата до 1 г диетите са безсмислени. просто спираме неподходящите храни. надявам се не сте посещавали ония ужасни заведения наречени детски млечни кухни. имаите предвид, че много често при децата диария се появява и при отити например или при други заболявания! 
« Последна редакция: Март 18, 2008, 22:19:14 pm от tonev »
*
« Отговор #1056 -: Март 19, 2008, 09:35:51 am »
Благодаря за съвета!

Здравей! Позволявам си да дам съвет за дупето.
Когато ни се зачерви използвам Линола фет- крем. С 2-3 намязвания ефекта се вижда. Пробвай.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #1057 -: Март 20, 2008, 13:08:08 pm »
Пожелавам и аз бързо укрепване и възтановяване д-р Бърди.
Искам и аз да попитамн нещичко. Дъщеря ми е на месец и 20 дена наскоро ни излязоха ситни пъпчици с бяло връхче по дупето и по-точно около анусчето и назад до опашната кост. Нашата педиатърка каза да я мажа с Фоксин и след него да слагам Банеоцин. От фоксина връхчетата изгоряха, но самите пъпчици все още не се махат. Спрях за известно време и пак се появиха. Сега педиатърката ни каза да продължавам с Фоксина и Банеоцина и че ще се махнат, но аз не виждам напредък. Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително. :)
« Отговор #1058 -: Март 20, 2008, 15:15:25 pm »
Благодаря за съвета!
Няма да си позволявам да давам съвети, тъй като не съм лекар, а само ще споделя какво стана при нас като имахме сходен проблем.
Синът ми (почти 7 м.) яде само лечебна Хумана една седмица и това не помогна, а разстройството все така не намаляваше. Една много веща гастроентероложка директно ни сложи диагноза АБКМ и изписа Фризопеп, но аз реших да не се съгласявам толкова лесно с такава тежка диагноза. Смених за пореден път лекаря и се оказа непоносимост към лактоза вследствие прекаран вирус.
Непременно дай посявка по-скоро, защото резултатите излизат чак след 3-5 дни. При нас в нея не откриха нищо, затова диагнозата отиде към стомашен вирус, а не нещо друго. 
Сменихме млякото с Фризосой и след няколко дни детето беше добре. Спрях всякаква друга храна освен това АМ и чиста оризова каша. След седмица пробвах да дам зел. пюре - след няколко часа разстройството се върна и отново го сложиха на "диета". Изкара така общо 10-на дни, за които изпи опаковка и половина Фризосой и сега от няколко дни постепенно въвеждам пак лактозно мляко. Като мине отново изцяло на лактозно мляко, започвам постепенно отново да въвеждам зеленчукови, а после и плодови пюрета.
Междувременно сменихме Ентерол с Хидрасек (2 пъти по 1 прахче в млякото) + 1 Нормофлор дневно (праха от капсулката разтворен в малко водичка).
За дупето - многократно миене + редувах Бочко и Пенатен, но се оправи чак като понамаля честотата на изхожданията.
« Последна редакция: Март 20, 2008, 15:18:12 pm от hexina »
*
« Отговор #1059 -: Март 21, 2008, 13:10:52 pm »
Докторе, сега видях че сте бил болен! Бързо възстановяване! И най важното успешно!

нека цялата положителна енергия от всички майки на които сте помогнали ви обгради и момогне :)