0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Не исках да го пускам в темата за домашните любимци, исках да е отделна тема.
На връх Нова Година красавеца на майка ми-Барон изчезна.Първо помислихме, че се е уплашил от зарята и е драснал, но вече 20 дни него го няма.До тук бяхме с надеждите, че се лута някъде и ще се върне!Толкова скъпо куче и с родословие-най-вероятно вече е продаден в другия край на България.
Моля ви, момичета.Ако някой ваш колега, комшия, познат или приятел ненадейно се сдобие с Бернска овчарка без паспорт и ей така-пораснало куче изведнъж, моля ви-обадете ми се!Отговаря на името Барон-страшно любвеобилно животно, даже страхлив в по-екстремни ситуации.
Знам, че е тъпо да се надявам, но толкова го обичам, че.... :(
От кучкари знам, че кучетата откраднати в източна България веднага се носят в западна и обратното.Кой знае, може пък в момента Барон да е в съседа ви.Чудеса стават!Искам да вярвам, че пак ще го прегърна някой ден!
Помогнете ми!
Ето го и самия Барон, а отдолу слагам и линк с албум в снимка.бг.
Благодаря ви!!!!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=212634
« Последна редакция: Февруари 01, 2008, 16:18:28 pm от Мимка »
*
Re: Откраднаха ни Барон!
« Отговор #1 -: Януари 23, 2008, 11:47:08 am »
Олелееее, Мимка, толкова съжалявам. Дано се открие,обява пуснахте ли. Единственото нещо, което остава е да се надявате, че ще попадне на добри стопани, звучи малко гадно и жестоко, но........ Какви са тия гадове бе, това е толкова жестоко спрямо животните, те наистина се привързват към мястото където живеят, че да ги отделиш е кощунство. Мисля си, такъв какъвто е голям, възможно ли е да е човек който го познава, щото колкото и да е мил и добричак, аз ей така не бих отишла при него изведнъж.
На мен също ми се случи на времето такова нещо. Джек беше на около годинка и нещо, млада немска овчарка, но мнооого плашлива, но ние го криехме в тайна, щото нали ни е пазача. И един ден го откраднаха. Аз направо бях шокирана. Всички решихме, че ще го търсим. Баща ми на една страна, аз и майка на друга и не след дълго, при първите блокове на първия етаж на терасата,познат лай. Такова е неописуемо чувството което изпитахме и ние и то. Докато майка отиде да се разправя, аз вън ревях та се късах, кучето реве от терасата. Никога няма да го забравя този момент.
Наистина много се надявам да се върне при вас.
*
« Отговор #2 -: Януари 23, 2008, 12:27:50 pm »
Мари,за съжаление това е основното ни предположение. :(
Барон беше страшно любвеобилен и се радваше на всички, не е възпитаван за зло куче.Той беше просто едно голямо плюшено меченце.
Всички обаче се страхуваха от него.Реално при него се престрашаваха да ходят само хора, които добре го познават.Цяла вечер е бил покрай мама, но когато са започнали с фойеверките и зарята се е уплашил и се е скрил някъде-това е нормално за него.Случвало се е и преди да отиде да се 'поразходи' за няколко часа, но се прибираше.
Той обожаваше коли и видеше ли отворена врата скачаше вътре.Предполагаме, че някой просто му е отворил вратата и после я е затворил.Незнам какво да мисля вече.Надявам се да е при добри хора, надявам се някой ден да го нацелувам едно хубаво.... :( :( :(
*
« Отговор #3 -: Януари 23, 2008, 12:32:28 pm »
Мимка, то след 20 дни малко късно, но пуснете обява за възнаграждение в Позвънете.От приятелка с развъдник знам,че крадците чакат такива обяви и връщат кучетата.
*
« Отговор #4 -: Януари 23, 2008, 12:32:41 pm »
Ох, ужас!!!
Направо сърцето ми спира, честно.
Мимка разлепете снимки навред из града. Проверете и в изолатор аза кучета във вашия град ако има такъв
В очакване ....
