Eli7, предполагам че ще се включат момичета, които практически са се справили с такава ситуация. Моята дъщеря се отказа сама от нощното сукане на втория месец и някак си по - лесно и за теб и детето е да се знае кога се яде, кога се спи, къде се спи и т.н. Сукането по 10 пъти на нощ определено не е от глад, а от навик, но със съвет как да се отучете от това не мога да помогна, защото не съм изпадала в подобна ситуация.
Но малко за заспиването мога да предложа - явно бебето ти има нужада от някакво успокояване и сигурност, за да чувства комфорт нощем. Защо не пробваш с някаква играчка, с която да свикне и да му стане любима, и да се използва само за сън. При нас чудесна работа върши една такава, от специална много мека материя е (не е плюш!), много нежна и удобна за мачкане, стискане и гушкане - започнах да я предлагам вечер и детето свикна с нея. давам я само нощем, а ако случайно попадне при него през деня по време на игра - веднага се лапа пръста като за лягане - явно има навикът, че с играчката се спи. С нея се дъщеря ми се чувства много спокойна, ставала съм свидетел как нощем се разбужда и разплаква в просъница, докопва играчката, гушка я и мигом се успокоява и унася.
Другото, което правех в началото, е да галя леко челцето, без да пея, говоря, просто леко я галех и в същото време давах играчката да се гушкат.
Сега просто я слагам в леглото, давам Ги - играчката , намалям силно осветлението и единственото, с което не сме се справили е, че иска да съм в стаята, докато заспи - не осъществяваме никакъв контакт, все едно не ме забелязва, но тръгна ли да излизам - веднага се сърди, та сега се борим полека лека и с това.
Други майки са писали, че пускат нежни приспивни песнички.
Изобщо - опитвай различни неща, все нещо може да проработи. И не се отказвай, като не стане от първата или втора вечер, трябва много упоритост и търпение.