0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - Бебета [ 0 до 12 месеца ] 3
« Отговор #100 -: Януари 27, 2008, 21:55:10 pm »
Бебето е повръщало дълго време и много... личи.
Хумана АР е много добър продукт - с класи по-добър от Фризовом и подобни.
АР млеката много помагат. Ако и те не ограничат повръщането една или две дози "Церукал"  са от голяма полза.
Проблемът е, че каквото и АР мляко да съм опитвала да му дам, няма шише и биберон, от които да го яде. Уж смуче, смуче, а даже след 15 мин като погледна количеството, не е мръднало. Иначе нормалното мляко си го изяжда цялото за това време. Предполагам, че не дърпа достатъчно силно и гъстото мляко не може да излезе. Какви ли не биберони съм пробвала, вкл. тези, които са с "кръстче" вместо дупка. С тях пък се олива целия, яде прекалено бързо и после връща всичко още преди да съм имала време да го вдигна за оригване. И 1 лъжичка АР мляко да му сложа в другото, количеството си стои все същото и след пол. час труд от негова страна. А 4-5 лъжици само АР мляко е абсурд да ги "дръпне". Вече съм се видяла в чудо...

Аз давам Ар мляко и го разбивам с миксер за биберони (потърси в премама и там може да поръ4а6 ,ако няма)става за пиене с бибероните на авент ((1,2,3 )и бибероните на нук(1,2,3).Ние даже сме на ле4ение ,за6тото при нас рефлукса е много болезнен и детето не може6е да яде ,бяха стра6ни мъки.И,4е минава минава ма може ли да се остави детето да се мъ4и година докато мине? :? А децата ,които са с рефлукс наистина изпитват болка и то голямааа ...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #101 -: Януари 27, 2008, 22:56:54 pm »
Добра вечер, Докторе.
Проблемът с кожата на Боян все още стои - цялото чело се лющи + скулата до ухото, челото не е червено, но бузата - да. 
Смених сапуна, няма ефект. Мажа редовно с Адерма Екзомега и нещата не стават по-добре :(
Мога ли да мажа за ден, например, да мажа с правеното кремче /съдържа фусидин и бетноват/?
Благодаря за отделеното време.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #102 -: Януари 28, 2008, 00:17:41 am »
Добра вечер, Докторе.
Проблемът с кожата на Боян все още стои - цялото чело се лющи + скулата до ухото, челото не е червено, но бузата - да. 
Смених сапуна, няма ефект. Мажа редовно с Адерма Екзомега и нещата не стават по-добре :(
Мога ли да мажа за ден, например, да мажа с правеното кремче /съдържа фусидин и бетноват/?
Благодаря за отделеното време.
Да,може.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #103 -: Януари 28, 2008, 00:18:26 am »
На останалите въпроси- утре сутринта ще отговоря.

Работих цял ден днес... . :( :(  8O
« Последна редакция: Януари 28, 2008, 00:20:06 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #104 -: Януари 28, 2008, 08:48:13 am »
Добър ден!Докторе, има ли връзка изолиран Стафилокок аеурус със зачервени дъгички на гърлото, без други симптоми?Това се повтаря вече втори месец.
Откъде изолиран?
От нослето.Може ли климатика да му изсушава лигавицата на гърлото и от там да е зачервено?
Може.
Лекувайте Стафилокока.
Лекуваме го с Бактробан, вече втори курс.Въпроса ми е, дали освен климатика и този стрептокок може да довежда до зачервено гърло?
« Отговор #105 -: Януари 28, 2008, 09:56:00 am »
 Здравейте, Д-р Бърди! Имат ли ефект геловете за венци и кой бихте ми препоръчали? В аптеката има Calgel, Dentinox, Solcoseryl dental. Благодаря.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #106 -: Януари 28, 2008, 12:30:00 pm »
Здравейте Доктор Birdie, имам един такъв въпрос - на проходилка, откога? при положение, че бебчето има желание за това /да не говорим, че когато я махна от проходилката писка и иска още/ и още един въпрос: с обувчици за прохождане или може и по чорапчета?