*
« Отговор #5 -: Януари 23, 2008, 12:59:50 pm »
Значи-подред!
Не, Барон не е взет за да му искат пари.Както казах и на Мери чужд човек не може да се приближи до него.Това е бил човек, който познава кучето.Поне така предполагаме.Предположенията ни са, че е взет ей така за мизерия.Не се учудвайте, в малките градове има хира, които само седят и се чудят каква мизерия да направят.И в последствие изкаран от града.Имахме даже предположение, че са се отътрвали от него, но след малко ще кажа защо вече не мислим така.Жив е, знаем го!

За изолатора не сме и помисляли по простата причина, че в града има всичко на всичко 2 такива кучета, личат си, че са породисти.Това, което ще кажа сега ще шокира много хора, но в изолатора в Разград кучета няма.Просто от камионетката ги смъкват и ги убиват с колове.Чисто и просто-в Разград бездомни кучета НЯМА.Евентуално ако в някой квартал си гледат някое общо куче, ама едва ли.Мъжа ми има клиент, който работи в кучкарника и от него знам, че когато им докарат породисто куче първо някой от работниците обикаля ветеринарните кабинети да пита за него.

Това, което мислим в момента е, че Барон е в дворно място, като куче пазач.Знам, че много хора няма да повярват, но сънищата на майка ми показват страшно много.Точно на Ивановден майка се прибрала обедна почивка, била много изморена и както обядвала си затворила очите за миг.Видяла Барон в метално заграждение-ограда.Извикала му по име и се стреснала.Знаем, че е жив!Знаем, че е отвън!Надяваме се човека, в когото е да го гледа добре, да му се радва, защото той е много тъжен в момента! :(
« Последна редакция: Януари 23, 2008, 13:25:13 pm от Мимка »
*
« Отговор #6 -: Януари 23, 2008, 13:05:26 pm »
Мимка, тогава още по-добре. Тръгвайте и започвайте да го дирите
по улиците. Може да звучи смешно и налудничаво, но ако не бяхме тръгнали и ние, нямаше да намерим Джек. Не се бавете, трябва да вярвате, че ще го намерите, кажете на близки до вас хора, и те да се озъртат по дворовете.
А по дърветата налепихте ли нещо или нарочно не искате. Мисълта ми е, че ако има обявено, може повече хора да са съпричастни и да помогнат.
*
« Отговор #7 -: Януари 23, 2008, 13:15:44 pm »
Мери, ако ти кажа колко обикаляхме.....
Тръгнахме с 4 коли единия път, всеки пое някакъв район, занесохме снимки във ветеринарните кабинети.От там казаха, че това куче не е в Разград, тъй като тук има само 2 такива кучета и веднага ще се разпознае.
Тази седмица си отиваме при мама.Минаваме покрай една ограда (на базата на Яшо на чичо му, той е арендатор и там са му машините).Подминаваме, в един момент виждам в огледалото за обратно виждане Барон.Почти в движение изкачам от колата, хуквам като лудите и крещя със всичка сила.(едва ли съм била приятна картинка).Приближавам и виждам, че това не е Барон, а просто едро куче с подобна украска.Но просто вече до такава степен сме си промили мозиците, че...
Та се оказва, че предната вечер, в 22.30 някой звъни на чичката и му казва-(ох, тука май трябва да обясня, че на моя чичото и лелята са най-близкото приятелско семейство на майкини) "Вашия Барон е в еди кое си село, еди коя си къща".И нашия грабва колата и хуква.Толкова щастлив, че в тъмното изобщо не познал, че това не е Барон.Голяма борба била с кучето, докато го качи в колата, ама викал си-той е наплашен сега.И нашия щастлив на сутринта и хоп-не е Барон.Сега си имат в базата Барон Втори.Посмяхме се малко на случката, но пък и много се натъжихме.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Януари 23, 2008, 13:32:16 pm »
   :(  Мими,пуснете обяви на всички възможни места:вестници,интернет,ветеринарни кабинети,по автобусните спирки...навсякъде.Много,много се моля,дано го намерите.Миличкият Барон,дано скоро "се прибере" в къщи.Дай Боже да е жив и здрав!Колкото повече хора разберат за издирването му,толкова се увеличава шанса да го откриете.Късмет!
