Тя темата се измести към кърменето на поискване, ама то е свързано донякъде със спането заедно, мисля. Ели7, ако детето ти спи в твоето легло и следваш логиката на копиранотото от теб, е нормално то да се буди по няколко пъти и тъй като си му съвсем наблизо, да поиска да суче,а да да му дадеш. От тук и не виждам как ще го отделиш в отделно/легло стая, след като имате толкова нощни кърмения. А при положение, че спите в едно легло - няма как да нямате и става като омагьосан кръг.
Аз също съм кърмила така да се каже на поискване - по същите доводи, които Мини написа. Кърмила съм дори и навън, долу-горе смятам, че имам някакъв поглед върху кърменето. Но не се е случвало да се храним толкова често - имаше някакъв минимум от около два часа, които междудругото се смята, че говорят за адекватността на едно хранене - ако огладнява много често, не ми се струва редно веднага да предлагаш гърда - два основни въпроса трябва да си зададеш - ако е гладно, значи предния път не е яло достатъчно, ако не е, значи изпитва друг дискомфорт, различен от глад и трябва да се търси решение, различно от хранене. Помисли логично, вижда ли ти се нормално детето да се удари, да изпита страх от непознат например, и ти в решение на проблема, да го накърмиш?! И това , ако не е пристрастяване към храната като заместител на всичко, към което ти самата го тласкаш от бебе!
Мисля, че на детето трябва да му се създаде някаква яснота кога е храненето и кога е спането. Нощта е, за да се спи, всеки организъм и стомах имат нужда от почивка
Аз бих потърсила начин малко по малко да премахна нощните хранения, които очевидно не са от глад и да приучавам детето да си спи в леглото - ето, тук се изписаха различни методи, при едни действат, при други не, пробваш, за да видиш какво работи при вас. Колкото повече расте бебето, по-трудно ще става.