За мен Вашето мнение е от изключителна важност.
Благодаря Ви

*

Birdie

• 11040
« Отговор #107 -: Януари 28, 2008, 12:30:55 pm »
Здравейте д-р Бърди,

вчера синът ми повръща няколко пъти малко преди хранене. повръщаното не беше пресечено, а освен това беше и някак като слуз. вчера на обяд яде зеленчуково пюре около 80мл, а освен това и пи доста вода за деня - 50мл, което е необичайно за него. на какво може да се дължи това слузещо повръщане? напоследък забелязвам, че от време на време и в акото му има слуз.

също искам да поптам. в сряда ни предстои 3тата ваксинация за Хепатит Б. с оглед на това, удачно ли е от утре да започна въвеждането на нов зеленчук?
Не знам на какво може да се дължи повръщането... . :)
Въвеждането на нови храни няма нищо общо с ваксинациите.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #108 -: Януари 28, 2008, 12:32:43 pm »
Добър ден!Докторе, има ли връзка изолиран Стафилокок аеурус със зачервени дъгички на гърлото, без други симптоми?Това се повтаря вече втори месец.
Откъде изолиран?
От нослето.Може ли климатика да му изсушава лигавицата на гърлото и от там да е зачервено?
Нужно е:

*да лекувате Стафилокока.
*Да се изследвате всички за носителство на Стафилокок-който има се лекува,съответно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #109 -: Януари 28, 2008, 12:35:03 pm »
Д-р Бърди, здравейте!
На 11месеца, но не се обръщаме от корем на гръб. Кога бебетата започват да го правят?
Детето ми спи в самостоятелна стая от малко и има добър сън, много рядко се буди, дори и в периоди на зъбоникнене. Последните 3 нощи обаче бяха съпроводени с постоянно будене, тази нощ останах и аз в детската стая и установих причината - обръща се по някое време и спи по коремче, после явно и става неудобно вече, но не може да се обърне обратно по гръб, изправя се и почва да плаче.
Седи стабилно?

О, да, отдавана седи стабилно, откъм 7ми месец, много е подвижна, вече прави опити за стъпки, стои и права стабилна, щом има опора и така се предвижва. Пълзи много.
Не мисля че има проблем, от това,което описвате.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #110 -: Януари 28, 2008, 12:37:40 pm »
Бебето е повръщало дълго време и много... личи.
Хумана АР е много добър продукт - с класи по-добър от Фризовом и подобни.
АР млеката много помагат. Ако и те не ограничат повръщането една или две дози "Церукал"  са от голяма полза.
Проблемът е, че каквото и АР мляко да съм опитвала да му дам, няма шише и биберон, от които да го яде. Уж смуче, смуче, а даже след 15 мин като погледна количеството, не е мръднало. Иначе нормалното мляко си го изяжда цялото за това време. Предполагам, че не дърпа достатъчно силно и гъстото мляко не може да излезе. Какви ли не биберони съм пробвала, вкл. тези, които са с "кръстче" вместо дупка. С тях пък се олива целия, яде прекалено бързо и после връща всичко още преди да съм имала време да го вдигна за оригване. И 1 лъжичка АР мляко да му сложа в другото, количеството си стои все същото и след пол. час труд от негова страна. А 4-5 лъжици само АР мляко е абсурд да ги "дръпне". Вече съм се видяла в чудо...
Добрите АР млека "текат" много добре през обикновени биберони.
Ако е нужно, може да разширите отвора с нагорещена игла.
Или да ползвате биберони за по-голямо дете.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #111 -: Януари 28, 2008, 12:38:38 pm »
Здравейте,
какво е количествоето пюре, каша, след което може и да не дохранваме с АМ /ако детето иска, разбира се ще дам малко, но принципно..../ Не можах да намеря инфо, че са обемисти темите.
Благодаря.
Над 100-150 грама.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #112 -: Януари 28, 2008, 12:41:51 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Отново съм притеснена от "ягодовия" хемангиом на беба.Бяхме на консултация и на 7,5 месеца сме 8 кг. и 73 см.Когато лекарката видя хемангиома,каза,че ще го наблюдаваме само и после щяла да ме прати да го махнат.Аз си замълчах засега.Вчера вечерта обаче,при смяна на памперса и докато бършех дупето,беба си играеше с крачетата и сигурно при това е зачекнала хемангиома и тръгна много кръв.Веднага го промих с кислородна вода и лепнах лейкопласт, за да го изолирам пак при игра да не стане нещо.Обадих се на педиатърката ни и тя ми каза да го промивам и пръскам с антибиотик Оксикор,а другия месец щяла да ни праща на онкодерматолог да го маха,че бил на широка основа и нямало сам да изчезне. :( Днес махнах лепенката и през 2 чифта панталонки отново при игра започна да кърви,пак го промих и лепнах лепенка.
Моля Ви,кажете според Вас да пръскам ли с антибиотик,да го махаме ли и имам ли причини да се притеснявам от факта,че се разкървави или ще зарасне сам? :(
Благодаря Ви предварително за вниманието!
В този случай ще е нужно да го махнете.
Подходете с внимание-тези хемангиоми понякога кървят много.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #113 -: Януари 28, 2008, 12:44:54 pm »
Не е задължително да повръща. Нито "на фонтан"... .
Точно след хранене избягваме смяната на памперса-повдигането на крачката задълбочава рефлукса. Ако е наложително-издърпваме го под бебето... .