*
« Отговор #9 -: Януари 23, 2008, 13:55:00 pm »
ох, мимка, дано го откриете!
сърцето ми се сви, като прочетох, знам какво е, с две кучета ми се е случвало подобно "изчезване"...
*
« Отговор #10 -: Януари 23, 2008, 13:59:05 pm »
Опитай да пуснеш обява в www.dog.bg има форум изгубено/намерено
*
« Отговор #11 -: Януари 23, 2008, 15:15:31 pm »
Миме,просто не искам да си помислям какво ви е :(.Много,много се надявам да намерите Барон! :bighug:
*
« Отговор #12 -: Януари 23, 2008, 15:36:22 pm »
Пунах обява в www.dog.bg, както и в ощя няколко подобни форума, които намерих.
Дано има резултат.
Ех, как ми се иска ей сега някой да се обади и да каже, че Барон е в някое съседско село..... :?
*
« Отговор #13 -: Януари 23, 2008, 15:39:53 pm »
Успех !!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Януари 23, 2008, 15:51:08 pm »
Много съжалявам, дано да го намерите.
Ние преди 4-5 години изгубихме нашето. И той беше доста любвеобилен и отиваше при всеки който го погали.
Разлепихме обяви в квартала и описахме кога и  къде сме го изгубили и след 3 дена ни се обадиха и казаха да отидем да си го приберем.
Така, че не се отказвайте и го търсете. Разлепете обяви

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Януари 23, 2008, 16:00:01 pm »
ох, мимка, дано го откриете!все пак още има надежда :bighug:
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #16 -: Януари 23, 2008, 16:29:09 pm »
Миме, ние миналата година, мисля Април, там някъде се сдобихме с куче..... Знаеш за Ричо, писала съм, той почина...ден, след като писах тук, че ми е мъчно, че го губим. Става въпрос обаче за друго куче - Бари, голдън ретривър. Страхотен е, огромен, красив, голям беладжия. Та миналия Април баща ми се обади, че намерили с мама куче на Витоша /той работи на лифтовете/. Чакали цял ден някой да си го потърси, но никой не се появил. Донесоха го, беше на не повече от 5 месеца. Обадихме се във всички хижи и хотели на Витоша, дори и в Планинскоспасителната служба, за да кажем, някой ако потърси куче да ни звънне. Пуснахме обяви в интернет, в сайтове за кинология, кучета...Обаждаха ми се, но търсеха друга порода кучета, съвсем различна от Бари. Той със сигурност не е изоставен, беше с каишка, хранен, глезен, скъпо куче, очевидно загубен. Бари веднага мина на ваксинации, външно, вътрешно обезпаразитяване, всякакви прегледи и е момента е като принц :) Тича на воля, разхожда се, храни се с по-хубави манджи от нас и т.н.
Надявам се да намерите Барон, но ако не го намерите, то знай, че има хора, които биха се грижили добре за него. Стискам палци да го намерите, моля се за това от сърце и душа.

« Отговор #17 -: Януари 23, 2008, 17:07:33 pm »
Мимка,много съжалявам за вашия Барон,дано го намерите.Аз открих един сайи където може мисля ,че да пуснете обява.http://www.bezdom.info/
« Отговор #18 -: Януари 23, 2008, 20:12:02 pm »
Мимка, много съжалявам :( Очите ми се напълниха със сълзи докато четях  :cry:
Преди време имах немска овчарка и след почти 6 години се наложи да се разделим..... не мога да ти опиша колко страдах, така че мила, прекрасно те разбирам  :balk_144:
Дано го намерите   :a_dog_04:
« Отговор #19 -: Януари 23, 2008, 20:31:36 pm »
O, Мимка, съжалявам, дано се намери животинчето.  :(
Много е тежко така, все едно губиш член от семейството.
  09.11.2007