Благодаря за съвета!
Посъветваха ме други майки,имали същия проблем да мина на лечебна Хумана само.Видях обаче,че на Ентерола пише,че съдържа лактоза.Как тогава да се съчетаят нещата?Може би трябва да се мине на друго лечение,напр. Смекта или Хидросепт?А и за дупето дайте съвет моля...
Няма да си позволявам да давам съвети, тъй като не съм лекар, а само ще споделя какво стана при нас като имахме сходен проблем.
Синът ми (почти 7 м.) яде само лечебна Хумана една седмица и това не помогна, а разстройството все така не намаляваше. Една много веща гастроентероложка директно ни сложи диагноза АБКМ и изписа Фризопеп, но аз реших да не се съгласявам толкова лесно с такава тежка диагноза. Смених за пореден път лекаря и се оказа непоносимост към лактоза вследствие прекаран вирус.
Непременно дай посявка по-скоро, защото резултатите излизат чак след 3-5 дни. При нас в нея не откриха нищо, затова диагнозата отиде към стомашен вирус, а не нещо друго.
Сменихме млякото с Фризосой и след няколко дни детето беше добре. Спрях всякаква друга храна освен това АМ и чиста оризова каша. След седмица пробвах да дам зел. пюре - след няколко часа разстройството се върна и отново го сложиха на "диета". Изкара така общо 10-на дни, за които изпи опаковка и половина Фризосой и сега от няколко дни постепенно въвеждам пак лактозно мляко. Като мине отново изцяло на лактозно мляко, започвам постепенно отново да въвеждам зеленчукови, а после и плодови пюрета.
Междувременно сменихме Ентерол с Хидрасек (2 пъти по 1 прахче в млякото) + 1 Нормофлор дневно (праха от капсулката разтворен в малко водичка).
За дупето - многократно миене + редувах Бочко и Пенатен, но се оправи чак като понамаля честотата на изхожданията.