Благодаря докторе.

Може ли да кажете малко по вече за слагането в столче моля. Поставихме Лео в кошницата за кола за новородено на Чико, но като че ли ми се струва много сгънат в нея. Не натоварваме ли гръбчето като го държим в нея? Колко често и по колко време да го оставяме в столчето?
Ето сега е в столчето и пак повърна...

Може да го оставяте в столчето часове през деня.
Няма проблем с (от страна на) гръбчето.
Детето в столчето е полу-облегнато, а не седи изправено.
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #114 -: Януари 28, 2008, 13:11:35 pm »
Аз имам още един въпрос по отношение на храненето, съжалявам, че тука го задавам, ама вие предполагам нямате възможност и в захранване да пишете, а аз искам вас да ви питам!

1. Кристина се събужда вече доста късно сутрин. Хапва 200 мл. АМ средно. На 4 хранения няма да издържи, но 5 с късното събуждане са й много. Въпросът ми е: мога ли да правя следното - сутрин към 8.00-8.30 - АМ, към 10.00-10.30 един плод пасиран, по-малко количество, колкото да издържи за обяда. Към 13.30-14.00 - зеленчуково пюре, 17.30-18.00 плодово/каша зърнена и последно 21.00...- АМ. По-специално колко време след въвеждане на зеленчуково пюре/ ще го въвеждам от утре/ мога и второто сутрешно хранене да заместя с плод вместо АМ?
2. Утре ще давам картоф - с една-две лъжички ли да започна или колкото иска детето? Уж е просто, но за мен не е..... :? 
Благодаря ви.
*
« Отговор #115 -: Януари 28, 2008, 15:11:20 pm »
Здравейте докторе,

пак сме ние с няколко въпроса :)

1.Може ли да даваме в един и същи ден Еспумизан и Инфакол. Трябва ли да даваме капките за колики преди/след всяко хранене или само слеобяд и вечер?
2.Имам трудности с оригването на Лео. Задължително ли е да се оригва след всяко хранене? Някой изпитан метод който винаги работи?
3. Трябва ли да давам някакви витамини на бебето. Аз вземам по една таблетка Пренатал на ден.
4. Относно къпането на бебето. Всеки ден ли да бъде, с шаппоан или само с вода?
5. Рязането на нокти на бебето - трябва ли да ги режем или да ги оставим да се счупят (така ми каза нашата педиатърка)
5. Какво бих могла да направя за емоционалното и умствено развитие на бебето в толкова ранна възраст? Ако имате някакви линкове към теми където бих могла да прочета ще съм ви много благодарна. МОже да са на английски и руски.

Съжалявам че стана дълго...Благодаря и приятна вечер.
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #116 -: Януари 28, 2008, 16:34:51 pm »
Здравейте докторе,
Благодаря за отговора,че трябва да се махне хемангиома,но не ми стана ясно онкодерматолог ли трябва да го маха или обикновен дерматолог? И дотогава да пръскам ли с Оксикорт след промивка както ми каза педиатърката?Проблемът е,че след като купих Оксикорта, прочетох листовката,а в нея пише да не се прилага на деца и предракови състояния..Всъщност хемангиома тумор ли е?
Моля Ви да ме ориентирате в тази ситуация,защото съм много притеснена! :(
*

Birdie

• 11040
« Отговор #117 -: Януари 28, 2008, 17:40:11 pm »
Здравейте, Д-р Бърди! Имат ли ефект геловете за венци и кой бихте ми препоръчали? В аптеката има Calgel, Dentinox, Solcoseryl dental. Благодаря.
Не, нямат ефект. И не са нужни :)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #118 -: Януари 28, 2008, 17:41:52 pm »
Аз имам още един въпрос по отношение на храненето, съжалявам, че тука го задавам, ама вие предполагам нямате възможност и в захранване да пишете, а аз искам вас да ви питам!

1. Кристина се събужда вече доста късно сутрин. Хапва 200 мл. АМ средно. На 4 хранения няма да издържи, но 5 с късното събуждане са й много. Въпросът ми е: мога ли да правя следното - сутрин към 8.00-8.30 - АМ, към 10.00-10.30 един плод пасиран, по-малко количество, колкото да издържи за обяда. Към 13.30-14.00 - зеленчуково пюре, 17.30-18.00 плодово/каша зърнена и последно 21.00...- АМ. По-специално колко време след въвеждане на зеленчуково пюре/ ще го въвеждам от утре/ мога и второто сутрешно хранене да заместя с плод вместо АМ?
2. Утре ще давам картоф - с една-две лъжички ли да започна или колкото иска детето? Уж е просто, но за мен не е..... :? 
Благодаря ви.
1.Може. Ако вида на плода вече е позната храна, сутрин може да въведете без други опасения. Но аз за 10 предпочитам АМ.
2.Да. Постепенно увеличаваме.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #119 -: Януари 28, 2008, 17:46:06 pm »
Здравейте докторе,

пак сме ние с няколко въпроса :)

1.Може ли да даваме в един и същи ден Еспумизан и Инфакол. Трябва ли да даваме капките за колики преди/след всяко хранене или само слеобяд и вечер?
2.Имам трудности с оригването на Лео. Задължително ли е да се оригва след всяко хранене? Някой изпитан метод който винаги работи?
3. Трябва ли да давам някакви витамини на бебето. Аз вземам по една таблетка Пренатал на ден.
4. Относно къпането на бебето. Всеки ден ли да бъде, с шаппоан или само с вода?
5. Рязането на нокти на бебето - трябва ли да ги режем или да ги оставим да се счупят (така ми каза нашата педиатърка)
5. Какво бих могла да направя за емоционалното и умствено развитие на бебето в толкова ранна възраст? Ако имате някакви линкове към теми където бих могла да прочета ще съм ви много благодарна. МОже да са на английски и руски.

Съжалявам че стана дълго...Благодаря и приятна вечер.
1.Въпросът е в диагнозата-това едва ли са колики, че да са нужни два медикамента.
2.Би трябвало. Потупвате по-силно по гръбчето-и става. :)
3.Не
4.Да. До 3 м възраст. С подходящ шампоан-сапун. Само с вода не става.
5.Режат се-без "заобляне" в краищата. Не се оставят да се чупят сами.
6.Засега само да го гушкате и правите "кенгуро". Има много материали за родители в Интернет->>Гугл ще помогне :) :) .
Sir Alec Guinness